avio karte
Avio karte Beograd Larnaka

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - LarnakaOnline avio karte Beograd Larnaka (LCA)

Larnaka je treći najveći grad na ostrvu Kipar I jedno od najlepših letovališta. Svake godine privlači sve veći broj turista, isto tako I avio karte Beograd Larnaka, postale su jedne od najtraženijih u toku letnje sezone.

Najjpovoljnije avio karte Beograd Larnaka se kreću se od 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Jeftine Wizz Air Beograd Larnaka avio karte mogu se dobiti ukoliko rezervišete bar 6 nedelja pre Vašeg putovanja. Avio karte Beograd Larnaka takođe možete obezbediti ukoliko pratite promotivne ponude na našem portalu. Da bi obezbedili odgovarajuću cenu predlažemo da napravite besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Larnaka.

Avio karte Beograd Larnaka
Image by dimitrisvetsikas1969 from Pixabay

Jeftine avio karte za Larnaka (LCA) iz okruženja

Najniža cena avio karte Skoplje Larnaka iznosi oko 89 € za povratno putovanje, a cena najpovoljnije avio karte Budimpešta Larnaka kreće se od 109 €, a karta iz Sofije do Larnake kreće se od 109 €.

Radi se o direktnim letovima niskobudžetne avio kompanije ”Wizz Air” koje podrazumevaju aerodromske takse I ručni prtljag od 8 kg. Avio karte Beograd Larnaka kao i sve ostale avio karte možete u svakom trenutku platiti online sa kreditnom karticom.

Let do Larnake

Let iz Beograda do Larnake traje oko 2 sat i 30 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Wizz Air”. Avio karte Beograd Larnaka, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća svakog četvrta I petka.

Avio kompanija „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Hotelski smeštaj u Larnaki

Larnaka je jedno od najpopularniji I najatraktivnijih letnjih destinacija na Kipru, I turizam je izuzetno razvijen. Mnogobrojni hoteli sa sjajnom uslugom ispuniće svake potrebe bilo kog putnika, samo je potrebno da izaberete koja lokacija, usluga I hotel Vam najviše odgovaraju.

Larnaku odlikuje mediteranska klima, topla tokom cele godine i sušna za vreme letnjih meseci. Ukoliko se odlučite da Larnaku posetite tokom jesenjih meseci, nećete pogrešiti a proćićete povoljnije.

Na sledećem linku možete pogledati ponudu hotelskog smeštaja u Larnaki (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Larnaka gradska plaža
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Šta videti u Larnaki

Larnaka je prelep grad smešten na jugoistočnoj obali Kipra. Treći je po veličini na Afroditinom ostrvu. Istovremeno predstavlja kombinaciju modernog I starog mediteranskog grada sa predivnim sadržajem I plažama I ubrzo je postala najvažniji turistički centar Kipra.

Kao jedan od najlepših gradova na mediteranu, izuzetno je bogata atrakcijama, istorijom I brojnim pričama, s toga ćemo Vam predložiti

TOP 7 destinacija koje treba da posetite kada se nađete u Larnaki:

Drevni Grad Kition – verovatno najbolje mesto da otpočnete obilazak. Ovde se možete upoznati sa tri hiljade godina dugom I slavnom istorijom Larnake.

Šetalište Funikudes je najomiljeniji I najpoznatiji deo grada među turistima. Sve je puno života na šetalištu, a predivan ambijent pružaju palme koje se prostiru duž cele ulice. Sa jedne strane se nalazi istoimena peščana plaza dok sa druge se nalaze kafići, restorani, barovi, klubovi, hoteli…

Avio karte Beograd Larnaka statua lava
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Trg Evropa se nalazi na aveniji Athenon. Poznat je po nizu kolonijalnih kuća iz 18. veka. U njima su gradska Galerija umetnosti, istorijski arhiv i Muzej Larnake.

Tvrđava u Larnaki sagrađena je u 14. veku. Nalazi se na samom kraju Finikudes šetališta, a pre ulaska u Piale Pasa ulicu. Tokom letnjih meseci dvorište tvrđave se preobražava u pozorište. Svi ljubitelji istorije definitivno bi trebali posetiti ovaj kamen temeljac kiparskog nasleđa. Ulaz u tvrđavu se plaća 2,5 €.

Slano jezero Aliki drugo po veličini ove vrste na Kipru. Od 1997. godine se smatra zaštićenim lokalitetom. Jedno je od najvažnijih staništa vodenih ptica u Evropi. Ono je tokom leta isušeno sa naslagama soli, dok se zimi puni vodom i postaje svratište za hiljade roze flamingosa i preko 85 vrsta vodenih ptica (od novembra do marta).

Prirodno okruženje jezera je idealno za šetnju i trčanje, a zalasci sunca zimi su neopisivi. Pešačka staza vodi do džamije Sultan Teke.

Avio karte Beograd Larnaka crkva svetog Lazara
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Crkva Svetog Lazara se nalazi u centru grada, na glavnom trgu, na oko 200 m od obale i srednjovekovne tvrđave.N zdanje u Larnaki i jedan od najznačajnijih vizantijskih spomenika na celom Kipru.

Sagrađena je na grobu Svetog Lazara u 9. veku. Njegov grob nađen je 890. godine, a na istom je pisalo: Lazar, Hristov prijatelj. Pored fenomenalne arhitekture spolja, ova pravoslavna grčka crkva ima i veličanstvenu unutrašnjost.

Džamija Sultan Teke smatra se četvrtim najvećim muslimanskim svetilištem na svetu. Izgrađena je na obali Slanog jezera. Ovo je jedno od retkih muslimanskih svetih mesta sagrađenih u čast neke žene. Ulaz je besplatan.
Posebna atrakcija su sela iz okoline Larnake.

avio karte Beograd Larnaka dzamija Larnaka
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Bogata tradicionalnim selima sa uskim ulicama, crkvicama, manastirima i nestvarnim vidikovcima. Sela obiluju istorijskim, prirodnim i kulturnim bogatstvima. U takvom okruženju možete doživeti i osetiti tradicije seoskog stanovništva: jednostavne ritmove ruralnog života, narodne običaje, dnevne aktivnosti i autentične ukuse domaće kuhinje. Sve to upotpunjeno iskrenim gostoprimstvom.

Takođe postoje brojne zanimljivosti još kao što su plaža Mekenzi, Zenobia Wreck, muzer Pierides, Kamares Aqueduct, Park kamila, Farma zlatnih magaraca, Manastir Stavrovuni, Jezero Oroklini, Park skulptura Petreon, Ulica Piale Pasa, The Oak Tree vinski podrum, Laiki Gitonja. Zaista spektakularna ponuda, za svakog po nešto.

Javni prevoz u Larnaki

Javni gradski prevoz u Larnaki je sasvim korektno organizovan. Brojne autobuske, vozne linije I taksi vozila. Na sledećem linku možete pronaći sve informacije koje se tiču javnog prevoza u Larnaki (kliknite ovde).

Larnaka opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +3 (1h unapred od naše zone)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: +357 24
Populacija: 150 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 8 km
Voz sa aerodroma: NE
Autbus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Larnaka (LCA)

Međunarodni aerodrom u Larnaki  (LCA) je najveći na međunarodni aerodrom Kipru, udaljen 8 km od centra Larnake. Aerodrom u Larnaki godišnje opsluži preko 8 miliona putnika, i na taj način predstavlja najprometniji aerodrom u državi.

Kako sa aerodroma do Larnake

Transfer do Larnake i drugih gradova na Kipru obavlja se putem autobusa kada je u pitanju javni transport. Svakako za transfer možete koristiti i taksi ili rent a car automobile koje možete rezervisti i pre dolaska na Kipar, a preuzeti ih na aerodromu.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Larnaka
Online avio karte Beograd Larnaka (LCA)
Jeftine avio karte za Larnaka (LCA) iz okruženja
Let do Larnake
Hotelski smeštaj u Larnaki
Šta videti u Larnaki
Javni prevoz u Larnaki
Larnaka opšte i korisne informacije
Aerodrom Larnaka (LCA)
Kako sa aerodroma do Larnake

Promocija Avio karte Beograd Larnaka

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Larnaka. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Larnaka (LCA)

Avio kompaije - Larnaka (LCA)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air