avio karte
Avio karte Beograd Lisabon

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - LisabonOnline avio karte Beograd Lisabon (LIS)

Lisabon putovanje na relaciji Beograd Lisabon avionom uz top tarife. Besplatna rezervacija i premium servis uz avio karte Beograd Lisabon na broj 0800 400 104

Avio karte Beograd Lisabon spadaju u red najtraženijih i najprodavanijih, te je potrebno znatno ranije, predlažemo bar 6 nedelja, uraditi besplatnu rezervaciju, ako želite da putujete u Lisabon avionom, putem forme koja se nalazi iznad ovog teksta.

Napovoljnija cena avio karte Beograd Lisabon (LIS) kreće se oko 22 €, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom od 8kg, podrazumevajući let sa low cost avio kompanijom „Wizz Air“. Preko našeg sajta uvek možete rezervisati avio karte Beograd Lisabon potpuno besplatno. Takodje, nudimo i mogućnost online plaćanja za sve avio karte.

Avio karte Beograd Lisabon, onosno na ovom letu saobraćaju I druge nacionalna avio kompanije, kao što su: „Austrian Airlines“,„Lufthansa“, „Swiss“ i mnoge druge. Važno je napomenuti da su u pitanju letovi sa jednim ili više presedanja i cene su znatno više.

Avio karte Beograd Lisabon
Image by TeeFarm from Pixabay

Jeftine avio karte Beograd Lisabon (LIS) iz okruženja

Najniža cena avio karte Budimpešta Lisabon iznosi oko 39 € za povratno putovanje, a cena najpovoljnije avio karte Sofija Lisabon je 42 €, dok je cena avio karte Bukurešt Lisabon iznosi 49 €.

Low cost avio kompanija “Wizz Air” organizuje ove letove, I radi se o direktnim letovima. U cenu su uključene aerodromske takse I ručni prtljag od 8 kg.

Let do Lisabona

Let iz Beograda do Lisabona traje oko 3 sat i 45 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Wizz Air”.

Avio karte Beograd Lisabon, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća utorkom I subotom.

Avio kompanija „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag dodatno naplaćuje.

Hotelski smeštaj u Lisabonu

Ponuda hotelskog smeštaja u Lisabonu je na zavidnom nivou. Ukoliko niste previse izbirljivi u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*.

Cene noćenja po osobi se mogu naći po ceni od oko 30 € I predlažemo Vam da izaberete smeštaj sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom).

Kada uradite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Lisabon, ukoliko zatražite, poslaćemo Vam hotelsku ponudu shodno Vašim zahtevima.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Lisabonu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Lisabon

Šta videti u Lisabonu

Najzapadnija Evropska prestonica, Lisabon jedan je od gradova kome se posetioci najradije vraćaju. Osim bogate istorije, mnoštva znamenitosti, fascinantnih vidikovaca, prelepih kafića I restorana, interesantnih izleta, Lisabon je poznat po gostoljubivosti, noćnom životu i bogatoj gastronomskoj ponudi.

Prosečna godišnja temperatura od 17 stepeni čini ovaj grad jednim od najtoplijih prestonica Evrope. Smešten na ušću reke Težo u Atlantski ocean I jedna je od najpopularnijih mediteranskih destinacija.

Toliko je zanimljih stvari za videti I uraditi u Lisabonu, da bi sve mogli da obiđete I posetite potrebno je minimum 7 dana.

Predložićemo Vam TOP 7 destinacija koje bi trebalo da posetite ukoliko se nađete u Lisabonu:

Alfama je najstarija četvrt u gradu čije su uske ulice, trgovi, crkvice i šarene zgrade uvek ispunjene prijatnom atmosferom. Podseća na malo selo unutar Lisabona I mesto je gde se rodio “Fado” – emotivna muzika koja se može čuti iz kafića I barova.

Bairro Alto je najpoznatija boemska četvrt Lisabona. Mesto je gde se možete opustiti na kraju svakog ispunjenog dana, obilazaka znamenitosti ili drugih aktivnosti, uz čašu portugalskog vina ili koktela a i dobru muziku. Centar noćnog života i brojnih barova smeštenih u uskim ulicama I mesto gde se okuplja najveći broj mladih.

Belem kula je izgrađena na malom ostrvu u reci Taho u blizini obale Lisabona I jedna od retkih građevina koja je preživela razorni zemljotres u 18.veku. Građevina izgrađena u 16. veku koja je portugalskim istraživačima služila kao tačka ukrcavanja i iskrcavanja, i kao svečana kapija Lisabona.

Avio karte Beograd Lisabon Belem kula
Image by Free-Photos from Pixabay

Most Vaska de Game je simbol Lisabona dugačan 17 km. Nalazi se preko reke Težo I najdužiji je most u Evropi. Dobio je ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču koji je prvi, morskim putem, stigao iz Evrope do Indije, pokazavši da se Afrika može oploviti.

Tvrđava Svetog Đorđa je stara osam i po vekova, sa koje se pruža veličanstven pogled na ceo grad. Koja leži na sedam brda, jedna je od glavnih atrakcija ovog mesta.

Trg Rossio je jedan od najlepših centralnih trgova (Praca Rossio) koji je oduvek predstavljao glavni gradski trg Lisabona. Sa druge strane ulice, smeštena je i glavna železnička stanica, istog naziva kao i sam trg, Rossio.

Vožnja čuvenim tramvajem 28 – S obzirom da je Lisabon brdovit, čuvenim žutim tramvajima, liftovima i uspinjačama, omogućavaju najlakši način prevoza kroz brojne uspone koji vode do različitih kvartova, svakako su jedna od najzanimljivijih doživljaja u ovom mediteranskom gradu. Jedinstvena I najpopularnija vožnja u prošlost Lisabona.

Avio karte Beograd Lisabon tramvaj linija 28
Image by nextvoyage from Pixabay

Bezbroj je razloga da posetite Lisabon i njegovu okolinu. Raznorazna navedena atraktivna turistička ponuda, zatim I brojni, trgovi, muzeji, kvartovi, plaže, izleti, samo su neki od lokaliteta koji privlače veliki broj turista. Izleti za Eštoril, Sintru, Cabo de Roka su najpopularniji.

Zatim Sé de Lisboa, Avenija da Liberdade, Trg Markiz de Pombal, Calouste Gulbenkian Muzej, Spomenik otkrićima, Botanička bašta palate Ajuda, Lisabonska katedrala, Miradouro de Santa Luzia, Miradouro de Sao Pedro de Alcantara su zanimljivosti koje takođe ne biste trebali da propustite.

Sav napisani material, dovoljan je razlog da se otisnete u ovu mediteransku avanturu i  doživite Lisabon na sebi svojstven način…

Avio karte Beograd Lisabon most 25 april
Image by Walkerssk from Pixabay

Javni prevoz u Lisabon

Lisabonska saobraćajna mreža funkcioniše nesmetano, mada bi ponekad mogla imati koristi od veće frekvencije usluga, odnosno češćih polazaka javnog prevoza. Glavna prevozna sredstva u Lisabonu su: tramvaji, vozovi, autobusi, liftovi I žičare.

Najlakši i najuobičajniji način da upoznate Lisabon, vaša propusnica za vreme boravka u ovom gradu je Lisboa Card. Ona će vam omogućiti besplatan i neograničen prevoz tramvajima, žičarom, autobusom i metrooom, a pored toga i povratnu voznu kartu Lisabon – Sintra – Lisabon, koji polazi sa centralne  Rossio stanice.

Podrazumeva i besplatan ulaz u 26 muzeja, istorijskih građevina i  mnogih drugih znamenitih mesta. Može se kupiti u prodavnicama Turističke organizacije grada na aerodromu, trgu Comercio, Internacionalnoj železničkoj stanici St. Apolonia, Trgu Rossio kao i kioscima oko kule Belem. Cena ove kartice se razlikuje u zavisnosti od perioda u kome se koristi, pa je cena jednodnevne karte 18.5 eura,

Više informacija o javnom prevozu u Lisabonu (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Lisabon metro
Image by SofieLayla Thal from Pixabay

Lisabon opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (1h unazad od nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: +351 21
Populacija: 550 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 7 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Autobus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Lisabon (LIS)

Aerodrom u Lisabonu (LIS) poznat po nazivu Lisboa Portela i prestavlja najveći aerodrom u Portugalu i jedan je od najvećih aerodromu u južnoj Evropi. Aerodrom u Lisabonu je udaljen od centra grada svega 7 km. Veoma dobro je opremljen, što putnicima omogućava udoban boravak. Godišnji promet je preko 31 milion putnika.

Avio karte Beograd Lisabon aerodrom
Image by 2427999 from Pixabay

Kako sa aerodroma do Lisabona

Sa aerodroma do centra Lisabona možete stići taksijem, vozom (metro), autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Lisabon
Jeftine avio karte Beograd Lisabon (LIS) iz okruženja
Let do Lisabona
Hotelski smeštaj u Lisabonu
Šta videti u Lisabonu
Javni prevoz u Lisabon
Lisabon opšte i korisne informacije
Aerodrom Lisabon (LIS)
Kako sa aerodroma do Lisabona

Promocija Avio karte Beograd Lisabon

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Lisabon. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Lisabon (LIS)

  Avio kompaije - Lisabon (LIS)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air