avio karte
Avio karte Beograd Majami

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MajamiAvio karte Beograd Majami

MAJAMI je smešten u širokoj ravnici između močvarnog područja Everglejds na zapadu i zaliva Biskejn na istoku, na Floridi. Grad koji je osnovan krajem 19.veka postao je jedan od najvažnijih finansijskih središta SAD-a! Sam grad ima oko 400.000 stanovnika, koji uživaju u bogatom kulturno-društvenom i sportskom životu, a čine ga mnogobojni muzeji, parkovi, marine, plaže, zabavni centri, golf-tereni, trim-staze…

U Majamiju i Majami biču su snimane brojne američke serije, filmovi, reklame, dodeljivane su TV nagrade… Pored svega toga, Majami je najveća pomorska luka za kruzere na kružnim putovanjima. Raj za turiste!

Online jeftine avio karte Beograd MAJAMI

Beograd je od Majamija vazdušnom linijom udaljen oko 8.800 kilometara. Direktni let za avio karte Beograd Majami ne postoji, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge avio kompanije Lufthansa. Let za ove avio karte Beograd Majami traje oko 15-17 sati sa jednim presedanjem.

Povratna Beograd Majami avionska karta, bez prtljaga, košta od 500 eura, pa do 585 eura sa dva presedanja u povratku. Ukoliko pratite na aviokarta.rs popuste i promocije redovno, možete obezbediti povoljnije cene avio karte Beograd Majami. Takođe jeftinije avio karte Beograd Majam možete osigurati ako kartu kupite nekoliko meseci unapred.

Povratak ka Beogradu za avio karte Beograd Majami Beograd u kooperaciji rade Lufthansa, Austrian airlines, Air Canada, United, Finnair…(zavisi od dana i rasporeda). U svakom slučaju, Lufthansa ima najbolje ponude za avio karte Beograd Majami.

Avio karte Beograd Majami panorama
Image by Ralph Nas from Pixabay

Avio karte za MAJAMI iz okruženja

Iz Budimpešte do Majamija najbolju ponudu ima Airfrance i Lufthansa. Avio karte Budimpešta Majami, povratni let  sa avio prevoznikom Air France sa jednim presedanjem, kosta oko 510 eura. Let traje oko 14 sati u odlasku sa 1 presedanjem, a u povratku sa dva presedanja oko 16-17 sati. Sa Lufthansom je let oko 14 sati i u odlasku i u povratku (dva presedanja), a skuplji je za oko 25 eura (isto je i sa avio-kompanijom Delta).
Najjeftiniju ponudu avio kompanija United, oko 490 eura, sa dva presedanja i u odlasku i u povratku, a trajanje leta je u oba slučaja oko 18-19 sati.

Iz Sarajeva ka Majamiju najpovoljnije letove nude avio-kompanije Austrian airlines, United, Lufthansa, Air Canada i Swiss Airlines. Cena povratne karte sa dva presedanja i u odlasku i u povrtku je od 660-700 eura, bez prtljaga, a sa jednim presedanjem povratna karta je od 1070 eura, što je skoro duplo više nego avio karte Beograd Majami.

Avio karte Beograd Majami panorama nocu
Image by Jorge Molina from Pixabay

Iz Temišvara letove obavlja Lufthansa i Austrian airlines. Povratna karta je od 670-690 eura, sa 1-2 presedanja (zavisi koji let, koji dan, koji prevoznik).

Iz Skopja najjeftiniji let nudi avio-kompanija United, povratna karta od 530 eura, bez prtljaga, sa dva presedanja i u odlasku i u povratku (letovi traju od 16-21 sat). Austrian airlines takodje leti sa dva presedanja u oba pravca, a karta je malo skuplja, od 580 eura (letovi su kraći, 16-17.30 sati).

Putovanje u Majami – važne napomene za polazak iz Beograda

Pre kupovine Vaše avio karte Beograd Majami važno je znati sledeće.
Za turističku posetu Majamiju državljanima Srbije je potrebna viza. Oko pribavljanja formulara, ispunjavanja uslova, podnošenja zahteva i sl., informisati se na vreme na sledećem sajtu: https://rs.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/

U Majamiju vlada topla i blaga tropska klima tokom cele godine, koja je pod umerenim uticajem tople Golfske struje. Prosečna godišnja temperatura je 24 °C. Najmanja prosečna godišnja temperatura je 15,1 °C (januar), a najviša 31,6 °C (jul). Najkišovitiji mesec je jun.

Najbolje vreme za posetu je od sredine februara do maja. Sezona uragana je od juna do kraja novembra, a onda počinje visoka turistička sezona i traje do početka aprila.

Nakon kupovine avio karte Beograd Majami, preporuka je da se za put obezbediti polisa putnog osiguranja.
Zvanična valuta je američki dolar (USD, 1 USD=98,3 dinara).
Majami ima vreme -6 sati unazad u odnosu na Srbiju.
Španski jezik je širokorasprostranjen.

Za sve informacije oko odlaska u Majami, p0red avio karte Beograd Majami,  a da je vezano se vizni režim, pravila, zakone, pasoše, raspitati se u Ambasadi Sjedinjenih Američkih država u Beogradu, na adresi Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevica br. 92, ili na broj telefona: +381 11 706-4000.
Republika Srbija ima konzulate u Njujurku i Čikagu, a ambasadu u Vašingtonu, za pravnu i svaku drugu pomoć našim državljanima tokom boravka u SAD.

Hotelski smeštaj u MAJAMIJU

Nakon što rezervišete Vaše avio karte Beograd Majami, potrebno je da nađete odgovorajući smeštaj. Soba za dvoje, sa doručkom, u nekom jeftinijem hotelu 3* košta od 70-150 eura (npr. “FBH fashion boutique”, “Ocean reef suites”, “Crest hotel”, “Riviere south beach”, “Aqua hotel”, “Venezia” “Island house”, “Century hotel”, “L hotel”…), bez doručka od 65 eura, pa na više (npr. “Greenview hotel”, “Collins”, “Park Royal”, “Odyssey apart hotel”…).

Ima veliki izbor hotela sa 4*, pa se tako na promociji mogu naći sobe za dvoje sa doručkom od 100 eura (npr. “Breakwater south beach”, “Pestana”, “South beach”, “Ithaca”, “The Marlin”,”The Gates hotel”…).

Oni koji bi da uživaju u hotelima sa 5*, dvokrevetna soba sa doručkom je od 150 eura (npr. “The Plymouth south beach”, koji je najpovoljniji), najveći izbor je u rasponu od 200-350 eura, dok su mnogi i preko 400 eura za noć (“The Miami beach Edition”, “Hotel south beach”, “The Betsy hotel”, “Nobu hotel”, “1 Hotel south”, “Loews beach hotel”…).

Hotel kod aerodroma, “Sleep Inn Miami airport” 2*, nudi noćenje sa doručkom od 55 eura za dvokrevetnu sobu. Malo bolji hoteli, sa 3-4*, u blizini aerodroma (dvokrevetna sa doručkom), su od 65-120 eura (“Quality Inn” 3*, “Holiday Inn express” 3*, “Best western plus Miami airport” 3*, “Comfort suites Miami” 3*, “Hilton Miami west” 4*, “Home2 suites by Hilton” 4*, “Hampton Inn West” 3*, “Hampton Inn Est” 3*…).

Ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom odabira hotela u Majamiju slobodno nam se obratite nakon kupovine avio karte Beograd Majami kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u MAJAMIJU

Okrug Majami-Dade, u kom je Majami, je subtropsko područje koje je po svemu drugačije od ostalih država u SAD-u, ali i same Floride. Pre više od 300 godina, na području Miami Dade je došlo do velikog istorijskog rivalstva izmedju Engleza i Francuza na severu, a Španaca na jugu.

U zalivu Biscayne okruga Miami Dade su nastala prva naselja. Ovde je 1825. godine izgradjen svetionik, koji je brodove upozoravao na moguće opasnosti, pre svega na koralne grebene. Od 1567. godine, pa narednih 250 godina, Španci su kontrolisali Floridu, zato je i danas osetan španski uticaj, a španski jezik širokorasprostranjen.

Avio karte Beograd Majami beach
Image by Alexander Gresbek from Pixabay

Okrug Dade je formiran 1836. godine, a dobio je ime po Francisku Dade-u, koji je nastradao u borbama sa Indijancima u centralnoj Floridi. Od 1997. godine okrug je deo grada Majamija.

Muzej vizuelne umetnosti Lowe smešten u Coral Gablesu i pripada Univerzitetu Majamija. Ovo je prvi muzej umetnosti na Južnoj Floridi, zvanično je otvoren za javnost 1952.godine u sadasnjoj zgradi. Godine 1956.Alfer Barton poklanja veliku kolekciju indijanskih umetnika. Ima devet stalnih i dve privremne izložbene. Zvanično, od 1972. ovo je prvi muzej umetnost u Majami Dade.

Stalne izložbe imaju kolekcije iz grčko– rimske antike, renesansne, barokne, evropsku umetnost iz 18-19. veka, kao modernu i američku umetnost iz 21.veka, umetnost Indijanaca, Azije i Afrike.

Skladišti dela raznih poznatih i manje poznatih umetnika, ovde su dela Pabla Pikasa, Hervey Littleton, Erwin Eisch, El Greco, Duane Hanson, Sano di Pietro, Lippo Vanni i brojnih drugih.

Muzej ima za svakoga po nešto, a staklena galerija je impozantna. Sadrži preko 150 predmeta.

Cena ulaznice je 12.50 USD, a radno vreme od utorka do subote od 10-16h, nedeljom do 12h sati. Muzej je zatvoren ponedeljkom i praznicima.

 

Avio karte Beograd Vizcaya bazen
Image by Michelle Raponi from Pixabay

Vizcaya muzej i vrt je prelepo mesto sa baštama, zelenilom i muzejom, na prostoru od 10 ha. Ovo mesto svakako je vredno vaše posete. Osim bašte, enterijer vile je prelep, sa uvijenim stepenicama i pogledom na ocean, Majami…Nalazi se pored mosta William M. Powell.

Ambijent ovog kompleksa se često iznajmljuje za razne portretne fotografije, komercijalne fotografije i fotografije filma, televizije i video snimanje, ovde se organizuju i venčanja iz bajki.

Vila je građena između 1914. i 1922.godine, a koštala je 15 miliona dolara. Renesansni vrtovi su nastali nešto malo kasnije, u duhu Francuske i Italije.

Okrug Majami – Dade je 1953. godine za million dolara kupio rezidenciju sa vrtovima, pa su krenuli u obnovu. Imanje Vizcaya je kao muzej umetnosti počelo da radi 1953.godine. Godine 1994 je proglašeno za istorijski znamenitost. Ovde su snimane neke scene za film “Iron man 3”. Cena ulaznice je 22 USD (kupuju se online), više o načinu kupovine, radnom vrememu i napomenama, pogledati ovde: https://vizcaya.org/welcome/

Bejfront park (Bayfront park), gleda na ostrvo Dodge, a nadomak je centra Majamija. Nastao je 1896 godine, prvi park otvoren za gradjane. Danas se prostire na 32 ha, sa prelepo uređenim stazama, ima fontanu, plažu, a u Parku je i vodopad iz 1926. godine.

Avio karte Beograd Majami venice beach
Image by JayMantri from Pixabay

U parku su i razne skulpture, vajara Isamu Noguchi, zatim tobogani, gusarski brod i razne skulpture u obliku životinja. Ovde je još jedna atrakcija – točak sa kog se pruža neverovatan pogled na Majami, Sky View. Cena vožnje je 20 USD.

Jedan od posećenijih muzeja u Majamiju je Jevrejski muzej Floride (301 Washington Ave, Miami Beach). Muzej se nalazi u dve istorijske zgrade koje su ranije bile sinagoge za prvu jevrejsku skupštinu na Majami Biču. Poznato je da su Jevreji naseljavali Majami Bič od 1913.godine. Jedan deo je postao njihov geto i upravo su tu bile izgradjene sinagoge.

Prva jevrejska zajednica podigla je sinagogu 1929.godine na adresi 311 Vasington aveniji, a 1930ih izgradjena je nova zgrada u susednoj ulici. Ova zgrada je imala svrhu svetilišta, a prvobitna zgrada je bila sala za okupljanja. Danas su obe zgrade pretvorene u muzej. U muzejima je prikazan život Jevreja i njihov razvoj na Floridi od 1763.godine, pa sve do danas.

Subotom je ulaz besplatan, a redovna cena ulaznice je 12 USD. Ponedeljkom je muzej zatvoren, ostalim danima radi od 10-17h. Potrebno je popuniti formular pre posete, o tome pogledati ovde: https://jmof.fiu.edu/visit/how-to-visit/index.html ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Majami.

U Majami biču postoji i spomenik Holokaustu, u parku u kom je Botanička bašta Majami biča.

Južni Pointe Park ili South Pointe Park je zeleni raj na južnom kraju Miami Beach-a, koji gleda na ostrvo Fisher island. Ovo mesto je najpopularnije za posmatranje i fotografisanje obale Majamija, luke Majami i velikih kruzera, koji prolaze pored ostrva Fišer.

Park ima pristup plaži, staze za šetnju i sport, klupe za odmor, teretana na otvorenom, igralište za decu i jedan od najpoznatijih restorana u Majamiju, „Smith and Wollensky steakhouse“.

Avio karte Beograd Majami centar
Image by Patrice Audet from Pixabay

Avenija Kolins (Avenue Collins) je glavna saobraćajnica na jugu Floride. Avenija se pruža u pravcu sever-jug u dužini oko 21 kilometar, paralelno sa istočnom obalom Majami biča. Ime je dobila po arhitekti Džonu Kolinsu, koji je 1913. godine napravio most Collin’s Bridge, kojim se Miami Beach povezao sa kopnom preko zaliva Biscayne.

To je bio najduži drveni most na svetu! Taj most je 1925.godine zamenjen za današnji Venecijanski most, tj. put (Venetian Way). Ono što je za Njujork Peta avenija, to je Majamiju ova Avenija. Pored plaže i okeana se nalazi dugačka peščana plaža, sa brojnim kafićima, restoranima, noćnim klubovima, hotelima u art-deko stilu. Ovde se u februaru održava čuveni godišnji Internacionalni Majami šou jahti i brodova.

Venecijanski most povezuje mala ostrva (Venecijanska ostrva), jedno do drugog – Ostrvo Biscayne, San Marco, San Marino, Di Lido, Rivo Alto, Flager ostrvo i Belle Isle, koja nose imena znamenitosti i atrakcija delom iz Venecije, delom iz Italije. Ostrva su veštačka.

Venecijanski bazen sa vodopadima je jedinstvena atrakcija u celoj državi. Bazen se nalazi oko 7.5 kilometara zapadno od centra Majamija, u predgradju Coral Gables, na adresi: 2701 de Soto Boulevard, Coral Gables, FL 33134.

Bazen je nastao 1923. godine, na mestu na kojem se nekada nalazio kamenolom koralnih stena. Kapacitet bazena je 820.000 galona vode.
Tokom proleća i leta se svakodnevno puni i prazni prirodnim putem.

Ulaznicu je potrebno unapred obezbediti. Sve o random vremenu po mesecima, kao i o načinu rezervisanja ulaznice, pogledajte ovde: https://www.coralgables.com/departments/CommunityRecreation/venetianpool ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Majami

Džungla ostrvo (Jungle island) je izmedju Majamija i Majami biča, u zalivu, a povezani su izmedju putem A1A. Prvobitni naziv je bio Parrot Jungle ili džungla papagaja. Ovde se mogu videti razne egzotične životinje, kao i egzotične biljke.

Na ovom ostrvu se nalazi i Japanska bašta, Jahting klub, čuvena Joia plaža, Dečji muzej.

Akvarijum u Majamiju se nalazi na ostrvu Virginia Key, koje je mostom William Powell povezan sa Majamijem. Pruža jedinstveni doživljaj sa morskim životinjama za sve uzraste. Ovde posetioci mogu da plivaju sa delfinima, druže sa fokama i pingvinima, rone i upoznaju morsko carstvo.

Plivanje i druženje sa fokama traje 20 minuta. Ono što se ne propušta su predstave sa delfinima, morskim lavovima i fokama, koji su istrenirani da naprave zabavu posetiocima. Cena ulaznice je od 35 eura, kupuje se online. Više o poseti I ulaznicama, pogledajte ovde: https://www.miamiseaquarium.com/tickets-and-passes
ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Majami.

Wynwood je umetnički okrug u Majamiju, a nalazi se severno od centralnog dela Majamija. Ovde je mnoštvo umetničkih galerija, zanatskih prodavnica, antikvarnica, ovde su neke od najvećih umetničkih instalacija na svetu, pod otvorenim nebom. Početkom 20.veka ovaj kvart je bio poznat kao enklava karipskim emigrantima. U srcu ovog dela Majamija je tzv.

Wynwood Walls (Vindvud zidovi), turistička atrakcija, sa jedinstveno iscrtanim zidovima, od strane raznih umetnika iz svih krajeva.

Jedan od najživahnijih kvartova grada je tzv. Little Havana, zapadno od centralnog dela Majamija, kažu da je najbolje vreme za šetnju i upoznavanje u večernjim časovima. Ovde se najviše oseti španski način života, i ovde se najviše i govori španski jezik.

Raj za ljubitelje mode je Majami dizajn distrikt (Miami Design District). Nalazi se severno od Wynwood-a, izlazi na obalu kod mosta Julia Tuttle Causeway. Moderna, savremena i ugladjena arhitektura je simbol ovog dela grada.

Ovde ćete videti čitav niz luksuznih butika garderobe, nakita, obuće, prodavnice za uredjenje enterijera sa vrtoglavim cenama i popularnim brendovima. Sve to u miksu sa brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama…U ovom kvartu je umetnički muzej “De la Cruz Collection”, Institut savremene umetnosti…

Uz jugozapadnu obalu Miami Beach-a, u zalivu Biscayne, nalazi se malo ostrvo pod imenom Star island (Zvezdano ostrvo). Ima površinu 0,35 km2. Ostrvo je svoje ime dobilo po tome što su ovde domovi nekih od najvećih zvezda Holivuda: Gloria Estefan, Rossie O Donnell, Shakuille O Nial, Phillip Frost itd.

Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Majamiju je tropska Botanicka bašta – Fairchild (10901 Old Cutler Rd, Coral Gables, FL 33156). Zauzima površinu od 83 hektara i u njoj se nalaze retke i raznovrsne tropske biljke, nekoliko veštačkih jezera, kao i vrt leptirova.

Nalazi se oko 15 kilometara južno od centra Majamija. Fairchild predstavlja muzej, obrazovani centar, labaratoriju i konzervatorsko-istraživački centar, sa ulogom očuvanja flore. Botanička bašta je dobila ime po poznatom istračivaču biljaka Davidu Fairchildu, koji je i osnovao botaničku baštu 1938.godine.

Avio karte Beograd Majami Key West
Image by Michelle Raponi from Pixabay

Dr. Fairchild je “krivac” za mnoge biljke koje i danas rastu ovde, a jedna od njih je drvo baobaba poreklom iz Afrike. Cena ulaznice je od 12-25 $ (zavisi od uzrasta), a deca do 6 godina ne plaćaju ulaz. Bašta je otvorena od 10-16h.

Vredno posete je i grad Ki Vest ili Key West. Ki Vest je grad i ostrvo na samom jugu poluostrva Florida, na oko 165 kilometara od centra Majamija, putem br.1 (route 1), preko dugačkog okeanskog mosta “Seven Mile Bridge”, koji je i sam neka vrsta atrakcije, jer prelazi preko brojnih ostrvaca.

Prvobitni most je otvoren 1912.godine, kao železnički most, onda je 1935.godine modifikovan za drumski saobraćaj, i tako je bilo do 1982.godine. Tad je, u maju, otvoren nov most, dužine 11 kilometara i paralelan je sa starim.

Na ostrvu živi oko 25.000 ljudi, a svakodnevno ga posećuje veliki broj turista. Ki Vest pripada arhipelagu Florida Keys i predstavlja najjužniju tačku SAD-a. Zbog blizine Kube, više podseća na tu državu, tu nemate osećaj da ste u Americi.

Na putu od Majamija do Ki Vesta nailazite na brojne zanimljive objekte, lokacije, atrakcije, restorane, rizorte, prodavnice… (npr. Camp&Resort Marina, Playa largo resort 4*, Bakers cay resort by Hilton 4*, brojne marine, jahting klubovi, geološki park Windley key, Theatar on the see – prikaz šoua delfina, foka, kornjače; Istorijski muzej ronjenja, Spomenik uraganu…).

U samom gradu Ki Vest videćete: Muzej Ernesta Hemingveja, u kući u kojoj je pisac živeo, a tu danas žive mačke (radi o 9-17h, ulaz je 16$, potrebno je unapred rezervisati), spomenik najjužnijoj tački SAD-a, kula West Martello, tu je i Prirodni rezervat, Key west aids memorial bridge, tvrdjava Zachary taylor.

Najstarija kuća u Ki Vestu u čuvenoj ulici Duval (iz 1820.godine, ulaz je besplatan), takodje u ulici Duval je još jedna zanimljiva kuća od drveta – Muzej Martin Hellings (kuća gradjena 1892.godine za kapetana Helingsa).

Akvarijum u luci na zapadnoj strani (radi od 10-16.30h, ulaz za odrasle 15.50$, za decu od 4-12 godina 9.70$), blizu Akvarijuma je mali Pomorski muzej (radi od 10-16h), kao i Muzej umetnosti i istorije u zgradi sa kraja 19.veka (radi od 10-16h, a o popustima za kupovinu ulaznica pogledajte ovde: https://www.kwahs.org/museums/custom-house/visit) ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Majami

U ovom kraju gde je luka nalazi se i Mala Trumanova Bela kuća ( Truman Little white house), koju je predsednik Truman koristio kao zimsku Belu kuću (postoji vodjenje po objektu, radi od 9.30-16.30h, a o ulaznicama i popustima pogledajte ovde: https://www.trumanlittlewhitehouse.com/key-west/historic-home-museum-tour-tickets), zanimljivo je videti i neobično drvo The Kapok Tree (ulica Whitehead 502), možete se voziti turističkim vozićem…

Avio karte Beograd Majami svetionik
Image by Jeff Raymond from Pixabay

Po putevima su taksi vozila roze boje, kokosi se prodaju na svakom ćošku, brojni neobični kafići, restorani, šarene kućice, palme, more, plaže i pelikani koji se kupaju sa kupačima. Sve to zajedno na jednom mestu stvara jedan nesvakidašnji ugodjaj i zadovoljstvo. Nije zadovoljstvo možda gradjanima, jer je Ki Vest jedno od najskupljih mesta za život u SAD-u.

Key Biscayne je malo ostrvo (najjužnije na Floridi), sa istoimenim mestom u sredini, na oko 30 minuta vožnje od centra Majamija. Za mnoge je ovo najlepše mesto Majamija. Selo Key Biscayne je osnovano 1991.godine , a smesteno je izmedju dva parka: Crandon park i Bill Baggs Cape Florida State park.

U ovom sredjenom luksuznom selu živi oko 12.500 stanovnika, a tu se nalaze kuće, apartmani i apartmanske zgrade, poslovni centri, hotel Ritz 5*, trzni centar.

Na krajnjem jugu ovog malog ostrva je Plaža i svetionik Cape Florida, jedna od najstarijih plaža u Majamiju. Na ovoj plaži se nalazi i jedan od najstarijih svetionika u Americi, podignut 1825 godine. Više od 200 godina stoji kao simbol spasa mornarima, kako da izbegnu nevreme, nedaće, kako da se orjentišu. Preživeo je brojne uragane, vojne napade i ostale nepogode. Tretira se kao nacionalno istorijsko mesto.

Muzej Iluzija (Museum of illusions) je zanimljiva postavka raznih iluzija, mesto zabave, smeha, edukacije. Nalazi se u južnom delu Majami biča, na adresi Lincoln roud 536. Ulaz je oko 25 eura, a za decu do 4 godine je besplatan.

Muzej nauke Filip i Patricija Frost (Phillip and Patrizia Frost museum of science) je jedan od zanimljivijih i posećenijih muzeja u Majamiju. Nalazi se uz most MacArthur Causeway ICW bridge, a na obali (adresa: 1101 Biscayne Blvd|Miami, FL 33132).

Avio karte Beograd Majami juzna tacka
Image by Paul Brennan from Pixabay

Prostire se na 250.000 kvadratnih metara i čine ga četiri dela: akvarijum, planetarijum, Severna i Zapadna krila. Ova turistička atrakcija je za sve uzraste, jer ima interaktivne postavke. Predstavlja putovanje od okeana do Everglejdsa, putovanje do svemira, upoznavanje morskog sveta.

Ukupno ima 6 spratova. Cena ulaznice je oko 25 eura (30$) za odrasle, a deca do 3 godine ne plaćaju ulaz. Ulaznicu je potrebno rezervisati online : https://www.frostscience.org/tickets/ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Majami.

Toranj slobode u Majamiju (Freedom tower of Miami Dade college) nalazi se naspram Americanairlines Arene u Majamiju, na bulevaru Biscayne i spada u jednu od najposećenijih turističkih atrakcija. Toranj je danas Muzej umetnosti i dizajna, izgrađen 1925.godine, visine 78 m. Prvobitno je bio sedište novina Majamija.

Toranj slobode je radjen po uzoru na zvonik katedrale Giralda u Sevilji, sa zanimljivom arhitekturom, pa je tako jedna od prepoznatljivijih istorijskih objekata Majamija. Zbog svoje vrednosti, proglašen je nacionalnim istorijskim spomenikom.

Zgrada tornja se 60tih godina koristila kao bazu za izbeglice Kubanske revolucije, a onda je . prodata 1974.godine privatnicima od strane savezne Vlade. Od početka 21.veka toranj je dat na poklon koledžu Majami Dade. U njemu je smešten i američko-kubanski muzej. Sve o ulaznicama, radnom vremenu, različitim napomenama, pogledati ovde: http://www.mdcmoad.org/visit/default.aspx

Plaže u Majamiju su mesto svakodnevne zabave, uživanja i provoda. Svaka plaža u Majamiju je javna plaža, skoro da i ne postoje privatne. Sve one nude raznoliku ponudu, za svačiji ukus. Neke od plaža su prekrivene palmama, a neke su izložene suncu i savršene za sunčanje, surfovanje ili paraglajding. Zajedničko svim plažama u Majamiju je beli pesak koji zapljuskuje topla voda Atlantskog okeana.

Na svakoj plaži se nalaze spasioci koji brinu o sigurnosti kupača. Jak vetar na plažama često ume da bude opasan, a na to upozoravaju zastave raznih boja na plaži. U poledjini svih plaža se uglavnom nalaze parkovi, kafići, restorani, javni toaleti, piknic područja, teretane na otvorenom, tuševi, dečije igraonice.

Južna Plaža ili South Beach je najpopularnija i najživlja plaža u Majamiju, omiljena je medju poznatim ličnostima, koji ovde dolaze da budu vidjeni. Ova plaža se nalazi uz čuveni bulevar Ocean Drive, u ulici u kojoj se nalaze poznati noćni klubovi, čuveni restorani, barovi, a šarene kućice za spasioce su simbol plaže.

U ovom kraju je art-deco istorijski kvart, sa brojnim hotelima i apartmanima uradjenim u ovom stilu. Na glavnom bulevaru Ocean roud, na broju 1001, okružen Lumus parkom, nalazi se Muzej Art deco (ponedeljkom ne radi).

Čuveni Diznilend u Orlandu, na Floridi, je verovatno jedna od najposećenijih i najprepoznatljivijih atrakcija cele Amerike! Diznilend se nalazi na 3 i po sata vožnje od Majamija, severno. Jedan je od najpopularnijih zabavnih parkova na svetu, a iz Majamija se svakodnevno organizuju izleti u Diznilend.

Svet Volta Diznija u Orlandu nudi preko 170 atrakcija i svaka je posebna na svoj način. Cena ulaznice za boravak i korišćenje atrakcija se kreće od 90 eura. Sve o vrstama ulaznica, temama u parku, popustima, random vremenu I ostalim atrakcijama, obratite nam se priilkom kupovine avio karte Beograd Majami ili pogledajte ovde: https://disneyworld.disney.go.com/admission/

Javni prevoz u MAJAMIJU

Metromover i “Miami-bič stari trolejbusi” su besplatan prevoz, a povezuju neke od najpopularnijih delova grada Miami beach-a.
Metromover (kao malo veća lokomotiva, nadzemna železnica, a kreću se po šinama, saobraća svakim danom u centru Majamija i regiji Brickell od 5h do ponoći) povezuje: American Airlines Arena, Bayside Marketplace, Miami-Dade College i Miami-Dade County School Board.

Zaobilazi gužve u centru, staje kod Brickell City Centre i Bayfront Parka.
Ovo je najbolji vid prevoza po centru, u toku dana stižu na svakih 90 sekundi kad je najviše potrebno, a mimo tih sati na svaka 3 minuta stiže na stanicu. Na ovoj liniji nalaze se brojne prodavnice i restorani raznih nacionalnih kuhinja.

Trolejbusi Majami biča voze od 8-23h, svakim danom. Postoje četiri rute. Pogledati više o tome ovde: https://www.miamibeachfl.gov/city-hall/transportation/trolley/

Trolejbusi grada Majamija, po bojama i stanicama, pogledajte ovde:
https://publictransportation.tsomobile.com/webtracker/webtracker.htm?labels=false&tkn=81E39EC9-D773-447E-BE29-D7F30AB177BC&lan=en

Radno vreme po danima za svaku liniju pogledati ovde:
https://www.miamigov.com/Services/Transportation/Get-Trolley-Information-Schedules-and-Maps

Metrobus je lokalni autobuski sistem, koji ima dobre rute po celom gradu, a vozi i do Miami Beach-a, Key Biscan-a, Fort Lauderdale-a i do Florida Keys, a na ova mesta Metrorail ne saobraća. Ono što je bitno za turiste, metrobus povezuje grad sa plažama.

Neke linije voze non-stop. Karta se plaća u tačnom iznosu kod vozača, na stanici na aparatu, preko aplikacije Easy Pay app ili sa Easy Card (dostupna za kupovinu na Metrorail stanicama i u nekim prodavnicama). Ako presedate, iako imate Easy Card, kartu morate ponovo kupiti. Jedna karta za autobus je od 2.25 $.

Kada se preseda iz busa u bus, onda se nova vožnja ne naplaćuje. Ne naplaćuju se, takodje, ni transferi za putnika koji ide u jednom pravcu u okviru 3 sata od početke stanice (ne kružno putovanje, ne povratna vožnja). Isto tako, presedanje iz metroraila u metromover, kao i iz metrobusa u metromover, se ne naplaćuje.

Svi ostali transferi, promene prevoznog sredstva se naplaćuju po odredjenim tarifama: https://www8.miamidade.gov/global/transportation/transfer-fees.page

Metrorail je železnički sistem koji servisira grad Majami i okolne gradove, naselja, mesta. Povezuje mnoge interesne zone turista, uključujući centar Majamija, gradski aerodrome, Vizcaya Museum and Gardens, Lowe Art Muzej, Muzej nauke i dr. Cena karte za Metrorail košta 2,25 $. Karte se kupuju na metrorail stanicama na aparatima, sa EASY Card-om ili preko interneta.

Aplikacija Easy Pay omogućava laku kupovinu karata i za autobuse i vozove, koji su povezani prevoznim sistemom “Miami Dade”.
Mapu Metrorail-a je moguće kupiti u metrou ili „skinuti“ sa interneta, za lakše svakodnevno korišćenje i snalaženje.

EASY Card je najprikladniji i najsigurniji način plaćanja Metrorail-a ili Metrobus-a. Može se online kupiti preko Transit Store, zatim na stanici metroraila, Transit Service Center. EASY Card sadrži ugrađeni računarski čip koji automatski oduzima odgovarajuću cenu kada korisnici dodirnu karticu na bilo kom od validatora koji su jasno obeleženi i nalaze se na svim platformama stanica.

Ukoliko Vam treba više informacija o javnom prevozu obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Majami ili posetite stranice linkova ispod.
Više o EASY Card i EASY ticket, i o načinima kupovine pogledati ovde:
https://www.miamidade.gov/global/transportation/transit-pass.page
https://www.tri-rail.com/pages/view/easy-card-about

U delovima Coconut Grove, Coral Gables, Key Biscayne, Downtown, Brickell, Wynwood, Miami Lakes i većim delom Miami Beach postoji besplatan prevoz u vidu malo većeg električnog auta, a zove se Freebee. Uglavnom, oni koji se voze ostave vozaču par dolara. Ovo je super opcija za one koji su na južnoj plaži (south beach). Preko aplikacije naručuje se kao i Uber.

Rent-a-car je najbolja opcija za one koji hoće da istražuju grad i okolinu, ali nije jeftin.

Aerodrom MAJAMI-MEDJUNARODNI AERODROM (MIA)

Avio karte Beograd Majami aerodrom
Image by julian zapata from Pixabay

Otvoren je 1928. godine i važan je regionalni kargo i putnički centar, sa prometom oko 46 miliona putnika 2019.godine. Tad je bio treći po prometu u SAD. Ima 3 glavna terminala (North, Central, South), a razlikuju se po bojama.

Aerodrom je smešten oko 19 kilometara zapadno od čuvenog dela sa hotelima – Majami bič (Miami beach), a izmedju je zaliv Biskejn. Uz južni deo kompleksa aerodroma nalazi se Plava laguna i Jezero Džoana. Tu su hoteli Hilton 4*, Hilton Miami Airport 3*, Hyatt 3*, Pullman 4*, Marriott 3*.

Kako doći do/od aerodroma MAJAMI-MEDJUNARODNI AERODROM (MIA)

Metrorail narandžasta linija (Metrorail orange) je najbolja opcija da se sa aerodroma stigne do grada, i obratno. Stanica se zove “Miami airport station”. Tu se nalazi čvorište intersiti prevoza kao Tri-rail, Amtrak (železnička mreža ka drugim saveznim državama), Greyhound autobuski prevoz Miami-Dade (okrug) tranzit, kao i brojne rent-a-car agencije.

Avio karte Beograd Majami javni prevoz
Image by ASSY from Pixabay

Do Majami biča se može uzeti Miami beach airport express bus broj 150, ili Metrorail direktno do centra grada, do stanice Government Center station.
Sve stanice na liniji 150, možete videti ovde, kao i veze sa drugim prevozima ka ostalim delovima Majamija: https://www.miamidade.gov/transportation-publicworks/routes_detail.asp?route=150 ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Majami.

Sve metrobus rute i stanice, iz grada ka aerodromu, možete pogledati ovde:
https://www8.miamidade.gov/global/transportation/metrobus-routes-serving-mia.page

Korišćenje tri-rail prevoza (železnica za prigradska naselja, tačnije povezuje 3 okruga: Miami, Palm beach i Broward), od aerodroma ka drugim mestima, tj. okruzima, kao i sve tarife po zonama, rasporedi vožnje, stanice, načini plaćanja i vrste karata (i kupovine), obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Majami ili se informisite na:
https://www.tri-rail.com/pages/view/fare-information-calculating-your-fare

Uber i Lyft ride-sharing servis su vrlo popularni za prevoz od aerodroma do South Beach (južna plaža), i uopšte do grada. Od aerodroma do Lincoln Road-a startno je oko $20.

Taksi je skup i nije popularan. Start je od 2.50$, ali je najbolje napraviti dogovor pre polaska.

Rezervišite Vaše avio karte Beograd Majami na vreme i uživajte u Majamiju !

Sadrzaj: avio karte Beograd - Majami
Online jeftine avio karte Beograd MAJAMI
Avio karte za MAJAMI iz okruženja
Putovanje u Majami - važne napomene za polazak iz Beograda
Hotelski smeštaj u MAJAMIJU
Šta videti u MAJAMIJU
Javni prevoz u MAJAMIJU
Aerodrom MAJAMI-MEDJUNARODNI AERODROM (MIA)

Promocija Avio karte Beograd Majami

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Majami. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Severna Amerika
Polasci BeogradMagazin - Majami (MIA)

  Avio kompaije - Majami (MIA)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air