avio karte
Avio karte Beograd Maldivi

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MaldiviAvio karte Beograd Maldivi

Maldivi putovanje uz top ponude avio karte Beograd Maldivi. Maldivi cene za letove po odličnim uslovima. Posetite najpopularniji grad Male Maldivi i uživajte..

MALDIVI…arhipelag smešten južno od Indije i Šri Lanke, čine ga brojna ostrva (preko 1200, rasporedjenih u 26 atola), na mestu gde se mešaju vode Arapskog mora i Indijskog okeana…mala nezavisna azijska republika, a tako privlačna zbog svojih prirodnih lepota, kristalno čistog mora i nestvarnih morskih prizora…

Preko teritorije Maldiva prolazi ekvator, što znači da je cele godine oko 30 C, a svakog meseca turisti mogu da uživaju u čarima ovoj raja!

Online jeftine avio karte Beograd Maldivi

Beograd je od glavnog grada Male, Maldivi – vazdušnom linijom udaljen oko 6.800 kilometara. Maldivi putovanje avionom British Airways-a i Lufthanse su evropske kompanije sa najfrekventnijim letovima za Maldive a osim njih, avio karte Beograd Maldivi za prestonicu Male imaju i Emirates Airlines, Singapore Airlines, Qatar Airlines, Sri Lankan Airlines, a u pojedinim mesecima možete kupiti avio karte Beograd Maldivi koju obavlja Air Serbia u kooperaciji sa avio-kompanijom Qatar .

Avio karte Beograd Maldivi
Image by romaneau from Pixabay

Recimo, za mesece kad je najbolje putovati za Maldive, od novembra. Povratne avio karte Beograd Maldivi (Male) su od 580 eura (uključen obrok, prtljag). Let je sa jednim presedanjam, putuje se preko 23h, a prevoz obavlja avio-kompanija Qatar.

Ista kompanija ima kooperanta Srilankan Airlines, sa dva presedanja, a povratna karta je skuplja za oko 75 eura.
Avio karte Beograd Maldivi sa najbržim putovanjem obavlja kompanija Turkish, sa jednim presedanjem, let traje oko 12h, ali su i povratne avio karte Beograd Maldivi cene više za oko 180 eura.

Avio-kompanija FlyDubai leti za Maldive sa jednim presedanjem, cena povratne karte u aprilu može biti i oko 500 eura, ali se doplaćuje prtljag, i nema obroka na letovima.

Jeftine avio karte Beograd Maldivi možete obezbediti ako pratite promocije na našem portalu ili ako avio karte Beograd Maldivi rezervišete nekoliko meseci unapred.

Avio karte za MALDIVE iz okruženja

Iz Budimpešte do Maldiva možete stići koristeći usluge avio kompanija British Airways, Qatar i SriLankan Airlines. Povratna karta Budimpešta Maldivi cene sa jednim-dva presedanja, jednim prtljagom i obrokom u avionu su otprilike kao i iz Beograda (+/- 10-20 eura). Let traje od 27-35 sati (zavisi koji let odaberete).

Iz Sarajeva ka Maldivima najpovoljniji let nude avio kompanija Turkish airlines i Emirates. Sarajevo Maldivi cene povratne karte sa jednim presedanjem su od 700 eura, sa uključenim prtljagom i obrokom u avionu. Letovi su od 16-21 sati (zavisi koji let odaberete).

Maldivi putovanje – Važne napomene za putovanje iz Beograda

Nakon rezervacije avio karte Beograd Maldivi potrebno je da znate sledeće:
Državljani Republike Srbije koji turistički putuju na Maldive, besplatnu vizu važeću za period do 30 dana dobijaju na maldivskom aerodromu.

Potrebna je sledeća dokumentacija: važeća putna isprava, povratna avio-karta, dokaz o posedovanju dovoljno finansijskih sredstava (100 USD plus 50 USD za svaki dan boravka) ili potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci.

Detaljnije informacije dostupne su na internet prezentaciji maldivskog Ministarstva za imigraciju i emigraciju:
http://www.immigration.gov.mv/pages/entry.html

Za putovanje na Maldive nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja.
U slučajevima da putnici sa sobom nose obimnu fotografsku opremu ili opremu za ronjenje, preporučuje se da o tome unapred obaveste hotel u kojem nameravaju da odsednu ili da pripreme listu navedene opreme sa njenim opisom i serijskim brojevima, kako bi procedura po dolasku na aerodrome kraće trajala.

Sve vrste video zapisa i filmova moraju biti prijavljene nadležnim carinskim organima na aerodromu, u cilju dobijanja odobrenja za njihovo unošenje na ostrvo.

Prilikom izlaska iz zemlje, dozvoljeno je iznošenje predmeta u racionalnim količinama, predviđenim za ličnu upotrebu. Iznošenje korala, krokodilske kože i oklopa kornjača je zabranjeno.

Avio karte Beograd Maldivi plaža
Image by Walkerssk from Pixabay

Maldivi su u pojasu tropske monsunske klime. Tokom cele godine je izuzetno toplo, a često je i visoka vlaga. Prosečna godišnja temperature je oko 28 C. Uticaj monsuna je veći na severu nego na jugu. Najtopliji meseci su mart, april i maj, dok najveću vlagu imaju septembar, oktobar i novembar.

Od kraja maja do početka septembra je (jugozapadni) monsunski period u kojem ima povremeno kiše i vetra, dok je od novembra do aprila (severoistočni) monsun topao i suv (februar je najsušniji mesec). U principu, tokom cele godine se može boraviti i putovati na Maldive.

Ono što je najbitnije, temperatura vode okeana je topla tokom cele godine. Možda je korisna informacija da u novembru i decembru više sunčanih dana imaju ostrva na severnim atolima.

Zvanična valuta je maldivska rufija (MVR, 100 MVR = 6.50 USD; 1MVR sadrži 100 laresa ). Najbolje je poneti američke dolare i njih razmenjivati u domaću valutu.

U većini hotela, restorana i prodavnica moguće je plaćanje platnim karticama American Express, Visa International, Master Card, Diners Club, JCB i EuroCard.

Nudizam je zakonom zabranjen na Maldivima, uključujući i boravak na plažama odmarališta, kupanje ili ronjenje bez kupaćih kostima u blizini brodova sa putnicima. U većini restorana nije dozvoljen boravak u kupaćim kostimima.
Govori se engleski jezik. Neradni dani na Maldivima su petak i subota.

Imajte na umu da je stanovništvo islamske veroispovesti, a pošto tokom svetog meseca Ramazana vernici ne jedu i ne piju tokom dana, mnoge prodavnice i uslužne radnje su zatvorene u određeno doba dana zbog molitve.
Električna energija: 240 V–50 Hz
Maldivi imaju vreme +4 sati unapred u odnosu na Srbiju.
Vozi se levom stranom.

Prilikom boravka na Maldivima, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Republici Indiji.

Savetujemo da pre polaska na putovanje proverite aktuelnu zdravstvenu situaciju na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije, Regionalne kancelarije za Afriku: www.afro.who.int/health-topics.

Isto tako, sve vezano za turističku posetu Maldivima, informisati se na: https://immigration.gov.mv/faq-for-visiting-the-maldives/

Hotelski smeštaj na MALDIVIMA

Generalno, cene boravka su najviše u sezoni (decembar-april), naročito u periodu božićnih i novogodišnjih praznika, kada je na Maldivima suvo i toplo vreme. Period od maja do novembra je takođe topao, ali sa višim stepenom vlažnosti vazduha i većom mogućnošću kiša.

Tada na Maldivima ima manje turista, te je lakše pronaći odgovarajući smeštaj, koji je pritom povoljniji nego u sezoni. Najviše cene hotela su u januaru, zbog praznika, i u tom mesecu najmanje kiše imaju severni atoli. Februar je mesec kad je vrhunac zimske sezone, pa je potrebno hotel rezervisati na vreme, pošto su svi hoteli tad puni!

April je možda najidealniji za boravak na Maldivima, jer je ujednačena temperature svuda, tada su i cene hotela najniže u zimskoj sezoni (slične cene su i u novembru, povoljnije).

Od maja počinje letnja sezona, pa tako maj i jun imaju najniže cene hotelskog smeštaja tokom cele godine.
Pošto je avgust mesec kad je većina Evropljana na godišnjim odmorima, ako planirate tad da putujete na Maldive, potrebno je nekoliko meseci unapred rezervisati i avio kartu i smeštaj, zbog velike popunjenosti.

Oni koji bi da uživaju u ekstra luksuzu, tu su hotelski kompleksi sa 6* – Konrad Maldives Rangali Island! Nalazi se na Ari atolu, ostrvo Rangali. Ima zapanjujuć, jedinstven restoran ispod vode!

Još jedan hotelski biser, “One&Only Rethii Rah” 6*, na severnom Male-atolu. Hotel “Soneva Fushi” 6* je na jednom od najvećih ostrva u arhipelagu, Kunfunadhoo. Hotel “Niyama” 6*.
U ovakvom smeštaju, vila, bungalov, kuća iznad mora, košta od 400 eura, pa i preko 600 eura za noć!

Popularna su ostrva Thoddoo, Maafushi… (naseljena su, ako želite da upoznate običaje lokalnog stanovništa, pravi izbor je za Vas). Hoteli sa 3* na ovim ostrvima su od 45-75 eura za dvoje, noćenje sa doručkom (“Siesta beach”, “Seven corals”, “Crystal sands”, “Summer sky”).

Na ostrvu Thoddo je popularan hotel “Tranquil”, 4*, u kom može da se nadje dvokrevetna soba sa doručkom za 55 eura! Na istom ostrvu, hotel “Sky inn” ima jako dobre ocene, a ovde je ista usluga od 65 eura.

Avio karte Beograd Maldivi hoteli
Image by Fonthip Ward from Pixabay

Na ostrvu Guraidho dobar je hotel “Iris”, na obali, u kom je dvokrevetna sa doručkom od 50 eura.
U glavnom gradu cene hotela sa 3* su od 90 eura (bez doručka, za dvoje) – “Unima Grand”, “Mookai”.
Na populalrnom atolu Arri, hoteli sa 3* su od 50-120 eura za dvoje, sa doručkom: “Endheri sunset”, “Dravida”…

U mnogim hotelima sa 4* cene su od 75-90 eura, pa na više, za dvokrevetne sobe bez doručka.
Postoje i privatna ostrva, na kojima je samo jedan rizort, tj. hotelski kompleks sa vilama i bungalovima po plaži. To su uglavnom mala ostrvca. Van tog hotela nema ništa, zato se dobro treba informisati o smeštaju, šta sve sadrži kompleks. Primer je Anantara Veli 5*, Sun Island Resort 4*… za dvoje soba sa doručkom od 665 eura!

U okolini Malea ima veliki broj kuća i pansiona za izdavanje, i u takvom smeštaju su cene i najpovoljnije. Na ostrvu Kaashidhoo je “bikini plaza”, a u centralnom delu ostrva je pristojan smeštaj “Bahari lodge”, u kom je noćenje sa doručkom za dvoje 40 eura! Biciklovi se mogu besplatno koristiti.

Na ostrvu gde je aerodrome, popularan je hotel “Rivethi” 4*, u kom je dvokrevetna sa doručkom od 65 eura. U blizini je još par hotela sa 4*, u kom je isto to oko 150 eura.

Ukoliko Vam treba pomoć prilikom odabira hotela na Maldivima, obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Maldivi kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti na MALDIVIMA

Glavni grad je Male (68.000 stanovnika), na 5km od aerodroma, a povezan je sa ostrvom na kom je glavni aerodrom mostom Sinamale. Ovo je jedan od najpopularnijih destinacija za medeni mesec!

U ovom gradu možete uživati šetajući ulicama, uživajući u pijaci sa suvenirima, tu je i Riblja pijaca, za ljubitelje vodenih sportova tu je plaža Artifician – jedna od najlepših na Maldivima, uživanje u plivanju, kajaku, surfovanje… Ovde je Stara džamija, najstarija u gradu, iz 17.veka sa prepoznatljivoj arhitekturi.

Male ima sušnu sezonu (od oktobra do kraja marta) i kišnu sezonu (od aprila do kraja oktobra).
Atol severni Male je prepoznatljiv po ražama, koje se mogu videti i iz aviona.

Drugi grad po veličini je Addu (33.000 stanovnika), na najjužnijem atolu, a 540km južno od glavnog grada. U atolu Addu, najzapadnija ostrva, povezana su putem preko grebena (zajednički naziv je Link Road, koji završava na ostrvu Gan, na kom je lokalni aerodrom), a ukupna dužina puta je 14 km. Najbolji boravak ovde je od jula do septembra.

Ostrvo Gan pripada ovom atolu, kao i Meedhoo, Hulhudhoo, Hithadhoo, Maradhoo… a svako ostrvo je naseljeno i ima prelepe plaže i puno kokosa. Sa ostrva Gan do nekog drugog obližnjeg ostrva koriste se brzi brodovi.

Banana greben, jedan od najstarijih grebena na Maldivima, čuvena regija po ronjenju, ovde ima ajkula…

Ostrvo Como, ostrvo kokosa (južni Male-atol). Ovo je ostrvo koje se mora posetiti, zbog plaža sa belim peskom, tirkiznog mora, ronjenja, spa-centara, ovde su hoteli sa 5*! Najbolji boravak ovde je od novembra do aprila.

Ostrvo Thoddoo je popularno za posetu pijaci, uživanju u morskim specijalitetima, upoznavanje lokalnih običaja…

Atol južni Ari je poznat po velikom broju kit-ajkula koje tu žive, pa je ovo prilika da ih vidite!

Maafushi je jedno od najpopularnijih ostrva Maldiva, za parove i porodice. Ovde je popularno ronjenje i vožnja katamaranima, a celo ostrvo se može biciklom obići za pola sata. Na ostrvu ima samo par automobila. Ispred hotela Arena je moguće kupanje u kupaćim kostimima za žene (tzv.”bikini plaza”).

Ostrvo Vaadhoo je fotogenično naseljeno ostrvo, sa oko 500 stanovnika, smešteno u atolu Raa (severno od Malea). Poznato je kao “more Zvezda”, fenomen, kad pod mesečinom uz obalu, more šljašti plavom bojom, svetluca, blista. Sve to zbog morskih planktona.

Smatra se da su Maldivi najatraktivnija destinacija za ronjenje. Ovo je idealna prilika da probate i priuštite ovo zadovoljstvo! Na Maldivima možete sebi priuštiti i posmatranje delfina, surfovanje, letenje, ronjenje sa kornjačama, ajkulama, hranjenje raža, krstarenja do daljih ostrva…

Javni prevoz na MALDIVIMA

Info desk za sve informacije i pomoć pri snalaženju na ostrvu (ostrvima), možete naći odmah kod dolaznog terminala aerodroma, radi 24h.

Glavno sredstvo transporta na Maldivima je „doni“, ručno izrađeni brod od drvenih dasaka. Od aerodromske luke (koja se nalazi 2 km severoistočno od Malea) do maldivske prestonice ovi brodovi idu na svakih 15 minuta, a od ponoći do jutarnjih časova na svakih 30 minuta. Pored donija, u lokalna transportna sredstva se ubrajaju i motorni brodovi, kao i helikopteri i tzv.“seaplanes“.

Doni može da se iznajmi za oko 1000-1500 MVR na dan.
Ako posećujete glavni grad Male sa ostrva na kom je aerodrom, možete koristiti tzv. Ferry (brodić) i taj vid prevoza se zove ferry jetty. Pre ulaska na brodić je desk za prodaju karata.

Vožnja traje 10ak minuta. Karte za prevoz se mogu kupiti 7 dana pre potrebnog datuma, a pošto je ograničen broj putnika na brodićima, brzo se prodaju. To je najjeftiniji vid prevoza, košta 15 MVR, voze na svakih 10-15 minuta, a petkom do ponoći. Ovi brodići voze samo do ostrva Male.

Na ostrvu Male možete naći feri prevoz do nekog drugog ostrva u arhipelagu, a karte su od 30-75 MVR. Ako do vase željene destinacije ne vozi feri, onda je brzi brod najbolja solucija. Naravno, mnogo skuplja, i do 3500 MVR.

U gradovima Male i Addu postoji i redovan taksi prevoz, košta oko 20 MVR danju, a uveče i noću oko 30 MVR, za bilo koju trasu. Ostrva Male i Hulhulmale imaju autobuski prevoz, ali samo nekoliko linija. Karta je od 3 MVR.

Avio karte Beograd Maldivi aerodrom
Avio karte Beograd Maldivi hoteli

Aerodrom VELANA – MALE (MLE)

Aerodrom je otvoren je 1960. godine.
Glavni internacionalni aerodrom Republike Maldivi od 2011.godine nosio je naziv “Ibrahim Nasir”, u čast osnivača aerodroma i drugog predsednika Maldiva. Pre se zvao Internacionalni aerodrom Male, a od 2017.godine ima novo ime – VELANA, po porodičnoj lozi predsednika Nasira.

Nalazi se na ostrvu Hulhule, severni Male-atol, blizu glavnog ostrva Male.
Aerodrom ima nov terminal od 2019.godine. Ukupno postoje tri terminala: domaći saobraćaj, internacionalni i waterdrome Seaplane Terminal.

Preporučuje se da se transport od međunarodnog aerodroma do hotela rezerviše prilikom rezervacije hotelskog smeštaja, tj. pre dolaska na aerodrom.

Kod dolaznog terminala je Tourist Resort Counters, desk gde vas čekaju ovlašćena lica iz vašeg hotela i pomažu oko transfera. Ovde je sedište aviokompanije Trans Maldivian Airways.

Kako doći do/od aerodroma MALE (MLE)

Sa aerodroma Velana ima nekoliko vidova transfera do Vašeg hotela.
Postoji brzi brod (za hotele koji su blizu Malea, najduže putovanje je oko 1h). Kod aerodroma je pristanište za brodove.
Zatim, postoje i lokalni letovi i brodovi. Lokalni avio prevoz obezbeđuje lokalna avio-kompanija “Island Aviation Services”.

Na glavnom aerodromu kad sletite i preuzmete svoj prtljag, onda pratite putokaz za Domestic Terminal. Odatle kreće procedura za let do nekog drugog ostrva Maldiva, koje je udaljenije od Malea. Kad sletite na lokalni aerodrom, tamo Vas čeka brod koji transferiše do odabranog hotela.

Postoji još i hidroavion (letelica za manji broj putnika), ujedno i najskuplji vid prevoza (3500-7000 MVR).

NAPOMENA: prilikom rezervacije hotela, napomenuti booking servisu hotela Vaše vreme sletanja na aerodrom u Maleu, kako bi Vam ponudili i rezervisali najbolju opciju za prevoz do hotela! Tranferi se obavljaju samo tokom dnevne svetlosti.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Maldivi
Online jeftine avio karte Beograd Maldivi
Avio karte za MALDIVE iz okruženja
Maldivi putovanje - Važne napomene za putovanje iz Beograda
Hotelski smeštaj na MALDIVIMA
Šta videti na MALDIVIMA
Javni prevoz na MALDIVIMA
Aerodrom VELANA - MALE (MLE)
Kako doći do/od aerodroma MALE (MLE)

Promocija Avio karte Beograd Maldivi

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Maldivi. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Azija
Polasci BeogradMagazin - Maldivi (MLE)

  Avio kompaije - Maldivi (MLE)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air