avio karte
Avio karte Beograd Mauricijus

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MauricijusJeftine avio karte Beograd Mauricijus

Rezervišite Vaše avio karte Beograd Mauricijus na vreme i saznajte više o ovom čarobnom ostrvu.
Ostrvo MAURICIJUS... jedna od najmanjih, ali najlepših država „crnog kontinenta“! Raj na Zemlji, koji upotpunjuje tirkizno more, plaže sa finim belim peskom, mnoštvo prirodnih lepota, vodopada, uvala, malih slikovitih i tajanstvenih zaliva…

U ovom raju, zajedno sa nekoliko miliona turista, uživaju Indijci, hrišćani, muslimani i nešto Kineza. Pored glavnog ostrva, Mauricijusu pripada i nekoliko odvojenih skupina ostrva i ostrvaca! Ostrvo Mauricijus je vulkanskog porekla, a na jugozapadu ostrva je najviši vrh – 828 m nadmorske visine.

Ostrvo Mauricijus nosi epitet „šećerno ostrvo“, jer se na oko 90% površine uzgaja šećerna trska. Pored turizma, proizvodnja smedjeg šećera je glavna privredna grana…

Ostrvo Mauricijus ima svoj simbol a to je  jedinstvena ptica dodo, koja je u 17.veku izumrla, a živela je samo na ovom prelepom ostrvu…
Ako ste ljubitelji egzotike, onda je Mauricijus putovanje pravi izbor!

Online jeftine avio karte Beograd MAURICIJUS

Beograd je od glavnog grada Republike Mauricijus – Port Luis – vazdušnom linijom udaljen oko 8.170 kilometara.
Air France, KLM i Air Serbia su avio-kompanije koje nude najpovoljnije avio karte Beograd Mauricijus.

Kad je najbolje kupiti avio karte Beograd Mauricijus ?Avio karte Beograd Mauricijus, za mesece kad je najbolje putovati za Mauricijus, od oktobra, povratne avio karte Beograd Mauricijus su od 560 – 600 eura (uključen obrok, prtljag). Let za ove avio karte Beograd Mauricijus je sa jednim presedanjem, putuje se od 15 – 20h. Naravno, ovakve avio karte Beograd Mauricijus je potrebno nekoliko meseci unapred bukirati.

Poželjno je pratiti aviokarta.rs i razne promocije, jeftine karte, kako bi ste obezbedili najpovoljnije avio karte Beograd Mauricijus.
Besplatna rezervacija avio karte Beograd Mauricijus za Vaše Mauricijus putovanje iz snova na našem portalu.

Avio karte za MAURICIJUS iz okruženja

Iz Budimpešte do Mauricijusa možete stići koristeći usluge avio kompanija KLM i Air France. Povratna karta sa jednim presedanjem, jednim prtljagom i obrokom u avionu je otprilike kao i za avio karte Beograd Mauricijus (+ oko 20 eura). Let traje od 16-22 sati (zavisi koji let odaberete).
Iz Sarajeva i Temišvara ka Mauricijusu najpovoljniji letovi su skuplji od avio karte Beograd Mauricijus i to u proseku oko 270-300 eura, i duže se putuje.

Avio karte Beograd Mauricijus rizort
Image by Stephen Cruickshank from Pixabay

Važne napomene za Mauricijus putovanje iz Beograda

Nakon kupovine avio karte Beograd Mauricijus važno je znati sledeće :
Državljani Republike Srbije sa crvenim biometrijskim pasošima, besplatnu turističku vizu za Mauricijus za boravak do 60 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom, uz popunjavanje obrasca. Pasoš treba da važi 6 meseci po povratku sa putovanja.Potrebna je sledeća dokumentacija: važeća putna isprava sa 2 prazne stranice u pasošu, povratna avio-karta, dokaz o posedovanju dovoljno finansijskih sredstava (100 USD za svaki dan boravka) i potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu, tj. rezervacija smeštaja.

Preporučuje se putno zdravstveno osiguranje koje je potrebno uraditi prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus ili najkasnije na dan polaska.

Mauricijus je u pojasu tropske klime, južno od ekvatora, i odlikuje ga promenljivo vreme – smene oblaka, sunca, povetarca, zapare… Tokom cele godine je izuzetno toplo, a često je i visoka vlaga.
Vlažna ili letnja sezona je od novembra do početka aprila. Tad su temperature visoke, velika je vlažnost vazduha, više je kiše. Januar i februar su najkišovitiji i najtopliji, a februar i najvlažniji mesec. Temperature su preko 30 C, a tad je najtoplije na severnoj i zapadnoj obali.

Sušna ili zimska sezona je od juna do septembra – temperature su oko 25 C, a pošto na jugu ostrva duvaju vetrovi, prijatnije je tad boraviti na severnoj i zapadnoj obali. Jul i avgust su najhladniji meseci.
April i maj su ovde jesenji meseci, i na celom ostrvu je ujednačena klima. Po mnogima, maj i jun su možda najbolji za boravak i uživanje, kao i oktobar i novembar (prolećni meseci). U principu, tokom cele godine se može boraviti i putovati na Mauricijus. Ono što je najbitnije, temperatura vode okeana je topla tokom cele godine, oko 25-27 C.

Zvanična valuta je mauritanski rupi (MUR, 1 USD = 40.11 MUR, Rs; 1€ = 47.50 MUR,Rs). Najbolje je poneti američke dolare i njih razmenjivati u domaću valutu isključivo u menjačnicama. Na aerodromu i u većim gradovima postoje bankomati. U većini hotela, restorana i prodavnica moguće je plaćanje platnim karticama American Express, Visa International, Master Card.
Govori se engleski (slabije rasprostranjen) i francuski jezik.

Na većini gradskih plaža postoji prirodna hladovina. Na javnim plažama nema ležaljki, a na nekim plažama nema ni restorana u blizini.
Električna energija: 230 V- 50 Hz
Mauricijus ima vreme +3 sati unapred u odnosu na Srbiju.
Vozi se levom stranom. Srpska vozačka dozvola je priznata, a rent-a-car je oko 30-40 eura po danu. Sa severa do juga je potrebno oko 2h vožnje.

Savetujemo da pre polaska na putovanje ili prilikom rezervacije avio karte Beograd Mauricijus proverite aktuelnu zdravstvenu situaciju na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije.

Hoteli MAURICIJUS

Januar je najatraktivniji za boravak na Mauricijusu, pa samim tim su i cene smeštajnih objekata na visokom nivou, jer je tad vrhunac zimske sezone. Potrebno je par meseci unapred rezervisati hotel baš kao i avio karte Beograd Mauricijus. Slična situacija je i u februaru. Mauricijus putovanje u maju može da bude vrlo pristupačno, jer počinju razne promotivne akcije brojnih hotela. Po mnogim pokazateljima, jun ima najniže cene hotelskog smeštaja.
Pošto je avgust mesec kad je većina Evropljana na godišnjim odmorima, ako planirate tad Mauricijus putovanje, potrebno je nekoliko meseci unapred rezervisati avio karte Beograd Mauricijus i smeštaj, jer su hoteli Mauricijus izuzetno popunjeni.

Najatraktivniji deo ostrva je severo-severozapadni (Grand Baie, Trou aux Biches), koji ima i povoljniju klimu (tokom cele godine), zbog visokih planina koje ga odvajaju od ostatka ostrva i najveću koncentraciju hotela – od onih skromnijih do onih najekskluzivnijih. Među njima svakako treba videti hotel “Royal Palm Beachcomber” 6*, koji ima slogan “najprestižnija adresa Mauricijusa”! Kažu da u njemu odsedaju holivudske zvezde kada posećuju Mauricijus. U njemu možete rezervisati smeštajnu jedinicu sa privatnim bazenom!

Cena sobe ili apartmana, u zavisnosti od veličine i pogleda, može biti od 800-3100 eura (noćenje sa doručkom, za dvoje).

Istočna obala je stalno pod uticajem vetrova. Od turističkih mesta, ovde su najpopularniji Belle mare, Trou d’Eau Douce.
Generalno, hoteli sa 3*, dvokrevetna soba, noćenje sa doručkom, kreću se od 75-200 eura.

Hoteli Mauricijus sa 4*, ista usluga, kreću se od 120-300 eura (“Veranda Grand”, “The Adress boutique”, “Le Sufffren”…). U nekim hotelima 4* se nudi polupansion u dvokrevetnoj sobi za 260-300 eura (npr. “Mauricia Beachcomber”, “Radisson”, “Victoria beachcomber”…). Ako ne želite da razmišljate o obrocima, medju povoljnijim varijantama all-inclusive nude npr. “Lagoon Attitude”, “Veranda palmar beach”, od 220-400 eura za dvoje, po noćenju.

Preko booking.com može da se nadje privatan smeštaj i za manje od 20e (sobe, apartmani, vile), a bogatija je ponuda privatnog smeštaj za cenu od 20-40e (“Rama villas”, “Sunshine villa”, “Allamanda studios”, “Villa Quatre Vents”…). U ovom slučaju, hranu možete da kupujete u marketima, ili u restoranima imati neki obrok. U niskobudžetnim restoranima ručak je od 7 eura, a u restoranima neke srednje klase od 20 eura po osobi.

Oni koji bi da uživaju u ekstra luksuzu, tu su rizorti sa 5-6*, a medju popularnijim i povoljnijim, sa cenama za polupansion, za dvoje, od 260-600 eura, su: “Labourdonnais waterfront”, “Constance belle mare plage”, “The residence Mauritius”, “The westin turtle bay”… Naravno, ima dosta rizorta sa cenama od 950-1500 eura po noći. Ponude all-inclusive su od 600 eura, pa na više (po sobi, za noć).

Nadomak aerodrome je hotel Holiday Inn, u kom je soba za dvoje od 107 eura.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć pri odabiru hotela na Mauricijusu, slobodno nam se obratite prilikom kupovine Vaše avio karte Beograd Mauricijus kako bi smo kreirali ponudu prema Vašim zahtevima.

Šta videti na MAURICIJUSU

Pored glavnog ostrva, Republika obuhvata ostrvo Kargados, Karahos, Rodrigez i Agalega ostrva.
Severni deo ostrva je uglavnom okrenut turizmu, dok je južni siromašniji deo okrenut poljoprivredi i ribolovu. Centralni deo ostrva, u mestima Rouz Hil, Katr Born, Kjurpajp, čini urbano stanovništvo koje je uglavnom zaposleno u Port Luisu.

Turističke znamenitosti ostrva i aktivnosti predstavljaju Muzej Plavi Peni, Nacionalni istorijski muzej, veliki broj hramova posvećenih boginji Šivi – božanstvu Mauricijusa, Pampleus Botaničke Bašte, Le Morne Brabant planina i spomenik robovima (UNESCO), putovanje džipom kroz safari, surfovanje, ronjenje, pešačenje po planinama, hranjenje kornjača, životinja, helikopterske ture…

Avio karte Beograd Mauricijus plaža
Image by Monika Mesterházy from Pixabay

Prelepa peščana plaža Blue Bay (Plavi zaliv) je prvo što ugledate prilikom sletanja na Mauricijus. Smatra se najlepšom plažom na ostrvu, nalazi se na jugoistočnom delu ostrva, a idealna je za razgledanje podvodnog sveta, dobila je i status pomorskog rezervata, kako bi se sačuvali koralni grebeni. Na plaži se nalaze brodići sa providnim dnom. U ovom plavom zalivu se nalazi i malo Ostrvo dva kokosa (Ile des Deux Cocos). Na ostrvcetu se nalazi luksuzan hotel, a moguće je iznajmiti i nekadašnju vilu britanskog guvernera po astronomskim cenama. Redovna cene jedne obične vile je od 750 eura za dan. Do Ostrva dva kokosa voze brodići, koji vas mogu vratiti na obalu u dogovoreno vreme.

Plaža Belle Mare (lepo more) je najlepša plaža na istočnoj obali Mauricijusa. Ova divna peščana plaža dugačka je oko 10km

Plaža Flik i flak (Flic en Flac) spada među najlepše plaže na zapadnom delu Mauricijusa. U okolini ove duge peščane plaže nikli su kompleksi apartmana za izdavanje, jeftinije vile, restorani, kao i nekoliko luksuznih hotelskih rezorta.

Glavni grad Mauricijusa je Port Luis, na severozapadu ostrva ujedno je i najveći grad i glavna luka Mauricijusa. Ovde se može obići luka i citadel, koja dominira gradom, a tu su još pijaca, luksuzni kvart Caudan Riva, zgrada Pozorišta, hipodrom Champ de Mans (najstariji na južnoj hemisferi), Palata Parlamenta (18.v.), a na par minuta dalje je prelepa bašta Jardin de la Compagnie, a uz nju Prirodno-istorijski muzej, zatim treba prošetati i videti Kinesku četvrt na čijem ulazu je džamija Jummah, a treba se popeti do spomenika Bogorodici, na brežuljku iznad grada…

Ako želite da saznate nešto više o istoriji Mauricijusa, posetite muzej Aapravasi Ghat (Apravaši gat), koji je na UNESCO listi svetske baštine. Apravaši gat simbolično označava mesto na koje je zakoračilo oko pola miliona radnika, koji su na ostrvo stigli iz raznih krajeva Indije, Male Azije, Afrike, Malezije i Singapura u periodu između 1849. i 1923. godine, kako bi radili na plantažama šećerne trske. Na ovom mestu sada se nalaze samo ostaci nekadašnje luke i odlična muzejska postavka.

Za šoping se preporučuju ulice Corderie Street i Royal Road. U luci je za šoping dobar izbor Caudan Waterfron.

Na planini Le Pouce (engl. The Thumb) nalazi se Nacionalni park. Ime je dobila po vrhu čiji izgled podseća na palac, a sa njega se pruža predivan pogled na grad i okolinu.

Nacionalna botanička bašta je prelepa i zanimljiva za ljubitelje flore. Ovaj park napravljen je u 18. veku i predstavlja najstariju botaničku baštu na južnoj Zemljinoj hemisferi. Bašta, koja se prostire na preko 37 hektara obiluje sa preko 80 različitih vrsta palmi (mnoga stabla su zasadili svetski lideri, prilikom posete Mauricijusu), jezerom lokvanja, rezervatom kornjača i mnogim drugim biljnim i životinjskim vrstama. Ipak je najpoznatija po svojim džinovskim amazonskim lokvanjima, koji su na Mauricijus stigli iz Južne Amerike. Listovi ovog lokvanja dostižu i do 3m u prečniku.

Avio karte Beograd Mauricijus lokvanji
Image by Bea GB from Pixabay

Od izleta lokalne agencije nude plovidbu do vodopada i mesta gde se Velika jugoistočna reka Mauricijusa uliva u Indijski okean i kupanje na plaži nestvarnog ostrva Ille aux Cerfs (ostrvo Jelena).

Na jugu ostrva ne smete propustiti obilazak i divljenje prirodnom fenomenu u delu Mauricijusa Chamarel – Geopark “zemlja 7 boja” (Terres de 7 Couleurs). Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali usled neravnomernog hladjenja vulkanske lave pre oko 5 miliona godina.

Nadomak tih formacija je i Chamarel vodopad, koji možete posmatrati sa uredjenog vidikovca. Možete videti i farmu kornjača! Ulaz je od 200 MUR. Pogledati o cenama i akcijama na: https://www.chamarel7colouredearth.com/special-offers ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

U blizini je jedna zanimljiva lokacija, u vidu interesantne galerije sa optičkim iluzijama – “Curios corner” (svaki dan 9.30-17h, ulaz za odrasle 200 MUR, deca 100 MUR).

Avio karte Beograd Mauricijus planine
Image by Bernard_Loo from Pixabay

Poseta fabrike ruma se uglavnom obavlja u jednoj manjoj destileriji, u kojoj se proizvodi rum od organski gajene šećerne trske – Rhumerie de Chamarel. U predivnom ambijentu destilerije, moći ćete da probate razne vrste ruma.

Na 20ak kilometara istočnije od Geoparka je Prirodni park Dolina boja – “La Vallée des Couleurs”, čak 23 boje na oko 450 hektara površine, gde su jedinstvene geološke formacije, 4 vodopada, razne endemske vrste biljaka i drveća, Farma životinja (kornjača)…! Park je otvoren svaki dan od 9-17h, adresa: B102, Mare Anguilles, Chamouny.

Ulaz je 350 MUR za odrasle, iznajmljivanje kvada za dvoje na 1h 3600, ziplajn od 900… a sve moguće opcije posete i raznih aktivnosti, pogledajte ovde: https://lvdc.mu/price-list/ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

Na jugu ostrva agencije organizuju Rute čaja, sa posetama plantaži čaja, fabrici, Muzeju, degustacije, prodavnica čaja…

Poseta fabrike šećera je posebna atrakcija! Organizuje se poseta Muzeju L’Aventure du Sucre, muzej posvećen istoriji i razvoju šećerne trske na Mauricijusu. Nalazi se na 15ak kilometara severno do glavnog grada, blizu Botaničke bašte. Šetajući kroz muzej, posetioci upoznaju istoriju i povezanost šećera i Mauricijusa. Organizuje se i degustacija preko 30 proizvoda!

Muzej ima i prodavnicu u kojoj se mogu degustirati i kupiti specijalni šećeri. Ulaz za odrasle je 425 MUR, a otvoren je svaki dan od 9-17h. Predvidjeno je da se odvoji oko 1.30h za posetu.

Sveto hinduističko jezero – Grand Bassin (vulkanskog porekla) na čijim se obalama nalaze kipovi bogova Šive, Hanumana i Ganeša. Ovo jezero vulkanskog porekla predstavlja mesto hodočašća hinduističke zajednice, najveće hinduističko svetilište, a u njemu se nalazi čak i voda svete reke Gang koja je doneta iz Indije.

Vernici dolaze bosi peške krajem februara ili početkom marta, u vreme najvećeg praznika na Mauricijusu posvećenog bogu Šivi, Maha Shivaratri, kako bi u obližnjim hramovima ponudili žrtvu u vidu voća i cveća.

U blizini hrama Sagar Shiv Mandir je i ogromna statua Šive, koja je visoka 33m. Za obilazak ovog hrama, kao i za sve hinduističke i budističke hramove, pravilo je da se pre ulaska izujete, kao i da su vam pokrivena ramena i kolena. Nemojte se iznenaditi, ako pored jezera budete naišli i na pokojeg majmuna, jer dolaze do hrama u potrazi za hranom.

Plivanje sa delfinima je idealno u Zalivu Tamarin, na jugozapadu ostrva Mauricijus. Ovde se redovno pojavljuju jata delfina. Možete sa čamca samo posmatrati delfine kako se međusobno zabavljaju, ili ćete pokušati da plivate zajedno sa njima na sred mora uz pratnju lokalnog vodiča.

Nacionalni park Kasela (Casela Nature Park), u blizini mesta Flik i Flak (Flic en Flac), sadrži safari, tj. obilazak životinja autobusom ili kvadovima, zip lajn, zoološki vrt, ulazak u kavez sa lavovima, ulazak u kavez sa tigrovima, a moguća je i šetnja sa lavovima, i još mnogo toga adrenalinskog. Radi od četvrtka do nedelje od 9-17h. Ulaz za odrasle je 600 MUR, a dodatno se sve aktivnosti plaćaju.

Pogledati na: https://booking.caselapark.com/#/Admission ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

Blizu Flik i Flaka je šoping mol Cascavelle, oko 40 minuta vožnje od glavnog grada (južno).

Avio karte Beograd Mauricijus vodopad
Image by wurliburli from Pixabay

Nešto nesvakidašnje možete da doživite na zapadnoj obali Mauricijusa! Ovde je stanište kitova zubana. U porodicu kitova zubana spadaju Ulješura (Sperm whale), Patuljasta ulješura (Dwarf sperm whale), Grejev kljunasti kit (Gray’s beaked whale), Blenvilov kljunasti kit (Blainville’s beaked whale), kao i Pilot whale, koji najviše potseća na delfina.

Brzi brodovi kojima ćete krenuti u potragu za kitovima su opremljni sonarom, ali verovatnoća da ćete ih zaista videti i čuti njihovu pesmu, kreće se oko 60%. Ako je vidite, to je pravi div! Ulješura je duga oko 18m i teška oko 50 tona i predstavlja najveću životinju sa zubima koja postoji na Zemlji!

Nacionalni park Klisura crne reke (Black River Gorges National Park), koji je najlepši i ujedno najveći Nacionalni park na ostrvu. Nalazi se oko 40 kilometara (do glavnog ulaza u park) južno od glavnog grada. Sa vidikovca ćete uživati u pogledu na nepregledne divlje guste šume. Ako budete imali sreće možda se nađete oči u oči sa makaki majmunima, koji ponekad dođu do jednog od vidikovca u Nacionalnom parku.

U ovoj klisuri živi oko 300 endemskih cvetnica, tri vrste endemskih ptica (mauritanski soko, ružičasti golub i maurtanska papiga), divlja svinja, makaki majmuni i jelenovi. Na teritoriji ovog Parka je i najviši vrh države, 828 m.

Na istočnom delu Ostrvo Mauricijus poseduje i Nacionalni park Vallée de Ferney (Dolina Fernej), istorijsko i prirodno blago Mauricijusa, u kome postoje organizovane ture sa vodičem, a u okolini se nalaze plantaže šećerne trske. Šta sve možete ovde doživeti, na koji način, kako se organizovati… pogledajte na: https://www.ferney.mu/ferney-nature-lodge/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

Dok ste na Mauricijusu, ne propustite da poslušate uživo karakterističnu muziku ovog ostrva, koja ima sjajan ritam, a peva se isključivo na kreolskom jeziku (maternjem jeziku stanovništva). Sega muzika je tradicionalna muzika i ples, za koje se pretpostavlja da su nastali početkom 18. veka, kao izraz patnje robova i njihove želje za slobodom.

Pesmu i igru sa koloritnim suknjama, prate tradicionalni muzički instrumenti, poput bubnja sa kozjom kožom (ravan), muzička udaraljka triangl i drvena tuba napunjena semenom (maravan). Sega muzika i ples su se 2014. godine našli na Uneskovoj listi nematerijalne svetske baštine.

Atrakcija Mauricijusa su džinovske kornjače! Ima ih na nekoliko mesta (La Vanile Nature Park, Botanička bašta, Casela Nature Park), a donate su sa Madagaskara i Sejšelskih ostrva. Aldabranska džinovska kornjača je izuzetno ugrožena vrsta, pred izumiranjem i jedna je od najvećih kornjača na svetu. Ova kornjača je opstala na jednom od sejšelskih atola, Aladabri, po kome je i dobila ime.

Glavna karakteristika ove džinovske kornjače je njen izuzetno dug vrat. Najveći broj džinovskih aldabranskih kornjača na svetu nalazi se upravo na Mauricijusu, u Prirodnom parku Vanila (La Vanille), u kome ćete takođe videti i oko 200 nilskih krokodila, i još mnogo drugih životinja.

Jedan deo vrta je posvećen izumrloj ptici Dodo, koja je simbol ovog ostrva, kao i drugim životinjskim vrstama. Vanila park se nalazi na krajnjem jugu Mauricijusa, 2km od mesta Rivière des Anguilles. Park ima zimsko (9-30-17h) i letnje radno vreme (9.30-17.30h) , a ulaz je 500 MUR za odrasle (270 MUR za decu 3-12 godina).

Vožnja katamaranom je vrlo popularna na Mauricijusu, a u lokalnim agencijama će vam ponuditi nekoliko opcija za krstarenje oko Mauricijusa. Organizuju se večernje vožnje, kao i vožnje katamaranom do malih ostrva.

Na severu se nalaze Gunner’s Quoin i Flat Island (Ravno ostrvo), na zapadu su Ile aux Benitiers i najfotogeničnije ostrvce Crystal Rock (Kristalna stena). Na istoku se nalaze najpopularnija ostrva za obilazak: ostrvce Île aux Aigrettes, koje je od 1985. godine pretvoreno u Nacionalni park, kao i ostrvce Ile aux Cerfs, sa prelepim plažama i golf terenom.

Javni prevoz na MAURICIJUSU

Na ostrvu funkcioniše autobuski prevoz (standardni i ekspres), voz koji povezuje veće gradove (sever-jug) i taksi. Rašireno je i iznajmljivanje auta sa vozačem.

Treba napomenuti da većina autobusa nema klima uredjaj (standardni autobusi), ima više privatnih i državnih operatera bus-liniija i za plaćanje karte potrebno je imati sitan novac. Cene karata pogledajte ovde: https://mauritius-bus.com/fares-prices/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

Sve autobuske linije, sa pravcima kretanja, stanicama, rasporedom vožnje, možete pregledati ovde: https://www.mauritius-buses.com/all-buslines/ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

Aerodrom SIR SEEWOOSAGUR RAMGOOLAM (MRU)

Aerodrom za putnički saobraćaj je otvoren i počeo sa radom posle II svetskog rata. Pre toga je bio vojni aerodrom.
Glavni internacionalni aerodrome se zove “Sir Seewoosagur Ramgoolam”. Nalazi se 55km jugoistočno od glavnog grada, Port Luisa, tj. na jugoistočnoj obali glavnog ostrva. Godišnje prodje oko 4 miliona putnika kroz medjunarodni terminal.
Na aerodromu se na oba nivoa nalaze menjačnice novca. Turistički info-servis je na nivou 0. Ovde je sedište i aviokompanije Air Mauricijus.

Kako doći do/od aerodroma SIR SEEWOOSAGUR RAMGOOLAM (MRU)

Većina hotela nudi prevoz sa aerodoroma, ili do aerodroma. Hotelski prevoz može biti prilično skup, zato na vreme proverite cenu prevoza. Ako takav vid transfera želite, rezervišite prilikom bukiranja hotela.
Od/do aerodroma možete doći i redovnim autobuskim linijama, koje povezuju Port Luis, kao glavni grad, kao i ostale gradove širom ostrva, sa gradom Maheborg – na obali okeana, 8km od aerodroma.
Postoje 3 autobuske linije od/do aerodroma.

Bus 09 saobraća na svakih 9 minuta izmedju Mahebourg Bus Station i Curepipe Jan Palach South Bus Station, preko stajališta na aerodromu.

Bus 10 saobraća na svakih 20 minuta izmedju Mahebourg Traffic Centre i Rivière des Gallets (južna obala), preko stajališta na aerodromu. Od poslednje stanice, Riviere do aerodroma je oko 1.30h vožnje.

Bus 198 saobraća na svakih 15 minuta izmedju Port Louis Victoria Square Bus Station i Mahebourg Bus Station, preko aerodrome (i obrnuto). Od aerodroma do Port Luisa je oko 1.15h vožnje.

Ako se ide sa aerodroma, od Port Luisa se preseda u drugi autobus koji vozi prema severnim naseljima i mestima, u kojima je većina hotela. Uzmite u obzir da ćete pre ove “akcije” u vidu presedanja po lokalnim autobusima, biti u avionu minimum 15 sati.

Ukoliko budete išli na aerodrom autobusom, krenite minimum dva sata ranije, i obavezno obavestite vozača da želite da siđete na stanici kod aerodroma.

Poslednja opcija je taxi, ovde je poželjno cenkanje pre početka vožnje, jer ne koriste taksimetar (uglavnom). Orjentaciono, ako vam je hotel na severu, npr. u Grand Baie, taxi u jednom pravcu po vozilu bi mogao da bude oko 40 eura.
Stajališta za taxi vozila su na nivou 0, naspram carinske zone Exit. Poželjno je uzimati licencirani taxi, sa vidnom oznakom. Više informacija o redovnim tarifama, pogledajte ovde:
https://mauritius-airport.atol.aero/passengers/to-from-airport/airport-taxi ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Mauricijus.

Više informacija za ostrvo Mauricijus i hoteli Mauricijus na našem portalu ili na 0800 400 104 ( besplatan broj ), gde možete izvršiti i rezervaciju Vaše avio karte Beograd Mauricijus. Srećno !

Sadrzaj: avio karte Beograd - Mauricijus
Jeftine avio karte Beograd Mauricijus
Online jeftine avio karte Beograd MAURICIJUS
Avio karte za MAURICIJUS iz okruženja
Važne napomene za Mauricijus putovanje iz Beograda
Hoteli MAURICIJUS
Šta videti na MAURICIJUSU

Promocija Avio karte Beograd Mauricijus

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Mauricijus. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Afrika
Polasci BeogradMagazin - Mauricijus (MRU)

  Avio kompaije - Mauricijus (MRU)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air