avio karte
Avio karte Beograd Meksiko

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MeksikoAVIO KARTE BEOGRAD MEKSIKO

MEKSIKO SITI, glavni grad Meksika, a ujedno je i istoimeni Federalni distrikt.

Smatra se da je sagrađen na ostacima legendarnog grada Tenochtitlan, kog su osnovali Asteci.

Skoro je podjednako udaljen od obala Karipskog mora i Tihog okeana. Po proceni iz 2015.godine, u zoni grada Meksika živi preko 20 miliona ljudi! Područje ovog grada se smatra najbrže rastućim na planeti!

Avio karte Beograd Meksiko, suvenir iz Meksika
Maska iz Meksika / Image by DEZALB from Pixabay

Smešten je na 2240 m nadmorske visine, u Dolini prokletih, a okružen vulkanima Popokatepetl i Iztaccíhuatl, sa visinama preko 5000m, pokriveni snegom!

Grad koji nudi mnogo aktivnosti, zanimljivih mesta, grad za koji je potrebno dosta vremena da se doživi na pravi način, da se upozna, da se oseti mentalitet njegovih stanovnika. A kad se upozna, osvoji vas, i morate se ponovo vratiti njemu…

Zato, rezervišite avio karte Beograd Meksiko i krenite u avanturu zvanu MEXICO CITY!

Online jeftine avio karte Beograd MEKSIKO (city)

Beograd je od Meksiko sitija vazdušnom linijom udaljen oko 10.620 kilometara. Avio karte Beograd Meksiko sa direktnim letom ne postoji, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge avio kompanije Turkish airlines. Let traje oko 20-30 sati sa 1-2 presedanja.

Povratna avio karta košta od 850 € (pratiti na aviokarta.rs popuste i promocije). Sledeća povoljna opcija je sa kompanijom KLM – povratna avio karta od 1080€.

Avio karta Beograd Meksiko festival
Festival Meksiko Siti / Image by admknowdns from Pixabay

Avio karte za MEKSIKO city iz okruženja

Iz Budimpešte do Meksika najbolju ponudu ima Airfrance i KLM. Povratna karta sa prvom kompanijom, sa jednim presedanjem i u odlasku i u povratku, je oko 500 eura.

Let Beograd Meksiko siti traje oko 16-17 sati. Mala razlika u ceni je i sa drugom kompanijom, koja saobraća na ovoj relaciji u kooperaciji sa Air France.

Avio karta Beograd Meksiko Trg Zocalo
Trg Zocalo, Meksiko Siti / Image by RAMON MARTINEZ from Pixabay

Iz Sarajeva ka Meksiku najpovoljnije letove nude avio-kompanija Lufthansa. Cena povratne karte sa dva presedanja i u odlasku i u povrtku je od 850€, a let traje oko 18 sati.

Iz Temišvara najpovoljnije letove obavlja Lufthansa, sa dva presedanja u oba pravca. Povratna karta je od 800€. Let traje od 19-22 sata.

Iz Skopja najjeftiniji let nudi avio-kompanija Turkish airlines, povratna karta od 830€, sa 1-2 presedanja (letovi traju od 20-25 sat).

Važne napomene za odlazak u MEKSIKO iz Beograda

Za turističku posetu Meksiku državljanima Srbije je potrebna viza. Oko ispunjavanja uslova, podnošenja zahteva, posebnih napomena i saveta za boravak u Meksiku i putovanju po Meksiku, informisati se na vreme na sledećem sajtu: mfa.rs/meksiko

Avio karta Beograd Meksiko Siti nocna panorama
Meksiko Siti panorama nocu / Image by Cesar Salazar from Pixabay

Prilikom sletanja u Meksiko, na aerodromu dobijate formulare koje je potrebno popuniti pre imigracione kontrole. Deo formulara zadržavate i čuvate sve do izlaska iz zemlje.

Preporučuje se konzumiranje flaširane vode.

Što se tiče klime u ovom gradu, oko podneva je jako vruće samo leti, u razdoblju između aprila i juna. Od novembra do maja je sušno, a od juna do septembra kišno razdoblje kad kiša pljušti uglavnom kratko i snažno (najkišovitiji mesec je avgust).

Najtopliji mesec je maj, a najhladniji su decembar i januar.

Preporuka je da se za put obezbediti polisa putnog osiguranja.

Zvanična valuta je meksički pezos, MXN (10 € = 235 MXN). Najbolje je menjati novac u bankama, potreban je pasoš za to. Bankomati uzimaju proviziju.

Let Beograd Meksiko Katedrala
Katedrala Meksiko Siti / Avio karta Beograd Meksiko Siti nocna panorama

Meksiko siti ima vreme -7 sati u odnosu na Srbiju.

Struja je 110V, potrebno je koristiti adapter sa 2 tanka, pljosnata ulaza (kao za američku teritoriju).

Meksiko ima najveće špansko govorno stanovništvo na svetu sa preko 114 miliona domaćih govornika (preko 92 procenta ukupne populacije). Ima i preko šest miliona govornika autohtonih jezika.

Ambasada Meksika u Beogradu je na adresi Ljutice Bogdana br. 5.

Republika Srbija ima ambasadu u Meksiko sitiju, za pravnu i svaku drugu pomoć našim državljanima tokom boravka u Meksiku:

Adresa: Av. Montañas Rocallosas no. 515, ote. Lomas de Chapultepec, Ciudad de México.

Telefon: + 5255 / 5520-05-24 i 5520-25-23.

Hotelski smeštaj u MEKSIKO SITIJU

Soba za dvoje, u nekom jeftinijem hotelu 3-4*, da nije predaleko od centra grada, košta od 30-45€ (npr. “Ibis Alameda”, “Ibis zona rosa”, “Metropol” 4*, “Marlowe centro historico” 4*, “Fontan reforma” 4*, “Catedral” 4*…).

Avio karte Beograd Meksiko - katedrala Metropolitan nocu
Katedrala Metropolitan noću, Meksiko Siti / Image by Ezequiel Octaviano from Pixabay

Dobra ponuda je npr. hotel “Kali Ciudadela” 4* sa doručkom.

Oni koji bi da uživaju u hotelima sa 5*, dvokrevetna soba sa doručkom je od 70€ (npr. “Emporio reforma”, “Eurostars zona rosa”, “Exe suites reforma”, “Fiesta americana reforma”…).

Hotel kod aerodroma, “MX aeropuerto 3*, nudi noćenje od 35€ za dvokrevetnu sobu. Malo bolji hotel, 4*, u blizini aerodroma je City express. Ponude i promocije pogledajte ovde: www.cityexpress.com.

Zatim, hotel “Fiesta Inn aeropuerto” 4*, od 68€ po sobi. U samoj zgradi terminala 2 je hotel NH, 5*-od 80€, za dvokrevetnu sobu, noćenje.

Šta videti u MEKSIKO SITIJU

Park Alameda Central – najstariji gradski park. U njemu je monumentalni mermerni spomenik Benitu Huarezu, bivšem meksičkom predsedniku.

U okolini parka možete pronaći nekoliko zanimljivih muzeja: Muzej Franz Mayer (dekorativna umetnost 16-19.v.), Museo memoria y Tolerancia (akcenat na holokaustu).

Avio karte Beograd Meksiko Siti, Park Alameda Central
Meksiko Siti, Park Alameda Central / Image by Israel Trejo from Pixabay

Museo Mural Diego Rivera (čuven po muralu Rivere „San o nedeljnom popodnevu u parku Alameda Central“, sačuvan iz hotela, koji je uništen u zemljotresu 1985.godine, pa postavljen na današnje mesto.

Muzej je otvoren 1988.godine; nedeljom je besplatan ulaz, na adresi: Balderas Avenue 202.

let Beograd Meksiko, mural Diego Rivera
Meksiko Siti, Mural Diego Rivera / Image by Monica Volpin from Pixabay

Najznačajniji objekat je svakako Palata lepih umetnosti (Palacio de Bellas Artes) – najlepeša građevina ovog grada, biser arhitekture, napravljena od mermera iz Italije.

U njoj je opera, koncertna dvorana, a na 4.spratu je Muzej arhitekture – Museo Nacional de Arquitectura. Mnogi dolaze ovde da vide murale, npr Diega Rivere.

Naspram Palate lepih umetnosti je zgrada Centralne banke, a iza nje je veoma zanimljiv i interesantan Muzej pločica – Casa de los Azulejos. Originalna zgrada je sa kraja 16.veka, a fasada je dekorisana posle 150 godina, sa plavo-belim pločicama iz Puebla.

Čuveni umetnik José Clemente Orozco je 1925.godine dekorisao stepenište, pa je postala još čuvenija. Danas je tu restoran. Možete videti i lokaciju, koja je obeležena fotografijom, gde su Emiliano Zapata i Pancho Villa večerali, kad su stigli u Meksiko.

Ulica Av. F. Madero, puna je prodavnica, kafića, barova… a u njoj je i 44-spratni prvi neboder Srednje Amerike, sazidan 1956. godine, Torre Latino.

Možete se popeti na vrh ove zgrade odakle se pruža panoramski pogled na grad. Dijagonalno gleda na Palatu lepih umetnosti.

Vrste ulaznica, način posete i ostale informacije vezane za ovaj lokalitet, pogledajte ovde: miradorlatino.com

Ulica Madero izlazi na ogroman trg – čuveni ZOCALOPlaza de la Constitución, trg Ustava, mesto rodjenja Ustava. A zašto takav naziv? Pa zato jer je ovde 1813.godine donešen Prvi Ustav.

Trg ima u svakom smeru oko 240m, pa je tako jedan od najvećih na svetu!

Četvrtastog oblika, okružen je veličanstvenom Katedralom Metropolitana (najveća i najstarija u Latinskoj Americi), Nacionalnom palatom, u kojoj je sedište predsednika, Gradskom kućom i zgradom Ministarstva životne sredine. Ogromna zastava Meksika se viori na trgu.

Let Beograd Meksiko Siti / Katedrala Metropolitana
Katedrala Metropolitana, meksiko Siti / Image by Monica Volpin from Pixabay

Ako se spustite u metro, istoimena stanica Zocalo, možete videti u ogradjenom staklenom prostoru mapu celog trga, kako izgleda sa objektima kojima je okružen.

U jednom delu Nacionalne palate je Muzej posvećen radu i delu jednog od najznačajnijih predsednika države, Benitu Huarezu.

Tu je njegov radni kabinet, spavaća soba gde je preminuo, lične stvari, velika sedeća statua… Inače, ova palata ima fasadu dugu 200m, a bila je svojevremeno sedište i španskih osvajača.

Avio karte Beograd Meksiko siti muzej lepih umetnosti
Meksiko siti, Muzej lepih umestnosti / Image by victor mattei from Pixabay

Ovde je tzv Zvono slobode, koje se oglasilo 15.septembra 1810.godine i označilo početak rata za nezavisnost. Isto tako, i čuveni mural „Istorija Meksika“, od Rivere, nalazi se ovde.

Iza Nacionalne palate je objekat u kom je Muzej kultura – Museo nacional de las culturas. Ovde možete videti stare i savremene svetske kulture.

Katedrala Metropolitana je gradjena od 1525.godine, pa narednih 250 godina.

Statue na Sat-kuli su sa početka 19.veka. Zanimljiva je i kapela u kojoj se nalaze posmrtni ostaci meksičkog cara Agustina de Iturbidea, kao i kripta sa grobnicama mnogih gradskih nadbiskupa, među kojima je Huan de Zumarraga, veliki učitelj Indijanaca.

Uz katedralu Metropolitanu, sa jedne strane je mali parkić. Sa druge strane je arheološko nalazište – Museo del templo mayor.

Naime, 1978. godine ljudi iz lokalne električne kompanije obavljali su rutinske radove na iskopavanjima i tako otkrili ogroman kameni disk (prečnika 3,25 m) na kom je ugraviran raskomadani lik astečke boginje meseca.

Posle toga, pronadjeno je preko 7000 predmeta i to se čuva u Muzeju.

Ulaz u muzej i arheološko nalazište je 80 mxn, a zatvoreno je ponedeljkom.

U zgradi Secretaría de Educación Pública – ministarstvo obrazovanja (av.Republica de Argentina 28), nedaleko od glavnog trga, nalaze se na tri sprata murali Rivere. Ulaz je besplatan.

Garibaldi trg poznat po šou programu marijača. Na trgu se često dešava natpevavanje marijača. Prilaziće vam sa pitanjem da li želite da naručite pesmu. Svratite na dobru margaritu ili tekilu u baru Tenampa.

Chapultepec park ili „pluća Meksika“ je zanimljiv po mnogim mestima, zgradama, muzejima, postavkama, prirodi prevashodno, sve to na prostoru od skoro 690ha. Tako ovde, na ukrštanju bul. Gandi i Paseo de la Reforma, možete da uslikate statuu Tita!

Na putu do ulaza u park, nalazi se postavka Dalijevih skulptura. U parku možete da iznajmite pedaline i da se vozikate po jezeru, možete da hranite veverice, koje prilaze blizu ljudi.

Avio karte Beograd Meksiko / Chapultepec park
Chapultepec park, Meksiko Siti / Image by Mike Ramírez from Pixabay

Tu je i botanička bašta sa orhidejama, kaktusima…

Muzej moderne umetnosti, Nacionalni muzej istorije (Museo nacional de historia), spomenik Oltar Otadžbini, deo parka posvećen prijateljstvu sa Azerbejdžanom i tu je veliki kameni spomenik u obliku države Azerbejdžan sa obeleženim gradovima.

Antropološki nacionalni muzej (jedan od najboljih muzeja ove vrste na svetu, a najposećeniji u gradu! Nedeljom je ulaz besplatan).

Spomenik Ruzveltu, Gandiju, tu je i ZOO vrt, sa oko 2000 životinja, u parku ima više fontana, zgrada Centra kulture u bivšoj predsedničkoj palati (Casa Miguel Aleman).

U središtu parka je uzvišenje na kom je palata Chapultepec, u kojoj je živeo car Meksika, Maksimilijan I Habsburg.

Danas je u njemu Istorijski muzej. Na brdu je bilo naselje Asteka, njihova letnja rezidencija, a na padinama su uklesane figure asteških vladara. U ovom parku se nalazi i prvi rolerkoster postavljen u Meksiku ikada.

Još jedna atrakcija, zanimljiv lokalitet i drugi po značaju istorijski trg smešten je 3km severno od glavnog grada – Plaza de las Tres Culturas – Trg tri kulture.

Trg zauzima mesto nekada glavnog trga predkolumbijskog grada Tlatelolka i poslednje je mesto bivstvovanja Asteka 1521. godine – tu je spomen ploča na tu epizodu Meksika.

Na Trgu je pravi splet kultura – asteške piramide i hram, španska crkva i moderna kula.

Tu je i memorijali muzej Muzej 68 (zgrada uz Kulturni centar Univerziteta), u pomen 250 stradalih studenata na protestima protiv Vlade 1968.godine.

Isto tako, pažnju privlači barokna crkva Santiago de Tlatelolco, gradjena u ranom 17.veku na mestu male kapele iz 1535. koja je pripadala franjevačkom samostanu Santiago.

Museo Soumaya – futuristička zgrada, muzej je osnovao 1984.godine Carlos Slim, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, koji je Muzej nazvao po svojoj supruzi.

Avio karte Beograd Meksiko Siti, Museo Soumaya
Museo Soumaya, Meksiko Siti / Image by naturemyhome from Pixabay

Unutra je izloženo preko 66.000 umetničkih predmeta, starosti preko 3000 godina, od skulptura do dela umetnika 20. veka, poput Salvador Dalija. Adresa: Blvd. Miguel de Cervantes Saavedra, Granada, Miguel Hidalgo, ulaz je slobodan svaki dan.

Paseo de la Reforma, najduža avenija u Mexico City-u (skoro 15 km), a tu je, na ukrštanju sa bulevarom Florencia, spomenik Anđeo nezavisnosti na 36m visokom stubu i na istoimenom kružnom toku, posvećen meksičkoj nezavisnosti.

Nadomak spomenika je Ambasada SAD.

Plava kuća (Casa Azul) u kojoj su od 1929-1954.godine živeli Frida Kahlo i njen suprug Diego Rivera, danas je to muzej posvećen Fridi i njenom životu i delu.
Adresa: Frida Kahlo Museum, Londres 247, Del Carmen, Coyoacán museofridakahlo.org.mx/en/

Xochimilco, plutajuća pijaca. Deo grada sa kanalima, gondolama, uličnom prodajom razne hrane…

Rimokatolička Bazilika Naše Gospe od Gvadalupe – Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe, 8km severno od glavnog trga.

Najsvetije mesto Latinske Amerike. Sagrađena je na mestu gde je starosedelac Huan Diego imao priviđenje gospe od Gvadalupe u plavoj odori 12. decembra 1531.godine, pa se taj dan slavi presveta Gospa i ovde se okuplja veliki broj vernika.

Obzirom da stara bazilika nije mogla da primi sve zainteresovane vernike, oni su uz nju 1976.godine sagradili još jednu, veću baziliku, koja prima do 20.000 ljudi. Sa platoa ispred same bazilike, ukoliko je vedro, može se videti poznati vulkan, Popokatepetl.
Adresa: Plaza de las Américas 1, Villa de Guadalupe

Treba osetiti i duh meksičke pijace – Mercado de la Merced je pravi izbor, a tu možete kupiti najljuće papričice na svetu – habanere. Nije daleko do centra.

Avio karte Beograd Meksiko / Vulkan Popokatepetl
Vulkan Popokatepetl, Meksiko Siti / Image by Magdalena Maier from Pixabay

Još jedna zelena oaza za ljubitelje prirode, flore… nalazi se oko 18km južno od glavnog trga. UNAM Botanička bašta Univerziteta Mexico – osnovana je 1959.godine, za praksu i izučavanje od strane studenata.
Adresa: Cd. Universitaria s/n, ulaz je slobodan, a otvorena je od ponedeljka do petka od 9-16.30h, a vikendom od 9-15h.

Zabavni park SIX FLAGS MEXICO – jedan je od najvećih zabavnih parkova u Latinskoj Americi. Kako obezbediti kartu, šta sve možete raditi, videti, doživeti, pogledajte ovde: sixflags.com.mx/mexico

Let Beograd Meksiko vulkani
Meksički vulkani, Meksiko Siti / Image by RAMON VAZQUEZ from Pixabay

Javni prevoz u MEKSIKO SITIJU

U gradu funkcioniše nekoliko vrsta javnog prevoza: metro (12 linija), autobus, troleybus (8 linija), metrobus (5 linija), mikrobus (micros) i kombi (colectivos), prigradska železnica (1 linija – tren suburbano), laka železnica (1 linija – tren ligero), taksi, biciklo i skuter koji se deli sa drugim osobama.

O svakoj vrsti prevoza, načinu korišćenja, cenama, linijama i trasama, pogledajte ovde: ripsavvy.com/metro

Aerodrom MEKSIKO SITI-INTERNACIONALNI AERODROM BENITO JUAREZ (MEX)

Otvoren je 1931. godine i važan je regionalni kargo i putnički centar, sa prometom preko 50 miliona putnika 2019.godine. Ima 2 terminala, u 2 odvojene zgrade. Terminal 2 je otvoren 2008.godine.

Aerodrom je smešten oko 6-7 kilometara istočno od centra, u naselju Venustiano Carranza.
Najprometniji je aerodrom u državi.

Kako funkcioniše saobraćaj izmedju dva terminala i na koji način možete doći od jedne do druge zgrade, pogledajte ovde: aicm.com.mx prevoz izmedju terminala

Kako doći do/od aerodroma MEXICO CITY do centra GRADA

Metrobus povezuje aerodrom i centar grada. Linija br.4 je najbolja, i ide u pravcu centra. Jedna od stanica je San Lazaro, na kojoj možete da presednete u metro ili u jednu od autobuskih linija (zavisi u koji deo ogromnog grada putujete).

Sa terminala 1 linija 4 metrobusa je na ulazu br.7, a na terminalu 2 na ulazu br.2. Na oba terminala postoje mesta gde se mogu kupiti smart kartice za metrobus. Vožnja sa aerodroma košta 30 mxn, po osobi.

Ako ne nosite previše prtljaga, metro je dobra opcija da stignete do aerodroma u Meksiko Sitiju i sa njega. Metro stanica je Terminal Aerea na žutoj liniji.

Više o korišćenju metroa, radnom vremenu, ceni karata, rasporedu svih 12 linija, pogledajte ovde: aicm.com.mx metro

Postoje direktni autobusi na duže relacije. Potražite znake koji kažu Transporte Foréano / Terrestre na T1 ili T2.

Taksijem: postoji ovlašćeni taksi, za koji možete kupiti kartu do svog odredišta (potražite štandove koji kažu „Transporte Terrestre“), a zatim idite napolje do oznake za taksi. Više o ovoj vrsti prevoza i mestima gde se nalaze stajališta, pogledajte ovde aicm.com.mx taxi

Funkcioniše i UBER aplikacija.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Meksiko
AVIO KARTE BEOGRAD MEKSIKO
Online jeftine avio karte Beograd MEKSIKO (city)
Avio karte za MEKSIKO city iz okruženja
Važne napomene za odlazak u MEKSIKO iz Beograda
Hotelski smeštaj u MEKSIKO SITIJU
Šta videti u MEKSIKO SITIJU
Javni prevoz u MEKSIKO SITIJU
Aerodrom MEKSIKO SITI-INTERNACIONALNI AERODROM BENITO JUAREZ (MEX)
Kako doći do/od aerodroma MEXICO CITY do centra GRADA

Promocija Avio karte Beograd Meksiko

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Meksiko. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Severna Amerika
Polasci BeogradMagazin - Meksiko (MEX)

  Avio kompaije - Meksiko (MEX)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air