avio karte
Avio karte Beograd Milano

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MilanoOnline avio karte Beograd Milano (MXP)

Milano je predivan grad, istovremeno i istorijski i kosmopolitski, i smatra se jednom od najatraktivnijih destinacija u Italiji. Grad prepun iznenađenja i lepote, zelenila, modern arhitekture, mode, predivnih vina. Avio karte Beograd Milano su jedne od najpopularnijih I najprodavanijih, jer Milano je svakako jedna od destinacija koju morate posetiti.

Iskoristite ponudu avio karte Beograd Milano i rezervišite besplatno Beograd Milano avionom. Putovanje u Milano avionom i Beograd Milano let po sjajnim uslovima avio kompanija.

Na našem sajtu uvek možete napraviti potpuno besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Milano.

Napovoljnija cena avio karte Beograd Milano (MXP) kreće se oko 39 €, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom od 8 kg, podrazumevajući let sa low cost avio kompanijom „Wizz Air“. Takođ povoljnije avio karte Beograd Milano možete obezbediti ako Vaše putovanje isplanirate nekoliko meseci unapred.

Avio karte Beograd Milano, odnosno na ovom letu saobraćaju I druge nacionalna avio kompanije, kao što su: „Alitalia“, „Air Serbia“ i mnoge druge.

Avio karte Beograd Milano
Image by dimitrisvetsikas1969 from Pixabay

Jeftine avio karte za Milano (MXP) iz okruženja

Najpovoljnija cena avio karte Budimpešta Milano iznosi oko 45 €, a cena najpovoljnije avio karte Tirana Milano kreće se od 35 €, dok su avio karte Podgorica Milano kreću od 49 €, a karte iz Skoplja za Milano oko 49 €. Radi se o direktnim letovima sa low cost avio kompanijom “Wizz Air”, koja u cenu uključuje sve aerodromske takse I ručni prtljag od 8kg.

Let do Milana

Beograd Milano avionom let traje oko 1sat i 45 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Wizz Air”.
Avio karte Beograd Milano, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom, u cenu su uključene aerodromske takse I ručni prtljag od 8 kg, dok se prtljag ili kofer do 23 kg doplaćuju.

Hotelski smeštaj u Milanu

Milano je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, te obiluje hotelima različite kategorije i lokacije. Svakako, treba birati uvek za smeštaj hotel koji se nalazi na jednoj od linija metroa.

Za Milano Vam ne preporučujemo da rezervište hotele ispod 3*. Ova kategorija hotela u Italiji je „standard budžet“ kategorija, i dosta je lošija od kategorizacije nekih drugih evropskih zemalja. Ukoliko Vam hotelski sadržaji nisu toliko važni, onda je hotel sa 3* za Vas.

Preporučujemo za Vaš smeštaj u ovoj sjajnom gradu distrikt Porta Nuova, koji predstavlja savremeni kvart Milana.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Milanu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Milan ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Milano, kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u Milanu

ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Milano, kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.
Uvek kada se započne priča o Milanu, neko uvek nadolaze reči koje ga opisuju kao bogati grad, vekovnu prestonicu Lombardije, nekadašnju prestonicu Rimskog carstva, ali i prestonicu novih italijanskih imperatora, onih ekonomskih i političkih, a tu pre svega mislim na gospodina Silvija Berluskonija, rođenog Milanezea.

Šta je ustvari Milano? To je drugi po veličini grad Italije u kojem u užoj gradskoj zini živi oko 1,5 milion stanovnika, a u široj prema procenama oko 4,5 miliona stanovnika što ga stavlja na prvo mesto u Italiji.

Ovom gradu gravitira još oko 3 miliona stanovnika, te njegovo Metropolitansko područje broji čitavih 7,5 miliona stanovnika što ga svrtstava u red najvećih gradova u Evropskoj Uniji.

Milano je i grad prelepih spomenika u kojima ćemo sutra uživati, grad u kojem je ozvaničena Hrišćanska vera kao vera Rimskoga carstva, grad mode, burnog noćnog života, grad veličanstvene istorije i povrh svega grad neodoljivog šarma… Šarma po koji smo svi mi nekako i krenuli, jer doći u Italiju a ne susresti se sa šarmom, je isto kao i doći u Egipat a ne videti piramide.

Puno je toga za videti u samom gradu, a mi ćemo Vam predložiti TOP 7 destinacija koje ne biste trebali da preskočite ukoliko se nađete u Milanu:

Milanski Duomo je peta najveća katedrala na svetu i bilo je potrebno gotovo 500 godina da se sagradi. Katedrala u Milanu jedna je od najvećih crkvi na svetu, druga po veličini u Italiji (od nje je veća samo Bazilika svetog Petra u Rimu) i druga po veličini gotička katedrala na svetu, posle katedrale u Sevilji.

Gotskog je stila i ima 135 kula i preko 3.000 statua na krovu. Ne propustite priliku da se popnete na krov (iskoristite lift) I uživajte u pogledu.

“La Scala” muzej I pozorište se nalazi na istoimenom trgu. Tradicionalno, operska sezona u Skali počinje danom Sv. Ambrozija 7. Decembra. Sve performanse moraju da se završe do ponoći, tako da ako je neka opera duža, njena izvedba počinje ranije.

Danas ne postoji ime važno u svetu opere koje nije nastupalo u ovoj slavnoj kući, a san svakog operskog umetnika jeste da svoju karijeru obogati nastupom u La Skali.

Galerija Vitorio de Emanuel je popularna šoping destinacija koja povezuje Duomo sa trgom La Scala. Predstavlja jedan od najatraktivnijih tržnih centara u Evropi, u kom se nalaze radnje prestižnih modnih brendova, i zajedno sa ulicama Montenapoleone i Spiga, predstavlja centar luksuznog šopinga.

Avio karte Beograd Milano galerija Vitoro Emanuele
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Zamak Sforca je nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva I ima 6 impresivnih različitih muzeja, pa ukoliko se šetate centrom Milana, obavezno iskoristite priliku da vidite brojna umetnička dela. Ulaz u zamak je besplatan, dok je regularna cena za ulazak u muzej je 5 evra.

Ćuzepe Meaca ili San Siro – dva naziva, dva fudbalska kluba, jedan stadion. Dom fudbalera Intera I Milana, dva velika rivala. Propustiti priliku, tj. ne posetiti drugi najveći stadion u Evropi (kapacitet oko 85.000 gledalaca), bilo bi nedopustivo. U sklopu stadiona nalazi se muzej posvećen i Milanu i Interu. Ulaznica je oko 7 €.

Park Sempione – Ukoliko želite da provedete dan u u prirodi, na svežem vazduhu, okruženi zelenilom, dok ste u Milanu, treba da posetite park Sempione, koji je najpopularniji park. U njemu se nalaze zelene površine, delovi namenjeni za sportske aktivnosti, kao i igralište za decu. Park nudi i panoramski pogled na zamak Sforca.

Galerija Pinakoteka Brera u kojoj se čuvaju umetnička dela velikih umetnika kao što su Hajes, Karavađo, Rafaelo, Boćoni i Modiljani. Muzej se nalazi u četvrti Brera, a nakon obilaska muzeja, možete posetite neki od brojnih restorana koji se nalaze u ovoj četvrti.

Avio karte Beograd Milano Sforca
Image by RGY23 from Pixabay

Pored navedenih preporučenih atrakcija Milana, postoji još veliki broj lokaliteta I lepota koje možete videti u gradu mode. Jedan od najposećenijih i najpopularnijih destinacija u Evropi.

Na vreme obezbedite avio karte Beograd Milano I započnite avanturu, Benvenuti a Milano!

Javni prevoz u Milanu

U Milanu postoji široka transportna mreža kojom upravlja kompanija Azienda Trasporti Milanesi ili ATM. Zahvaljujući integrisanom sistemu putnih karata, prelaz između metroa, autobusa, tramvaja i trolejbusa je vrlo jednostavan.

Posebna pogodnost je Milano City Pass – turistička kartica. Ona vam omogućava besplatan gradski prevoz, popuste za određene atrakcije, besplatan ulazak u dva muzeja i još mnogo toga.

Sve informacije vezane za javni prevoz u Milano možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde) ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Milano

Opšte i korisne informacije u Milanu

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +2 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju: +39 2
Populacija: 1,3 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 40 km
Autobus sa aerdorma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Avio karte Beograd Milano aerodrom Malpensa
Image by Peter Han from Pixabay

Aerodrom Milano Malpensa (MXP)

Međunarodni aerodrom Malpensa (MXP) je najveći međunarodni aerodrom u gradskom području Milana kao i u severnoj Italiji. Aerodrom se nalazi 40 km severozapadno od centra Milana. Sve informacije o aerodromu možete pogledati na sledećem linku (kliknite ovde) ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Milano

Kako doći sa aerodroma Malpensa do centra Milana

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, vozom, autobusom ili ukoliko iznajmite auto (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Milano
Jeftine avio karte za Milano (MXP) iz okruženja
Let do Milana
Hotelski smeštaj u Milanu
Šta videti u Milanu
Aerodrom Milano Malpensa (MXP)
Kako doći sa aerodroma Malpensa do centra Milana

Promocija Avio karte Beograd Milano

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Milano. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Milano (MXP)

Avio kompaije - Milano (MXP)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air