avio karte
Avio karte Beograd Minhen

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MinhenOnline jeftine avio karte Beograd Minhen (MUC)

Avio karte Beograd Minhen su među najtraženijima, te je Vašu rezervaciju potrebno da uradite nekoliko nedelja pre planiranog putovanja, a ukoliko se radi o visokoj sezoni putovanja (kongresi, sajmovi, festivali), potrebno je da za Vaše putovanje Beograd Minhen avionom obezbedite avio karte Beograd Minhen i nekoliko meseci ranije.

Najniža cena avio karte Beograd Minhen iznosi 149 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karte Beograd Minhen obezbede i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Na direktnom letu Beograd Minhen saobraća naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia “, i nemački nacionalni avio-prevoznik „Lufthansa“. Letovi se obavljaju svakodnevno.

Rezervacije avio karata Beograd Minhen

Na našem sajtu možete u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Minhen. Da bi obezbedili najpovoljniju cenu za vaše putovanje predlažemo da uradite online rezervaciju avio karte Beograd Minhen.

Pored online rezervacije avio karte Beograd Minhen imate i mogućnost online plaćanja odnosno kupovine. Avio karte Beograd Minhen kao i druge avio karte možete platiti online platnim karticama american express, visa i master card.

Avio karte Beograd Minhen
Image by designerpoint from Pixabay

Jeftine avio karte za Minhen (MUC) iz okruženja

Najpovoljnija cena avionske karte Zagreb Minhen iznosi 199 € sa uključenim ručnim prtljagom. Održava se svakodnevni direktan avionski let između Zagreba i Minhena.

Najpovoljnija cena avio-karte Sarajevo Minhen iznosi 179 € za povratno putovanje, na direktnim letovima, svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

 

Najniža cena avio-karte Budimpešta Minhen iznosi 129 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je direktan, i održava se svakodnevno.

Najjeftinija avio-karta Sofija Minhen se kreće od 149 € za povratni avionski let, sa uključenim ručnim prtljagom. Direktan let između Sofije i Minhena se obavlja svakodnevno.

Najniža cena avionske karte Podgorica Minhen iznosi 195 €, sa uključenim ručnim prtljagom i aerodromskim taksama. Ova cena se odnosi na direktan let.

Let do Minhena

Direktan let iz Beograda do Minhena traje oko 1 sat i 30 minuta. Na ovom letu saobraćaju više puta dnevno, svim danima u nedelji avio-kompanije „Air Serbia“ i „Lufthansa“.

Direktan let Beograd Minhen se obavlja svakodnevno, i to više puta dnevno, u jutarnjim, podnevnim, popodnevnim i večernjim satima. Postoji razlika između letnjeg reda letenja, i zimskog reda letenja.

Avio kompanije „Air Serbia“ i „Lufthansa“ u svoje cene avionskih karata uključuju, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju (cena za povratno putovanje za prtljag iznosi od 55 eur).

Minhen olimpiski stadion
Image by Michael Siebert from Pixabay

Minhen avio karte i hotel

Ukoliko planirate da putujete u Minhen tokom održavanja kongresa, sajmova ili festivala (posebno Oktoberfest-a), potrebno je da pored avionske karte, i hotel rezervišete znatno pre planiranog putovanja.

Preporučujemo Vam da u Minhenu rezervišete hotele sa minimum 3*, sa lokacijom koja je manje bitna, koliko je važno to da bude na liniji metroa.

Cena smeštaja u Minhenu pre svega zavisi od sezone putovanja, odnosno da li se radi o praznicima, danima kada se u Minhenu održavaju veliki međunarodni kongresi ili sajmovi, i slično.

Najniža moguća cena za hotel sa 3* na liniji metroa, se kreće od nekih 30 € po osobi i jednom noćenju. Tokom održavanja kongresa, sajmova, i naročito tokom održavanja svetski poznatog festivala piva „Oktoberfest“, cene hotela u Minhenu su i do 5 puta veće od redovnih.

U Minhenu Vam preporučujemo hotel „Amba“ sa 3*, koji se nalazi u centralnom delu Minhena, i na samo par koraka od metro stanice.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Minhenu možete da pogledate na ovom link Fantast Tourist – Hoteli Minhen

Minhen panorama grada
Image by Alexandra ❤️A life without animals is not worth living❤️ from Pixabay

Šta videti u Minhenu

Minhen je prestonica nemačke države Bavarske, najmoćnije od svih nemačkih saveznih država, i svakako jedne od turistički najinteresantnijih regija u Nemačkoj.

Vekovima je Minhen bio kraljevska prestonica dinastije Vitelsbah koja je iza sebe ostavila raskošne dvorce, što u samom gradu, što u neposrednoj okolini.

Svoj obilazak grada treba da počnete sa glavnog gradskog trga, Marienplatz na kojem se nalazi Bogorodičina crkva, potom stara Gradska kuća, nova Gradska kuća sa Glokenšpilom i niz raskošnih palata.

Svakako, boravak u Minhenu ne bi bio potpun ukoliko ne posetite neku od poznatih gradskih pivnica, poput Avgustinera, ili najpopularnije i najstarije pivnice grada Mihnena „Hofbrojhaus“.

U Minehnu se nalazi i zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, dvorac Rezidenc koji je pretvoren u sjajan muzej koji vredi posetiti, a tu je i letnja rezidencija Vitelsbah dinastije, dvorac Nimfemburg sa prelepim vrtovima.

Minhen dvorac
Image by Heinz Hofmann from Pixabay

Prošetajte se umetničkim kvartom Švabing, starim delom grada koji odiše specifičnom atmosferom, posetite brojne gradske muzeje, i svakako Staru Pinakoteku, jednu od najboljih umetničkih galerija u Evropi.

U neposrednoj okolini grada nalaze se mnogobrojni bajkoviti dvorci bavarske do kojih možete lako doći u organizovanim izletima lokalnih turističkih agencija.

Pre svega Vam preporučujemo da obavezno vidite „najlepši dvorac na svetu“, Nojšvanštajn koji se nalazi u scenografski uklopljenom prostoru Bavarskih Alpa.

Tu je i divni dvorac Linderhof, potom jezero Kim sa dvorcem na jednom ostrvu i divnom opatijom na drugom ostrvu…

Minhen dvorac Nojsvanstajn
Image by Adam Derewecki from Pixabay

Javni prevoz u Minhenu

Minhen ima savršenu mrežu gradskog prevoza koju čine linije tramvaja, nadzemne železnice, metroa i gradskih autobusa.

Gradski saobraćaj funkcioniše besprekorno, i odvija se do nekih 23 h uveče. Potrebno je da znate da je taksi u ovom gradu dosta skup.
Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Minhenu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Minhen metro
Image by Andy Plotzky from Pixabay

Minhen opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GMT +2 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +49
Populacija: 1.5 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 39 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Minhen kontrolni toranj i pista
Image by RitaE from Pixabay

Aerodrom Minhen

Međunarodni aerodrom u Minhenu  (MUC)je drugi po veličini aerodrom u Nemačkoj, odmah posle aerodroma u Frankfurtu. Od grada Minhena udaljen je 28 km. Aerodrom je dobio ime po Franc Jozef Štrausu.

Kako sa aerodroma do grada Minhen

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, vozom ili autobusom.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Minhen
Online jeftine avio karte Beograd Minhen (MUC)
Jeftine avio karte za Minhen (MUC) iz okruženja
Let do Minhena
Minhen avio karte i hotel
Šta videti u Minhenu
Javni prevoz u Minhenu
Minhen opšte i korisne informacije
Aerodrom Minhen
Kako sa aerodroma do grada Minhen

Promocija Avio karte Beograd Minhen

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Minhen. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Minhen (MUC)

Avio kompaije - Minhen (MUC)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air