avio karte
Avio karte Beograd Minsk

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MinskAvio karte Beograd Minsk

Ne propustite top ponudu avio karte Beograd Minsk i Minsk Beograd avion Belavia kompanije sa direknim letom. Minsk putovanje i hoteli u Minsku.

MINSK, “grad heroj”, glavni i najveći grad nekadašnje sovjetske republike Belorusije. Kroz grad protiče reka Svislač, koja krivuda, a uz nju je formirano nekoliko prelepih parkova. Čak 25% površine grada je pod zelenilom i šumom. Ono što zadivljuje je čistoća grada, koji ima nešto manje od 2 miliona stanovnika, i koji se iz pepela podigao i izgradio u današnju metropolu.

Istorijski, 18 puta je uništen! Brojni muzeji čuvaju kulturno-istorijsko blago, očuvano iz proteklih vekova i vremena. Minsk ponosno nosi epitet “najčistiji evropski grad”, a primetićete fantastičan spoj sovjetske i moderne arhitekture.
Mnogima, prvi susret sa Belorusijom ostaje u lepom i prijatnom sećanju… budite i Vi jedan od zadovoljnih posetilaca!

Avio karte Beograd Minsk pogled iz vazduha
Image by A_Matskevich from Pixabay

Online jeftine avio karte Beograd MINSK

Beograd je udaljen od Minska 1.130 kilometara vazdušnom linijom, a drumskim putem 1480 kilometara, preko Budimpešte, Košica i Bresta. Ukoliko kupite avio karte Beograd Minsk let traje oko 2.10h koji obavlja Belavia kompanija, koja ima direktan let. Avio karte Beograd Minsk za povratni let je od 180 eura (bez prtljaga), takođe u pitanju je Belavia kompanija.

Jeftine avio karte Beograd Minsk možete obezbediti ako ih rezervišete nekoliko meseci unapred. Takođe ukoliko na sajtu aviokarta.rs, pratite razne akcije i promocije možete kupiti dosta povoljnije avio karte Beograd Minsk.

Avio karte za MINSK iz okruženja

Iz Budimpešte se može doći do Minska direktnim letom koji obavlja Belavia kompanija, ali treba pratiti kojim danima, po mesecima. Let traje oko 1.45h, a povratna karta je skoro iste cene kao i avio karte Beograd Minsk i kreću se od 175 eura, bez prtljaga. Avio-kompanija LOT leti za Minsk, sa jednim presedanjem, a povratna karta je od 200 eura (neki letovi imaju višesatno čekanju na presedanju).

Iz Temišvara, Niša i Sarajeva najbolja veza sa Minskom je sa 1 presedanjem (ima letova i sa dva presedanja), a letove obavlja više avio-kompanija. Povratne karte su od 265-450 eura (zavisi koji let, a ima opcija u kojima su duge pauze na presedanju).

Saznajte u nastavku teksta sve detalje za Minsk putovanje, hoteli u Minsku ili nas pozovite besplatno na 0800 400 104. Rezervišite na vreme vaše avio karte Beograd Minsk !

Avio karte Beograd Minsk crkva
Image by aziata from Pixabay

Minsk putovanje – korisni saveti

Nakon rezervacije Vaše avio karte Beograd Minsk korisno je znati sledeće :
Između Srbije i Republike Belorusije na snazi je bezvizni režim (za sve vrste pasoša) za boravak do 30 dana.

Za slučajeve kada je potrebna viza (školovanje, stručno usavršavanje, zapošljavanje i dr.) viza je besplatna i dobija se u Ambasadi R. Belorusije u Beogradu.

Prilikom ulaska u R. Belorusiju na graničnom prelazu obavezno se popunjava emigraciona karta (služi za registraciju) koju treba nositi sa sobom u pasošu sve do izlaska iz Belorusije, kada se vraća pograničnom službeniku.

Za boravak duži od pet dana obavezna je u roku do pet dana registracija kod policijskih organa. Registracija se u slučaju privatnog smeštaja obavlja u Upravi za strance MUP-a prema mestu boravka, a u slučaju hotelskog smeštaja prijavu obavlja hotelska administracija.

Stranci koji doputuju u dane vikenda, državnih praznika i drugih neradnih dana i (ili) na period do pet običnih (radnih dana), ako se njihov povratak iz Belorusije bude odvijao u toku tih dana, ne podležu obavezi registracije boravka kod policije.

Obavezna je beloruska polisa zdravstvenog osiguranja koja se kupuje na graničnom prelazu prilikom ulaska u zemlju. Košta oko 1 evro za dan boravka i pokriva troškove prevoza do zdravstvene ustanove i pružanje nužne, hitne medicinske pomoći i lečenja.Polise srpskih osiguravajućih organizacija o međunarodnom zdravstvenom osiguranju u R. Belorusiji se ne priznaju.
Vremenska zona je +2h u odnosu na Srbiju.

Valuta plaćanja je beloruska rublja (10 Br=3.22 eura). Prihvataju se platne kartice, a najviše se koristi visa i mastercard. U opticaju nisu gvozdeni novčići od 2016.godine.

Električna energija: 220v AC, 50Hz.
Zabranjeno je fotografisanje metroa, željezničkih stanica, aerodroma, državnih institucija, izloga prodavnica.
U ovom gradu postoji Konzulat Republike Srbije, na adresi: Румјанцева 4, tel. +375 17 / 284 29 84, 284 29 90.

Ukoliko su Vam potrebne još neke informacije, slobodno nam se obratite prilikom rezervacije Vaše avio karte Beograd Minsk.

Avio karte Beograd Minsk trg pobede
Image by Zdeněk Fekar from Pixabay

Hoteli u MINSKU

Noćenje u hostelima je od 6-15 eura (npr. Smart Inn, Flatcom, Hostel 128, Loft hostel…).
Privatni apartmani su od 15-30 eura za noćenje.U centru grada i okolini, hoteli u Minsku sa 3* su od 25-50 eura (dvokrevetna soba, noćenje), a popularni su hoteli: Orbita, Sputnik, Voyage, Tourist, U Fontana, Complex Comfort, Planeta…Sa doručkom, ista kategorizacija, od 45-75 eura.

Malo bolji hoteli u Minsku, sa 4-5*, imaju različite ponude. Jedna od boljih opcija je hotel Jacuzzi VIP smart apart hotel 4*, na 2.7 km od centra, sa spa-centrom, dvokrevetna soba sa doručkom je od 45 eura.

Ostali dobro rangirani hoteli u Minsku su od 65-150 eura (dvokrevetna sa doručkom): Hotel Minsk 4*, Victoria Hotel 4*, Victoria&spa 4*, Crowne plaza 4*, Astoria boutique 4*, Renaissance Minsk 5*, President hotel 5*, Double tree by Hilton 5*, Marriott 5*…Bez doručka, dvokrevetna soba je od 45 eura.

Hoteli u Minsku su zaista raznovrsni, te ako Vam treba pomoć pri odabiru slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Minsk kako bi smo kreirali ponudu hotela prema Vašim zahtevima.

Šta videti u MINSKU

Nakon kupovine avio karte Beograd Minsk, saznajte koji su to lokaliteti i znamenitosti, koje bi ste trebali posetiti.
U turističkom centru grada mogu da se dobiju besplatne mape i sve potrebne informacije za boravak u Minsku. Glavni turistički ofis je na adresi: vul Revalyutsiynaya 13-119, ne radi subotom i nedeljom.

Nacionalni belaruski muzej istorije Velikog patriotskog rata – The state museum of the history of the great patriotic war (Prospekte Pobeditelei 8; ulaz je 9 Br; ponedeljkom ne radi, ostalim danima od 10-18h). Razni predmeti, partizanski letopisi, ordenje, stare fotografije iz rata, vojna odela I ostalo što je vezano za vojsku, može da se vidi u ovom muzeju. Muzej je u Parku Pobede, uz reku Svislah, a pored Muzeja je Trijumfalna kapija.

Park pobede je velika zelena zona grada, u kom se nalazi još jedna atrakcija – Ostrvo ptica. To je malo ostrvo u reci Svislač. Povezano je pešačkim mosto za kopnom. Ovde živi preko 30 vrsta ptica.

Loshitskiy park je oko 7 km južno od centra, u Lenjinskom kvartu Minska. Kroz park protiče reka Svislač.

Park Gorky je najstariji park u gradu, otvoren početkom 19.veka. U njemu je Planetarijum, kao i 56m visok Točak sa gondolama, pa se tom vožnjom ima pregled na ceo grad.

Nacionalni umetnički muzej – National Art Museum (Lenin Street, 20; utorkom ne radi, ostalim danima od 11-19h; ulaz je 8 Br, a 3 Br se naplaćuje audio-vodič), najveća kolekcija beloruske i strane umetnosti u državi. U njemu je smešteno preko 30.000 raznih umetničkih dela.

Belaruski muzej nacionalne istorije i culture – Ancient Belarusian Culture Museum (vulica Karla Marksa 12; otvoren od 11-19h; Ulaz je 7Br) je najznačajniji muzej u vezi istorije Belorusije, od najstarijih vremena do modernog doba. Spada u najomiljenije muzeje u državi. Nalazi se u blizini stadiona Dinamo.

Ostrvo suza – Island of Tears, spomenik otvoren 1988.godine. Nalazi se na jednom malom ostrvcetu u reci Svislač, koje je pešačkim Mostom povezano sa kopnom i starim gradom. Spomenik je posvećen palim ruskim borcima u ratu u Avganistanu (1979/88.).

Tu je i kapela, a ženske figure uz nju predstavljaju majke, sestre i udovice koje plaču. Most izlazi na promenadu uz reku, a sa druge strane, uz obalu je velika dvorana za klizanje.

Jedna od najupečatljivijih zgrada je Nacionalna biblioteka, koja zbog svog izgleda nosi naziv „Dijamant znanja“. Nalazi se oko 7 km severnoistočno od centra grada. U njoj je više od devet miliona knjiga pisanih na 50 jezika. A dužina polica je nestvarnih 90 kilometara! Na vrhu zgrade je vidikovac. Nadomak biblioteke je ogroman šoping mol DANA.

Avio karte Beograd Minsk hram

Image by neufal54 from Pixabay

Hram svetog Kirila Turovskoga, posvećen Svetom Duhu (Кафедральны сабор Сашэсця Святога Духа) je centralni hram beloruske pravoslavne crkve, gradjen polovinom 17.veka. U njemu se čuvaju svete relikvije Sv.Nikole Čudotvorca iz Mire i još nekih svetaca. Kompleks hrama izlazi na obalu reke Svislač.

U okruženju Hrama nalaze se sledeći objekti: Državni arhiv i muzej književnosti i umetnosti, pa Muzej gradskog tramvaja na konjsku vuču, Interaktivni muzej muzike, Muzej kočija, Muzej novčića i medalja.

Katedrala Svetog imena Marijinog je najveći rimokatolički hram u gradu. Gradjena je u vreme poljske vladavine, početkom 18.veka. Tad je bila jezuitska crkva.

Najprepoznatljivija katolička crkva je Katedrala Sv.Simona i Helene, specifična zbog crvene boje fasade, a gradjena je početkom 20.veka. Gradila ju je ugledna beloruska porodica, koja je izgubila dvoje dece i po njima je nazvana crkva. Jedno vreme pod Sovjetima bila je bioskop i filmski studio.

Avio karte Beograd Minsk katedrala
Image by Ирина Кудрявцева from Pixabay

Katedrala Sv. Petra i Pavla je najstariji očuvani religiozni objekat u gradu. Gradjena je početkom 17.veka. Bila je zatvorena početkom Oktobarske revolucije, onda su je otvorili za vreme okupacije, onda opet zatvorili krajem II svetskog rata, i na kraju 1992.godine je otvorili.

Stari grad je deo Minska u kom su brojne kulturne institucije, spomenici, prelepe čiste ulice, nekoliko hramova…Srž Starog grada je izmedju bulevara Maksima Bohdanoviča i Janki Kupaly, koje se seku na drugoj strani obale reke Svislah.

U središtu Starog grada je prostran trg Aleksandrovskiy park. U parku je najstarija fontana u gradu, instalirana 1874.godine, u čijem centru je skulptura dečaka sa labudom. Na Trgu je Janka Kupala Nacionalno pozorište, Muzej minijatura (minijature beloruskih značajnih objekata, mali interaktivni zanimljiv muzej, ulaz je 19 Br), Interaktivni muzej čoveka, sa druge strane je Rezidencija predsednika (zabranjeno je fotografisati je), Nacionalna akademija pozorišta i Dom oficira.

Na mestu gde se seku gore pomenuti bulevari nalazi se Trotsky manastir, danas nema tu namenu.

Avio karte Beograd Minsk kapela
Image by Marko Bukorovic from Pixabay

Minsk Zoo (ul. Tashkentskaya 40, 11 km jugoistočno od centra grada; otvoren svakim danom 10-20h, ulaz samo u ZOO je 9 Br, samo Dinopark je 6Br, a zajedno je 13 Br), otvoren je 1984.godine, na površini od 42 ha, a ima preko 160 životinjskih vrsta. Ovde je akvarijum, delfinarijum (plivanje i ronjenje sa delfinima, sem ponedeljka;

karte se kupuju na biletarnici ZOO, a o pojedinačnim programima i aktivnostima, po mesecima, pogledajte ovde: http://en.nemominsk.com/ru/timetable/timetable-and-cost/), ili nam se obratiti prilikom rezervacije avio karte Beograd Minsk. Ovde je i Dinopark (30 praistorijskih prikaza životinja), Terarijum i Exotarijum (tropski paviljon sa južnoameričkom faunom). Uz ceo ovaj kompleks protiče reka Svislač.

Botanička bašta (ул. Сурганова, 2В; zatvorena je ponedeljkom, a ulaz je 10 Br, deca 5 Br) je na 5km istočno od centra grada. Otvorena je 1932.godine. U sklopu ove baste je i Labudovo jezero, kao i preko 9000 različitih biljnih vrsta.

Muzej ili Park kamenja, nalazi se uz aveniju Boulder, oko 10 km severnoistočno od centra. Jedinstven park na otvorenom, kog čine manje-veće kamene formacije, koje prikazuju geološku istoriju Belarusije, kao i reljef.

Park Drozdy je na 8km severno od centra, ogromna zelena površina, kroz koju protiče reka Svislač, ima nekoliko jezera, a u sklopu parka je još jedna atrakcija – Vodeni park Lebyazhy sa otvorenim i zatvorenim bazenima, toboganima…Cene po uzrastu i danima, pogledajte ovde:
https://waterpark.by/en/prices/ ili nam se obratiti prilikom rezervacije avio karte Beograd Minsk.

Kod TV centra grada, gde je visoka Radiostanica Minska i Telekanal ONTprolazi reka Svislač, i u tom delu reke naspram ovog TV kvarta je Muzička fontana.

TV kvart gleda na Trg Pobede, u čijem centru je obelisk 40 metara visine i večni plamen, koji gori od 1954.godine.
Blizu je i Državni belaruski circus, nekada najbolji u SSSR. Karte se mesecima unapred kupuju. Nalazi se na bulevaru praspiekt Niezaliežnasci 32.

Javni prevoz u MINSKU

Minsk ima metro system, koji čine 3 metro linije (crvena, plava, zelena), a u planu je produžetak zelene linije. Metro je najbolji i najbrži vid kretanja po gradu. Stanice su otvorene od 5.30 – 00.40h. Posle 23h metro ide na svakih 12 minuta, a do tada na 2-3 minute.

Metro se plaća na dva načina: tokenima se plaća jedna vožnja (kupuju se na stanici, na kiosku ili na štandovima gde se novine prodaju) ili plastičnim karticama za više vožnji (travel card). Token je 0.80 Br, a toliko je jedna vožnja metroom.

U gradu postoje još i tramvaji, trolejbusi, privatni autobusi. Karte se kupuju na kioscima na stanici, kod konduktera ili kod vozača. Karta za bus, trolejbus i tramvaj je 0.75 Br. Mora da se overi na ulasku u vozilu, inače ne važi.

Za duži boravak u Minsku, postoje travel card (plastične kartice) za 10, 15 dana ili mesečna karta za javni prevoz, za neograničen broj vožnji. Postoje i Travel card za odredjen broj vožnji, a mogu da važe 60 (za 10, 20, 30, 40 ili 50 vožnji bilo kojim prevoznim sredstvom) ili 80 dana od dana kupovine (za 60 vožnji bilo kojim prevoznim sredstvom).

Aerodrom MINSK-NATIONAL AIRPORT (MSQ)

Aerodrom u Minsku je smešten oko 40 km istočno od centra grada. U Belorusiji je najveći i najprometniji aerodrom. Geografski se nalazi u rejonu Smalyavichy Raion. Otvoren je 1983. godine. Oko 5.1 miliona putnika je opslužio 2019.godine.
Ovde je sedište beloruske nacionalne avio kompanije – Belavia kompanija.

Kako doći do/od aerodroma MINSK-NATIONAL AIRPORT (MSQ)

Od/do aerodroma postoji javni gradski prevoz i taksi vozila.
Što se tiče gradskog prevoza, od grada (sa glavne stanice „Tsentralnyi“) do aerodroma (i obratno) saobraćaju redovni autobusi (nekoliko linija) i šatl-bus (shuttle-bus). Karte se mogu kupiti na bus-stanici (kod dolaznog hola, prizemlje), online ili kod vozača.

Oko 1h traje vožnja od aerodroma do centra. Šatl-bus ima jednu stanicu, na autobuskoj stanici, pa produžava do železničke stanice. Vožnja je 45 minuta.

Za raspored polazaka svih autobusa od/do aerodroma, možete nam se obratiti prilikom rezervacije avio karte Beograd Minsk ili pogledati ovde:
http://airport.by/en/kak-dobratsa/v-aeroport/obsestvennyj-transport – informacije odlazak ka aerodromu
http://airport.by/en/kak-dobratsa/iz-aeroporta/obsestvennyj-transport – informacije za dolazak na aerodrom

Taksi od aerodroma do centra je oko 30 eura.

Na aerodromu postoje 3 rent-a-car agencije, za iznajmljivanje auta.

NAPOMENA: sve cene date u beloruskim rubljama (ulaznice…), prikazuju hiljade (10 Br = 10.000 Br).

Ukoliko Vam je potrebno još informacija za Vaše Minsk putovanje, slobodno nas kontaktirajte već prilikom rezervacije avio karte Beograd Minsk.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Minsk
Avio karte Beograd Minsk
Online jeftine avio karte Beograd MINSK
Avio karte za MINSK iz okruženja
Minsk putovanje - korisni saveti
Hoteli u MINSKU
Šta videti u MINSKU
Javni prevoz u MINSKU
Aerodrom MINSK-NATIONAL AIRPORT (MSQ)
Kako doći do/od aerodroma MINSK-NATIONAL AIRPORT (MSQ)

Promocija Avio karte Beograd Minsk

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Minsk. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Minsk (MSQ)

Avio kompaije - Minsk (MSQ)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air