avio karte
Avio karte Beograd Montreal

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - MontrealJeftine avio karte Beograd Montreal

Beograd Montreal avio karte

MONTREAL, grad u kom živi preko 120 različitih nacija, najveći je grad u kanadskoj provinciji Kvebek, a drugi po veličini u celoj Kanadi. Smešten je na ostrvu Montreal, koji je oivičen rekama St.Lorens i Prajris, a u njemu se na svakom koraku oseti duh francuske kulture.

Zanimljivo je videti brojne nebodere, u spoju sa zgradama u stilu francuskog baroka. I Montreal ima svoju crkvu Notr Dam, baš kao i Pariz, tako da grad odiše francuskim duhom na svakom koraku! Prepun je zanimljivih lokacija, muzeja, postavki, ulične umetnosti, a zanimljivo je zaviriti i ispod zemlje, u podzemne tržne centre, kafiće, prodavnice, postavke…

Priroda je sastavni deo gradskog područja, u vidu parkova, reka, jezera, niskih planina… Montreal je ponosan na titulu “gastronomski raj”, jer je drugi grad u Severnoj Americi po broju restorana po glavi stanovnika! Ako ste željni adrenalina, tu je staza Formule 1… tu je mnogo toga još, što treba videti i doživeti…

Bienvenue ! Welcome!

Avio karte Beograd Montreal panorama
Image by Ichigo121212 from Pixabay

Online jeftine avio karte Beograd MONTREAL

Beograd je od Montreala vazdušnom linijom udaljen oko 6.900 kilometara. Za avio karte Beograd Montreal direktni let ne postoji, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge avio kompanije Turkish airlines. Let za Montreal traje oko 14.30-19 sati sa 1-2 presedanja.

Avio karte Beograd Montreal u oba smera, bez prtljaga, koštaju od 530 eura sa jednim presedanjem u Istanbulu. Lufthansa, Air Canada i Swiss imaju letove sa jednim presedanjem, a povratne avio karte Beograd Montreal su od 910 eura (zavisi od dana i rasporeda). Prijavom na naš newsletter stičete mogućnost da budete blagovremeno obavešteni o promotivnim akcijama i sniženim cenama avio karte Beograd Montreal. Takođe, bolju cenu možete obezbediti ako rezervišete Vaše avio karte Beograd Montreal nekoliko meseci unapred.

Avio karte za MONTREAL iz okruženja

Iz Budimpešte do Montreala najbolju ponudu ima Austrian airlines, Air Canada i Lufthansa. Povratna karta, sa jednim presedanjem, je oko 400 eura. Let traje oko 10-11. Iz Sarajeva za Montreal avion kompanije Austrian airlines i Air Canada.nude najpovoljnije letove. Cena povratne karte sa jednim presedanjem je od 715 eura, bez prtljaga.

Iz Temišvara letove obavlja Lufthansa i Air Canada. Povratna karta je od 660 eura, sa dva presedanja. Let traje od 11-15 sati.
Iz Skopja najjeftiniji let nudi avio-kompanija Austrian airlines i Air Canada, povratna karta od 620 eura, bez prtljaga, sa jednim-dva presedanja (letovi traju od 11-13.30 sati).

Važne napomene za odlazak u MONTREAL iz Beograda

Pre kupovine avio karte Beograd Montreal potrebno je da znate sledeće :
Za turističku posetu Montrealu državljanima Srbije je potrebna viza. Oko pribavljanja formulara, ispunjavanja uslova, podnošenja zahteva i sl., informisati se na vreme na sledećem sajtu:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta.html
https://www.canadainternational.gc.ca/serbia-serbie/index.aspx?lang=eng ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Montreal je u zoni vlažne kontinentalne klime. Padavine su vrlo česte i obilne. Statistički je leto godišnje doba s najviše padavina, ali je takođe i najsunčanije razdoblje.

Najhladniji mesec u godini je januar, kada je prosečna najniža dnevna temperatura −14,9 °C, a ima i dosta vetra. Najtopliji mesec je jul, u kojem je prosečna najviša dnevna temperatura 26,3 °C. Leti je velika vlažnost vazduha. Snega često bude u proleće i u jesen.

Preporuka je da se za put obezbediti polisa putnog osiguranja.
Zvanična valuta je kanadski dolar (CAD, 10 CAD=6,90 eura).
Montreal ima vreme -5 sati unazad u odnosu na Srbiju.
Francuski jezik je zvaničan jezik.

Za sve informacije oko odlaska u Montreal, a da je vezano se vizni režim, pravila, zakone, pasoše, pre kupovine avio karte Beograd Montreal raspitati se u Ambasadi Kanade u Beogradu, na adresi Kneza Milosa 75, ili na broj telefona: +381-11 306-3000.
Zahtev za vizu se podnosi u Centru za predavanje zahteva za vize u Beogradu, ulica Skenderbegova 3, telefon: 011 2920 183 i 011 2920 186
mail-adresa: info.canseriom@vfshelpline.com.

Republika Srbija ima konzulat u Torontu (adresa: 40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, tel.: +1 (416)483, a ambasadu u Otavi, za pravnu i svaku drugu pomoć našim državljanima tokom boravka u Kanadi.

Hotelski smeštaj u MONTREALU

Soba za dvoje, sa doručkom, u nekom hotelu 3* (u centru i u krugu do 5 km od centra), košta od 80-135 eura (npr. “Manoir Sherbrooke”, “Quality inn centre-ville”, “Le Dauphin Montreal centre-ville”, “Faubourg Montreal centre-ville”, “Comfort suites ” “Fairfield Inn by Marriott”), bez doručka od 55 eura, pa na više (npr. “Trylon Appartements hotel” ima dobru ponudu, a nedaleko od centra).

Luksuzniji hoteli sa 5*, dvokrevetna soba sa doručkom je od 200-400 eura (hotel “Fairmont The Queen Elisabeth” je najpovoljniji, a najskuplji je “The Ritz Carlton”).

Hotel na aerodromu, “Marriott airport in” 4*, nudi noćenje od 135 eura za dvokrevetnu sobu. “Travelodge by Wyndham Montreal airport” 3* (dvokrevetna soba, noćenje) je od 65 eura. Bolja opcija je hotel “Quality hotel Dorval” 4*, u kom je dvokrevetna soba sa doručkom od 60 eura. Blizu aerodrome je i Hilton 3*, u kom je dvokrevetna soba od 65 eura. I Best western 4* je nadomak aerodroma, dvokrevetna soba sa doručkom od 77 eura.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć pri odabiru hotela u Montrealu, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal, kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u MONTREALU

Ako planirate duži boravak u Montrealu ili okolini, na sledećem sajtu se informišite o nastupajućim dogadjajima, festivalima, novinama, zanimljivim dešavanjima, da ne bi nešto propustili: https://www.mtl.org/en ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Jardin de sculptures de Lachine – Bašta skulptura (Parc René-Lévesque, na uskom dugom poluostrvu u reci St. Lawrence), Muzej na otvorenom, sa skulpturama iz Kvebeka iz kasnih 60.tih godina do danas. Kolekcija ima preko 50 monumentalnih skulptura, pa tako spada u jedan od najvećih muzeja na otvorenom u Kanadi.

Avio karte Beograd Montreal centar
Image by Scott Webb from Pixabay

Society for Arts and Technology [SAT]-Društvo za umetnosti i tehnologiju na adresi: 1201 Saint-Laurent Blvd., multidisciplinarni galerijski prostor, posvećen digitalnoj tehnologiji. Ovde ćete videti poslednja dostignuća u umetnosti i tehnologiji, a doživećete i audiovizuelno iskustvo.

Rezervacije ulaznica i programe, pogledajte ovde: https://sat.qc.ca/fr/billetterie#section ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Galerie d’art Images Boréales – Galerija umetnosti (radi od 10-18h, 4 Saint-Paul Street East), galerija koja prikazuje moderna I tradicionalna dela umetnika Inuita. Nalazi se u zgradi iz 1873.godine. Preko 200 umetnika izlažu ovde svoja dela. Inuiti u severnoj Kanadi (Nunavut) hiljadama godina proizvode umetnička dela od kostiju, slonovače i kamena.

Montréal Botanical Garden – Botanička bašta (4101 Sherbrooke Street East, ulaznica je 22 CAD, deca imaju popust), jedna od najvećih i najlepših na svetu. U botaničkoj bašti Montreal, posetioci svih starosnih grupa mogu da istražuju i uče o biljkama iz svih krajeva sveta. Bogata kolekcija od 22.000 biljnih vrsta i sorti, 10 izložbenih staklenika i 30-ak tematskih vrtova čine ovo mesto izuzetnim. Ovde je i Kineska bašta, poseban paviljon Insektarijum… Sa druge strane bulevara je Olimpijski kompleks.

Avio karte Beograd Montreal botanicka bašta Jardin
Image by Santiago Endara from Pixabay

Ecomuseum Zoo – Ekomuzej ZOO (21125 Chemin Sainte-Marie Highway 40 West, Exit 44 Sainte-Anne-de-Bellevue, ulaznica je 17 CAD za odrasle, deca imaju popust, radi od 9-17h) nudi beg u prirodu na ostrvu Montreal, samo 25 minuta od centra grada. Licem u lice sa divljinom Kvebeka, posetioci će moći da imaju nezaboravne susrete, između ostalih, sa crnim medvedima, kanadskim risom, orlovima, gmizavcima, vodozemcima i još mnogo toga.

McCord Museum – Mek Kord muzej (690 Sherbrooke Street West, ulaz 19 CAD) je muzej društvene istorije, koji slavi život u Montrealu, prošlost i sadašnjost: svoju istoriju, svoje ljude, svoje zajednice. Sadrži razne eksponate, kao i obrazovne i kulturne aktivnosti koje privlače ljude odavde i iz inostranstva, imajući trenutni pogled na današnja pitanja.

U muzeju McCord smeštena je jedna od najvećih istorijskih kolekcija u Severnoj Americi koja se sastoji od više od 1,5 miliona predmeta, uključujući modu i tekstil, fotografiju, domorodačke kulture, materijalnu kulturu i arhive.

Avio karte Beograd Montreal basilika Church Notre-Dame
Image by dolcece from Pixabay

Notre-Dame Basilica Montreal, na adresi: Notre-Dame Street, W. Montreal, blizu Naučnog centra. Sagradjena je 1824.godine, kao replika Notr Dam crkve u Parizu, sa fascinantnom unutrašnjošću. U njoj se održavaju često koncerti orgulja, hora, venčanja (Sejlin Dion npr.), važna okupljanja…O vrstama posete i cenama ulaznica, koje treba rezervisati, pogledajte na sledećem sajtu: https://www.basiliquenotredame.ca/fr/tarifs-individuels ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd

Montreal.Château Dufresne – Dvorac Dufresne (adresa: 2929 Jeanne-d’Arc Street, ulaz 14 CAD). Posetite ovu prestižnu rezidenciju Montreala iz 1920-ih i otkrijte studio njenog firentinskog dekoratera. Chateau Dufresne nalazi se na spisku istorijskih spomenika od 1976. Ova impozantna rezidencija, koju su sagradila braća Oscar i Marius Dufresne (1915-1918), svedoči o težnjama, idejama i ukusima francusko-kanadske buržoazije početkom prošlog veka. Zidne dekoracije je slikao Guido Nincheri (1885-1973), najvažnije su delo firentinskog umetnika.

Grévin – Muzej voštanih figura (Montréal Eaton Centre, 705 Sainte-Catherine Street West, Level 2; ulaznica 22CAD, deca imaju popust) je jedna od jedinstvenih kanadskih atrakcija. Ovde je više od 127 poznatih ličnosti iz sveta muzike, filma, sporta, nauke i politike, od Sejlin Dion preko do Ajnštajna.

Avio karte Beograd Montreal stadion
Image by Jose Rodriguez from Pixabay

Montréal Science Centre – Naučni centar (adresa: 2 de la Commune Street West, ulaznica 20 CAD, deca 15 CAD) otvoren je 2000. godine, pomogao je oblikovanju uma promovišući radoznalost, domišljatost i otkrića.

Neverovatne, smešne i iznenađujuće izložbe i aktivnosti, koje se priređuju u naučnom centru Montreal i zadivljujući 3D filmovi, predstavljeni u pozorištu IMAX Centra, pomažu posetiocima svih starosnih grupa da razumeju različite predmete o nauci i tehnologiji. Sva ova nauka predstavljena je na način koji je dostupan svima, koristeći interaktivne uređaje u inovativnom okruženju, kako obrazovnom, tako i zabavnom.

The Montreal Museum of Fine Arts – Muzej lepih umetnosti (adresa: 1380 Sherbrooke Street West, https://www.mbam.qc.ca/fr/billetterie/ ) jedan od najposećenijih muzeja u Severnoj Americi. Njegove izuzetno originalne privremene izložbe kombinuju različite umetničke discipline – likovnu umetnost, muziku, film, modu i dizajn – i izvoze se na četiri kraja sveta.

Ima pet paviljona, izmedju ostalog paviljoni sa prikazom umetnosti Kvebeka i Kanade (uključujući impresivnu kolekciju inuitske umetnosti).
Paviljon Jean-Noel Desmarais je prepoznatljiv po svojoj modernoj, impozantnoj staklenoj fasadi. Kompleks MMFA uključuje i Bourgie Hall, koncertnu dvoranu sa 460 mesta, kao i gledalište i bioskop.

U muzeju se, takođe, nalazi i Međunarodni atelje za obrazovanje i umetničku terapiju Michel de la Cheneliere, omogućavajući MMFA da nudi inovativne obrazovne, vellness i art terapijske programe. A po izlasku iz muzeja prošetajte Vrtom skulptura, jednom od najvećih gradskih kolekcija javne umetnosti.

Rio Tinto Alcan Planetarium (adresa: 4801 Pierre-De Coubertin Avenue, ulaznica 22 CAD, deca popust imaju) – Pored Planetarijuma, napolju možete istražiti umetnička dela sa temom astronomije koja uključuju sunčani sat, digitalnu instalaciju i spomenik Koperniku.

Biodôme de Montréal (adresa: 4777 Pierre-De Coubertin Avenue, ulaznicaa 22 CAD, deca imaju popust) – istražite slikovit ekosistem Američkog kontinenta, od tropskih šuma do hladnih predela Antarktika. Pored je Olimpijski stadion sa svojom krivom osmatračnicom. Nagnut je 6 puta više od Krivog tornja u Pizi. Izgrađena je za Olimpijske igre 1976.godine.

Aviation Museum – Muzej avijacije (adresa: Macdonald Campus of McGill University, Between Highways 40 and 20, Entrance near the White Cottage Campus Street Sainte-Anne-de-Bellevue; ulaznica 8 CAD, deca imaju popust) posvećen očuvanju i promociji vazduhoplovnog nasleđa Kvebeka i Kanade.

Sadrži umetničku galeriju, dokumentacioni centar i radionice koje se koriste za restauraciju različitih aviona i izradu replika. Stalna kolekcija uključuje pet aviona, kao i motore, simulatore leta, istorijske predmete i još mnogo toga.

PHI Foundation for Contemporary Art – Fondacija Savremene umetnosti (adresa: 451 and 465 Saint-Jean Street, ulaz besplatan), smeštena u dve tradicionalne, vredne zgrade, prikazana je savremena umetnost I njen značaj na moderni način života.

Avio karte Beograd Montreal Biosphere
Image by Andreas H. from Pixabay

Biosphère – Biosfera (adresa: 160 Tour-de-l’Isle Road, Île Sainte-Hélène; ulaznica 15 CAD) Ovo je prvobitno bio paviljon Sjedinjenih Država na izložbi Expo 67, koji je izgradio Richard Buckminster Fuller, američki inženjer, arhitekta i futurista, koji je razvio geodetsku kupolu, Biosfera je od tada postala kultni Muzej arhitekture i muzeja životne sredine.

Ovaj spektakularni muzej, postavljen u srcu Parka Jean-Drapeau, svake godine predstavlja desetak podsticajnih i interaktivnih izložbi.

TOHU (adresa: 2345 Jarry Street East) funkcioniše kao kreativni i performans centar za cirkusku umetnost. Njegov raznovrstan program uključuje cirkuske predstave predstavljene u posebno dizajniranoj kružnoj sobi, izložbe o istoriji cirkusa, događaje sa ekološkom temom, aktivnosti u zajednici i proslave, kao i vođene posete.

Fleming Mill Historical Interpretation Centre – Fleming istorijski centar u vetrenjači
(adresa: 9675 LaSalle Blvd., LaSalle) Izgrađena 1827. godine, ova vetrenjača, visoka pet spratova, jedina je kvebečka vodenica anglosaksonskog uticaja. Registrovan kao zgrada nasleđa Kvebeka 1983. godine, njegova spoljašnjost je u potpunosti obnovljena kako bi se vratio autentični karakter.

Grad je prepun umetničkih dela u parkovima, na zgradama, murali, grafiti, skulpture… Mapu svega toga pogledajte na: https://artpublicmontreal.ca/en/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

The Jacques-Cartier Bridge, Most Džeki-Kartier je otvoren 1930.godine. Most se pretvara u delo digitalne umetnosti, koje prate otkucaje srca grada. Osvetljen je za svako godišnje doba drugom bojom. Ljudima neće biti dozvoljeno da šetaju stazom od 8 do 19h svaki dan. Preko mosta mogu prelaziti noću, sve dok se šetači drže dva metra jedan od drugog i ne koriste vidikovac.

Najbolji pogled na grad je sa vrha niske planine nadomak centra grada, Mont Royal 233m, koji se nalazi izmedju Botaničke bašte na severu, i aerodroma na jugozapadu. Tu je velika panoramska terasa, Kondiaronk Belvedere.

Javni prevoz u MONTREALU

U gradu je moguće koristiti metro i autobus, grad je dobro povezan sa 4 metro linije (svaka linija ima drugu boju) i brojne autobuske linije, koje povezuju centar sa svim značajnim turističkim mestima i železničkim stanicama. Deca do 5 godina ne plaćaju prevoz.

Metro saobraća od 05.30-01h. STM, saobraćajna kompanija, omogućava kupovinu turističke karte za jedan ili tri dana boravka, za neograničen broj vožnji autobusom ili metroom.

Pored toga, postoji i taxibus, specijalan bus prevoz, koji pokriva delove grada u kojima nema redovnih gradskih autobuskih linija.

Kroz metropolitsko područje Montreala prolazi šest železničkih linija, koje povezuju grad sa predgradjima, to je tzv. Exotrain.

Sve o načinu prevoza, kupovini karata, tarifama, linijama, povezanosti, pogledajte ovde:
https://arrivein.com/daily-life-in-canada/how-to-use-public-transportation-in-montreal/ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Sve o železničkim linijama, tarifama, kako isplanirati putovanje, pogledajte ovde:
https://exo.quebec/en/fares/train ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Aerodrom MONTREAL-Pierre Elliott Trudeau AERODROM (YUL)

Otvoren je 1941. godine i važan je regionalni kargo i putnički centar, sa prometom oko 20.3 miliona putnika 2019.godine.

U Kanadi je treći po prometu. Ima jedan dvospratni terminal, koji je podeljen na četiri zone. U toku je, od 2018.godine, proširenje i realizacija novog projekta na aerodromu i oko njega, koja će trajati do 2030.godine.
Aerodrom je smešten u kanadskoj provinciji Kvebek, u predgradju Dorvel, oko 18 kilometara jugozapadno od centra Montreala.

Avio karte Beograd Montreal Air Canada
Image by Christian Hänsel from Pixabay

Kako doći do/od aerodroma MONTREAL-Pierre Elliott Trudeau

Kompanija STM, koja upravlja javnim prevozom, obezbedila je četiri linije gradskog autobuskog prevoza koje povezuju aerodrom i grad Montreal: 204 Cardinal, 209 Des Sources, noćni 356 Lachine /Montreal-Trudeau /Des Sources i 378 Sauvé /Côte-Vertu /Montreal-Trudeau.

Pored njih, najnovija linija je 747 Airport Montreal-Trudeau/Downtown, shuttle servis. Ujedno je i najudobniji za putovanje. Karta može da se kupi na aerodromu ili u busu da se plati ili u turističkom birou Montreala (ako iz grada idete na aerodrom).

Ovaj bus ide sa aerodroma do centralne autobuske stanice (Gare d’autocars de Montréal – Berri-UQAM metro stanica). Vreme putovanja može biti između 45 i 70 minuta, u zavisnosti od uslova saobraćaja.

Informacije o STM-u nalaze se u delu za međunarodne dolaske ili se pronađe predstavnik STM-a u blizini autobuske stanice izvan aerodroma. Više o autobuskim linijama, stajalištima, cenama, pogledajte ovde: https://www.admtl.com/en/access/transports/buses-747-express ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Taksi se lako može naći na aerodromu. Potražite centralni izlaz, u prizemlju. Dispečer stoji za pomoć. Put do centra Montreala traje oko 30 do 40 minuta. Sve o taksi uslugama, tarifama, plaćanju, pogledajte ovde: https://www.admtl.com/en/access/taxis-limousines ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Montreal.

Na aerodromu postoji nekoliko rent-a-car agencija za iznajmljivanje automobila.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Montreal
Beograd Montreal avio karte
Online jeftine avio karte Beograd MONTREAL
Avio karte za MONTREAL iz okruženja
Važne napomene za odlazak u MONTREAL iz Beograda
Hotelski smeštaj u MONTREALU
Šta videti u MONTREALU
Javni prevoz u MONTREALU
Aerodrom MONTREAL-Pierre Elliott Trudeau AERODROM (YUL)
Kako doći do/od aerodroma MONTREAL-Pierre Elliott Trudeau

Promocija Avio karte Beograd Montreal

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Montreal. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Severna Amerika
Polasci BeogradMagazin - Montreal (YMQ)

  Avio kompaije - Montreal (YMQ)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air