avio karte
Avio karte Beograd Njujork

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - NjujorkOnline jeftine avio karte Beograd Njujork (JFK)

Njujork je jedna od najtraženijih destinacija po pitanju avio-karata, te je potrebno znatno pre planiranog putovanja obezbediti najjeftinije avio karte Beograd Njujork.

Najjeftinija cena avio karte Beograd Njujork iznosi 521 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Cena avio karte Beograd Njujork sa direktnim letom kreće se od 539 € a prevoznik je Air Serbia.

Ove cene možete dobijete isključivo ukoliko se avio karte Beograd Njujork rezervišu i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Rezervacije avio karata Beograd Njujork

Na našem sajtu možete u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Njujork. Da bi obezbedili najpovoljniju cenu za vaše putovanje predlažemo da uradite online rezervaciju avio karte Beograd Njujork.

Pored online rezervacije avio karte Beograd Njujork imate i mogućnost online plaćanja odnosno kupovine. Avio karte Beograd Njujork kao i druge avio karte možete platiti online platnim karticama american express, visa i master card.

Na direktnom letu Beograd Njujork saobraća naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“, a moguće je iz Beograda do Njujorka stići i letom preko jedne od evropskih metropola.

Avio karte Beograd Njujork
Image by Fotografie_Dirk_Kortus from Pixabay

Jeftine avio karte za Njujork (JFK) iz okruženja

Zagreb Njujork avio karte

Najpovoljnija cena avionske karte Zagreb Njujork iznosi 459 € sa uključenim ručnim prtljagom. Svakodnevni letovi Zagreb Njujork su mogući sa minimum jednim presedanem u nekoj od evropskih metropola.

Sarajevo Njujork avio karte

Najniža cena avio karte Sarajevo Njujork iznosi 379 € za povratno putovanje, na letovima sa jednim presedanjem, svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Budimpešta Njujork avio karte

Najniža cena avio karte Budimpešta Njujork iznosi 359 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je sa jednim presedanjem.

Sofija Njujork avio karte

Najjeftinije povratne avio karte Sofija Njujork se kreću od 399 €, sa uključenim ručnim prtljagom. Let se obavlja sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola.

Podgorica Njujork avio karte

Najniža cena avionske karte Podgorica Njujork iznosi 399 €, sa uključenim ručnim prtljagom i aerodromskim taksama. Ova cena se odnosi na let sa presedanjem u Beogradu, ili u nekoj od evropskih metropola.

Let avionom do Njujorka

Avio karte Beograd Njujork sa direktnim letom traje oko 10 sati u odlasku, odnosno 8 sati i 40 minuta u povratku. Na ovom letu saobraća tri puta nedeljno avio-kompanija „Air Serbia“.

Letovi Beograd Njujork sa jednim presedanjem su mogući svaki dan, i obavljaju se u prepodnevnim, podnevnim, popodnevnim i večernjim časovima.

Avio kompanija „Air Serbia“ u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, kao i dva komada predatog prtljaga (kofera/torbe).

Njujork avio karte i hotel

Njujork nudi na stotine hotela, ali trebalo bi da znate da za jedan kvalitetan boravak u ovom gradu morate izabrati hotele u centru grada, odnosno na Menhetnu i na liniji metroa.

Višemilionski grad kakav je Njujork ima velikih problema i sa saobraćajnim gužvama i sa kriminalom, te Vam zaista ne preporučujemo da odsedate u ostalim kvartovima grada.

Dakle, uvek birajte Menhetn, to je ujedno i najatraktivniji deo grada i gotovo sve turističke znamenitosti se nalaze u ovom delu Njujorka.

Avio karte Beograd Njujork Central Park
Image by Walkerssk from Pixabay

U pogledu kategorizacije, minimum je 3* za jedan ugodan boravak, ali u Njujorku ima zaista puno hotela koji imaju zvanično 3*, ali njihov kvalitet ne odgovara datoj kategoriji. Najsigurnije je da rezervišete hotel sa 4* na liniji metroa.

Cena smeštaja u Njujorku se kreće od oko 50 eur po osobi i jednom noćenju u hotelu sa 3* na liniji gradskog prevoza. Cene smeštaja su nešto veće u vreme praznika i održavanja velikih kongresa i sajamskih manifestacija u gradu.

Za Vaš smeštaj u Njujorku, toplo Vam preporučujemo hotel „Paramount Times Sq“ sa 4* koji se nalazi u centru grada, na Menhetnu, i na liniji gradskog prevoza.

U blizini hotela se nalazi pozorišni kvart Njujorka – Brodvej, i poznati Times square.

Nakon kupovine avio karte Beograd Njujork, našu sjajnu ponudu za smeštaj u Njujorku možete pogledati klikom na sledeći link (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Njujork Tajm skver
Image by Roberto Lee Cortes from Pixabay

Šta videti u Njujorku

Njujork je jedan od najvećih gradova na svetu i zaista nudi mnoštvo doživljaja. Od šetnji, preko odličnog šopinga, do izuzetnih muzeja i znamenitosti, bezbroj je mogućnosti u ovom gradu za koji kažu da nikada ne spava. U Velikoj jabuci ćete se uvek provesti sjajno.

Prvo na listi što morate videti u Njujorku je „Empajer Stejt Bilding“ („Empire State Building“), nekadašnja najviša zgrada na svetu. Nalazi se u centralnom delu Menhetna, i poseduje otvoreni vidikovac na 86. spratu sa kojeg se pruža neverovatan pogled na grad.

Avio karte Beograd Njujork empajer stejt bilding
Image by Free-Photos from Pixabay

Centar sveta, ili znameniti „Times square“ je glavni njujorški trg sa neboderima i neonskim svetlima. Trebali bi da ovaj trg vidite preko dana, ali i noću što je poseban doživljaj. Ovim trgom dnevno prođe preko 5 miliona ljudi.

Naravno, neizostavni deo Njujorka je Kip Slobode („Statue of Liberty“) koji se nalazi na samom ulazu u grad sa mora. Ogromna statua je poklonjena Americi 1886. godine od naroda Francuske, i predstavlja glavno obeležje Njujorka.

Do Kipa Slobode se morate prevesti brodićem koji će Vas odvesti do „Liberty“ ostrva na kojem se statua nalazi, ali i na ostrvo Elis na kojem se nalazi Muzej posvećen imigrantima koji su upravo preko ovog ostrva dolazili u obećanu zemlju.

Avio karte Beograd NJujork kip slobode krupan plan
Image by Ronile from Pixabay

Na jugu ostrva Menhetn nalazi se znamenita četvrt „Wall street“ koja nosi ime po ulici Vol. Ovo je finansijsko središte sveta, i mesto na kojem se nalazi najpoznatija svetska berza, ali i Zlatni bik za kojeg je vezano verovanje da ukoliko ga pomazite po genitalijama da ćete imati sreće sa novcem.

Nedaleko od ove finansijske četvrti nalazi se memorijal 9/11 podignur na mestu porušenih Kula Bliznakinja u terorističkom napadu na Njujork 11. septembra 2001. godine.

Svakako treba da vidite i čuveni Bruklinski most koji spaja Menhetn sa Bruklinom. Most je podignut 1883. godine i predatvlja jedno od najprepoznatljivijih znamenja Njujorka i Sjedinjenih država.

Avio karte Beograd Nujork Bruklinski most
Image by Free-Photos from Pixabay

Naravno, dok ste u Njojrku morate svratiti i u poznati Central park, jedan od najvećih gradskih parkova na svetu koji se prostire na površini od preko 300 hektara.

To je prava šuma, sa livadama, brežuljcima, stazama za šetnju i rekreaciju, statuama, konjskim zapregama, jatima ptica, fontanama, jezercima… Prava pravcata zelena oaza u sred gradske džungle.

Ukoliko ste ljubitelj muzeja, Njujork će biti prava poslastica za Vas. U njemu se nalazi preko 100 muzeja i galerija, a najpoznatiji je svakako Metropoliten muzej koji spada u red najvećih muzeja na svetu. Njegova impresivna kolekcija broji preko 2 miliona predmeta, umetničkih slika, skulptura, arheoloških artefakata sa lokaliteta starog Egipta, Rima, Grčke, Persije…

Uveče svakako morate otići u Brodvej, neverovatan kvart poznat po brojnim pozorištima, dom najpoznatijih svetskih mjuzikla, poput „Mama Mia“, „Chicago“, itd.

Besplatnom rezervacijom avio karte Beograd Njujork, dolazite na korak od Vaše avanture u velikoj jabuci.

Avio karte Beograd Njujork Brodvej
Image by D-Vu from Pixabay

Javni prevoz u Njujorku

Njujork ima raznovrstan gradski prevoz sačinjen od guste mreže tramvaja, gradskih autobusa, nadzemne železnice, i naravno metroa.

Ono što je potrebno da znate jeste da ukoliko Vam u Njujorku treba taksi, morate se pomučiti. Taksi je jeftin, te ga mnogi ljudi koriste. Najbolji način je da ga zaustavite na ulici, ako budete imali sreće.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Njujorku možete dobiti klikom na ovaj link (prevoz u Njujorku).

Njujork opšte i korisne informacije

Valuta: Američki dolar – USD
Vremenska zona: GMT – 4 (6 sati iza nas)
Struja: 110 Volti
Utičnica za struju: TIP A/B (kod nas je C)
Pozivni broj za zemlju: +1
Populacija: 8.5 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 25 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Avio karte Beograd NJujork taksi vozila
Image by Free-Photos from Pixabay

Aerodrom Njujork

Međunarodni aerodrom JFK u Njujorku, nosi ime po 35. predsedniku Sjedinjenih Američkih država Džonu Ficdžerald Kenediju. JFK je najveći i najprometniji aerodrom države Njujork. Lociran je u Kvinsu (Queens) i udaljen od centra Njujorka ili Menhetna 20 km.

Kako sa aerodroma do grada Njujork

Sa aerodroma ima više opcija prevoza, autobusom, taksijem, vozom, limuzinom.

Avio karte Beograd Njujork aerodrom EWR
Image by David Z from Pixabay
Sadrzaj: avio karte Beograd - Njujork
Online jeftine avio karte Beograd Njujork (JFK)
Jeftine avio karte za Njujork (JFK) iz okruženja
Let avionom do Njujorka
Njujork avio karte i hotel
Šta videti u Njujorku
Javni prevoz u Njujorku
Njujork opšte i korisne informacije
Aerodrom Njujork
Kako sa aerodroma do grada Njujork

Promocija Avio karte Beograd Njujork

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Njujork. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Severna Amerika
Polasci BeogradMagazin - Njujork (JFK)

  Avio kompaije - Njujork (JFK)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air