avio karte
Avio karte Beograd Oslo

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - OsloOnline jeftine avio karte Beograd Oslo (OSL)

Avio karte Beograd Oslo su veoma tražene, te je potrebno znatno unapred izvršiti rezervaciju i kupovinu avionske karte, kako bi ste obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Oslo.

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Oslo iznosi 139 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg.

Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karta Beograd Oslo obezbedi i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja. Najbolja opcija je da bi sačuvali cenu da napravite besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Oslo.

Avio karte Beograd Oslo
Image by AlexvonGutthenbach-Lindau from Pixabay

Jeftine avio karte za Oslo (OSL) iz okruženja

Do Osla možete doći i letovima iz gradova iz regiona, kao što su: Zagreb, Sarajevo, Sofija, Budimpešta. Cene su slične kao i za avio karte Beograd Oslo. Sve avio karte kao i avio karte Beograd Oslo možete platiti online kreditnim karticama na našem sajtu.

Let do Osla

Let iz Beograda do Osla traje najkraće oko 2h i 45 minuta. Let Beograd Oslo se odvija direktno i to sa kompanijama „Norwegian“ i „ Air Serbia“ ili sa presedanjem.

Preporučujemo Vam da kupite povratne karte koje su svakako povoljnije nego da kupujete posebno karte za oba pravca i da izaberete period putovanja između maja i avgusta, jer u tom trenutku dan traje skoro 24h.

Avio karte Beograd Oslo panorama
Image by Alexandra von Gutthenbach-Lindau from Pixabay

Oslo avio karte i hotel

Oslo je glavni grad Norveške, mnogi bi koristili atribut kao pravo remek delo prirode. Grad je prepun šuma, parkova, jezera, staza za trčanje i šetanje i zbog svoje posebnosti jedna je od najpopularnijih destinacija Norveške i severne Evrope.

U glavnom gradu Norveške, mnogo pažnje se pridaje ekologiji, pa Oslo nosi titulu “najzeleniji grad” sveta.

Preporučujemo Vam da u Oslu rezervišete hotele sa minimum 3*, i na liniji metroa koji u ovom gradu savršeno funkcioniše.
Na sledećem linku možete pogledati klikom na sledeći link (kliknite ovde).

Šta videti u Oslu

Oslo je kulturno, naučno i upravno središte Norveške. Grad je takođe važno središte trgovine, bankarstva, industrije i pomorstva Norveške i Evrope. Oslo je i jedan od gradova sa najvišim kvalitetom života u celom svetu, ali je istovremeno i jedan od najskupljih svetskih gradova.

Grad je osnovao kralj Harald III Sigurdson oko 1048. godine. Oslo je nastradalo u požaru 1624. godine. Godine 1925. grad je vratio svoj stari naziv. Zauzima površinu od 115km2 i ima oko 600 hiljada stanovnika i nalazi se na rubu fjorda Oslo.

Klima u Oslu je umereno kontinentalna zbog uticaja Atlanskog okeana i golfske struje.

Srednjovekovni Akershus zamak u Oslu je veoma bitna atrakcija i ukoliko želite da upoznate istorijski deo grada, preporučujemo Vam da zamak bude prva destinacija. Danas se tvrđava koristi za koncerte i razne druge svečanosti. Smjena straže se održava svakoga dana u pola dva.

Avio karte Beograd Oslo kraljevska palata
Image by Reinhard-Karl Üblacker from Pixabay

Norvežani vole uživanje na travnjacima i piknike, tako da im je omiljeno mesto za odmor veliki Frogner ili Vigeland park. Najveća kolekcija zasađenih ruža u Norveškoj se nalazi u Frogner parku. Ovo je definitivno mesto koje treba najprije posetiti u Oslu i jedna je od najposećenijih destinacija.

U gradu su Vam na raspolaganju veliki broj muzeja kao što su Skijaški muzej, muzej posvećen umetnicima, Nacionalni muzej istorije sa botaničkom baštom i atraktivni muzeji na poluostrvu Bigdo.

Gradska katedrala je glavni verski objekat u gradu i datira iz 17. veka. Nekoliko puta je restaurirana i danas poseduje barokni izgled.
Zatim, operska kuća u Oslu je najveća norveška institucija za izvođačku umetnost. Nalazi se u starom delu luke Bjorvika i osnovno je obeležje Osla. U pitanju je prva operska kuća na svetu čiji posetioci mogu hodati po krovu.

Avio karte Beograd Oslo Karl Johanes kapija
Image by Bluespicture from Pixabay

Najživlje mesto u gradu je ulica Karl Johans gate koja počinje kod glavne železničke stanice. Ona se sastoji i od nekoliko starih ulica, širokih i uređenih. U ovoj ulici je smeštena zgrada Parlamenta, Kraljevska palata, Nacionalno pozorište, Nacionalna galerija, zgrada Univerziteta.

Nobelova nagrada za mir se dodjeljuje svake, od 1901. godine, 10. decembra u Oslu u dvorani muzeja posvećenom toj nagradi The Nobel Peace Center. Muzej se nalazi u samom centru Osla u ulici Aker Bridž koja je centar zabave, kupovine i dobrih restorana. Posljednja Nobelova nagrada za mir je dodjeljena Nacionalnom kvartetu za dijalog u Tunisu.

Javni prevoz u Oslu

Oslo ima jedinstvene karte za gradski prevoz koji obuhvaća autobuse, tramvaje, metro, trajekte i vozove. U gradu ima 5 metro linija koje povezuju centar sa predgrađima. Oslo ima najveći metro u Europi i najveći sistem tramvajskih šina, a u isto vrijeme je najmanji grad na svetu koji ima metro.

Oslo ima i javnu uslugu iznajmljivanja bicikala. Jedno vozilo može se koristiti 3 sata po iznajmljivanju.

Više informacija o javnom prevozu u Oslu možete videti na sledećem linku (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Oslo opera
Image by Eutonia from Pixabay

Oslo opšte i korisne informacije

Valuta: Norveška kruna NOK
Vremenska zona: GMT +2
Struja: 110 Volti
Utičnica za struju: TIP A/B (kod nas se koristi tip C)
Pozivni broj za zemlju: +47 2
Populacija: 600 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 35 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Oslo

Međunarodni aerodrom u Oslu (OSL) se nalazi 35 km jugoistočno od centra grada u oblasti Akershus. Drugi je po prometu u Skandinaviji i sedište je avio kompanije „Norwegian“.

Kako sa aerodroma do grada Oslo

Sa aerodroma do centra Osla možete doći taksijem, limuzinom, autobusom, metroom ili ukoliko iznajmite auto.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Oslo
Online jeftine avio karte Beograd Oslo (OSL)
Jeftine avio karte za Oslo (OSL) iz okruženja
Let do Osla
Oslo avio karte i hotel
Šta videti u Oslu
Javni prevoz u Oslu
Oslo opšte i korisne informacije
Aerodrom Oslo
Kako sa aerodroma do grada Oslo

Promocija Avio karte Beograd Oslo

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Oslo. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Oslo (OSL)

Avio kompaije - Oslo (OSL)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air