avio karte
Avio karte Beograd Pariz

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - ParizOnline avio karte Beograd Pariz (CDG)

Avio karte Beograd Pariz su jedne od najprodavanijih destinacija, te je za najjeftiniju maguću cenu avio karte Beograd Pariz potrebno izvršiti rezervaciju nekoliko nedelja pre polaska na putovanje.

Najjeftinija cena avio karte Beograd Pariz iznosi 147 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8kg. Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karta Beograd Pariz kupi i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Od Beograda do Pariza saobraća na direktnom letu naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“, i francuska nacionalna avio-kompanija „Air France“.

Takođe, iz Beograda do Pariza možete doći i sa jednim presedanjem u Švajcarskoj (Cirih), ili u Nemačkoj (Frankfurt ili Minhen), a na tim letovima saobraćaju avio-kompanije „Swiss“ i „Lufthansa“.

Rezervacija avio karte Beograd Pariz

Na našem sajtu u svakom trenutku možete napraviti besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Pariz i osigurati mesta po najpovoljnijoj ceni. Pore avio karte Beograd Pariz na našem sajtu možete izvršiti i online kupovinu avio karata za sve destinacije putem platnih kartica american express, visa i master card.

Avio karte Beograd Pariz
Image by TheDigitalArtist from Pixabay

Jeftine avio karte za Pariz (CDG) iz okruženja

Najjeftinija cena avionske karte Zagreb Pariz iznosi 199 € sa uključenim ručnim prtljagom, a iz Zagreba do Pariza se najjeftinije može doći letom sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola.

Najpovoljnija cena avio-karte Sarajevo Pariz iznosi 159 € za povratno putovanje, na letovima sa jednim presedanjem, svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Najniža cena avio-karte Budimpešta Pariz iznosi 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola.

Najjeftinija avio-karta Sofija Pariz se kreće od 149 € za povratni avionski let, sa uključenim ručnim prtljagom. Let je sa jednim presedanjem.

Najniža cena avionske karte Podgorica Pariz iznosi 235 €, sa uključenim ručnim prtljagom i aerodromskim taksama. Ova cena se odnosi na let sa jednim presedanjem, najčešće u Beču.

 

Avio karte Beograd Pariz aerodrom Charls de Gol
Image by David Mark from Pixabay

Let do Pariza

Direktan let iz Beograda do Pariza traje oko 2 sata i 30 minuta. Na ovom letu saobraćaju više puta dnevno, svim danima u nedelji avio-kompanije „Air Serbia“ i „Air France“.

Avionski let sa najpovoljnijim cenama avio karte Beograd Pariz je gotovo uvek sa jednim presedanjem, a najbolje konekcije sa minimalnim čekanjem daju letovi preko Frankfurta i Ciriha. Ovi letovi traju oko 4 sata sa uračunatim čekanjem od oko 1 sat.

Avio kompanije „Air Serbia“ i „Air France“ u svoje cene avionskih karata uključuju, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju (cena za povratno putovanje za prtljag iznosi od 55 eur).

Pariz avio karte i hotel

Baš kao i avio karte Beograd Pariz, i hotelski smeštaj u Parizu je potrebno znatno ranije rezervisati, jer je Pariz najpopularnija turistička destinacija u svetu.

Preporučujemo Vam da u Parizu rezervišete hotele sa minimum 2*, i na liniji metroa koji u ovom gradu savršeno funkcioniše.

Pariz je ogroman grad, ne postoji jasno izražen centar grada, te ćete svakako tokom boravka u Parizu biti upućeni na metro. Iz tog razloga, lokacija hotela je apsolutno ne važna, važno je samo to da hotel bude na liniji metroa.

Cena smeštaja u Parizu pre svega zavisi od sezone putovanja, odnosno da li se radi o praznicima, danima kada se u Parizu održavaju veliki međunarodni kongresi ili sajmovi, i slično. Najniža moguća cena za hotel sa 2* na liniji metroa, se kreće od nekih 30 € po osobi i jednom noćenju.

U Parizu Vam preporučujemo hotel „Bristol Republique“ sa 3*, koji se nalazi u blizini Opere, robnih kuća i Centra Pompidou. Savršena lokacija i odličan paritet cena – kvalitet.

Kada obezbedite avio karte Beograd Pariz, vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Parizu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Pariz

Avio karte Beograd Pariz muzeji uz senu
Image by Pierre Blaché from Pixabay

Šta videti u Parizu

Najteži je zadatak nekome u par rečenica reći šta to da vidi u najposećenijem gradu na svetu! To je sasvim nemoguće, i veoma nezahvalno! No, navešćemo Vam svakako „opšta mesta“ koja su već svima sasvim dobro poznata. I da kažemo ono što obično svi kažu kada idete u Pariz.

Suviše je to malo vremena za ovaj grad. I koliko god da ostajete u Parizu, budite uvereni da će Vam uvek faliti barem još jedan dan.

Avio karte Beograd Pariz grad svetlosti nocu iz vazduha
Image by Walkerssk from Pixabay

Gotovo svi turisti vole da svoju viziju Pariza dožive kod Ajfelove kule, i sasvim je sigurno da je ovo jedan od najprepoznatljivijih simbola Pariza.

Iako je građena da bude samo privremeno na Marsovim poljima, ona je ostala, i evo već više od 100 godina para nebo Pariza svojom visinom od preko 300 metara.

Reka Sena je neiscrpni izvor inspiracije za sve one silne umetnike koji su pohodili ovaj grad, i koji ga pohode i dan-danas. Vijuga kroz srce Pariza, a na njenim obalama se nalaze najraskošnije gradske palate, najpoznatiji muzeji, i jedno malo ostrvo koje nazivaju Site, i za koje kažu da predstavlja mesto na kojem je Pariz nastao.

Avio karte Beograd Pariz katedrala Noter Dam
Image by Leif Linding from Pixabay

A na tom ostrvu nalazi se jedna od najpoznatijih katedrala na svetu, čuvena katedrala Notr Dam, odnosno Bogorodičina crkva.

Luvr je najposećeniji i najveći muzej na svetu. U njegova tri ogromna krila koja su smeštena u nekadašnjoj kraljevskoj palati, smeštena je ogromna kolekcija kakvu svet video nije.

No, možda je najpoznatiji eksponat ovog muzeja Leonardova „Mona Liza“. Mnogi se neće složiti sa tim, ali šta ćemo, turisti je obožavaju, a mnogi ulaze u ovaj muzej samo zbog te slike.

Avio karte Beograd Pariz muzej Luvr
Image by Pexels from Pixabay

Monmartr, brdo mučenika u prevodu, a danas po mnogima najživopisniji deo Pariza sa svojom „belom golubicom“, bazilikom Sveto Srce, koja se vidi iz gotovo svih delova Pariza. Tu je i divni trg Tertr, ili trg slikara, kao i boemski kvart sa kafanicama i nekakvom čudnovatom atmosferom.

Pigal je poznat po noćnom životu, jer se tu nalaze mnogi barovi, i čuveni kabare „Mulen Ruž“. Prava bi šteta bila da posetite Pariz, a da ne posetite slavni „Mulen Ruž“.

Trijumfalna kapija je još jedan od mnogobrojnih simbola Pariza. Izgrađena je u slavu trijumfa Napoleona Bonaparte, a danas predstavlja fokalnu tačku u koju se stiče 7 velikih gradskih bulevara.

Avio karte Beograd Pariz klub Mulin Ruž
Image by Hermann Traub from Pixabay

Avenija Jelisejska polja – Šanzelize, je jedna od najslavnijih ulica sveta. Duga je oko 2 km, i spaja trg Etoal sa Trijumfalnom kapijom, sa trgomKonkord, najvećim trgom Pariza. Na ovoj aveniji se nalaze mnogobrojne robne kuće, ekskluzivni butici, sjajni restorani, barovi, raskošne palate iz epohe „belle epoque“, kabarei…

Latinska četvrt sa univerzitetom Sorbona, Monparnas sa svojom kulom, parkovi i palata Luksemburg, Muzej Orsej sa remek-delima modernista, bazilika Sen Deni,… I još mnogo, mnogo toga…

Javni prevoz u Parizu

Pariz je jedan od najvećih gradova sveta, ali uprkos tome ima jednu od najboljih mreža javnog gradskog saobraćaja. Gustu mrežu čine metro, nadzemna železnica (RER), tramvaji, autobusi.

Pariski metro je najbolje sredstvo gradskog prevoza pomoću kojeg ćete stiću u sve delove grada brzo i jednostavno, kao i u mnogobrojna gradska predgrađa. Poseduje 16 linija i čak 303 stanice. Godišnje preveze preko 4 miliona putnika.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Parizu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Pariz metro stanica
Image by SofieLayla Thal from Pixabay

Pariz opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GMT +2 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C/E (kod nas je tip C)
Pozivni broj za zemlju: +33
Populacija: 12 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 30 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Pariz

Međunarodni aerodrom Charles De Gaulle (CDG) nalazi se na oko 23km udaljenosti od Pariza, prestavlja najvažniji aerodrom u Francuskoj i jedan od najprometnijih aerodroma na svetu.

Kako sa aerodroma do grada Pariz

Do grada sa aerodroma možete doci taksijem, autobusom ili vozom.

 

Sadrzaj: avio karte Beograd - Pariz
Online avio karte Beograd Pariz (CDG)
Rezervacija avio karte Beograd Pariz
Jeftine avio karte za Pariz (CDG) iz okruženja
Let do Pariza
Pariz avio karte i hotel
Šta videti u Parizu
Javni prevoz u Parizu
Pariz opšte i korisne informacije
Aerodrom Pariz
Kako sa aerodroma do grada Pariz

Promocija Avio karte Beograd Pariz

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Pariz. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Pariz (CDG)

Avio kompaije - Pariz (CDG)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air