avio karte
Avio karte Beograd Portland

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - Portland ORPre nego što rezervišete Vaše avio karte Beograd Portland, približićemo Vam malo ovaj jedinstveni grad.

Portland je najveći grad i sedište okruga Multnomah od 1854 godine,  u severozapadnoj državi Oregon, SAD. Nalazi se na severno pacifičkoj obali,  južno od Vankuvera u Vašingtonu, na reci Villamette u blizini njenog ušća u reku Columbia.

Grad bujne vegetacije ali i jedan od hladnijih i povrh svega najčudniji grad u Sjedinjenim Državama.

Avio karte Beograd Portland, Oregon panorama
Portland, Oregon panorama Image by Laura Ramirez from Pixabay

Zanimljivosti  o ovom neobičnom gradu, koje niste znali:

 • Portland ( prema Ginisovoj knjizi rekorda ) ima najmanji gradski park na svetu. To je Park Mills End, smešten blizu reke Villamette u centru grada. Površina trave je prečnika 0,6 metara i ukupna površina od 0,29 metara kvadratnih .
 • Grad je dobio ime uz pomoć bacanja novčića. Dvojica osnivača, koja nisu mogla da se dogovore oko imena grada, jer su obojica hteli da daju ime po svom rodnom gradu, bacali su novčić. Novčić je odlučio da to bude Portland, da nije bilo tako, grad bi se zvao Boston.
 • Glavni gradski moto ovog grada je Keep Portland Wierd ( nek ostane Portland čudan ). Svuda po gradu se mogu videti ovakvi natpisi ili nalepnice. Ovaj slogan podržavaju mnogi, koji su drugačiji, koji potenciraju individualnost, umetnost, kreativnost, ekspresiju i jedan drugačiji stil života.
 • Grad Portland je poznat po svojim mikropivarama kojih ima više nego ijedan grad na svetu. Portlađani su inače pristalice kupovine svojih proizvoda, dobara i usluga,  pa je tako i sa pivom.
 • Jedan od najpoznatijih i najčudnijih likova u Portlandu je Unipiper – monociklista sa maskom opakog Darth Vader-a koji svira plamenu lulu, koja zaista gori, dok se on vozi  ulicama grada. On je ulični performer, muzičar, monociklista i pored ove ima i drugih uloga, uglavnom popularnih likova iz medija.
 • Forest Park – nasuprot najmanjem parku, Portland se može pohvaliti i najvećim parkom u zemlji. Prostire se na preko 13 km  od grada i jedan je od najvećih rezervata šuma u SAD. Odličan za planinarenje sa preko 100km staza, i poseduje preko 100 vrsta ptica i nešto manje sisara.

Osetite Portlandov liberalan stav, ljubav prema kafi, prirodi, pivu i još mnogo toga..

Jeftine avio karte Beograd Portland OR

Najpogodnije vreme za putovanje u Portland je leto od juna do kraja avgusta, kada su temperature prijatne, i kada ima kulturnih dešavanja na otvorenom.

Kako bi ste obezbedili avio karte Beograd Portland u to vreme, potrebno je da Vaša avio karta Beograd Portland bude rezervisana znatno pre putovanja, a preporuka je da to bude minimum 7 nedelja ranije.

Povoljna avio karta Beograd Portland odnosno letovi za Portland po najpovoljnijim cenama mogu se kupiti samo u promotivnom periodu.

Avio karte Beograd Portland nocu
Portland nocu Image by David Mark from Pixabay

Kolika je cena avio karte Beograd Portland, OR

Avio karta Beograd Portland ima najnižu regularnu cena od 745 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg. Tokom promotivnog perioda, letovi za Portland, odnosno cena  avionske karte Beograd Portland moze biti i ispod  700 €

Promotivna cena avio karte Beograd Portland OR

Avio karta Beograd Portland, tokom promotivnog perioda kreće se od 712 € sa svim taksama i ručnim prtljagom. Preporučujemo da se prijavite na naš newsletter i tako na vreme dobijete informaciju o promocijama avio karata.

Broj mesta po promotivnim cenama dostupnih za let Beograd Portland  je ograničen, kao i period prodaje i period putovanja.

Da li postoji direktan let Beograd Portland OR?

Još uvek ne postoji direktan let Beograd Portland. U zavisnosti od avio kompanije let Beograd Portland se obavlja sa presedanjima  preko Ciriha, Frankfurta, Amsterdama, Čikaga, Istanbula i drugih.

Koliko traje let Beograd Portland OR?

Letovi za Portland sa najkraćim vremenom leta su preko avio kompanije Air Serbia i Delta sa dva presedanja u Amsterdamu i Sijetlu iznosi 16h i 30 min.

Letovi za Portland  sa dva presedanja mogu trajati od 16 sati pa i više zavisno od avio kompanije koja obavlja let Beograd Portland i vremena provedenog između dva leta. Letovi sa dva pesedanja na relaciji Beograd Portland mogu trajati i preko 21 sata.

U nastavku pogledajte dužine trajanja leta Beograd Portland u zavinosti od avio kompanije i broja presedanja:

Let za Portland OR ( PDX ) sa jednim presedanjem:

Dužina leta: 22h 35m+ Avio kompanija Air Serbia, Jet Blue / Presedanje  Njujork

Letovi za Portland OR ( PDX ) sa dva presedanja:

Dužina leta: 16h 30m+ Avio kompanija: Air Serbia, Delta / Alaska Presedanje  Amsterdam, Sijetl

Dužina leta: 16h 55m+ Avio kompanija: Air Serbia, Delta / Presedanje  Amsterdam, Sijetl

Dužina leta: 17h 20m+ Avio kompanija: Air Serbia, British Airways, Alaska / Presedanje London, Sijetl

Dužina leta: 17h 55m+ Avio kompanija: Lufthansa, Alaska / Presedanje Minhen, Čikago

Dužina leta: 19h 50m+ Avio kompanija: Lufthansa, United / Presedanje Frankfurt, Čikago

Dužina leta: 19h 50m+ Avio kompanija: SWISS, United / Presedanje Cirih, San Francisko

Dužina leta: 20h 15m+ Avio kompanija: Turkish Airlines, United / Presedanje Istanbul, San Francisko

Dužina leta: 21h 05m+ Avio kompanija: Air Serbia, Virgin Atlantic, Delta / Presedanje London, Los Anđeles

Dužina leta: 21h 15m+ Avio kompanija: Air Serbia, American/ Presedanje Pariz, Dalas

Dužina leta: 21h 35m+ Avio kompanija: Air Serbia, Austrian, United / Presedanje Beč, Vašington

Dužina leta: 21h 40m+ Avio kompanija: Lufthansa, Condor, Alaska / Presedanje Frankfurt, Sijetl

Avio karte Beograd Portland
Portland Oregon panorama Image by Gina Alayyan from Pixabay

Koliko aerodroma ima Portland OR?

Potland ima 2 međunarodna aerodroma:

Portland International Airport OR međunarodni aerodrom – koji ima aerodromski kod PDX

Portland International Jetport ME međunarodni aerodrom – koji ima aerodromski kod PWM

Za više informacija o aerodromima pogledajte linkove Portland International Airport PDX i Portland International Jetport PWM

Online rezervacija avio karte Beograd Portland OR

Na našem sajtu u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avionske karte Beograd Portland.

Prilikom pretrage sistem će vam prikazati sve dostupne opcije za let Beograd Portland. Rezervacija za Let Beograd Portland je popuno besplatna.

Ukoliko želite vaša avio karta Beograd Portland, za let Beograd Portland, može da se kupi online preko našeg sajta i izvrši plaćanje platnim karticama visa, mastercard i american express.

Telefonska rezervacija avio karte Beograd Portland OR

Ukoliko želite da napravite rezervaciju za let Beograd Portland možete da je napravite i telefonskim putem, pozivom na broj telefona 021 4243 34 ili na naš mobilni broj 069 4243 424. Preko mobilnog broja dostupni smo preko aplikacija Viber I Whatsapp.

Po izvršenoj rezervaciji za let Beograd Portland primićete na email instrukcije za plaćanje vaše rezervacije.

Avio karte Beograd Portland Vašington park
Portland Vašington park Image by awsloley from Pixabay

Kako da platim avio kartu Beograd Portland Or

Plaćanje vaše avionske karte Beograd Portland  možete izvršiti u bilo kojoj banci, pošti ili u nekim od payspot uplatnim mestima.

Po izvršenoj rezervaciji primićete instrukcije za plaćanje kao i primer uplatnice za uplatu sa tačnim iznosom.

Za više informacija o plaćanju avionske karte Beograd Portland  pogledajte link kako mogu da platim avio kartu.

Avio karta Beograd Portland promena i otkazivanje putovanja

Ukoliko želite da promenite vašu avio kartu Beograd Portland najbolje je da nas kontaktirate putem kontakt formulara na našoj kontakt strani ili putem telefona. Za pozive iz inostranstva dostupni smo preko aplikacija viber i whatsapp.

Ukoliko želite da otkažete već kupljenu avio kartu Beograd Portland potrebno je da nam pošaljete pismeni zahtev sa kontakt strane i pošaljete nam elektronsku avio kartu koju smo vam predhodno poslali na email ili sms najkasnije jedan dan pre putovanja.

Naravno za sva dodatna pitanja ili eventualnu pomoć stojimo vam na raspolaganju.

Koje su avio kompanije dostupne za let Beograd Portland OR

Let Beograd Portland dostupan je preko naše nacionalne avio kompanije “Air Serbia“ kao i avio kompanija koje lete za Beograd kao na primer, Turkish Airlines, Swiss, Lufthansa, British Airways

Letovi za Portland PDX iz okruženja

Avio karte za Portland iz Zagreba

Najjeftinija avio karta za Portland iz Zagreba iznosi 689 € sa uključenim ručnim prtljagom. Letovi za Portland iz Zagreba su najjeftiniji  preko avio kompanije KLM

Avio karte za Portland iz Podgorice

Najpovoljnija avio karta za Mineapolis iz Podgorice iznosi 830 € za povratno putovanje, sa uključena 2 prtljaga od 23 kg i ručnim prtljagom preko kompanija Turkish i United Airlines

Avio karte za Portland iz Budimpešte

Najpovoljnija avio karta za Portland iz Budimpešte iznosi 523 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom preko kompanije Lufthansa i Air Canada.

Avio karte za Portland iz Sarajeva

Najpovoljnija avio karta za Portland iz Sarajeva iznosi 773 € za povratno putovanje sa uključena 2 prtljaga od 23 kg i ručnim prtljagom preko kompanija Turkish i United Airlines

Avio karte Beograd Portland, vodopad Multnomah
Portland, vodopad Multnomah Image by Abhay Bharadwaj from Pixabay

Let Beograd Portland OR

Let Beograd Portland traje 16 sati i 30 minuta. U pitanju je let koji obavlja avio kompanija „Air Serbia“ zajedno sa nekim od prevoznika poput, Delta, British, Austrian, American, Atlantic…

Da bi ste proverili trenutnu cenu  slobodno popunite formular u vrhu strane i pogledajte koji su trenutno raspoloživi letovi za Portland svih avio kompanija i cene avionske karte Beograd Portland.

Let Beograd Portland obavlja se avio linijom koja saobraća svim danima u nedelji, nekoliko puta dnevno zavisno od avio kompanije koja ga obavlja obzirom da nema direktnog leta Beograd Portland

U zavisnosti od avio kompnije koje vrše prevoz  nije obavezno da cena avionske karte Beograd Portland uključuje i prtljag koji se čekira težine do 23 kg. U cenu avionske karte Beograd Portland uključen je ručni prtljag težine do 8 kg.

Portland opšte i korisne informacije

Valuta: Američki Dolar – USD
Vremenska zona: GTM -7 (kod nas je GTM+1)
Struja: 120 Volti
Utičnica za struju: TIP A i TIP B (u Srbiji je tip C)
Pozivni broj za zemlju: +1 503, 971
Populacija: oko 650.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: 14.5 km
Metro sa aerodroma: Ne
Voz sa aerodroma: Da
Shuttle Bus: DA
Direktan let: NE

Avio karte Beograd Portland u sumrak
Portland u sumrak Image by Jacob Johnson from Pixabay

Aerodrom Portland OR

Portland International Airport OR međunarodni aerodrom PDX

Grad Portland je dobio nadimak PDX prema kodu aerodroma Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj za aerodrom Portland koji se nalazi u granicama grada. Aerodrom Portland (PDX) ima 1 glavni terminal i 5 putničkih hala komercijalnih avio kompanija.
Konektor za hodnik i pokretna staza, spajaju južne hale A, B i C aerodroma sa severnim halama D i E. Izuzetno je lako snaći se, jer su  natpisi svuda i vrlo su jasni.

Portland International Jetport PWM

je međunarodni javni aerodrom koji se nalazi 5 km  zapadno od centra Portlanda, u okrugu Cumberland, Mejn. Aerodrom je u vlasništvu grada i njime upravlja grad Portland.

Aerodrom Jetport se prvobitno zvao opštinski aerodrom Portland-Vestbrook, te je zbog toga još uvek šifra  PWM. Komercijalne letove otpočeo je 60tih godina, što je za to vreme bilo izuzetno značajno kao brži i novi način vazdušnog putovanja.

Kako sa aerodroma do grada Portland

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, vozom /  ili autobusom. Na dolaznom terminalu postoji mogućnost rentiranja automobila.

Za više informacija o linijama buseva kao i rent-a-car agencijama pogledajte na linku ispod.

Portland International Airport PDX –  instrukcije za dolazak i odlazak sa aerodroma

Portland International Jetport PWM-  instrukcije za dolazak i odlazak sa aerodroma

Ukoliko Vam trebaju dodatne informacije za putovanje Beograd Portland avionom, slobodno nas kontaktirajte na besplatan broj 0800 400 104. Dostupni smo i putem vibera i whatsapp-a.

Avio karte Beograd Portland metro linija za aerodrom
Metro linija za aerodrom Image by Abhay Bharadwaj from Pixabay

Šta videti u Portlandu ?

Pogledajte 13 stvari koje ne smete propustiti u Portlandu

St. Johns Bridge – Sent Džons most, simbol grad, za više informacija pogledajte link St. Johns Bridge history

Portland Art Museum – Muzej umetnosti u, za više informacija pogledajte link Portland Art Museum

Forest Park – najveći park u zemlji,  za više informacija pogledajte link visit Forest Park

Lan Su Chinese Garden – Kineski vrt Lan Su, za više informacija pogledajte link Lan Su Chinese Garden 

Pittock Mansion – Renesansni dvorac Pitok u brdima Portlanda, za više informacija pogledajte link Pittock Mansion

Portland Japanese Garden – Japansi vrt Portlanda, za više informacija pogledajte link Portland Japanese Garden

Washington Park – zadivljujući javni gradski park Portlanda , za više informacija pogledajte link Washington Park 

The Grotto – National Sanctuary of Our Sorrowful Mother ( Nacionalno katoličko svetište naše žalosne Majke ) za više informacija pogledajte link The Grotto

Oregon Zoo – zološki vrt Oregon, za više informacija pogledajte link Oregon Zoo

Portland International Rose Test Garden, Međunarodni vrt za testiranje ruža u Vašington parku, ( sa preko 8 hiljada ruža ) za više informacija pogledajte link Portland Rose Test Garden

Portland Saturday Market, velika subotnja tržnica ( pijaca ) na otvorenom u Portlandu, za više informacija pogledajte link Portland Saturday Market

Powell’s city of books, Povelov grad knjiga, ogromna knjižara za ljubitelje knjiga  za više informacija pogledajte link Powell’s city of books

Pearl District – savršeno mesto za šoping, fine restorane, umetničke galerije, za više informacija pogledajte link Explore the Pearl District

 

Sadrzaj: avio karte Beograd - Portland OR
Jeftine avio karte Beograd Portland OR
Kolika je cena avio karte Beograd Portland, OR
Promotivna cena avio karte Beograd Portland OR
Da li postoji direktan let Beograd Portland OR?
Koliko traje let Beograd Portland OR?
Koliko aerodroma ima Portland OR?
Online rezervacija avio karte Beograd Portland OR
Telefonska rezervacija avio karte Beograd Portland OR
Kako da platim avio kartu Beograd Portland Or
Avio karta Beograd Portland promena i otkazivanje putovanja
Koje su avio kompanije dostupne za let Beograd Portland OR
Letovi za Portland PDX iz okruženja
Let Beograd Portland OR
Portland opšte i korisne informacije
Aerodrom Portland OR
Kako sa aerodroma do grada Portland
Šta videti u Portlandu ?

Promocija Avio karte Beograd Portland

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Portland. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Severna Amerika
Polasci BeogradMagazin - Portland OR (PDX)

  Avio kompaije - Portland OR (PDX)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air