avio karte
Avio karte Beograd Prag

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - PragOnline avio karte Beograd Prag (PRG)

Avio karte Beograd Prag su jedne od najtraženijih i najprodavanijih, te je Vašu rezervaciju potrebno uraditi znatno pre planiranog putovanja.

Najjeftinija cena avio karte Beograd Prag iznosi 129 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg. Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karte Beograd Prag kupi nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Na direktnom letu Beograd Prag saobraća naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“, a moguće je iz Beograda do Praga stići i letom preko jedne od evropskih metropola, najčešće preko Frankfurta, i ti su letovi sa čekanjem od nekih 1 do 3 sata.

Naravno, ovi letovi sa presedanjem su i povoljniji u odnosu na cenu avio karte Beograd Prag na direktnom letu.

Rezervacije avio karte Beograd Prag

Kako bi ste osigurali najpovoljniju cenu predlažemo da napravite besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Prag. Na našem sajtu možete izvršiti i kupovinu avio karte Beograd Prag, online plaćanjem platnim karticama american express, visa i mastercard.

Avio karte Beograd Prag
Image by klausdie from Pixabay

Jeftine avio karte za Prag (PRG) iz okruženja

Najpovoljnija cena avionske karte Zagreb Prag iznosi 159 € sa uključenim ručnim prtljagom. Svakodnevni letovi Zagreb Prag su mogući sa minimum jednim presedanem u nekoj od evropskih metropola, ili direktnim letom.

Najniža cena avio-karte Sarajevo Prag iznosi 139 € za povratno putovanje, na letovima sa jednim presedanjem, svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Najniža cena avio-karte Budimpešta Prag iznosi 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je direktan, svakodnevno.

Najjeftinija avio-karta Sofija Prag se kreće od 169 € za povratni avionski let, sa uključenim ručnim prtljagom. Let se obavlja sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola, ili je direktan let.

Najniža cena avionske karte Podgorica Prag iznosi 199 €, sa uključenim ručnim prtljagom i aerodromskim taksama. Ova cena se odnosi na let sa presedanjem u Beogradu, ili u nekoj od evropskih metropola.

Avio karte Beograd Prag pogled na Karlov most
Image by Pexels from Pixabay

Let do Praga

Direktan let iz Beograda do Praga traje oko 2 sata. Beograd Prag avion naše nacionalne avio-kompanije „Air Serbia“ saobraća svakim danom na ovoj relaciji.

Letovi Beograd Prag sa jednim presedanjem su mogući svaki dan, i obavljaju se u prepodnevnim, podnevnim, popodnevnim i večernjim časovima. Po pravilu cene avio karata na letovima sa jednim presedanjem su jeftinije.

Avio kompanija „Air Serbia“ u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, dok redovan prtljag težine do 23 kg nije uključen u osnovnu cenu karte i doplaćuje se po ceni od 55 eur za jedan predati prtljag (kofer/torba).

Avio karte Beograd Prag Karlov most
Image by Duernsteiner from Pixabay

Prag avio karte i hotel

Prag nudi veliki izbor kvalitetnih hotela, a preporučujemo da poput avionske karte Beograd Prag, i Vaš smeštaj u Pragu obezbedite znatno pre planiranog putovanja, jer ćete samo u tom slučaju i dobiti najjeftiniju cenu hotelskog smeštaja u Pragu.

U Pragu je potrebno izabrati hotel sa minimum 3*, a u pogledu lokacije treba birati smeštaj u centru grada (nešto skuplji), ili na liniji metroa.

Najjeftinija cena smeštaja u Pragu iznosi 19 eur po osobi i jednom noćenju u hotelu sa 3* na liniji gradskog prevoza, i na oko 10 km od samog istorijskog centra Praga.

Preporučujemo Vam za Vaš smeštaj u Pragu hotel „Slavia“ sa 3* koji se nalazi u širem centru grada, na direktnoj liniji metroa koji povezuje hotel sa istorijskim centrom.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Pragu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Prag

Avio karte Beograd Prag arhitektura praga
Image by Lenka Sevcikova from Pixabay

Šta videti u Pragu

Prag je neizostavna turistička destinacija, grad koji morate videti i doživeti na pravi način.

A najbolji način za obilazak ovog grada jeste kupovina avio karte Beograd Prag, potom rezervacija nekog dobrog hotela u Pragu, i individualni obilazak znamenitosti Praga uz maksimalno uživanje.

Prvo što morate videti u Pragu je njegov najstariji deo, brdašce Hradčani koje se nalazi iznad reke Vltave koja protiče kroz Prag.

Hradčani su praški dvorac – zamak – tvrđava sa brojnim znamenitostima među kojima se izdvaja Kraljevska palata, bazilika Sv. Đorđa, fantastična gotska katedrala Sv. Vida sa kapelom Sv. Vjenčeslava, Zlatna ulica sa divnim živopisnim kućicama…

Avio karte Beograd Prag astronomski sat
Image by Graham Hobster from Pixabay

Potom se uputite ka supodini Hradčana, ka kvartu Mala Strana gde se nalazi Kafkin muzej i divni ambijenti za uživanje.

Pređite preko Karlovog mosta koji je „okićen“ brojnim statuama među kojima je turistima najzanimljivija statua Sv. Jana Nepomuka, češkog svetitelja i mučenika.

Sa Karlovog mosta ćete uploviti u divne srednjovekovne ulice starog Praga sa mnogobrojnim prodavnicama, suvenirnicama, barovima i restoranima.

Put će Vas odvesti do Starogradskog trga na kojem se nalazi divni Astronomski sat Orloj, potom Tinska crkva, spomenik Janu Husu…

Prošetajte se potom do Narodnog muzeja koji poseduje impresivnu zbirku umetničkih dela i arheoloških nalaza.

Nedaleko od muzeja nalazi se i veličanstvena Opera, potom tu je i divni veliki Stanislavov trg. Svakako treba da posetite kvart Jozefov, ili Jevrejsku četvrt sa sinagogama, a neizostavno je i krstarenje rekom Vltavom.

Avio karte Beograd Prag krstarenjem Vltavom
Image by FelixMittermeier from Pixabay

Javni prevoz u Pragu

Prag ima zaista dobar javni gradski prevoz kojeg čine gradski autobusi, tramvaji i svakako metro. Slobodno ih koristite, jer je to najbolji način da obiđete ovaj grad.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Pragu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Prag opšte i korisne informacije

Valuta: Češka kruna – CZK
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +420
Populacija: 1.3 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 19 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Avio karte Beograd Prag aerodrom
Image by cro12 from Pixabay

Aerodrom Prag

Međunarodni aerodrom Vaclava Havela Prag (PRG), ranije poznat kao aerodrom Ruzine Prag, nalazi se 12 km zapadno od centra Praga. Glavni i najveći aerodrom u Češkoj republici.

Kako sa aerodroma do grada Prag

Prevoz sa aerodroma do centra Praga možete ostvariti taksijem, vozom i autobusom.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Prag
Online avio karte Beograd Prag (PRG)
Rezervacije avio karte Beograd Prag
Jeftine avio karte za Prag (PRG) iz okruženja
Let do Praga
Prag avio karte i hotel
Šta videti u Pragu
Javni prevoz u Pragu
Prag opšte i korisne informacije
Aerodrom Prag
Kako sa aerodroma do grada Prag

Promocija Avio karte Beograd Prag

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Prag. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Prag (PRG)

Avio kompaije - Prag (PRG)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air