avio karte
Avio karte Beograd Punta Cana

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - Punta CanaJEFTINE AVIO KARTE BEOGRAD PUNTA CANA

DOMINIKANSKA REPUBLIKA je zemlja okružena Karipskim morem i Atlantskim okeanom, zemlja gde leto traje tokom cele godine!

Zajedno sa zapadnim susedom – državom Haiti, nalazi se na najvećem ostrvu regiona, pod nazivom Hispanjola, koje uz Portoriko, Kubu i Jamajku pripada grupaciji ostrva Veliki Antili.

Izuzetne prirodne lepote, fascinantne peščane plaže, toplo i čisto tirkizno more, veselo i raspevano stanovništvo, kokosi, palme… samo su neka od bogatstava ove centralnoameričke države koja privlače brojne turiste.

Avio karte Beograd Punta Cana, Santo Domingo
Santo Domingo, Dominikanska Republika / Image by DANIEL SANDOVAL from Pixabay

PUNTA CANA je na krajnjem istoku države, najistočnije mesto u Republici. Pravi biser Karipskog regiona! Odmor za svako čulo, uživanju je sve podredjeno…

Na tlu ove države, davne 1492.godine, Kolumbo se iskrcao ovde, na svom istraživačkom putu ka Novom Svetu…Probudite i vi u sebi Kristofera Kolumba, pa krenite u avanturu i u otkrivanje raja na Zemlji… otkrijte i doživite Dominikanu!

Online jeftine avio karte Beograd PUNTA CANA

Beograd je od Punta Cane vazdušnom linijom udaljen oko 8.615 kilometara. Direktni let ne postoji, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge avio kompanija Lufthansa i Swiss.

Let traje oko 13-16 sati sa 1 presedanjem. Povratna karta košta od 688€ (pratiti na aviokarta.rs popuste i promocije).

Avio karte za PUNTA CANA iz okruženja

Iz Budimpešte do Dominikanske Republike i Punta Cane najbolju ponudu ima Lufthansa. Povratna karta sa dva presedanja i u odlasku i u povratku, je od 655€. Let traje oko 17-18 sati.

Iz Sarajeva ka MeksikuDominikanskoj Republici najpovoljnije letove nude avio-kompanija Lufthansa. Cena povratne karte sa dva presedanja i u odlasku i u povrtku je od 740€, a let traje od 15-21 sati.

Iz Temišvara najpovoljnije letove obavlja takodje Lufthansa, sa dva presedanja u oba pravca. Povratna karta je od 665€. Let traje od 16-19 sati.

Avio karte Beograd Punta Cana rizort
Punta Cana rizort, Dominikanska Republika – Image by StudioCrocus from Pixabay

Važne napomene za odlazak u Dominikansku Republiku iz Beograda

Poslovne vize se izdaju u Ambasadi u Italiji.

Za ulazak u Dominikansku Republiku građanima Srbije potrebna je tzv. turistička propusnica – „Tarjeta de Turista“ (za turistički boravak do 30 dana), koja se pribavlja na šalterima pre pasoške kontrole, na aerodromu, lučkim kapetanijama i granici sa R. Haiti.

Cena turističke propusnice iznosi 10 USD, u efektivnom novcu. Imigracioni organi uzeće polovinu propusnice prilikom ulaska, a drugu polovinu prilikom izlaska iz zemlje, te je potrebno da turisti sačuvaju drugi deo.

Putnik mora da, pre dolaska na pasošku kontrolu poseduju i popunjen obrazac o ulasku i izlasku iz zemlje – „Planilla de embarque y desembarque“.

Prilikom izlaska iz zemlje plaća se 20 USD (pojedine avio linije uključuju iznos u cenu avio-karte), te se preporučuje da se ovaj iznos poseduju u gotovom novcu.

Aktuelnu situaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije  who.int/countries/dom/

Preporučuje se konzumiranje flaširane vode.

Klima je topla tropska, prosečna temperatura tokom godine je 28ºC, sa skoro 360 sunčanih dana.

Kišna sezona je u periodu maja i juna, a period uragana od juna do kraja septembra.

Najbolje vreme za posetu Dominikani je od januara do marta, ali se takođe može putovati i u periodima novembar – decembar, kao i april – početak maja.

Službeni jezik je španski, ali se u hotelima možete sporazumevati na engleskom.

Preporuka je da se za put obezbediti polisa putnog osiguranja, jer su lekarski pregledi skupi.

Zvanična valuta je dominikanski pesos (DOP), a najadekvatnija strana valuta je USD. U svim hotelima, bankama i menjačnicama zvanično se menjaju i USD (1dolar=57 DOP) i EVRO (1€=67 DOP).

Postoji sklonost ka izmamljivanju novca, davanju pogrešnih informacija, te je potrebno biti pažljiv u slučaju da vam je potrebna neka pomoć, informacija, instrukcija, savet…

Avio karte Beograd Punta Cana prodavnice na plaži
Prodavnice na plaži, Dominikanska Republika / Image by RitaE from Pixabay

Dominikanska Republika ima vreme -6 sati u odnosu na Srbiju.
Struja je 110V, potrebno je koristiti adapter na 220 V.

Republika Srbija nema ni ambasadu ni konzulat u Dominikanskoj Republici.

Za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Havani, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Dominikansku Republiku, putem kontakt telefona:

Fiksni telefon: +53 72042607

Fiksni telefon: +53 72042488

Mobilni tekefib: +535 2910430

ili putem elektronske adrese: konzsrbhav@gmail.com

Hotelski smeštaj u PUNTA CANA i okolini

Soba za dvoje, u nekom hotelu 3-4*, da je do 20 km od aerodroma, na obližnjim plažama i naseljima, košta od 40€ (npr. u Bavaru „Tropicana suites deluxe“, „Aventura deluxe“, „Ducassi suites beach club“, „Grand Caribe beach club“, „Playa turquesa“, „Los Corales“…).

Predlog: Villa Art Dominicana za 30€ dvokrevetna soba, noćenje, nalazi se na 750m od plaže.

Hotel Marimba u Bavaru, 17km severno od aerodroma, a 3km od plaže, nudi za 19€ noćenje sa doručkom za dvoje, što je izuzetna ponuda! Ima dosta i objekata tipa guesthouse. Tako „Guesthouse sunshine“ nudi dvokrevetnu sobu sa doručkom za 20€, na 500m od plaže!

Uživanje u hotelima sa 5*, dvokrevetna soba ili studio sa doručkom, u Cabeze de Toro, je od 100€. Takodje pogledajte ”Catalonia Bavaro resort“ all inclusive za dvoje od 100€, ili „Serenade Punta Cana“ od 165€, „Dreams Palm beach“ od 175€.

Jedna od opcija je “Radisson blue” u delu Cabeza de Toro, 15km severno od aerodroma, uz Lagunu Bavaro, koji nudi all incl. od 180€).

Hotel kod aerodroma, “Club Med*, nudi all inclusive od 132€ po osobi, za noć.

Kompleks sa bazenima i spa centrom je na plaži, na 10minuta od aerodroma. Obližnji kompleks „Westin punta cana“ 5*, nudi noćenje sa doručkom za dvoje od 145€. Skuplja opcija je kompleks Tortuga bay, na plaži, od 200€.

Avio karte Beograd Punta Cana playa las geleras
Plaza Las Geleras, Dominikanska Republika / Image by Einfach-Eve from Pixabay

Naspram aerodromskog dela nalazi se hotel Sheraton 4*, u kom je dvokrevetna soba sa noćenjem od 100€.
Naravno, postoji i dosta hotela i rizorta u kom je smeštajna jedinica sa uslugom all-inclusive i preko 500€, čak i preko 1000€!

Šta videti u PUNTA CANA i okolini

Punta Canu opisuju tri reči: sunce, plaže i zabava, pa se smatra za jednu od vodećih destinacija u karipskom regionu. Na listi top 10 atrakcija države Dominikanske Republike, na prvom mestu nalazi se upravo Punta Cana!

Dodjite ovde u februaru, kad se održava njihov čuveni Karneval! Za ljubitelje golfa, ovo je idealna destinacija!

Selo Punta Cana – Village Punta Cana je naspram aerodroma, od kog ga deli bulevar, a ima oko 2000 stanovnika. U selu je šoping-mol Blue Mall, sa restoranima, poslastičarnicama, poznatim buticima (poput Zare npr.), market hrane…

Avio karte Beograd Punta Cana, Seaquarium Punta Cana
Seaquarium, Punta Cana, Dominikanska Republika

Region Punta Cane je poznat po 32km dugim peščanim plažama i čistom moru, tako da Punta Cana i Bavaro formiraju obalu poznatu kao „Kokosova obala“.

Dolphin discovery – plivanje sa delfinima, prava atrakcija za brojne turiste, broj 1 je u svetu! Sve vrste programa i mogućnosti za popuste, pogledajte ovde: dolphindiscovery.com
Adresa: Carretera De Veron Bavaro La Altagracia Province Higuey Town, Punta Cana 23301

Seaquarium Punta Cana – za ljubitelje aktivnog odmora, za upoznavanje podvodnog sveta na više načina, prava adresa! Sve aktivnosti i šta se nudi, pogledajte ovde: seaquariumpuntacana.com
Adresa: Av. Barceló, Punta Cana 23000

Avio karte Beograd Punta Cana ružicasti flamingosi
Ružičasti flamingosi, Safari, Dominikanska Republika / Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Escape room u mestu Gorda. O kakvoj se avanturi radi, šta se nudi, kako rezervisati, kad radi, pogledajte ovde: escaperoomsunlocked.com/punta-gorda-location

Indigenous eyes ecological reserve – ekološki park, dom je za oko 80 vrsta ptica, 160 vrsta insekata i 500 vrsta biljaka, prašuma. Posetioci mogu uzeti bilo koju od tura kroz Park, sa vodičem na engleskom, francuskom, nemačkom ili španskom jeziku u trajanju od 90 minuta.

To je bujan deo parka Punta Kana, površine 18 hektara, ima 11 laguna sa svežom vodom koja dolazi iz podzemne reke.

Tura takođe uklučuje posetu botaničkoj bašti, bašti sa voćem, farmi sa iguanama i zoološkom vrtu za decu.
puntacana.org/es/medio-ambiente/reserva-ecologica-ojos-indigenas

Playa Bavaro – plaža Bavaro, jedna je od najpopularnijih plaža u ovoj regiji i na listi je 10 najlepših plaža na svetu!

Avio karte Beograd Punta Cana playa Bavaro
Playa Bavaro, Punta Cana, Dominikanska Republika / Image by DEZALB from Pixabay

Severno se nadovezuje playa El Cortecito, pa još severnije Playa Arena Gorda, koja je popularna kod porodica sa malom decom. Plaže su sa belim peskom, a more tirkizno. Poznata je po brojnim palmama na plaži.

Golf cours La Cana – 5km južno od aerodroma, kompleks golf terena, a ponosni su na svoj teren, čiju travu zalivaju i održavaju sa vodom iz mora, nalazi se uz obalu.

Boat trips Punta Cana – u Punta el Cortecito, krstarenje brodićem i upoznavanje sa podvodnim svetom okeana

Safari se organizuje iz mesta Punta el Cortecito, agencija Safari tours, a uz to još nekoliko atraktivnih i zabavnih akcija (zipline, jahanje konja, plaža Macao, poseta fabrici kubanskih cigareta, obilazak tipične seoske kuće, prisustvovanje pravljenju kakaa, vanile, cimeta…).

Pregled svih tura, kao i booking, pogledajte ovde: jeepsafaripuntacana.com
Safari je 134 dolara, nedeljom nema ture.

Avio karte Beograd Punta Cana, Dominikanska Republika
Karipsko more, Dominikanska Republika – Image by Régis NETTERSHEIM from Pixabay

Playa Macao – plaža pod zaštitom UNESCO-a, kao jedna od najlepših plaža u karipskoj regiji, na oko 35 km severnozapadno od aerodroma Punta Cana, na obali Atlantika. Naročito je privlačna za ljubitelje surfovanja.

Altos de Chavon – 73km zapadno od aerodroma, mesto La Romana, i u njemu replika italijanskog sela iz 16.veka, otvoreno je 1982.godine.

Unutra je amfiteatar za oko 5000 gledalaca, u kom se odvijaju različiti dogadjaji, sa pogledom na okean, kao i butici, umetničke galerije…

Svoje koncerte ovde su imali Frenk Sinatra, Sting i Elton Džon. U okviru sela je i Arheološki nacionalni muzej, sa preko 3000 artifakata, kao i Muzej Amber World.

Avio karte Beograd Punta Cana, Altos De Chavon
Altos De Chavon selo, Dominikanska Republika / Image by photosforyou from Pixabay

Javni prevoz u Punta Cani

Od Punta Cane postoji nekoliko autobuskih polazaka pre podne i popodne ka mestima Bavaro, Veron i glavnog grada Santa Domingo. Jedina kompanija koja obavlja ovaj prevoz je Bavaro express.

Više o javnom prevozu u Dominikanskoj Republici, pogledajte ovde:
visitdominicanrepublic.org/urban-transport-in-dominican-republic
visitdominicanrepublic.org/guaguas-buses-in-dominican-republic
visitdominicanrepublic.org/taxi-in-dominican-republic

Aerodrom PUNTA CANA INTERNACIONA AIRPORT (PUJ)

Avio karte Beograd Punta Cana Aerodrom
Aerodrom Punta Cana, Dominikanska Republika – Image by James Jang from Pixabay

Otvoren je 1984. godine i važan je regionalni putnički centar, sa prometom preko 7.6 miliona putnika 2019.godine. Najprometniji je aerodrom u državi, i drugi po promentu u Karipskom regionu. Ima dva terminala.

Održava veze sa 36 država u svetu. Postao je prvi internacionalni aerodrom koji je privatizovan.
Aerodrom je na istočnom kraju države, u provinciji La Altagracia.

Kako doći do/od aerodroma PUNTA CANA iz grada

Sa aerodroma postoji autobuska veza do glavnog grada Santa Domingo. Pogledajte raspored polazaka, kao i mogućnosti kako iznajmiti auto u jednoj od rent-a-car agencija na aerodromu:

visitdominicanrepublic.org/taxi-in-dominican-republic

puntacanainternationalairport.com/airport-services/transportation

Usluge taksi vozila, sa cenama, pogledajte ovde:
puntacanainternationalairport.com/images/services-airport/pdf/taxis-rate-2015.pdf

Sadrzaj: avio karte Beograd - Punta Cana
JEFTINE AVIO KARTE BEOGRAD PUNTA CANA
Online jeftine avio karte Beograd PUNTA CANA
Avio karte za PUNTA CANA iz okruženja
Važne napomene za odlazak u Dominikansku Republiku iz Beograda
Hotelski smeštaj u PUNTA CANA i okolini
Šta videti u PUNTA CANA i okolini
Javni prevoz u Punta Cani
Aerodrom PUNTA CANA INTERNACIONA AIRPORT (PUJ)
Kako doći do/od aerodroma PUNTA CANA iz grada

Promocija Avio karte Beograd Punta Cana

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Punta Cana. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Karibi
Polasci BeogradMagazin - Punta Cana (PUJ)

  Avio kompaije - Punta Cana (PUJ)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air