avio karte
Avio karte Beograd Rim

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - RimOnline avio karte Beograd Rim (FCO)

Rim je jedna od najprodavanijih i najtraženijih destinacija za Beograd Rim avionom, te je potrebno da Vašu rezervaciju uradite znatno pre planiranog putovanja kako bi ste obezbedili i najpovojniju cenu avio karte Beograd Rim.

Najniža cena avio karte Beograd Rim iznosi 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Radi se o promotivnoj tarifi koja se pojavljuje u nekim periodima godine, najčešće za putovanja tokom februara ili novembra.

Najčešće, cena avio karte Beograd Rim iznosi od 129 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom.

Između Beograda i Rima, leti naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“, kao i nacionalna italijanska avio-kompanija „Alitalia“.

Rezervacija avio karte Beograd Rim

Na našem sajtu u svakom trenutku možete besplatno naplativi online rezervaciju avio karte Beograd Rim. Pored rezervacije takodje nudimo i uslugu online kupovine avio karte Beograd Rim kao i ostalih avio karatan.

Da bi obezbedili najpovoljniju cenu vaše avio karte Beograd Rim predlažemo da napravite besplatnu online rezervaciju.

Avio karte Beograd Rim
Image by Kookay from Pixabay

Jeftine avio karte za Rim (FCO iz okruženja

Najpovoljnija cena avionske karte Zagreb Rim iznosi 129 € sa uključenim ručnim prtljagom, a iz Zagreba do Rima se najjeftinije može doći direktnim letom koji se obavlja svakodnevno.

Najniža cena avio-karte Sarajevo Rim iznosi 129 € za povratno putovanje, na direktnom letu koji saobraća svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Najpovoljnija avio- karta Budimpešta Rim iznosi 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je direktan, a prevoznik je „Alitalia“.

Najjeftinija avio-karta Sofija Rim se kreće od 119 € za povratni avionski let, sa uključenim ručnim prtljagom. Let je direktan, nekoliko puta nedeljno.

Najniža cena avionske karte Podgorica Rim iznosi 99 €, a za ovu najnižu cenu avio-karte je potrebna rezervacija znatno pre planiranog putovanja. Avio-let Podgorica Rim je direktan i obavlja se nekoliko puta nedeljno.

Let avionom do Rima

Let iz Beograda do Rima traje oko 1 sat i 30 minuta. Beograd Rim je direktan let avio-kompanija „Alitalia“ i „Air Serbia“, koje obe posluju unutar grupacije „Etihad“.

Avio karte Beograd Rim tj. let na ovoj relaciji se obavlja direktnom avio-linijom koja saobraća svim danima u nedelji, nekoliko puta dnevno. Jutarnji let, popodnevni let ili večernji let.

Avio kompanije „Air Serbia“ i „Alitalia“ u svoje cene avionskih karata usključuju, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju (cena za povratno putovanje za prtljag iznosi od 45 eur).

Avio karte Beograd Rim zamak San Andjelo
Image by Mauricio A. from Pixabay

Rim avio karte i hotel

Rim je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, te obiluje hotelima različite kategorije i lokacije. Svakako, treba birati uvek za smeštaj u Rimu hotel koji se nalazi na jednoj od linija metroa.

Za Rim Vam ne preporučujemo da rezervište hotele ispod 3*. Ova kategorija hotela u Italiji je „standard budžet“ kategorija, i dosta je lošija od kategorizacije nekih drugih evropskih zemalja.

Ukoliko Vam hotelski sadržaji nisu toliko važni, onda je hotel sa 3* za Vas.

Avio karte Beograd Rim - Koloseum
Image by Pascal Wiemers from Pixabay

Ukoliko želite veći komfor, onda Vam preporučujemo hotele sa minimum 4*. Najpopularnija lokacija hotela u Rimu je oko Železničke stanice „Termini“ gde se ukrštaju dve linije metroa, i odakle možete i pešice da obilazite grad.

U zavisnosti kada ste se odlučili za rezervaciju hotelskog smeštaja u Rimu, i cene variraju. Preporučujemo Vam da Vašu rezervaciju hotela obavite dosta pre planiranog putovanja.

Najniža cena za hotele sa 3* na liniji metroa u Rimu iznosi 21 eur po osobi dnevno, dok za hotele sa 4* iznosi oko 35 eur po jednom noćenju i osobi, u standard dvokrevetnoj sobi.

Ukoliko putujete tokom praznika u Rim, možete očekivati i nešto više cene hotelskog smeštaja.

U Rimu za Vaš smeštaj Vam preporučujemo hotel „Center 1, 2 & 3“ sa 3***, lociran nedaleko od Železničke stanice „Termini“ i stanice metroa.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Rimu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Rim

Šta videti u Rimu

Rim je izuzetno popularna turistička destinacija u koju se mnogi vraćaju i više puta. Obiluje kulturno-istorijskim spomenicima po kojima je svetski poznat. Radi se o jednom od najstarijih gradova na svetu, te ga zato i nazivaju „večni grad“.

Dugo vekova je bio prestonica Rimske Imperije, potom središte Papske države, da bi na kraju postao glavni grad moderne Italije.

Imperijalni Rim je deo grada lociran oko nekadašnjih Rimskih foruma, središta života starog, antičkog Rima. Upravo ti ostaci Foruma danas kao magnet privlače milione turista.

Avio karte Beograd Rim - Kapitol centar moći starog rima
Image by djedj from Pixabay

Forumi su locirani između dva rimska brdašca, Palatina i Kapitola, a oko njih se nalaze ostaci i drugih antičkih građevina, poput Konstantinove kapije, fantastičnog Koloseuma, veličanstvenog Cirkus Maksimusa.

Kapitol je bio nekadašnje središte moći antičkog Rima. Tokom srednjeg veka potpuno je rekonstruisan u divni renesansni trg po idejnom rešenju velikog Mikelanđela Buonarotija.

Tu se nalazi divna statua konjanika, rimskog imperatora Marka Aurelija, potom statue Dioskurija, čuveno Mikelanđelovo stepenište – kordonate, Gradska kuća, i čuveni Kapitolski muzeji.

Fontana di Trevi je jedna od najpoznatijih fontana na svetu, i predstavlja jedan od najvoljenijih simbola Rima. Barokno izvedena, sa mnoštvom statua među kojima dominira Bog mora Neptun, preko kojih se sliva voda u veliki basen.

Ova fontana mami na milione turista koji dolaze do nje samo da bi upili tu neviđenu lepotu, i da bi naravno bacili novčić za ispunenje svojih želja.

Avio karte Beograd Rim fontana di trevi
Image by vifra from Pixabay

Panteon je jedan od najpoznatijih spomenika Rima. Nekada je to bio hram svih rimskih bogova, a danas je to hrišćanska crkva.

Skoro je neverovatno kako je uspeo da se perfektno očuva tokom svih ovih minulih vekova. Njegova kupola je jedna od najvećih na svetu, a čuvena je po svom ogromnom otvoru kroz koji u unutrašnjost hrama ulazi snop svetlosti.

Španski trg treba obavezno videti, jer predstavlja jedan od najlepših rumskoh pjaca, a čuven je po svojim divnim stepenicama koje se penju sa trga ka prelepoj maloj crkvi Trinita dei Monti. Na trgu se nalazi divna Berninijeva fontana Barkačija.

Avio karte Beograd Rim Parteon
Image by Olga Kropman from Pixabay

Vatikan je najmanja država na svetu. Predstavlja sedište Svete stolice, odnosno pape. U sklopu ove patuljaste države se nalazi svega nekoliko objekata, ali svi su svojom lepotom prosto fascinantni.

Trg Svetog petra sa Berninijevim kolonadama, veličanstvena Bazilika Svetog Petra, Papska palata sa neverovatnim Vatikanskim muzejima…

Kada obezbedite avio karte Beograd Rim, Vaša avantura može da počne!

Avio karte Beograd Rim trg svetog Petra Vatikan
Image by Luigi Suglia from Pixabay

Javni prevoz u Rimu

Rim je milionski grad i ima velikih problema sa saobraćajem. Gotovo su uvek velike gužve. Gradski prevoz čine linije tramvaja, autobusa, železnice i metroa.

Svakako, najpreporučljivije je da koristite metro u Rimu i da se tako brzo i jednostavno prevezete do željenih destinacija.

Ukoliko želite u neposrednu okolinu grada Rima, koristite odličnu železničku mrežu sa nekoliko Železničkih stanica u gradu.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Rimu možete dobiti klikom na ovaj link: JAVNI PREVOZ RIM

Rim opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP F i L (kod nas je tip C; potreban adapter)
Pozivni broj za zemlju: +390
Populacija: 2.8 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 30 km
Metro sa aerdorma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Rim

Međunarodni aerodrom Fiumicino ili Leonardo da Vinči (FCO) se nalazi 35 km od grada Rima, u malom mesto Fjumićino. Najprometniji je aerodrom u Italiji i jedan od najprometnijih u Evropi.

Kako sa aerodroma do grada Rim

Sa aerodroma do grada možete stići taksijem, vozom ili autobusom.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Rim
Online avio karte Beograd Rim (FCO)
Jeftine avio karte za Rim (FCO iz okruženja
Let avionom do Rima
Rim avio karte i hotel
Šta videti u Rimu
Javni prevoz u Rimu
Rim opšte i korisne informacije
Aerodrom Rim
Kako sa aerodroma do grada Rim

Promocija Avio karte Beograd Rim

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Rim. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Rim (FCO)

  Avio kompaije - Rim (FCO)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air