avio karte
Avio karte Beograd Salzburg

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - SalzburgOnline avio karte Beograd Salzburg (SZG)

Salzburg se nalazi na krajnjem severozapadu Austrije, uz samu granicu sa Nemačkom. Ovaj prelepi barokni grad postao je svetski poznata destinacija zahvaljujući izuzetno očuvanom gradskom jezgru. Salzburg često nazivaju i grad muzike jer je u njemu rođen jedan od najvećih kompozitora svih vremena, Mocart. Danas je ovo četvrti grad po veličini u Austriji.

Najpovoljnije avio karte Beograd Salzburg se kreću od 243 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod avio kompanije ”Austrian”, dok se kod kompanije Air Serbia, avio karte Beograd Salzburg kreću oko 255 €.

Avio karte Beograd Salzburg panorama nocu
Image by Gerhard Bernegger from Pixabay

Ne postoje direktni letovi za Salzburg. Važno je napomenuti da se cena avio karte Beograd Salzburg od 243 € odnosi na let sa presedanjem u Beču, a zatim od Beča putnik koristi voz do Salzburga i u  ovu cenu uračunata je i vozna karta.

Vozna karta koja je u ceni avio karte Beograd Salzburg može se iskoristi u roku od 24h. Promotivne ponude na našem portalu su takođe tu da Vam obezbede povoljniju kupovinu avio karte Beograd Salzburg.

Jeftine avio karte Beograd Salzburg mogu se dobiti ukoliko kupite kartu nekoliko nedelja pre planiranog putovanja. Da bi ste osigurali dobru cenu predlažemo da napravite besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Salzburg

Avio karte Beograd Salzburg

Jeftine avio karte za Salzburg (SZG) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Salzburg iznosi oko 260 €, u pitanju je let sa presedanjem, sa avio kompanijom “Lufthansa”, dok je cena najpovoljnije avio karte Zagreb Salzburg 389 evra, sa avio kompanijom “Lufthansa”. Avio karta Podgorica Salzburg se kreće oko 264 €. Avio karte Beograd Salzburg i sve druge avio karte možete platiti online kreditnim karticama preko našeg sajta.

Let do Salzburga

Ukoliko se odlučite za avio karte Beograd Salzburg , let do Salzburga zajedno sa presedanjem u Beču i sa železničkim prevozom od Beča da Salzburga  ukupno traje 5h i 42 min. Putovanje vozom traje nešto manje od 3h. Ovi letovi za Salzburg dostupni su ponedeljkom, sredom i petkom preko kompanije Austrian i Air Serbia.

Hotelski smeštaj u Salzburgu

Postoji mnogo načina da pronađete sami smeštaj u Salzburgu, ali ako Vam je potrebna pomoć ili savet, biće nam zadovoljstvo da mi to uradimo za Vas, te Vas molimo da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Salzburg, kako bi smo Vam dostavili ponudu za hotelski ili apartmanski smeštaj, shodno Vašim zahtevima.

Izbor hotela u Salzburgu je velik, a cene se kreću u zavisnosti od kategorije i usluge u hotelu, položaja, udaljenosti od centra i znamenitosti u Salzburgu, tako da hoteli sa 3* koji se nalaze do 5km udaljenosti od centra iznose oko 100 € po danu za noćenje sa doručkom.

Salzburg je  posećen tokom čitave godine, a najviše tokom leta za vreme trajanja muzičkog festivala i u decembru, pre Božića, kad se na trgovima održavaju Božićni marketi.  Ako želite da posetite Salzburg u ovo vreme, morate dosta ranije rezervisati smeštaj jer su u tom periodu smeštajni kapaciteti u gradu prepuni.

Za više informacija o cenama I ponudama hotelskog smeštaja možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde).

Šta videti u Salzburgu

Iako ih ima mnogo više, za Vaš nezaboravni boravak u ovom čarobnom gradu, izdvojili smo 10 mesta koja obavezno treba posetiti :

Avio karte Beograd Salzburg tvrdjava
Image by Wolfgang Zimmel from Pixabay

Tvrđava Hohensalzburg iz 11-og veka koja čini jezgro grada. Stoji na vrhu brda Nonberg na visini od 506 metara. Tvrđava je vekovima bila mesto iz koga se upravljalo gradom.

Danas je jedan od najbolje očuvanih srednjevekovnih dvoraca u Evropi. Do tvrđave se može stići peške ili funikularom. Osim neverovatnog pogleda na čitav grad moguće je obići unutrašnjost palate: zlatnu halu koja se i danas koristi za predstave, zlatnu odaju, spavaću sobu nadbiskupa i kapelu.

Ispod tvrđave Hoensalzburg može se videti mesto sa najdužom istorijom u gradu. To je manastir Sv. Petra koji je još 696. osnovao biskup Rupert. Današnja crkva je iz 12-og veka i okružena je petrovdanskim grobljem. U crkvi je grob Sv. Ruperta kao i Mocartove sestre Nanerl i Johana Hajdna, brata kompozitora Jozefa

Salzburger dom ili Salzburška katedrala– najvažnija crkva u gradu koji se može nazvati grad crkava, jeste Salzburger dom ili Salzburška katedrala. Podignuta je početkom 17-og veka na mestu crkve koju je 774 godine sagradio Sveti Vergilije.

Ulaz u katedralu krase figure Svetih Petra i Pavla kojima je posvećena kao i Svetih Ruperta i Vergilija, dva biskupa koji se smatraju osnivačima grada. Katedrala bočnom stranom izlazi na Rezidencijalni trg gde se nalaze stara i nova rezidencija nadbiskupa. Stara je poznata po bogatoj galeriji slika a nova je sedište muzeja grada.

Novu rezidenciju krasi čuveni glokenšpil sa 35 zvona koja tri puta tokom dana, u 7, 11 i 18 h emituju različite melodije. Trg rezidenc krasi jedna od najlepših baroknih fontana u Evropi. Na Rezidencijalni se nadovezuje jedan od najprometnijih trgova u gradu, Mocartov trg sa statuom čuvenog kompozitora u sredini.

Avio karte Beograd Salzburg katedrala
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Getraidegase– šetnja ovom najlepšom gradskom ulicom nesumnjivo je jedan od najvećih doživljaja za posetioce . Ulica je poznata po brojnim prodavnicama i restoranima kao i unikatnim reklamama od kovanog gvožđa.

Na polovini ulice je rodna kuća muzičkog genija Mocarta. Danas je Mocartova kuća muzej u kom se možete upoznati sa životom i delom velikog umetnika. Na mestu gde se ulica Getraidegase spaja sa brdom Monsberg nalazi se crkva Sv. Blaza građena u steni uz srednjevekovnu bolnicu.

Franjevačku crkva– u Salzburgu postoji mnoštvo crkava a pored pomenutih vredi obići Franjevačku crkvu nedaleko od katedrale, kao jednu od retkih gotičkih struktura u baroknom gradu. Značajna je Studentska crkva ili Kollegien kirche na istoimenom trgu kao i crkva Svetog trojstva na desnoj obali reke.

Mirabel – Desna obala reke Salzah nudi obilazak barokne palate Mirabel. Palata je sa raskošnom mermernom dvoranom i uređenim vrtom sa fontanama. Građena je za nadbiskupa fon Rajtenaua da bi u njoj živeo sa svojom ljubavnicom a danas je najlepši primer barokne arhitekture.

Na južnom obodu grada je palata Helbrun, još jedna zadužbina nadbiskupa poznata po svojim trik fontanama.

Muzeji Salzburga– Iako je sam grad pravi muzej pod vedrim nebom, Salzburg nudi i mnoštvo klasičnih muzeja. Posetioci se mogu upoznati sa istorijom grada u muzeju Salzburga ili obići prirodnjački muzej, muzej moderne umetnosti i muzej igračaka.

Muzički festival -Salzburg je nadaleko poznat kao mesto održavanja brojnih manifestacija, međunarodnih i lokalnih. Najpoznatiji događaj je muzički festival koji se održava svake godine u leto, tokom jula i avgusta.

Velika festivalska hala ugosti najveća imena iz sveta klasične muzike a grad se u to vreme pretvori u veliku pozornicu. Od osnivanja 1920 festival je dostigao zvanje jednog od najprestižnijih u svetu i svake godine ga poseti 250.000 posetilaca.

Osim velikog festivala u gradu se godišnje održi na desetine muzičkih koncerata i priredbi, najviše sa tematikom dela Volfganga Mocarta.
U Salzburgu je snimljeno mnogo filmova a najpoznatiji je mjuzikl “Sound of music” iz 1965 koji je dobio 5 oskara.

Untersberg– do vrha planine Untersberg moguće je prevesti se žičarom i uživati u ambijentu alpskih vrhova.
Palata Kleshajm locirana je severozapadno od grada. Građena je kao rezidencija nadbiskupa fon Tuna. Danas palatu koristi Salzburg casino koji posećuju ljubitelji kocke.

Avio karte Beograd Salzburg lutkarska postava pozoriste
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Restoran Stiftskeller St. Peter –U Salzburgu posluje zvanično najstariji restoran na planeti. To je Stiftskeller St. Peter nedaleko od crkve Svetog Petra, najstarije u gradu. Osnovan je daleke 803 godine a danas je prava atrakcija, a ujedno i veoma ugodno mesto za obedovanje.

Zelena pijaca – Na Univerzitetskom  trgu ispred istoimene crkve svakog dana sem nedelje održava se tradicionalna zelena pijaca. Jedinstveno mesto za upoznavanje sa mesnom ponudom lokalnih proizvoda. Ovde se može kupiti svež hleb i perece sa raznim ukusima, veliki broj sireva, kobasica, suvog mesa, voća i povrća kao i ribe.

Bez obzira koliko godina imate i dali ste pasionirani ljubitelj umetnosti i kulturnog nasleđa.  Nije ni bitno dali u ovom gradu provodite nekoliko ili samo jedan dan, utisak će biti isti. Salzburg nikog ne ostavi ravnodušnim i svaki njegov posetilac doživljava ga kao jedan od najlepših gradova Evrope.

Avio karte Beograd Salzburg red bull mzej
Image by flugjoshi from Pixabay

Javni prevoz u Salzburgu

Javni transport u Salzburgu čini odlična mreža od oko 20 autobuskih linija, koji povezuju čitav grad. Prilično je zastupljen i prevoz biciklima, jer su biciklističke staze veoma dobro uređene, te ako iznajmite bicikli onda je to i najbrža opcija da dođete do željenog mesta, pogotovo radnim danima u špicu.

Cena karata u gradskom prevozu zavise od toga gde kupite kartu ( kiosk, aparat na stanici ili kod vozača ) Svakako je najpovoljnija opcija ukoliko ranije kupite paket karata na kiosku. Autobusi voze u intervalu od oko 10 minuta ili 20 minuta tokom praznika.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Salzburgu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Salzburg opšte i korisne informacije

Valuta: Euro
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: ( +43 ) 662
Populacija: 153.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 5 km
Voz sa aerodroma: DA ( linije 2 i 10 )
Taksi sa aerodroma: DA

Avio karte Beograd Salzburg austrian airlines avion na pisti
Image by atimedia from Pixabay

Aerodrom Salzburg (SZG)

Međunarodni aerodrom Salzburg nalazi se oko 3 km od  grada Salcburg, i nosi ime Austrijskog kompozitora i pijaniste Wolfganga Amadeusa Mocarta i drugi je po frekvenciji u Austriji.

Kako sa aerodroma do centra grada

Od aerodroma V.A. Mocart do grada lako i brzo se stiže taksijem, vozom ili autobusom, koji vrlo često saobraćaju sa terminala do centra grada i obrnuto na svakih 10 minuta ili 20 minuta prazničnim danima.

 

Sadrzaj: avio karte Beograd - Salzburg
Online avio karte Beograd Salzburg (SZG)
Jeftine avio karte za Salzburg (SZG) iz okruženja

Promocija Avio karte Beograd Salzburg

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Salzburg. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Salzburg (SZG)

Avio kompaije - Salzburg (SZG)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air