avio karte
Avio karte Beograd Sidnej

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - SidnejAvio karte Beograd Sidnej

Sidnej je glavni grad države Novi Južni Vels i ujedno grad sa najvećim brojem stanovnika u Australiji. Sidnej je vrlo zanimljiv i poseban i veoma bitna turistička destinacija i kao takav jedan je od najposećenijih gradova, sa oko 5 miliona turista godisnje. Takođe je najskuplji grad u Australiji, ali zato nudi najviše mogućnosti.

Uzbuđenje možete pronaći u samom gradu, na izazovnim plažama i uvalama, ili posetama spektakularnih lokacija, fascinantnih građevina i znamenitosti. Rezervišite Vaše avio karte Beograd Sidnej na vreme i osetite čari ovog fenomenalnog grada.

Planirajte Sidnej putovanje uz avio karte Beograd Sidnej. Avio karta Beograd Sidnej, brzo i lako uz besplatnu rezervaciju. Beograd Sidnej letovi na AirFantast.

Najpovoljnija avio karta Beograd Sidnej kreću se od 802 €, a letove obavlja avio kompanija Qatar Airways sa jednim presedanjem u Dohi. U ovu cenu avio karte Beograd Sidnej je uključen i prtljag od 35 kg po osobi.

Važno je napomenuti da do jeftine avio karte Beograd Sidnej možete doći i ako pratite promocije na našem portalu. Takođe ukoliko isplanirate Vaše putovanje u Sidnej nekoliko meseci unapred možete po nižim cenama kupiti avio karte Beograd Sidnej.

Avio karte Beograd Sidnej Opera house

Jeftine avio karte za Sidnej ( SYD ) iz okruženja

Avio karte Budimpešta Sidnej se kreću od 1.007 € sa kompanijom British Airways sa 2 presedanja.
Avio karte Podgorica Sidnej se kreću od 1.230 € sa kompanijom Lot Polish  sa 2 presedanja.
Avio karte Zagreb Sidnej kreću se od 1.339 € sa kompanijom Qatar Airways sa 1 presedanjem.

Beograd Sidnej letovi

Ako izaberete najpovoljnije avio karte Beograd Sidnej, let za Sidnej obavlja Qatar Airways kompanija. Let avio karte Beograd Sidnej ukupno traje 20h i 50 minuta sa kraćim čekanjem u Dohi. Isto je trajanje leta i za avio karte Beograd Sidnej u povratku.

Letovi za avio karte Beograd Sidnej se obavljaju četiri puta nedeljno i u odlasku i u povratku.

Hotelski smeštaj u Sidneju

Nakon kupovine avio karte Beograd Sidnej, potrebno je rezervisati i smeštaj u Sidneju. Kao i svaki milionski grad, i Sidnej nudi široku paletu smeštajnih objekata. Od najpovoljnijih tipa hostela i apartmana pa do najskupljih kao što je  ‘’Hyatt’’. Ukoliko Vam treba pomoć oko odabira hotela, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Sidnej, i mi ćemo Vam sa zadovoljstvom kreirati ponudu smeštaja, prema Vašim zahtevima i uskladiti uz Vaše avio karte Beograd Sidnej.

Cene se kreću od 35 € za noćenje sa doručkom po osobi u hotelu 3*, 64 € za hotel sa 4* i oko 75 € je potrebno izdvojiti za noćenje u hotelu sa 5*. Za bliže informacije o cenama hotela posetite fantast.rs ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Sidnej.

Šta videti u Sidneju

Sydney Opera house – Sidnejska opera koja je glavni umetnički centar Sidneja  smeštena je u  Port Jackson-u, sidnejska luka, i jedna je od najimpozantnijih građevina na svetu koja je sačinjena od belih betonskih školjki  u obliku jedra, koje čine  krovnu konstrukciju ove zgrade. Nalazi se na južnoj strani luke, istočno od sidnejskog lučkog mosta.

Opera kuća je svakako najpopularnija znamenitost Sidneja. Ona je pre svega i objekat za izvođačke umetnosti koga čini najveća Koncertna sala sa 2.679 sedišta,i u kojoj se održavaju  simfonijski koncerti, horske predstave i aktuelne muzičke emisije.

U Pozorištu Opera se održavaju opere, plesne predstave i balet, a kapacitet je nešto više od 1.500 mesta. Takođe postoje i 3 pozorišta različitih veličina i konfiguracija za scenske predstave, filmske projekcije i manje muzičke predstave. Predvorje, na jugoistočnom kraju kompleksa, služi za predstave pod otvorenim nebom.

Ova fenomenalna i skupa građevina poseduje i  restorane kao i profesionalni studio za snimanje. Od 2007. godine Opera house je uvrštena u svetsku baštinu UNESCO-a.

Sydney Harbour Bridge – Most u luci Sidnei je čelični lučni most, koji se proteže na 503 metra preko luke Sidnej. Most služi za prevoz železničkog i automobilskog saobraćaja i za pešake,  između centralnog poslovnog okruga Sidneja i Severne obale, prevozeći oko 50 miliona vozila godišnje. Iako je na istom položaju sa Opera kućom, uz mnoštvo nebodera, Most i dalje ima svoje važno mesto na gradskoj liniji grada

Za dizajn i izgradnju ove veličanstvene konstrukcije, zaslužni su Cleveland Bridge i Dorman Long Co Ltd, pre nego što je otvorena 1932. godine. Bila je najviša struktura u Sidneiu do 1967. godine i važi za najširi most dugog raspona na svetu, kao i najviši most visine 134m od vrha do nivoa vode. Lučki most u Sidneju je peti lučni most po dužini u svetu, a australijska komisija za nasleđe nedavno ga je progllasila i istorijskim spomenikom.

Darling Harbour – Područje Darling Harbor-a u Sidneju, nekada lučka zgrada, ponovo se počela razvijati  1980-ih i 90-ih i postalo je jedno od glavnih gradskih okruga za zabavu, sa prodavnicama, restoranima i trgovima i nalazi se na samo 10 minuta od centra grada.

U ovu oblast uvršten je i Sidnejski akvarijum i Australijski nacionalni pomorski muzej a u blizini je Poverhouse muzej. The Rocks je najstariji deo grada i leži u podnožju Harbour Bridge-a na Circular Kuai-u. Njegov istorijski stil je sačuvan i postalo je izuzetno popularno turističko mesto.

Tu se nalazi i Muzej savremene umetnosti. Darling Harbour je mesto u potpunosti podređeno turistima, sa svim njegovim atrakcijama: pešački deo prepun prodavnica, restorana, muzeja, pozorišta, filma, zološkog vrta, i ostalih zabavnih mesta koje svakako treba posetiti. Do ovog područja možete stići vozom, autobusom, trajektom ili vodenim taksijem.

Royal Botanic Garden Sydney – Kraljevska botanička bašta, smeštena je na samo par minuta hoda od Sidnejske opere, i na jednom od najslikovitijih oblasti vrtova na celom svetu. Proteže se na 74 hektara i poseduje više od million biljnih vrsti.

Vrt se nalazi na istočnoj strani poslovnog centra Sidneja. Sa vrta se pruža prelepi pogled na sidnejsku luku, a najlepša tačka ove panorame se pruža sa tačke gde je smeštena čuvena ‘’Mackuaries Chair’’ ili ‘’Stolica’’ izrezana od strane osuđenika 1811 godine za suprugu tadašnjeg guvernera.

Kraljevska botanička bašta je sačinjena od nepreglednih travnjaka sa drvećem, gde je prijatna hladovina tokom leta, glavno mesto za odmor ljudi iz poslovnih zgrada.Za one koji ne vole mnogo da šetaju, mogu uzeti hop-on, hop-off voz kojim mogu obilaziti vrtove. Ukoliko želite da pobegnete daleko od gradske buke i vreve, i da zadovoljite sva svoja čula, botanička bašta Sidneja je savršeno utočište, i pravi mali raj na zemlji.

Bondi beach – Sidnej je jedan od retkih gradova koji nudi tolike brojne mogućnosti za ljubitelje sportova na vodi kao što su: plivanje, surfovanje, jedrenje idr.  Iako je moguće plivati na par plaža koje se nalaze u luci, gde kvalitet vode nije baš na zavidnom nivou, najpopularnije i svetski poznate plaže za surfovanje se nalaze severno i južno od grada.

A jedna od najboljih je svakako Bondi beach koja se nalazi nedaleko od centra grada. Plaže su osigruane dobrovoljnim spasilačkim klubovima, koji obezbeđuju čuvare i spasilačku opremu tokom letnjih meseci.

Queen Victorica Building – Zgrada kraljice Viktorije je kultna znamenitost i simbol Kraljevine Viktorije iz 19.veka. Zgrada ima jedinstvenu arhitektonsku strukturu u Romaničkom stilu koju je projektovao George McRae, i upravo taj dizajn od četiri koja je predložio McRae, je odabran.

Najupečatljivije obeležje po mnogima je centralna kupola zgrade, koja je spolja obložena bakrom a unutrašnjost je potpuno u staklu. Prozori od vitraža su takođe deo dizajna, kao i famozne stepenice, a krov je dizajniran tako da uključuje svetlarnike.

Zgrada kraljice Viktorije je danas najprestižni trgovački centar sa  buticima i draguljarnicama u gradu. Zgrada ima četiri trgovačka sprata, i velike otvore koji propuštaju svetlost. Podzemne ulice su povezane sa železničkom stanicom gradske kuće te je zbog toga mesto vrlo pristupačno za ljubitelje šopinga.

Takođe atrakcija ove velelepne zgrade su i dva ogromna sata koja prikazuju momente iz prošlosti Australije. Pored mnogo spomen obeležja koja se nalaze u ovoj zgradi, zanimljivo je i to da se najvišem nivou, blizu kupole nalazi zapečaćeno pismo koje će 2085 godine otvoriti onaj ko bude gradonačelnik Sidneja, a kraljica Elizabeta je napisala pismo 1986 godine.

Ako volite da istražujete i otkrivate obeležja ovog čudesnog grada, svakako posetite ovu zgradu, jer njen arhitektonski sjaj će Vas prosto očarati.

Sydney Tower Eye – Sidnej Tover je najviša građevina u Sidneju i jedna od najposećenijih mesta turista koji istražuju grad. Ovaj toranj visok je čak 309 metara i pruža neverovatan panoramski pogled na sve delove grada od 360 stepeni dok vas toranj vodi ka najvišoj tački iznad grada.

Posetioci tornja mogu istražiti četiri nivoa ove građevine i sa vrtoglave visine se jasno vide sve atrakcije Sidneja kao i veličina grada. Najposećeniji deo tornja je svakako osmatračnica na četvrtom nivou, odakle je pogled sa palube zapanjujući, i gde možete da saznate mnoge zanimljivosti o Sidneju uz pomoć savremene tehnologije, dodirom na tablu ekrana.

Ispod osmatračnice se nalaze restorani sa vrhunskim gastronomskim specijalitetima i barovi. ‘’Sidnejsko oko ‘’ je svakako jedno od najuzbudljivijih mesta  Sidneja.

Hyde Park –  je najstariji australijski park i još jedna oaza mira za meštane i turiste. Pored spomen-zgrade ANZAC i centra za posetioce, poseduje i  bazen razmišljanja, brojne spomenike i statue. Na severnom delu nalazi se kultna fontana Archibald i razni tematski vrtovi, prepuni javnih umetničkih dela, spomenika i vodenih elemenata.

Park sadrži oko 590 egzotičnih i autohtonih stabala. U Parku se tokom cele godine održavaju brojne kulturne manifestacije, kao i festival u Sidneju,. Hyde Park je je izuzetno posećeno mesto kod turista, te se i meštani i turisti okupljaju upravo ovde kako bi nahranili dušu upijajući prelepe prizore i zvukove ovog zelenog kultnog javnog prostora.

The Rocks– se nalazi na južnoj obali luke Sidnej i savršeno je mesto koje će Vas vratiti  u daleku  prošlost jer je The Rocks najstarija sidnejska četvrt. Videćete veliki broj ranih zgrada od peščara, prošetati kaldrmisanim ulicama i videti brojne istorijske spomenike koji obeležavaju Sidnej kao naselje koje su gradili osuđenici..

Upravo ovde možete posetiti i najstariju preživelu zgradu u Sidneju, ‘’ Cadman’s Cottage ‘’,izgrađenu 1815 godine.

Kroz duge istorijske šetnje, možete uživati u šopingu hrane i pića, posetiti raznovrsne suvenirnice,  zanatske radnje, ili popiti piće u jednom od najstarijih pabova australije.

Tu su i fanki barovi, restorani i smeštajni objekti uz predivan pogled na sidnejsku operu i luku. Petkom se održava pijaca hrane i zalogajnice, a subotom i nedeljom  turisti dolaze u kupovinu  poklona i suvenira, na preko 200 tezgi.

The Rocks je takođe i mesto kreativne i kulturne umetnosti, kao i dom Muzeja savremene umetnosti te, preporučujemo da  obiđite galeriju Argile i Muzej otkrića The Rocks.

Chinatown Sydney – Kineska četvrt postoji u mnogim svetskim gradovima, ali u Sidneju je ona zaista drugačija i živopisnija od ostalih.

Ovde Vam nikad neće biti dosadno i uvek imate bezbroj mogućnosti za zabavu, pogotovo za vreme lunarnih novogodišnjih proslava tradicionalne kineske, korejske, vijetnamske i mongolske nove godine, kada ove proslave traju nedeljama i zaista su  spektakularne.

Tu su predstave na svetskom nivou, uzbudljivi mjuzikli, baleti, komedije, koncerti i mnoge druge predstave. Možete uživati u kupovini u tržnim centrima i pijacama, kao i u najboljim azijskim supermarketima u Sidneju. Trg je prepun ulica sa restoranima i prodavnicama, hrane koja je ovde zaista neverovatno iskustvo, jer je toliko raznovrsno i bogato da ne znate šta bi ste pre probali..

Najbolji način da obiđete sve ove atrakcije i još mnogo njih ukupno 27 ako uzmete crveni Sydney Explorer autobus i možete da ulazite i izlazite iz njega kad vama to odgovrara.

Javni prevoz u Sidneju

Javni prevoz u Sidneju, iako Vam neće tako delovati, vrlo je jednostavan za korišćenje, a čini ga odlična mreža mnogih prevoznih sredstava. Savetujemo Vam da kupite Opal karticu uz koju će te moći koristiti sav javni prevoz: autobuse, vozove, trajekte, železnicu. Opal mreža je dnevno i nedeljno ograničena, što znači da unutar mreže možete putovati koliko god želite a da ne  platite više od cene karte koja je ograničena. Takođe za plaćanje možete koristiti i platne kartice pod istim uslovima korišćenja celokupnog javnog prevoza. Za više informacija o kupovini kartice za javni prevoz posetite opal.com.au ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Sidnej.

Sidnej putovanje – opšte i korisne informacije

Valuta: australijski dolar ( AUD )
Vremenska zona: UTC + 10 ( + 10 sati u odnosu na Srbiju )
Struja : 220 volti
Utičnica za struju: TIP I
Pozivni broj za zemlju: 02
Populacija: oko 5.000.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 8 km
Voz sa aerodroma: DA
Taksi sa aerodroma: DA
Autobus sa aerodroma : DA

Aerodrom Sidnej ( SYD )

Međunarodni aerodrom ‘’ Kingsford Smit’’ je najveći, najprometniji i najstariji aerodrom u Australiji i nalazi se u Sidnejskom predgrađu Maskot, provincije Novi Južni Vels. Dobio je ime po australijskom avijatičaru i ima 3 terminala. Terminal 1 za međunarodne letove, Terminal 2 za regionalne i Terminal 3 samo za obavljanje domaćih letova. Više informacija na https://www.sydneyairport.com.au/  ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Sidnej.

Kako sa aerodroma do centra

Kako je Sidnej izuzetno dobro povezan sa svim delovima grada, tako je i sa aerodromom. Vrlo jednostavno možete stići do centra, prateći samo oznake stanica na dolaznim terminalima. Vozom Rail Link vam treba ne više od 15tak minuta do grada, a polazi na svakih 10 minuta.

Karticu za vožnju vozom kupujete na stanici prilikom izlaska sa terminala. Autobusom saobraća linija 400 do grada i takođe je jasno označena stanica. Taksijem Vam treba oko 25 minuta, i taksi vozila se nalaze ispred svih terminala. Vožnja po pravcu do centra iznosi oko 50 dolara. Takođe uvek postoji mogućnost da iznajmite vozilo ( rent a car ) na samom aerodromu.

 

Sadrzaj: avio karte Beograd - Sidnej
Jeftine avio karte za Sidnej ( SYD ) iz okruženja
Beograd Sidnej letovi
Hotelski smeštaj u Sidneju
Šta videti u Sidneju
Javni prevoz u Sidneju
Sidnej putovanje - opšte i korisne informacije
Aerodrom Sidnej ( SYD )
Kako sa aerodroma do centra

Promocija Avio karte Beograd Sidnej

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Sidnej. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Australija
Polasci BeogradMagazin - Sidnej (SYD)

  Avio kompaije - Sidnej (SYD)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air