avio karte
Avio karte Beograd Singapur

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - SingapurJeftine avio karte Beograd Singapur

Magični SINGAPUR… u prevodu „lavlji grad“, grad-država na krajnjem jugu Malajskog poluostrva postao je sinonim za bogatstvo, nebodere, dobar standard. Sa površinom kao dva Beograda (uže područje) i sa skoro 6 miliona stanovnika, nalazi se na mestu gde se ukrštaju malajski, kineski i indonežanski uticaji!

Pored svog specifičnog položaja, Singapur je proglašen za državu u kojoj se najlakše posluje, pa je to razlog zašto mnoge multinacionalne kompanije i korporacije imaju svoja predstavništva ili sedišta baš ovde. Ono što nije dobro za gradjane je jedna od vodećih pozicija Singapura na svetu po skupoći, tj. troškovima za život. Zavirite u poslovni raj, u perfektnu uredjenost javnih, stambenih i poslovnih četvrti…ne bojte se, nema lavova!

Online jeftine avio karte Beograd SINGAPUR

Beograd je od Singapura vazdušnom linijom udaljen oko 9.390 kilometara. Avio karte Beograd Singapur sa direktnim letovima ne postoje, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge avio kompanija Swiss i Lufthansa. Beograd Singapur letovi traju u proseku oko 15 sati sa jednim presedanjem.

Povratne avio karte Beograd Singapur na ekonomskoj klasi, sa uključenim jednim prtljagom, koštaju od 565 eura (ako se rezerviše minimum 45 dana unapred).
Za oko 100 eura skuplje avio karte Beograd Singapur su sa prevoznikom Emirates, ali i let traje duže oko 10 sati.

Kako bi ste obezbedili povoljnije avio karte Beograd Singapur potrebno je da pratite promocije na našem portalu. Takođe povoljne avio karte Beograd Singapur možete obezbediti ako ih rezervišete nekoliko meseci pre putovanja.

Avio karte za SINGAPUR iz okruženja

Iz Budimpešte do Singapura možete stići koristeći usluge avio kompanija KLM i Airfrance. Povratna karta sa jednim presedanjem, jednim prtljagom i obrokom u avionu je od 525 eura. Let traje od 17-28 sati (zavisi koji let odaberete).
Iz Temišvara do Singapura leti uglavnom Lufthansa, i povratna karta sa jednim presedanjem je od 590 eura. Let traje od 17-23 sata (zavisi koji let odaberete).

Iz Sarajeva ka Singapuru lete avioni kompanija Lufthansa i Emirates. Cena povratne karte sa jednim presedanjem je od 655 eura, sa uključenim prtljagom i obrokom u avionu. Letovi su od 18-29 sati (zavisi koji let odaberete).

Avio karte Beograd Singapur SIN panorama
Image by Pexels from Pixabay

Važne napomene za odlazak u SINGAPUR iz Beograda

Nakon rezervacije avio karte Beograd Singapur potrebno je da znate sledeće :
Za turističku posetu Singapuru državljanima Srbije nije potrebna viza za boravak do 30 dana. Prilikom ulaska i izlaska iz Singapura turistima se skenira palac.

Treba znati i to da ovde vlada tropska klima tokom cele godine, blizu je ekvator, vlažnost vazduha je povećana, kiše su česte, a najtopliji meseci su jun i jul. Za novembar i decembar karakteristične su monsunske kiše.

Žvakaće gume su zabranjene, ali je strancima dopušteno unošenje dva paketića. Više od toga smatra se za prekršaj.
Još jedan, možda čudan zakon, ali treba znati da nakon izlaska iz WC-a, ako ne pustite vodu, možete dobiti kaznu od 500 dolara!

Zabranjeno je pušenje, a ako vas uhvate da bacite slučajno opušak, kazna može biti par hiljada dolara. Zabranjeno je korišćenje tudjeg interneta, svadjanje i vredjanje na ulici.

Poželjno je pred put obezbediti polisu najboljeg putnog osiguranja jer je odlazak kod doktora ili u bolnicu papreno skupo.
Zvanična valuta je singapurski dolar (SGD, 1 SGD=0.62 eura).
Singapursko vreme je +7 sati unapred u odnosu na Srbiju.

Hotelski smeštaj u SINGAPURU

Soba za dvoje u nekom jeftinijem hotelu košta od 35-45 eura (npr. K hotel, Ibis budget, Porcelain hotel, Strand hotel…), a u nekom boljem hotelu, par kilometara od centra, noć košta od 55-80 eura (npr. NuVe Urbane, Rest Bugis, G Singapore…).

Oni koji žele malo više luksuza, hoteli sa 5*, koštaju od 125 eura za noć, sa doručkom (npr. Grand Park City Hall, hotel Mandarin, Carlton…). Naravnom, postoje i oni gde je noćenje od 300 eura (na nižim spratovima), a samo doručak bude od 25-70 eura.

Za turiste kojima nije bitan luksuz, već samo da imaju čist smeštaj i kupatilo, Singapur nudi na više mesta krevet u hostelima (sobe sa 8-18 kreveta, uglavnom su na sprat, sa malim ormarićem uz krevet) za oko 10-13eura za noć (npr. Vintage inn, Snooze inn, Blue jazz hostel, K Space inn…). Vise informacija o hotelskom smeštaju možete pogledati ovde: Hoteli u Singapuru – Fantast Tourist.

Ukoliko Vam treba pomoć oko odabira hotela u Singapuru, obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Singapur kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u SINGAPURU

Grad-država Singapur se prostire na preko 60 manjih ostrva i ostrvaca, i to su uglavnom nenaseljeni prostori ili industrijske zone. Znači, u slučaju posete, bazirati se na glavno i najveće ostrvo Singapur.

Za vreme kineskih praznika obavezno posetite kinesku četvrt, a za vreme hindu praznika četvrt Mala Indija. Sve pršti od boja i mirisa raznih začina.

Sam centar grada broji oko 4.300 oblakodera od kojih 64 idu u visinu preko 140 metara. Prvi oblakoder je podignut još davne 1939. godine. Najviša zgrada u Singapuru je Guoco tower (290 metara). Tri zgrade su visoke 280 metara.

avio karte Beograd Singapur SIN - singapurski lav
avio karte Beograd Singapur SIN – singapurski lav

Najskuplja moderna građevina na svetu je singapurska “Marina Bay Sands”, hotel 5*. Građevina se sastoji iz tri monumentalne zgrade, jedna do druge, čiji su poslednji nivoi povezani mostom koji podseća na brod. Na brodu se nalazi najveći krovni bazen na svetu sa pogledom na Singapur. Na 57.spratu je bar/restoran Celavi, odmah do tog bazena.

Možete otići u lounge. Na ulazu platite oko 22 SGD, a toliko otprilike košta jedan koktel I na taj način da doživite predivnu panoramu Singapura (bez rezervacije).

Ispred ovog čuvenog hotela svako veče (20h, 21h, petkom i subotom i u 22h) se odvija besplatan svetlosni spektakl, koji ne treba propustiti!

Isto takav spektakl svetla odvija se sa druge strane bulevara, u parku Garden by the bay (19.45h, 20.45h). U sklopu ove zelene površine treba videti “Cloud forest” i “Flower dome”, dve botaničke baste povezane lobijem gde se kupuju karte (pojedinačne atrakcije od 5 SGD). U jednoj od njih nalazi se najveća skupina orhideja, preko 600 vrsta.
Singapurska botanička bašta je 2015. godine stavljena na listu UNESCO-a, kao jedina tropska botanička bašta na svetu!

Park Garden by the bay je čuven u svetu po atraktivnim drvećima, koja se zovu Super-drveća (supertrees), u središnjem delu parka. Visine su od 25-50 m, ima ih 18 (12 u centralnom delu i po 3 u zlatnoj i srebrnoj bašti u blizini). Fascinanto je ovde biti tokom večernjih časova, zbog pomenutog spektakla svetlosti. Ulazak u park je besplatan.
U sklopu ovog parka nalaze se i Indijska, Kolonijalna i Kineska bašta, kao i Svet palmi.

avio karte Beograd Singapur SIN - singapur dyinovsko drvece
Image by Faizal Sugi from Pixabay

S druge strane zaliva Marina, naspram Botaničke baste, nalazi se još jedna atrakcija Singapura – Singapore Flyer, singapurski panoramski točak, visine 165 metara (ulaz – 33 SGD). Odavde možete uživati u pogledu na ceo Singapur! Veći je od londonskog.

Arhitektonsko čudo je i zgrada pozorišta Esplenade, smeštena pokraj mora, uz istoimeni most i park. Zgrada ima oblik kruškolikog i bodljikavog azijskog voća durian. U blizini je Nacionalna galerija Singapura i katedrala Sv. Andreja.

Ptičji park „Jurong“ (radi od 8.30-18h, ulaz je 32 SGD, a 50 sa safarijem i ZOO vrtom) – još jedna atrakcija za ljubitelje životinja. Ovde je drugi najviši veštački vodopad na svetu (2015.), visok 30 metara.

A na severu Singapura, ogromna zelena površina u kojoj je ZOO vrt i jedinstveni “Noćni safari” – prvi na svetu, otvoren 1994. godine (radi od četvrtka do nedelje, od 18.30-24h, ulaznica 51 SGD).

Universal Studios, najpopularniji tematski park na svetu, nalazi se na ostrvu Sentosa, južno od centralnog dela Singapura. Unapred treba rezervisati kartu, koja košta od 81 SGD.

Na ovom ostrvu je čuvena plaza Palawan (poznata po kristalno čistoj vodi, belom pesku, palmama), plaža Siloso, Akvarijum (jedan od najvećih na svetu, ulaznica 41 SGD), ostrvo delfina, Muzej Madam Tiso (radi od 11-19h, ulaznice od 22 SGD), Vodeni zabavni park, utvrdjenje Siloso u kom je muzej posvećen II svetskom ratu.

Singapur je grad kazina. Veliki broj turista Singapur posećuje zbog kazina i kockanja. On je azijski Las Vegas.

Na vrhu jedne od najvećih zgrada Azije – poslovnog centra ORP 1 (1 Raffles Place) – nalazi se 1-Altitude, jedan od najluksuznijih barova u Singapuru, a svakako najviši bar na svetu, na 282 metra! S njega se pruža veličanstven pogled na grad. Više o samom restoranu, meniju, rezervacijama, pogledati na: www.1-altitude.com

Jedna od najvećih fontana na svetu nalazi se u Sunteco city, gde je i Suntec centar za izložbe i Šoping mol. Fontana je okružena neboderima, a kažu da je fontana koštala šest milijona dolara.

Javni prevoz u SINGAPURU

Metro sistem ima 9 linija. Glavno čvorište je stanica Dhoby Ghaut, tu se ukrštaju 3 linije. Nadomak te stanice je Nacionalni muzej Singapura, park, šoping mol Atrium…

Po Singaporu možete da koristite autobuse i vozove, tj. metroe. Postoji tzv. MRT (brzi prevoz, 6 linija) i LRT (lagani transport, 3 linije). Moguće je ostvariti do 5 transfera u toku 2h, koliko važi jedna vozna karta.

Cena autobuske karte zavisi od dužine putovanja (1.40-2.40$).

Postoji turistička kartica Singapore tourist pass (plus), za 1, 2 ili 3 dana (skraćeno STP,20-26-30-38$), koja omogućuje neograničeno korišćenje javnog prevoza (postoje izuzeci za neke kartice). Kad napuštate Singapur, možete vratiti karticu i dobijate 10$ povraćaj (ako ste kupili trodnevnu karticu STP). Ova kartica je za decu do 90cm visine besplatna.

Najbolje je informisati se u Info centrima detaljnije za najbolju opciju za Vaš boravak.
Na ovom linku možete pronaći sve potrebne informacije vezane za turističke kartice i prevoz:
https://thesingaporetouristpass.com.sg/

I autobusi i metroi polaze izmedju 5-5.30h, zavisi koja linija.

Ako imate vremena, provozajte se plavom ili ljubičastom metro linijom, skoro sve stanice na ove dve linije su umetnički uredjene, svaka ima svoju temu i vrlo su zanimljive (https://www.sbstransit.com.sg/art-in-transit).

U Singapuru postoje još i žičare i rečni taksi (u pojedinim delovima).

avio karte Beograd Singapur - aerodrom Singapur
Image by VacacionesPagodasBlog from Pixabay

Aerodrom SINGAPUR – CHANGI (SIN)

Glavni aerodrom Changi važi za jedan od najlepših na svetu i često ponese titulu najboljeg na svetu. Nalazi se oko 20 kilometara zapadno od centra grada, tačnije od najviše zgrade Guoco tower.

Ima četiri terminala i 2019.godine opslužio je preko 68 miliona putnika! Aerodrom je arhitektonsko čudo, remek-delo, u čijem sklopu se nalazi Canopy park. To je, u stvari, tržni centar u čijem središtu je napravljen najviši vodopad u zatvorenom prostoru i mini-prašuma! Tu su i brojni restorani, igralište za decu, bazen…

Ovaj deo aerodroma zove se Jewel (Dragulj), i nalazi se uz terminal 1. Postoje putokazi do ovog dela na svim terminalima.

Kako doći do/od aerodroma SINGAPUR (SIN) – CHANGI

Sa aerodrome sa terminala 1, 2 i 3 postoje bus stanice za linije 24, 27, 34, 36, 53, 110 i 858. Sa terminala 4 moguće je uzeti liniju 24, 34, 36 i 110. U busu se može kupiti karta u kešu, morate imati spreman novac (promeniti u menjačnici na aerodromu manju sumu novca, vozač ne vraća kusur!) i potrebno je reći dokle idete, da bi Vam vozač naplatio i izdao kartu.

U prizemlju terminala 2 kreću vozovi i tu možete kupiti pojedinačnu kartu ili kartu za više dana (turističke karte za 1, 2, 3 dana). Postoje aparati na kojima se kupuje vozna karta (single ticket) ili u turističkom ofisu, gde možete kupiti višednevnu turističku kartu.

Sa aerodroma idete do stanice “Tanah merah” (oko 10minuta vožnje). Odatle treba da pratite pravac “Tuas Link” (poslednja stanica zelene linije, tj. Est-West Line, skraćeno na mapama EW). Sa tom linijom možete stići do svih bitnijih lokacija u Singapuru.

Na svakoj stanici postoje velike mape prevoza po celom Singapuru, pa možete da propratite gde ste, gde treba da izadjete… Više o linijama i računanju cene karte, pogledati na: https://www.lta.gov.sg/content/ltagov/en/map/train

U vozovima je zabranjeno jesti.
Taksi sa aerodrome (terminali 1 i 3) do centra je oko 20-40 singapurskih dolara, a vožnja traje oko 30-35minuta.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Singapur
Online jeftine avio karte Beograd SINGAPUR
Avio karte za SINGAPUR iz okruženja
Važne napomene za odlazak u SINGAPUR iz Beograda
Hotelski smeštaj u SINGAPURU
Šta videti u SINGAPURU
Javni prevoz u SINGAPURU
Aerodrom SINGAPUR – CHANGI (SIN)
Kako doći do/od aerodroma SINGAPUR (SIN) - CHANGI

Promocija Avio karte Beograd Singapur

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Singapur. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Azija
Polasci BeogradMagazin - Singapur (SIN)

  Avio kompaije - Singapur (SIN)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air