avio karte
Avio karte Beograd Skoplje

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - SkopljeJeftine avio karte Beograd Skoplje

Dobra i povoljna ponuda avio karte Beograd Skoplje u Air Fantast. Avio karta Beograd Skoplje na našem portalu i smeštaj Skoplje već sa aerodroma Skoplje.

SKOPLJE, glavni i najveći grad Republike Severna Makedonija, na reci Vardar, poslednjih godina trpi mnogo kritika zbog projekta “Skoplje 2014.”, koji je još uvek u toku. Ovim projektom, grad treba da dobije brojne spomenike, nove zgrade radjene u raznim arhitektonskim stilovima (imitacijama), u stvari grad dobija jedan nov pečat!

Ali, povrh svega toga, Skoplje je grad istorije, umetnosti, mešanih kultura, grad opuštenih i nasmejanih ljudi, koji svakog gosta dočekuje srdačno i otvorenog srca.

Na ovom prostoru vladali su dugo Turci, pa ćete tako na mnogim mestima videti ostatke otomanske imperije! A onda, vrlo često, uz njih su pravoslavni hramovi!

Avio karte Beograd Skoplje pozorište i reka vardar
Image by mailmilosh from Pixabay

Reka Vardar, najduža reka Makedonije, deli grad na dva dela, a obale spajaju brojni zanimljivi mostovi. Ne treba propustiti šetnju uz reku, pogotovo tokom prolećnih i letnjih meseci, kada su otvoreni brojni kafići, barovi i restorani na obali…

Kad sve to vidite i doživite, onda shvatate veličinu i hrabrost ovog grada, koji je nastradao u velikom zemljotresu 1963.godine, i osetite snagu koja ga je ponovo stavila na noge… za mnoge buduće generacije!

Online jeftine avio karte Beograd SKOPLJE

Ako ste se odlučuili da u Skoplje putujete avionom, to je najbrža i najpovoljnija opcija kupovinom avio karte Beograd Skoplje.
Beograd je udaljen od Skoplja 320 kilometara vazdušnom linijom, a oko 430 kilometara putem preko Niša, Vranja i Kumanova.
Let iz Beograda za Skoplje traje 1.10h ukoliko kupite avio karte Beograd Skoplje  sa avio-kompanijom Air Serbia, koja ima direktan let više dana u sedmici. Povratna avio karta Beograd Skoplje kreće se od 120 eura (bez prtljaga).

Avio karte Beograd Skoplje preko avio-kompanije Austrian airlines su sa jednim presedanjem, pa tako let traje od 5.30-9h (zavisi koji let odaberete), a povratna avio karte Beograd Skoplje  su  za oko 50-65 eura skuplje u odnosu na cenu avio karte Beograd Skoplje za direktan let (bez prtljaga).

Jeftine avio karte Beograd Skoplje možete kupiti ako je rezervišete nekoliko nedelja unapred. Takođe, ako redovno pratite promocije i akcije na našem portalu, možete obezbediti još povoljniju cenu avio karte Beograd Skoplje.

Avio karte za SKOPLJE iz okruženja

Iz Niša se može doći do Skoplja sa 1-2 presedanja letom avio-kompanija Wizair i Ryanair. Let traje od 8-17h (zavisi koji se odabere), a povratna karta je od 235 eura, bez prtljaga.

Iz Temišvara najbolja veza sa Skopljem je sa 2 presedanja, a let obavlja Lufthansa i Austrian airllines. Povratna karta je od 260 eura (bez prtljaga).

Iz Sarajeva lete avioni kompanija Turkish airlines, Croatia airlines i Austrian, povratne karte su od 210 eura, sa jednim presedanjem, bez prtljaga.

Napomene za putovanje u Skoplje

Nakon rezervacije avio karte Beograd Skoplje, važno je znati sledeće:

Za gradjane Republike Srbije nije potrebna viza za boravak u Severnoj Makedoniji. Za prelazak granice potreban je pasoš.
Vremenska zona je ista kao u Srbiji.

Valuta plaćanja je makedonski denar (MKD, 1000 MKD=oko 16 eura).
U ovom gradu postoji Ambasada Republike Srbije, na adresi: Pitu Guli 8, Skoplje 1000; telefon: + 3892 / 3129-298, 3131-299.

Hotelski smeštaj Skoplje

Nakon rezervacije avio karte Beograd Skoplje, kako bi Vaše putovanje bilo kompletno potrebno je rezervisati i smeštaj. Za smeštaj Skoplje nudi nekoliko mogućnosti. U okolini aerodroma, postoje vile i apartmani (privatan smeštaj), na oko 5-10 kilometara od aerodroma u mestima na putu ka Skoplju. Tu je noćenje sa taksama, za dvoje, od 20-35 eura (npr. Home Away, Villa Number 6…).
Na pola puta izmedju centra grada i aerodroma je hotel „Bellevue“, 4*, u kom je dvokrevetna soba sa doručkom 40 eura!

U centru grada i okolini, hoteli sa 3* su od 25-35 eura (dvokrevetna soba, samo noćenje), a popularni su hoteli “Villa Nina”, “Old konak”, “Ani”.
Sa doručkom cene idu od 40 eura, za dvoje: Premium 4*, Best Western 4*, Ambasador 3*, Aen 3*, De Koka 3*…
U centru je i Ibis hotel, 4*, u kom je dvokrevetna soba sa doručkom od 50 eura.

Za smeštaj Skoplje takođe nudi i malo više luksuza, tu su u centru hoteli sa 5*: “Mariott”, u kom je dvokrevetna sa doručkom od 108 eura (za rane rezervacije može biti od 85 eura), hotel “Holiday INN”, ista usluga oko 100 eura.

Dobra opcija je hotel “Bushi resort and spa” od 75 eura. Na par kilometara od centra lux-hoteli nude dvokrevetnu sobu sa doručkom od 80-110 eura: “Aleksandar palace and spa”, “Arka”, “TCC Grand”…

Na 5-6 kilometara od centra je još jedan hotel sa 5* – “Hilton”, u kom je dvokrevetna soba bez doručka od 75 eura, kao i “New Star” od 65 eura (sa doručkom).

Skromniji smeštaj u vidu hostela, u gradu, je od 15 eura (Shanti, Get Inn, Mickitos, Inbox…). Privatan smeštaj, malo bolji, u centru ili okolini, je od 25 eura za noć

Ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom odabira smeštaja, obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Skoplje kako bi smo kreirali ponudu prema Vašim zahtevima.

Avio karte Beograd Skoplje reka Vardar
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Šta videti u SKOPLJU

Nakon rezervacije avio karte Beograd Skoplje pogledajte koje su to znamenitosti i mesta koja bi ste trebali obići.

Gradski muzej, smešten u nekadašnjoj zgradi železničke stanice, prikazuje istoriju i razvoj grada.

Memorijalna kuća Majke Tereze, koja je rodjena u ovom gradu, otvorena je na 100-godišnjicu njenog rodjenja, a na mestu gde je nekada bila katolička crkva Presvetog Srca Isusovog, u kojoj je Majka Tereza krštena. Veći deo svog života provela je u Indiji, a dobitnica je Nobelove nagrade za mir 1979.godine. Mogu se videti njene fotografije, lični predmeti…Radi svakog dana, radnim danima 9-20h, vikendom do 14h.

Kameni most ili popularno nazvan Dušanov most, po jednoj legendi izgradjen je u 4.veku za vreme Justinijana I. Drugo legenda govori da je most iz polovine 15.veka.

Most Oko, završen 2013.godine. Na obali kod mosta je Arheološki muzej, sa originalnim eksponatima iz različitih istorijskih epoha. Ulaznica je 300 DEN, a radi od utorka do nedelje 10-20h.

Avio karte Beograd Skolje aheoloski muzej Makedonija
Image by ExplorerBob from Pixabay

Most umetnosti, završen 2012.godine, sa 29 skulptura (medju njima i Toše Proeski), koje su postavljena sa obe strane. Most je pešački.

Makedonsko Nacionalno pozorište je otvoreno 1945., a obnovljeno je i renovirano 2013.godine. Najstarija je pozorišna institucija u Republici Makedoniji.

Skopska čaršija (Stari bazar), najveća je na Balkanu, najveća van Istanbula. Istorijski deo grada, sa popularnim prodavnicama, suvenirnicama, hamamima, džamijama, crkvama, pešačkom zonom… svakako je nezaobilazna zona za turiste, a od 12.veka je centar trgovine.

Ovde su: Crkva svetog Spasa izgrađena je sredinom 16.veka na temeljima starije, a karakteristična je po tome što je ukopana u zemlju do pola, jer otomanske vlasti nisu dozvoljavale da crkve budu više od džamija. U porti crkve se nalazi sarkofag revolucionara Goceta Delčeva. Nadomak crkve je Mustafa Pašina džamija, 15.vek, izgradio je Mustafa-paša, vezir sultana Bajazita II. Murat pašina džamija podignuta je negde oko 1802, jer je prethodna izgorela u požaru iz 1689. godine.

Avio karte Beograd Skoplje stari bazar
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Na kraju čaršije je Muzej Makedonije sa arheološkom, etnološkom i istorijskom zbirkom. Ispred Muzeja je Kuršumli han. Još jedna zanimljiva zgrada je Suli han, nekadašnjji karavan-saraj, danas Muzej stare skopske čaršije. Otvoren je 1983.godine, da čuva istoriju i zanate ovog dela grada.

Bit Pazar, mesto gde možete kupiti stvari za kuću po povoljnim cenama. Odmah do ove pijace je Albansko nacionalno pozorište.

Muzej holokausta, otvoren 2011.godine, prikazuje istoriju Jevreja na Balkanu. Ne rade ponedeljkom, radnim danima od 9-19h, a vikendom do 15h.

Daut Pašin hamam, 15.vek, izgradjen po naredbi Daut Paše. Posle II svetskog rata, objekat je pretvoren u Galeriju, jedan deo je izložbeni prostor. Radi svakim danom (sem ponedeljkom) od 10-20.30h.

Avio karte Beograd Skoplje spomenik aleksandru makedonskom
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Spomenik Filipu II Makedonskom i crkva Sv. Dimitrija je prostor ispod tvrdjave, na ulazu u Čaršiju, a posle Kamenog mosta. Crkva je na mestu nekadašnjeg hrama iz 16.veka, a današnji izgled je iz kraja 19.veka. Bila je Saborni hram Makedonske pravoslavne crkve.

Spomenik Aleksandru Makedonskom otvoren je u centru grada, na Trgu Makedonije, u septembru 2011.godine. Visok je 28 metara. Nadomak Trga je Muzej iluzija (ulica Maksima Gorkog 10) jedan zanimljiv prikaz raznih animacija, iluzija…Trenutno je zbog korone zatvoren.

Tvrdjava iz 6.veka, na brdu Gradište iznad reke Vardar. Poznata je kao tvrdjava Kale. Po istorijskim zapisima, ovde se car Dušan 1346.godine krunisao.

Zgrada Vlade Republike Severne Makedonije, kao i brojne državne institucije koje su uz reku Vardar, zatim zgrada Opere i Baleta, kao i Filharmonije mame pažnju posetilaca Skoplja.

Saborni hram Sv.Klementa Ohridskog je najveća pravoslavna crkva u Makedoniji! Impresivne je spoljašnjosti ali i unutrašnjosti, sa predivnim freskama.

Gradski park je najveći park u Makedoniji, sa uredjenim stazama, sa lavirintom, sa sekvojom, brojnim pticama, mestima za igru dece… nalazi se severno od centra grada. U njegovom južnom delu su: ZOO vrt i Prirodnjački muzej, jedno do drugog. ZOO je osnovan I otvoren 1926.godine. Vikendom je mnogo ljudi, jer je ulaznica oko 1 eura. U njemu živi oko 500 životinja. Radi svakog dana od 9-18h.
Prirodnjački muzej (Bul. Ilinden 86) uredjen je na dva nivoa, sa prikazima fosila, mamuta, beskičmenjaka…

Javni prevoz u SKOPLJU

Nakon rezervacije avio karte Beograd Skoplje saznajte više o javnom prevozu u ovom gradu. Po gradu saobraćaju autobusi javnog gradskog prevoza (JSP). Karta za jednu vožnju gradskom linijom je 25 DEN, a ako se kupi u vozilu 30 DEN. Dnevna karta je 35 DEN. Postoji i tiket za 10 vožnji gradskim linijama – 230 DEN (prigradskim u jednoj zoni 280 DEN, a u dve zone 330 DEN).

Raspored linija, stanice i red vožnje za svaku liniju pogledajte ovde:
http://www.jsp.com.mk/VozenRed.aspx ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Skoplje.

Taksi je prilično povoljan, a cenu dogovarajte pre početka vožnje. Na kratke relacije većina neće da vozi.

Aerodrom SKOPLJE – “ALEKSANDAR MAKEDONSKI” (SKP)

Medjunarodni aerodrom u Skoplju je smešten oko 23 km istočno od centra grada, izmedju naselja Petrovec i Miladinovci. U Republici Severna Makedonija je najveći aerodrom i glavna vazdušna luka za vezu za ostatkom sveta.
Aerodrom Skoplje izgradjen je 1928.godine, a već naredne je obavljen prvi komercijalni let Skoplje Beograd. Sadašnji naziv nosi od 2006.godine.
Oko 2.4 miliona putnika je opslužio 2019.godine. Aerodrom Skoplje ima tri putnička terminala.

Kako doći do/od aerodroma SKOPLJE – “ALEKSANDAR MAKEDONSKI” (SKP)

Najjednostavniji prevoz sa aerodroma do centra je korišćenje autobuskog prevoza. Jedan pravac je 180 DEN. Na sledećoj stranici pogledajte stanice i raspored polazaka sa aerodroma ka centru, i obratno:
http://skp.airports.com.mk/en-EN/passenger-guide/to-from-the-airport/page/bus ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Skoplje.

Sledeća opcija je taksi prevoz. Taksi vozila su bele boje i imaju znak u vidu broja od 1-65. Taj taksi je jedini regularan i ovlašćen da prevozi putnike sa aerodroma do grada. Parkirani su kod izlaza sa aerodromske zgrade i rade 24h. Nije potrebna rezervacija unapred. Vožnja do Skoplja je 20 eura, a do Ohrida 95 eura.

Na aerodromu postoji 14 rent-a-car agencija, za one koji žele sopstveni prevoz da imaju u toku boravka u Severnoj Makedoniji. Ukoliko Vam treba još informacija za putovanje u Skoplje slobodno nas kontaktirajte ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Skoplje.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Skoplje
Jeftine avio karte Beograd Skoplje
Online jeftine avio karte Beograd SKOPLJE
Avio karte za SKOPLJE iz okruženja
Napomene za putovanje u Skoplje
Hotelski smeštaj Skoplje
Šta videti u SKOPLJU
Javni prevoz u SKOPLJU
Aerodrom SKOPLJE – “ALEKSANDAR MAKEDONSKI” (SKP)
Kako doći do/od aerodroma SKOPLJE – “ALEKSANDAR MAKEDONSKI” (SKP)

Promocija Avio karte Beograd Skoplje

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Skoplje. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Skoplje (SKP)

  Avio kompaije - Skoplje (SKP)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air