avio karte
Avio karte Beograd Solun

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - SolunOnline avio karte Beograd Solun

Povratne avio karte Beograd Solun (SKG) možete kupiti za samo 175€ sa uključenim ručnim prtljagom. Beograd Solun avionom je opcija kojom se najbrže stiže direktnim letom avio linijom „AirSerbia“ i “Aegean Airlines”.

Avioni u toku letnje sezone, u period jun-septembar, saobraćaju svakodnevno u dva termina. U zimskom delu godine, ne rečunajući period oko novogodišnjih praznika, avio karte Beograd Solun su značajno jeftinije.

Rezervacija avio karte Beograd Solun

Da biste sebi obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Solun potrebno je da besplatnu rezervaciju uradite barem četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Pored naše i grčke nacionalne avio kompanije, turski avio prevoznik „Turkish Airlines“ obavlja letove Beograd Solun sa jednim presedanjem u Istanbulu.

Na našem sajtu u svakom trenutku možete potpuno besplatno online rezervisati avio karte Beograd Solun i na taj način obezbedit cenu i planirane termine putovanja.

Avio karte Beograd Solun
Image by emiliamaghiar from Pixabay

Jeftine avio karte za Solun iz okruženja

Ukoliko imate potrebu da letite u Solun iz gradova u okruženju, možete rezervisati avio kartu po sličnim cenama za let sa aerodroma Zagreb, Budimpesta, Temišvar i Sofija sa jednim presedanjem najčešće u Istambulu, Beču, Frankfurtu ili Bukureštu.

Pored mogucnosti da online platite avio karte Beograd Solun ova usluga je dostpna i za sve druge avio karte na našem sajtu. Plaćanje možete izvršiti platnim karticama american express, visa i master card.

Let do Soluna

Let od Soluna traje nešto duže od jednog sata. Pored naše nacionalne avio kompanije, grčki “Aegean Airlines” najčešći je avio prevoznik na relaciji Beograd Solun.

Aegean je najveća avio kompanija u Grčkoj i više puta je nagrađena i odlikovana za pouzdanost i tačnost.

Takođe, proglašavana je za najboljeg regionalnog prevoznika u više navrata, a postavila je i izuzetnov visoke standarde prilikom formiranja svoje flote kada je bezbednost u pitanju.

U svojoj floti trenutno ima 64 letelice od kojih najviše iz Erbas familije civilnih putničkih aviona tipa 320 i 321 neo koji su sinonim za pouzdanost i udobnost. Kada sletite, ne zaboravite da pomerite vase časovnike jedan sat unapred u onnosu na Srbiju, pošto se Grčka nalazi u GTM +2 časovnoj zoni.

Hoteli u Solunu

Hotelska ponuda ovog grada može zadovoljiti i najizbirljivije putnike.

Nakon što bezbedite Vaše avio karte Beograd Solun, sve što je potrebno da zatražite ponudu za hotelski smeštaj i dostavičemo u najkraćem roku.

Ukoliko je razlog vaše posete Solunu čisto poslovan preporučujemo vam da se semestite u neki od hotela na Nikis bulevaru, glavnoj ulici koja je otvorena prema moru. Bulevar se proteže od od Bele kule do Aristotelovog trga, a u blizini se nalazi i solunski sajam.

Ako pak dolazite turistički, u zaleđu Nikis bulevara pružaju se ulice Cimiski, Ermu i Egnatia-glavne trgovačke ulice sa malim šarmantnim butik hotelima koji će vam omogućiti da budete u centru dešavanja i blizu najznačajnijih turističkih znamenitosti grada.

Ako u Solun dolazite u letnjoj sezoni, rezervišite hotel na krajnjem jugu Solunskog zaliva u nekom od poznatih gradskih letovališta Agia Triada, Nea Epivates ili Peria. Cene i raspoloživost hotela u Solunu možete proveriti klikom na sledeći link (ovde).

Solun gde i sta videti

Solun je jedan od najstarijih gradova na evropskom kontinentu, drugi je po veličini grad u Grčkoj i jedna od najvećih luka Evrope. Grad je dobio ime po kraljici Tesaloniki, sestri Aleksandra Velikog. U jezicima zapadne Evrope preovlađuje upravo naziv Tesaloniki dok se na istoku Evrope i u slovenskim državama upotrebljava naziv Solun.

U Solunu je trgovačka tradicija duga koliko i istorija grada, pa su stanovnici ljubazni i otvoreni prema strancima. Jedini je problem što većina ne zna engleski jezik ili jednostavno ne želi da ga govori pošto drži do tradicije.

 

Avio karte Beograd Solun gradski trg
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Kada se nađete u Soluni, najpre se prošetajte centralnom gradskom ulicom Nikis ili kako je ovde nazivaju Leoforos Nikis. Njom ćete najlakše stići od Arostotelovog trga do Bele kule, a prilikom šetnje možete napraviti predah u nekom od poznatih kafea i uživati u pogledu na Solunski zaliv.

Najpoznatiji simbol grada jeste upravo Bela kula. Sagrađena je u 15. veku u doba otomanske vladavine ovim gradom i prvobitno je služila kao tamnica. Najpre je nosila naziv krvava kula pošto su mnogi u njoj izgubili život. Nakon oslobođenja njeni zidovi su prekrečeni u belo pa je ponela sadašnji naziv.

Danas se u njoj nalazi Istorijski muzej grada, a pošto je visoka je 37 metara sa krova možete uživati u sjajnom pogledu na grad i zaliv. U neposrednoj blizini nalazi se se i spomenik Aleksanru Velikom na konju, kao i Arheološki muzej.

Ano Poli je jedini deo grada koji je bio pošteđen velikog požara 1917. godine pa je zadržao nekadašnju arhitekturu tipičnu za osmanlijske gradove. Karakterišu ga dvospratne kuće sa početka 20. veka i nalazi se na UNESCO listi kulturne baštine, a zaštićen je i od strane vlade, radi očuvanja tradicionalnog izgleda grada.

Solun je bogat spomenicima antičke civilizacije od kojih su najznačajniji ostaci Agore i rimskog foruma. Najočuvanija građevina na forumu je antički teatar u kojem se i danas leti održavaju koncerti. U ovom gradu je rođen jedan od najvećih filozofa zapadne civilizacije Aristotel, pa su ulica i trg Aristotelos jedni od najlepših delova grada.

 

Avio karte Beograd Solun rimski ostaci u centru
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Najznačajnij lokacija za obilazak u Soluni za nas svakako je Srpsko vojničko groblje Zejtinlik. Na groblju je sahranjeno 8000 srpskih vojnika poginulih na Solunskom frontu 1918. godine.

Solun je oduvek bio poznat kao mesto dobrog provoda. Kvart Cinari ima najbolje restorane, dok u kvartu Katro možete večerati u nekom od restorana sa pogledom na zaliv i zalazak sunca. Preporučujemo lokalna jela začinjena raznim biljkama, kao što su ruzmarin i beli luk, musaku, giros, suvlaki, pasticio i čuvenu grčku salatu sa sirom i maslinama.

Kupovinom avio karte Beograd Solun, dolazite na samo jedan korak od ovog predivnog grada, gde avantura i uživanje traju non stop.

Avio karte Beograd Solun trg Asristotel
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Transport u Solunu

Gradski prevoz omogućava da se lako možete prevesti iz jednog u drugi deo grada. Standardna karta vam omogućava 70 minuta vožnje do prvog poništavanja i maksimalno tri različita presedanja.

Na raspolaganju je dnevna i nedeljana karta koje vam u okviru 24 sata odnosno 7 dana pruža mogućnost neograničenog korišćenja prevoza. Metro saobraćaj još uvek nije uspostavljen i ako je sa gradnjom započeto još 2006. godine.

Do 2020. godine bi trebalo da profunkcioniše 33km dužine linija metroa, a odmah nakon toga bi krenula izgradnja podzemnog ili površinskog metroa prema aerodromu.

Treba pomenuti da je tokom iskopavanja pronađeno više od 300.000 vrednih arheoloških otkrića, a nedavno je pronađeno možda najvrednije – bezglava statua boginje Afrodite.

Solun opšte i korisne informacije

Valuta: evro (EUR)
Vremenska zona: GTM +2 (1 sat unapred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +30
Populacija: oko 400.000 stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 20 km
Metro sa aerdorma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Solun (SKG)

Međunarodni aerodrome Solun “Makedonija”  (SKG) smešten je u predgrađu Mikra na 20 kilometara istočno od centra grada. Godišnje opsluži oko 6 miliona putnika i treći je po broju putnika u Grčkoj.

Aerodrom je otvoren davne 1930. godine, a danas raspolaže sa dve asfaltirane piste od kojih je jedna produžena na račun mora kako bi mogla da prima širokotrupne avione. Planirana je i izgradnja novog većeg terminal koji bi kapacitet aerodroma podigao na 9 miliona putnika godišnje.

Kako sa aerodroma do centra Soluna

Do centra grada lako možete stići koristeći se taksijem ili rent a car servisom koji je dostupan 24 sata. Linije javnog saobraćajnog predužeća KTEL svkakodnevno saobraćaju na relaciji aerodrom – centar grada.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Solun
Online avio karte Beograd Solun
Jeftine avio karte za Solun iz okruženja
Let do Soluna
Hoteli u Solunu
Solun gde i sta videti
Transport u Solunu
Solun opšte i korisne informacije
Aerodrom Solun (SKG)
Kako sa aerodroma do centra Soluna

Promocija Avio karte Beograd Solun

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Solun. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Solun (SKG)

Avio kompaije - Solun (SKG)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air