avio karte
Beograd – Štutgart

Promocije avio karata Beograd – Štutgart


Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Štutgart. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.


Avionske karte Beograd – ŠtutgartOnline jeftine avio karte Beograd Štutgart

Cena najjeftinije povratne avio karte Beograd Štutgart (STR) se kreće od 170€ sa uključenim ručnim prtljagom. Napravite besplatnu rezervaciju i obezbedite promotivnu cenu avio karte Beograd Štutgart.

Iz Beograda do Štutgarta imate na raspolaganju direktne letove naše nacionalne kompanije Air Serbia kao i avio kompanija Eurowings koja je u vlasništvu nemačke Lusthanse. Letovi saobraćaju tokom čitave godine svakodnevno, osim četvrtkom.

Nešto jeftinije karte Beograd Štutgart možete rezervisati ukoliko se odlučite za let sa jednim presedanjem, najčešće u Varšavi, sa poljskom avio kompanijom LOT Polish Airlines.

Da biste sebi obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Štutgart potrebno je da besplatnu rezervaciju izvršiti minimum četiri do pet nedelja pre datuma leta. Što ranije napravite rezervaciju to su veće mogućnosti da kupite obezbedite povoljnije avio karte Beograd Štutgart.

Avio karte Beograd Štutgart
Image by Nikiko from Pixabay

Jeftine avio karte za Štutgart iz okruženja

Ukoliko imate potrebu da letite u Štutgart iz gradova u okruženju, možete rezervisati avio kartu po nešto višim cenama za direktan let sa aerodroma Zagreb i Budimpesta.

Let do Štutgarta

Let od Štutgarta traje 1 sat i 45 minuta. Pored naše nacionalne avio kompanije, najčešće ćete imati priliku da vas vozi nemačka kompanija Eurowings. Sedište kompanije je u Dizeldorfu. Od 2014. godine postala je deo namačke Lufthanse što joj je omogućilo da svojim putnicima pruža program lojalnosti Mile & more.

U floti broji 102 letelice koje šalje na preko 200 evropskih destinacija. Poznata je po sistemu 4 tarife pomoću kojih možete da birate odnos cene i pogodnosti koje želite da imate u toku leta.

Hoteli u Štutgartu

Štutgart raspolaže brojnim hotelima. U zavisnosti od prirode vaše posete možete birati lokaciju i kategoriju smeštaja. Ukoliko u grad dolazite turistički preporučujemo da se smestite u mali istorijski centar grada u neki od šarmantnih butik hotela.

Ipak, ako je poseta poslovnog karaktera naša preporuka je da odaberete neki od hotela kao što je Dormero Hotel Stuttgart 4* koji se nalazi na samo 10 minuta od aerodroma i sajamskog centra koji je jedan od najvećih u Nemačkoj. Cene i raspoloživost hotela u Štutgartu možete proveriti klikom na sledeći link (ovde).

Štutgart gde i šta videti

Štutgart je centar nemačke savezne pokrajine Baden-Virtenberg poznate po bajkovitim pejzažima šumaraka i vinograda i veoma razvijenom privredom. Grad je osnovan u 10. veku i gotovo sve vreme postojanja bio je centar mark-grofovije Baden i grofovije Virtenberg.

Više od 50 godina najpoznatiji simbol Štutgarta je njegov čuveni TV toranj. Kada je izgrađen 1956. godine bio je prva građevina te vrste u svetu. Svi tornjevi izgrađeni kasnije, pa i Avalski toranj, pomalo liče na ovog betonskog gorostasa.

S obzirom da Štutgart nije veliki grad, a toranj prilično udaljen, ukoliko ste ljubitelj gradskih panorama, najlepši pogled na grad pruža se sa tornja železničke stanice.

Tri glavne gradske arterije su: šoping ulica Koning, lokalni Vol strit – bankarski bulevar i umetnička avenija Konrad Adenauer.

Trg Šlosplac predstavlja srce grada na kome od ranog proleća do kasne jeseni uživaju studenti i roditelji sa decom. Trgom dominira palata koja je nekada bila rezidencija kraljeva Virtemberg, a danas je prostor koji se koristi za prijem zvaničnika i svečane prijeme kabineta gradonačelnika.

Južnu staranu trga zatvara Stara palata izgrađena u 10. veku od kamenih blokova koja moćnim odbrambenim kulama, arkadama i raskošnim prozorima neodoljivo podveća na dvorce iz bajki braće Grim. Posebno je zanimljivo iskošeno, široko stepenište koje je jednom od vojvoda-ljubitelja konja omogućavalo da se na svom četvoronožnom lepotanu uspenje pravo u spavaću sobu.

Stari deo grada je dosta stradao u Drugom svetskom ratu, Nakon rata istorijske građevine su rekonstruisane, a i izgrađene su mnoge moderne zgrade.

U glavnoj pešačkoj ulici nalazi se Muzej umetnosti, poznata kao staklena kocka, sa fasadom od 5.000 kvadrata koji noću svetle. Muzej je divno mesto i za ručak ili večeru.

Svakako, među mnogobrojnim muzejima i galerijama, najpoznatiji je Mercedes-Benz muzej čije se sedište nalazi u ultra-modernoj čelično-staklenoj zgradi. Muzej sadrži više od 160 vozila od kojih neka potiču još iz najranijih dana motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Transport u Študgartu

Gradski prevoz savršeno funkcioniše te se brzo i lako možete prevesti iz jednog u drugi deo grada koristeći gradsku železnicu koja u najgušće naseljenim delovima grada ide ispod zemlje. U gradu saobraćaju i tramvaji, a postoji i ogromna mreža gradski autobusa.

Pored nemačke državne železnice, lokalna železnica C-ban povezuje grad sa predgrađima i međunarodnim aerodromom. Štutgart je važno čvorište železničkih linija intersiti ekspres.

One povezuju Štutgart sa drugim velikim nemačkim gradovima. Od međunarodnih linija, četiri puta dnevno polaze vozovi prema Strazburu, Beču, Cirihu i Parizu.

Štutgart opšte i korisne informacije

Valuta: evro (EUR)
Vremenska zona: GTM +1 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +49
Populacija: oko 600.000 stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 13 km
Metro sa aerdoroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Štutgart (STR)

Međunarodni aerodrom opslužuje grad Štutgart i nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg. Udaljen je svega 13 kilometara južno od centra grada. Godišnje kroz aerodrom prođe oko 12 miliona putnika, pa je po ovom prometu sedmi u Nemačkoj.

Kako sa aerodroma do centra Štutgarta

Do centra grada lako možete stići koristeći se taksijem, autobusom ili metroom.

Taksijem od aerodroma do centra grada možete stići otrpilike za 45 minuta u zavisnosti od gužve u saobraćaju. Pored aerodroma prolazi državni auto-put A8 koji omogućava brz transport do aerodroma i u suprotnom smeru.

Postoje brojne autobuske linije koje voze do i od aerodroma u Štutgartu, a neke od njih su 77, 122, X3.

Veze metroa od aerodroma do centra su takođe izuzetno dobre. Koristeći se linijama C-ban voza broj 2 ili 3, za samo 30 minuta možete stići od aerodroma do centra i obrnuto.

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air