avio karte
Avio karte Beograd Stutgart

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - ŠtutgartOnline jeftine avio karte Beograd Štutgart

Cena najjeftinije povratne avio karte Beograd Štutgart (STR) se kreće od 170€ sa uključenim ručnim prtljagom. Napravite besplatnu rezervaciju i obezbedite promotivnu cenu avio karte Beograd Štutgart.

Kada budete birali avio karte Beograd Štutgart imate na raspolaganju direktne letove naše nacionalne kompanije Air Serbia kao i avio kompanija Eurowings koja je u vlasništvu nemačke Lusthanse. Letovi saobraćaju tokom čitave godine svakodnevno, osim četvrtkom.

Nešto jeftinije avionske karte Beograd Stuttgart možete rezervisati ukoliko se odlučite za let sa jednim presedanjem, najčešće u Varšavi, sa poljskom avio kompanijom LOT Polish Airlines.

Rezervacije avio karte Beograd Štutgart

Da biste sebi obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Štutgart potrebno je da besplatnu rezervaciju izvršiti minimum četiri do pet nedelja pre datuma leta. Što ranije napravite rezervaciju to su veće mogućnosti da kupite obezbedite povoljnije avio karte Beograd Štutgart.

Na našem sajtu u svakom trenutku možete napraviti potpuno besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Štutgart i tako obezbediti mesta po najpovoljnijoj ceni.

Avio karte Beograd Štutgart
Image by Nikiko from Pixabay

Jeftine avio karte za Štutgart iz okruženja

Ukoliko imate potrebu da letite u Štutgart iz gradova u okruženju, možete rezervisati avio kartu po nešto višim cenama za direktan let sa aerodroma Zagreb i Budimpesta.

Na našem sajtu pored besplatne rezervacije avio karte možete izvršiti i kupovinu avio karte Beograd Štutgart ili bilo koje druge avio karte platnim karticama american express, visa i master card.

Let avionom do Štutgarta

Let od Štutgarta traje 1 sat i 45 minuta. Pored naše nacionalne avio kompanije, najčešće ćete imati priliku da vas vozi nemačka kompanija Eurowings. Sedište kompanije je u Dizeldorfu. Od 2014. godine postala je deo namačke Lufthanse što joj je omogućilo da svojim putnicima pruža program lojalnosti Mile & more.

U floti broji 102 letelice koje šalje na preko 200 evropskih destinacija. Poznata je po sistemu 4 tarife pomoću kojih možete da birate odnos cene i pogodnosti koje želite da imate u toku leta.

Hoteli u Štutgartu

Štutgart raspolaže brojnim hotelima. U zavisnosti od prirode vaše posete možete birati lokaciju i kategoriju smeštaja. Ukoliko u grad dolazite turistički preporučujemo da se smestite u mali istorijski centar grada u neki od šarmantnih butik hotela.

Ipak, ako je poseta poslovnog karaktera naša preporuka je da odaberete neki od hotela kao što je Dormero Hotel Stuttgart 4* koji se nalazi na samo 10 minuta od aerodroma i sajamskog centra koji je jedan od najvećih u Nemačkoj. Cene i raspoloživost hotela u Štutgartu možete proveriti klikom na sledeći link (ovde).

Štutgart gde i šta videti

Štutgart je centar nemačke savezne pokrajine Baden-Virtenberg poznate po bajkovitim pejzažima šumaraka i vinograda i veoma razvijenom privredom. Grad je osnovan u 10. veku i gotovo sve vreme postojanja bio je centar mark-grofovije Baden i grofovije Virtenberg.

Avio karte Beograd Štutgart muzej Poršea
Image by Gabriele Bendler from Pixabay

Više od 50 godina najpoznatiji simbol Štutgarta je njegov čuveni TV toranj. Kada je izgrađen 1956. godine bio je prva građevina te vrste u svetu. Svi tornjevi izgrađeni kasnije, pa i Avalski toranj, pomalo liče na ovog betonskog gorostasa.

S obzirom da Štutgart nije veliki grad, a toranj prilično udaljen, ukoliko ste ljubitelj gradskih panorama, najlepši pogled na grad pruža se sa tornja železničke stanice.

Tri glavne gradske arterije su: šoping ulica Koning, lokalni Vol strit – bankarski bulevar i umetnička avenija Konrad Adenauer.

Trg Šlosplac predstavlja srce grada na kome od ranog proleća do kasne jeseni uživaju studenti i roditelji sa decom. Trgom dominira palata koja je nekada bila rezidencija kraljeva Virtemberg, a danas je prostor koji se koristi za prijem zvaničnika i svečane prijeme kabineta gradonačelnika.

Južnu staranu trga zatvara Stara palata izgrađena u 10. veku od kamenih blokova koja moćnim odbrambenim kulama, arkadama i raskošnim prozorima neodoljivo podveća na dvorce iz bajki braće Grim. Posebno je zanimljivo iskošeno, široko stepenište koje je jednom od vojvoda-ljubitelja konja omogućavalo da se na svom četvoronožnom lepotanu uspenje pravo u spavaću sobu.

Avio karte Beograd Štutgart Schloßplatz Jubilee Column
Image by Wolfgang Vogt from Pixabay

Stari deo grada je dosta stradao u Drugom svetskom ratu, Nakon rata istorijske građevine su rekonstruisane, a i izgrađene su mnoge moderne zgrade.

U glavnoj pešačkoj ulici nalazi se Muzej umetnosti, poznata kao staklena kocka, sa fasadom od 5.000 kvadrata koji noću svetle. Muzej je divno mesto i za ručak ili večeru.

Svakako, među mnogobrojnim muzejima i galerijama, najpoznatiji je Mercedes-Benz muzej čije se sedište nalazi u ultra-modernoj čelično-staklenoj zgradi. Muzej sadrži više od 160 vozila od kojih neka potiču još iz najranijih dana motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Kupovinom avio karte Beograd Štutgart nalazite se samo na korak od ovog veličanstvanog Nemačkog grada.

Avio karte Beograd Štutgart muzej Mercedes Benz
Image by e-gabi from Pixabay

Transport u Štutgartu

Gradski prevoz savršeno funkcioniše te se brzo i lako možete prevesti iz jednog u drugi deo grada koristeći gradsku železnicu koja u najgušće naseljenim delovima grada ide ispod zemlje. U gradu saobraćaju i tramvaji, a postoji i ogromna mreža gradski autobusa.

Pored nemačke državne železnice, lokalna železnica C-ban povezuje grad sa predgrađima i međunarodnim aerodromom. Štutgart je važno čvorište železničkih linija intersiti ekspres.

One povezuju Štutgart sa drugim velikim nemačkim gradovima. Od međunarodnih linija, četiri puta dnevno polaze vozovi prema Strazburu, Beču, Cirihu i Parizu.

Štutgart opšte i korisne informacije

Valuta: evro (EUR)
Vremenska zona: GTM +1 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +49
Populacija: oko 600.000 stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 13 km
Metro sa aerdoroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Avio karte Beograd Štutgart aerodrom
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Aerodrom Štutgart (STR)

Međunarodni aerodrom opslužuje grad Štutgart i nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg. Udaljen je svega 13 kilometara južno od centra grada. Godišnje kroz aerodrom prođe oko 12 miliona putnika, pa je po ovom prometu sedmi u Nemačkoj.

Kako sa aerodroma do centra Štutgarta

Do centra grada lako možete stići koristeći se taksijem, autobusom ili metroom.

Taksijem od aerodroma do centra grada možete stići otrpilike za 45 minuta u zavisnosti od gužve u saobraćaju. Pored aerodroma prolazi državni auto-put A8 koji omogućava brz transport do aerodroma i u suprotnom smeru.

Postoje brojne autobuske linije koje voze do i od aerodroma u Štutgartu, a neke od njih su 77, 122, X3.

Veze metroa od aerodroma do centra su takođe izuzetno dobre. Koristeći se linijama C-ban voza broj 2 ili 3, za samo 30 minuta možete stići od aerodroma do centra i obrnuto.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Štutgart
Online jeftine avio karte Beograd Štutgart
Jeftine avio karte za Štutgart iz okruženja
Let avionom do Štutgarta
Hoteli u Štutgartu
Transport u Štutgartu
Štutgart opšte i korisne informacije
Aerodrom Štutgart (STR)
Kako sa aerodroma do centra Štutgarta

Promocija Avio karte Beograd Stutgart

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Stutgart. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Štutgart (STR)

  Avio kompaije - Štutgart (STR)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air