avio karte
Avio karte Beograd Toronto


Avionske karte Avio karte Beograd TorontoOnline jeftine avio karte Beograd Toronto (YYZ)

Avio karte Beograd Toronto su izuzetno tražene, te je potrebno znatno unapred izvršiti rezervaciju i kupovinu avionske karte, kako bi ste obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Toronto.

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Toronto iznosi 550 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg.

Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karte Beograd Toronto obezbede i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Toronto
Image by jplenio from Pixabay

Jeftine avio karte za Toronto (YYZ) iz okruženja

Do Toronta možete doći i letovima iz gradova iz regiona, kao što su: Zagreb, Sarajevo, Sofija, Budimpešta. Cene su slične kao i za avio karte Beograd Toronto.

Let do Toronta

Let iz Beograda do Toronta traje najkraće oko 12h. Let Beograd Toronto se odvija sa presedanjem, i avio kompanije koje imaju najpovoljnije cene su „Lufthansa“, „Austrian Airlines“, „KLM“, „Turkish Airlines“, „Air France“.

Najpovoljniji dan jeste nedelja dok su najpovoljniji meseci februar i decembar.

Toronto avio karte i hotel

Toronto je jedna od izuzetno popularnih turističkih i poslovnih destinacija sveta. Kao i avio karte, tako i hotel treba rezervisati dosta pre planiranog putovanja, kako bi se obezbedila i najpovoljnija moguća cena smeštaja u Torontu.

Preporučujemo Vam da u Torontu rezervišete hotele sa minimum 3*, i na liniji metroa koji u ovom gradu savršeno funkcioniše.

Preporučujemo Vam hotel The Novotel Toronto Center 3*, koji se nalazi na odličnoj lokaciji.

Na sledećem linku možete pogledati (kliknite ovde).

Šta videti u Torontu

Toronto se nalazi na samom jugu Kanade, na obali jezera Ontario. Kroz Toronto protiču dve veće reke Hamber i Don. Toronto je 4. grad po veličini u Severnoj Americi.

Radi se o bitnom finansijskom, poslovnom, kulturološkom i umetničkom središtu ne samo Kanade, već čitavog sveta. Industrijska četvrt je mesto koje treba posetiti u Torontu.

Prisutne su poslovne zgrade, uglavnom u centru Toronta, ali su očuvane i stambene zgrade iz doba viktorijanskog perioda po predgrađima.
Što se tiče oblakodera, Toronto ih brojčano ima skoro koliko i Čikago i Nju Jork. Poput drugih većih svetskih gradova, i Toronto je grad koji je budan 24 sata 365 dana u godini.

Najprepoznatljiviji simbol Kanade je CN Tower koji ide 554 metara u visinu. Svečano otvaranje tornja je bilo 26. juna 1976. godine, i do izgradnje Burdž Kalife 2007. godine u Emiratima, je važio za najviši toranj i zgradu na svetu, sa ukupno 147 spratova.

ROM ili kraljevski muzej Ontarija je kombinacija prirodnjačkog i britanskog muzeja. Muzej je naročito poznat po izložbama skeleta dinosaurusa.

Najveći kanadski akvarijum – Ripley’s Aquarium of Canada je otvoren 2013. godine u Torontu. Akvarijum se nalazi u centru, nedaleko od CN tornja. Akvarijuma ima 16.000 morskih životinja.

Najpopularnija kuća u Torontu, od svih starih kuća, je Casa Loma urađena u neogotičkom stilu. Casa Loma je sagrađena 1914. godine kao letnja rezidencija kanadskog generala Henrija M. Pelata.

Kuća je popularna među mladencima koji hrle da se u njoj venčaju. Takođe je poznata i među filmskim umetnicima koji vole da snimaju u ovoj neobičnoj kući.

Na desetak minuta vožnje brodićem od kopna se nalaze mirna ostrva. Atmosfera je više seoska nego gradska na ostrvima. Zabranjena je vožnja automobila, tako da je bicikl neophodan za obilaženje ostrva.

Bez obzira koliko vam vožnja bicikla ili pešačenje teško pali, ovo treba da bude mesto koje ćete obavezno posetiti u Torontu.

Nijagarini vodopadi se ubrajaju u svetska čuda. Nalaze se na manje od dva sata vožnje od Toronta.

Preko dana je vreme najbolje provesti u nekom od mnogobrojnih parkova koji se nalaze u Torontu. Preko leta su otvoreni bazeni, preko zime su aktuelna klizališta.

Ukoliko želite da se uverite da postoje gradovi, kao što je Toronto, u kojima sve veće svetske religije mogu živeti u miru, jer je stanovnicima cilj harmonija življenja a ne sukob.

Javni prevoz u Torontu

Toronto ima odličan gradski prevoz kojeg čini mreža metroa i gradskih autobusa.
Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Torontu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Toronto opšte i korisne informacije

Valuta: Kanadski dolar
Vremenska zona: GMT -4 (6 sati iza nas)
Struja: 110 Volti
Utičnica za struju: TIP A/B (kod nas se koristi tip C)
Pozivni broj za zemlju: +1
Populacija: 6 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 23 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Toronto

Međunarodni aerodrom Pirson (YYZ) u Torontu je najveći i najprometniji aerodrom u Kanadi i spada u top 30 najprometnijih aerodroma u svetu po broju putnika. Aerodrom je udaljen je 23 km severozapadno od centra Toronta.

Kako sa aerodroma do grada Toronto

Sa aerodroma do centra Toronta možete doći taksijem, limuzinom, autobusom, metroom ili ukoliko iznajmite auto.

Avio karte Severna Amerika
Polasci Beograd

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air