avio karte
Avio karte Beograd Venecija

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd VenecijaJeftine avio karte Beograd Venecija

VENECIJA ponosno nosi epitet «kraljica Jadrana»…
Grad umetnosti, sjaja i raskoši, kanala, mostova i palata. Za mnoge koji je posete, jedan od najlepših gradova sveta. O ovom nesvakidašnjem mestu teško je napraviti priču koja bi mogla da ga verodostojno dočara. Veličanstvena arhitektura Longene, Sansovina, remek-dela Tiepola, Tintoreta, Ticijana, sve ovo i još mnogo toga, čine Veneciju jedinstvenim i nezaboravnim gradom na svetu!
U stvarnosti, Venecija i danas izgleda kao u vreme svog procvata. Podignuta je na 118 peščanih ostrvaca. Grad leži 4 km od kopna i 2 km od otvorenog mora.

Ovo je grad sa 177 kanala i 400 mostova.
Posebno su privlačni Trg Sv. Marka sa svojim 175 m dugim i raskošnim prostorom, sa prelepom crkvom i njenim mozaicima, tu je 97 m visoki zvonik i posebno izražena Duždeva palata.
Pored arhitektonske raskoši, Venecija obiluje muzejima i galerijama u kojima se nalazi neprocenjivo umetničko blago skupljano vekovima.

Dođite u Veneciju i prošetajte kroz vekove,od vizantijskog doba do renesanse! Nećete ostati ravnodušni. Budite sigurni – poželećete da se opet vratite, jer «… sve će se želje tu da probude…»( Laza Kostić «Santa Marija della salute»)

Avio karte Beograd Venecija
Image by Paul Henri Degrande from Pixabay

Online jeftine avio karte Beograd VENECIJA

Iskoristite last minute Venecija avio letove. Hit ponuda Nis Venecija letova i avio karte Beograd Venecija. Venecija avionom, brzo lako i sigurno uz Air Fantast.
Beograd je udaljen od Venecije 640 kilometara vazdušnom linijom, a od centra jednog do centra drugog grada je drumskim putem 770 kilometara (preko Hrvatske i Slovenije). Avio karte Beograd Venecija sa direktnim letom ne postoje još uvek.

Avio karte Beograd Venecija odnosno Let Beograd Venecija traje oko 2.45h ukoliko letite sa avio kompanijom Austrian.koja ima jedno presedanje u Beču i najviše dnevnih polazaka. Povratne avio karte Beograd Venecija su od 155 eura (bez prtljaga), a na sajtu aviokarta.rs, možete pratiti razne akcije i promotivne cene, te tako obezbediti povoljnije avio karte Beograd Venecija.

Avio kompanije Lufthansa i Swiss takodje povezuju Beograd i Veneciju sa jednim presedanjem, s tim što su letovi za ove avio karte Beograd Venecija duži za nekoliko sati, a cene povratne avio karte Beograd Venecija za ove letove su slične (bez prtljaga).

Ukoliko pratite na našem portalu promotivne ponude i last minute Venecija avio karte možete obezbediti dosta povoljnije letove. Takođe povoljnije avio karte Beograd Venecija možete obezbediti ukoliko putovanje isplanirate nekoliko meseci ranije. Rezervišite na vreme Vaše avio karte Beograd Venecija.

Avio karte za VENECIJU iz okruženja avio karte Beograd Venecija

Iz Budimpešte se može doći do Venecije sa jednim presedanjem (kratka pauza), a let obavlja avio kompanije Austrian i traje oko 2.45h. Povratna karta je od 130 eura, bez prtljaga. Naravno, za ovu cenu je potrebna rezervacija leta bar 30 dana ranije.
Iz Temišvara najbolja veza sa Venecijom je sa 1 presedanjem, a let obavlja Lufthansa. Povratna karta je skuplja od beogradske opcije za 10-15 eura (zavisi koji let, a duge su pauze na presedanju).

Avio karte Nis Venecija

Iz Niša postoji veza sa Venecijom preko više avio-kompanija, medju njima je i Wizzair, sa 1-2 presedanjem, dugim pauzama na presedanju, a cene povratnih karata, u najboljoj opciji, su od 365 eura (bez prtljaga).

Napomene za putovanje u VENECIJU

Prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija potrebno je znati sledeće :
Vremenska zona je ista kao u Srbiji. Valuta plaćanja je euro. Najbliži Konzulat Republike Srbije je u Trstu na adresi: Str. del Friuli, 54, 34136 Trieste, telefon: +39 040 410125

Zakonom je zabranjeno hraniti golubove na Trgu Svetog Marka. Isto tako, zabranjeno je jesti sendviče i ostalu hranu na stepeništu ispred crkvi. Preporučuje se kupiti neki suvenir u vidu maske, gondole, nešto od čipke, murano stakla (nakit, pepeljare, privesci…).

Hotelski smeštaj u VENECIJI

Venecija je jedan od retkih gradova na svetu koji ima priličan broj najluxuznijih hotela. Hoteli u grupi 100 najluxuznijih na svetu: „Bauer“ San Marko 1459, „Il Palazzo“ San Marko 1413D, „Luna hotel baglioni“ San Marko 1243- najstariji hotel u gradu, iz 12.veka. Na ostrvu Giudecca „Palladio hotel“ i „Cipriani i Vendramin“ i na privatnom ostrvu San Clemente jedan hotel.

Što se tiče smeštaja u okolini aerodroma, tu su hoteli Mariott 4* (dvokrevetna soba od 90 eura), Best Western 3*(nudi shuttle servis za 15 eura po sobi-max.2 osobe; dvokrevetna soba od 78 eura), Venice Resort 4*(dvokrevetna od 90 eura), Annia park 4* (dvokrevetna soba od 100 eura).

U centru grada i okolini, hoteli sa 3* su od 52-90 eura (dvokrevetna soba, sa doručkom), kao npr. Agli artisti, Il Mercante, Alloggi Serena, Abbazia, La Locanda di Orsaria…
Luksuzniji hoteli, 4*, su od 110-170 eura, dvokrevetna soba sa doručkom: Carlton (na kanalu Grande), Ca dei Dogi, Eurostars Residenza, Al Codega, Locanda del Ghetto…

Ukoliko Vam treba pomoć pri odabiru hotela u Veneciji, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija, kako bismo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u VENECIJI

RIVA DEGLI SCHIAVONI – «Riva robova» ili Slovenska obala je glavno venecijansko šetalište. Ovde su dolazili brodovi, utovarali i istovarali robu, tu su pristizali robovi, dolazili trgovci iz Dalmacije…Odavde, pa sve do trga Sv. Marka, smeštene su brojne palate, mostovi, hoteli… Tako je danas u palati Dandolo iz 15.v. hotel «Danieli», u kom su odsedali Wagner, Dikens, Balzak, u novije doba svi poznati glumci, pevači, a neposredno pre Duždeve palate je i čuveni Most uzdaha. Na Rivi je i spomenik Vitoriu Emanuelu II, kralju Ujedinitelju Italije. Na sredini Rive je crkva Pieta – arh.Masari, 18.v. Ovde je svirao Vivaldi svoja “Četiri godišnja doba”, i obučavao najlepše vokale od dece koja su bila ostavljana ispred sadašnje crkve, nekadašnjeg sirotišta.

Most uzdaha (16.vek) je sagradjen voljom venecijanskog dužda Marino Grimanija. Jedan je od najslikanijih mostova grada! Povezuje stari zatvor iz 12.veka sa sudnicom u Duždevoj palati. Ispod mosta je rečica Rio di Palazzo. Most je ime dobio po uzdasima robijaša, koji su iz sudnice odlazili u zatvor i pri poslednjem pogledu na Veneciju sa malih prozora, shvatali bi veličinu ljudske slobode i tada bi uzdahnuli. Jedini koji je uspeo da pobegne je Kazanova.

Biblioteka MARCIANА (arh. Sansovino, 16.vek), jedna od najvažnijih ustanova ove vrste u Italiji. U njoj se čuva preko milion knjiga, nautičnih mapa i minijatura slavnih mletačkih brodova. Deo je i Arheološki muzej. Levi deo uz obalu je Zecca-nekadašnja gradska kovnica novca, koju je radio Sansovino. U prizemlju Biblioteke je CAFFE FLORIAN verovatno je najpoznatiji svetski kafić! Bogata prošlost i poznata lica poput poznatog dramskog pisca Goldonija i velikog ljubavnika Casanove, pridoneli su tome da i do danas ostane kultno i da ostane nezaobilazno mesto za uživanje u italijanskom espresu za čitav svetski džet-set! Ovde se naplaćuje „muzički euro“, kad svira neko na klaviru ili violini.

Avio karte Beograd Venecija gondola veliki kanal
Image by Ruth Archer from Pixabay

Tu kod „Floriana“ su dva stuba, postavljeni baš na ovom mestu zbog toga što su se u prošlosti svi putnici namernici ovde iskrcavali sa svojih lađa. Na prvom stubu se nalazi statua Sv. Teodora, koji je predstavljao, pre Sv. Marka, zaštitnika Venecije. Na drugom stubu se nalazi krilati lav Sv. Marka, simbol Mletačke republike i zaštitnik današnje Venecije. Stubovi su iz 12. veka, doneti iz današnjeg Istanbula.

Zvonik (Campanille) je iz 14.veka, možda najupečatljiviji objekat Venecije. Donji deo je rad Sansovina. Svojom visinom od 97m, vidljiv je iz svih delova grada, što je i bila namera prilikom njegove konstrukcije. Prvobitni zvonik se srušio 1902.godine, pa je ubrzo izgrađen novi. Na vrhu je statua Arhangela Gabriela. Sa ovog tornja je 1609.godine Galileo predstavio svoj teleskop duždu.

Duždeva palata (Pallazo Ducale) – radno vreme. od 01.aprila do 31.oktobra od 08.30h do 19h, od 01.novembra do 31.marta od 08.30h do 17.30h, ulaznica: objedinjena ulaznica za atrakcije na Trgu svetog Marka, omogućava i ulaz u Duždevu palatu i košta 20 eura za odrasle, 13 eura za decu od 6 do 14 godina. Jedan od najlepših objekata u Veneciji.

Palata je od davnina korišćena kao upravna zgrada. U njoj su boravili svi venecijanski duždevi, te je tako oduvek bila centar gradskog života. Objekat je poprimio današnji izgled u 15. veku, ali još u 9. veku ovde je postojala palata. Deo Palate okrenut ka moru je Duždev apartman, unutra su bili magistrati, Sala Velikog veća (tu je jedna od najvećih slika na svetu – Tintoretov „Raj“, sa dimenzijama 7.45mx24.6m), Sala senata – mesto gde je zasedao senat (oslikavao Tintoreto), sudnica, Sala Veća desetorice (za zaštitu državne sigurnosti, a Veće osnovano početkom 14. veka), oružarnica i na kraju zatvor. Privatne sobe duždeva su pokrivene kartama sveta, sa 2 velika globusa iz 18v.

Ovde je 1177. dolazio Barbarosa, da bi se pomirio sa papom.
Mnogi ornamenti i dekoracije u unutrašnjosti, urađene su u pozlati od dvadesetčetvorokaratnog zlata. Na dekorisanju i uredjenju prostorija radili su Belini, Tintoreto, Veroneze, Karpaćo…

Kroz prolaz izmedju Duždeve palate i crkve Sv.Marka vidi se „Zlatno stepenište„-na vrhu stubišta se dužd krunisao i dobijao duždevsku kapu, tu su statue Neptuna i Marsa (arh.Sansovino).

Trg Sv Marka – Piazza San Marco – je istorijski svedok jednog vremena. Procesije, spektakularni karnevali, ceremonije, proslave, pozorišne predstave, pogubljenja… sve se to odvijalo na ovom mestu. Među ovim događajima posebno se ističe proslava koja se i danas obavlja, to je tzv. Procesija ”Corpus Domini” – Venčanje sa morem, koja se održava početkom juna meseca svake godine. Procesija se izvodi u čast mora – istog onog mora kome su se Mleci vekovima klanjali. Tokom čuvenog venecijanskog karnevala, trg postaje gigantska pozornica za mnoge događaje.

avio karte Beograd Venecija BAZILIKA SV. MARKA
Image by Hermann Traub from Pixabay

BAZILIKA SV. MARKA (ulaz u samu baziliku se ne naplaćuje, a posebno se plaća unutra ulaznica za Muzej, za terasu, za Riznicu, za Zlatni paravan. Pratiti na sledećem sajtu sve promene oko rada bazilike, kao i cene: http://www.basilicasanmarco.it/informazioni-per-i-turisti/).

Najlepši primer vizantijske arhitekture, monumentalni simbol grada i moći Mletačke Republike, svakakao je najupečatljiviji i najprepoznatljiviji objekat Venecije!

Po legendi, dva smela mletačka trgovca su preduzela korake za »donošenje» moštiju Sv. Marka. Otišli su u Aleksandriju, gde su ukrali mošti sveca, sakrili su ih u korpi sa svinjetinom i kad je na putu ka Veneciji bila kontrola od strane Turaka, oni su ih odmah propustili zbog mirisa. Bilo je to 829 godine, Venecija je bila srećna što je dobila posmrtne ostatke jevanđeliste i proglasila je Sv. Marka za zaštitnika grada.

O toj prvobitnoj crkvi Svetog Marka iz 9.veka ne postoje pouzdani podaci. Bila je drvena, uništena u 10.veku u požaru. Ali, po legendi, pri izgradnji nove crkve pronađena je šaka sveca.

U 11.veku započelo je građenje te crkve Sv. Marka. Zvala se tad „Crkva od zlata“. U 15.veku bazilika je bila završena, u svim svojim bitnim elementima.

Najviše umetničkih dela, fresaka, skulptura doneto je posle pljačke Konstantinopolja 1204. godine, tad je na vrh pročelja postavljena skulptura četiri konja izgrađena od bronze. Sve skulpture u tom gornjem delu su počele da se rade krajem 14.veka.

avio karte Beograd Venecija basilika svetog marka
Image by Sarah Lötscher from Pixabay

Glavna kupola je visine 43 metra. Sve kupole su u mozaicima, preovladava zlatna boja. Mozaici su na 4240 kvadratnih metara površine, većina je iz 12-13.veka, kasnije su radili Ticijan i Tintoreto! Unutra je bogata riznica, sa 110 relikvija. Tu su mošti dužda iz 10.veka, pokloni, nakit, svećnjaci, pisma… Kod oltara su posmrtni ostaci arh.Sansovina (1486-1570). To je najdragocenija zbirka vizantijskog zlatarstva na svetu. Unutra je čuveni Zlatni paravan – Pala d’ oro – najskuplji oltar na svetu!

Slavni Sat-toranj (Torre dell Orologio) – ulaznica: 12 eura; uradjen je početkom 15. veka i predstavlja remek-delo satnog mehanizma. Tadašnji dužd naredio je njegovu izgradnju, a braću iz Parme Karla i Paola Ranierija zadužio za to da naprave takav sat koji nigde na svetu ne postoji! Postoji legenda da je dužd nakon izgradnje sata, naredio da se oba brata oslepe kako nikad više ne bi napravili nešto tako veličanstveno. Sat na tornju, ne samo što pokazuje sate, već pokazuje i mesečeve mene i horoskopske znake. Kasnije je iznad sata pridodata skulptura neizbežnog krilatog lava. Sat je u Svetskoj uniji najlepših satova. Jedan je od prvih astronomskih satova u Evropi.

Zgrada Stare Sudnice na Trgu Sv. Marka (Procuratie Vecchie, sev.strana) je izgrađena početkom 11. veka i predstavlja jednu od najstarijih građevina Venecije. U njoj su se u davna vremena održavale javne procesije suda, tj. građanski sud. Suđenje je bilo javno i pravedno. Zgrada je izgrađena samo sa jednim spratom.

U prostorijama na spratu bile su smeštene odaje sudske administracije i arhivi. U 16. veku zgrada je izgorela, ali je ubrzo obnovljena i kao takva stoji i danas. Duga je 152 metra. Prilikom te restauracije, prizemlje je zatvoreno i sud je premešten u zgradu preko puta. Zgrada bliznakinja je Nova sudnica (Procuratie Nuove), izgradjena u 16/17.veku. Ovde je Arheološki muzej, a jedan deo je i u zgradi gde je Biblioteka Marciana, jer su zgrade povezane. Značajna je kolekcija antičkih skulptura, sa grčkim originalima, kao i egipatska dela.

Objekat koji povezuje Novu i Staru sudnicu je tzv. NAPOLEONOVO KRILO – danas deo Gradskog istorijskog muzeja, ali i najmlađi objekat na Trgu Sv. Marka. Objekat je izgrađen po naredbi Napoleona I, cara Francuske i kralja Italije. Tu je rezidencija predsednika Italije kad je u Veneciji, u nekadašnjoj rezidenciji kraljeva Italije.

U jednom delu ovih povezanih objekata je i Muzej Korer (Museo Correr) – skulpture, istorija Mletačke… radno vreme: od 10-17h (van sezone) i 10-19h (sezona), a ulaznica je objedinjena sa još nekoliko objekata na Trgu Svetog Marka.

Još jedan čuveni most do kog svaki turista mora stići je MOST RIALTO, 16.vek, jedan od najupečatljivijih simbola Venecije. Premošćava Kanal Grande. Idejni projektant ovog remek – dela je čuveni Mikelandjelo. Most je dug 50 metara, a na ovom mestu kanal je najuži. Prvobitno je ovde bio trgovački i bankarski centar. Do 1854.godine bio je jedini most preko Kanala Grande, a danas ih ima četiri. Tu kod Mosta je pijaca suvenira, Riblja pijaca, redovna pijaca voća, povrća, začina, mnoštvo kafića, turističkih restorana, barova…

CRKVA GLORIOSA DEI FRARI, ovde je grob i Mauzolej Ticijana (1490-1576.), koji je umro u Veneciji od kuge, a imao je titulu državnog slikara Mletačke republike 60 godina. Ovde su dela Ticijana, Belinija, drvena statua Sv. Jovana Baptiste od Donatela.

CRKVA SV. JOVAN I PAVLE je iz prve polovine 15.veka. Unutrašnjost čuva brojne radove Belinija, a tu su i sahranjeni duždevi (25), pa je tako ova crkva venecijanski Panteon.

GALERIJA AKADEMIJA (posle mosta Akademija) – kolekcija radova venecijanskih slikara -Đorđone, Belini, Karpaćo, Tintoreto. Radno vreme: svim danima od 8.15-19.15h, sem ponedeljkom do 14h. Ulaz je 12 eura za odrasle, do 18 godina je besplatan ulaz.
Na toj strani je i čuvena crkva Santa Maria della Salute i Fondacija Pegi Gugenhajm.

Avio karte Beograd Venecija gondola romantika
Image by 6557056 from Pixabay

Santa Maria Della Salute je najlepša barokna crkva grada, uz carinarnicu (15.vek) i Grand kanal. Gradnja je trajala oko 30 godina, delo je najznačajnijeg baroknog arh. Baltazara Longene. Unutra su dela Tintoreta (Svetac, jedno od najvrednijih dela ikonoslikarstva), Ticijana (Sv. Marko među svecima). Hodočašće je 21.11., kada je dan posvećen Mariji od zdravlja.

Plaća se ulaz da se vide originalna dela Ticijana i Tintoreta (4 eura). Radno vreme crkve uvek proveriti na: https://basilicasalutevenezia.it/orari-e-visite-turistiche/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Galerija Pegi Gugenhajm kolekcija, smeštena je u palati “Venijer dei Leoni” iz 18.veka, na oko 20 minuta peške od Trga Sv.Marka. Otvorena je četvrtkom i petkom od 10-18h (trenutno stanje u vreme korone), a ulaznica je 15 eura. Sve o muzeju, pratiti na: www.guggenheim-venice.it ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Ostrvo Murano ili popularno nazvano „ostrvo stakla“, od 13.veka ovde se nalaze sve fabrike stakla, jer je tadašnji dužd naredio da se fabrike izmeste iz grada, na posebno ostrvo, zbog opasnosti od požara. Ovde se proizvodi najkvalitetnije staklo na svetu, a ima ga na svim značajnim dvorovima i palatama u vidu lustera, lampi… Kažu da ne može da se razbije. Na ostrvu je Muzej stakla: Fondamenta Giustinian 8, museovetro.visitmuve.it/en/contattaci-2/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Ostrvo Burano, najslikovitije ostrvo Venecijanske lagune. Kada se svetom pročulo da žene sa ovog ostrva vezu prelepu čipku, od tada je čipka postala glavni izvozni proizvod ostrva Burana. Pored čipke, prepoznatljivo je po različito obojenim kućicama koje se vide izdaleka. Sa Rive postoje redovne linije vaporeta do Burana ili preko agencija organizovane ture (Burano+Murano).

Jevrejski geto je iznad kvarta Kanaredjo, tu je prostran trg na kom je Muzej Jevreja (Museo Ebraico, ulaz je 10 eura, radno vreme proveriti na: https://www.museoebraico.it/orari/), ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija. Tu je i sinagoga, a nedaleko je i crkva Madona del orto, gde je sahranjen Tintoreto. Do Muzeja ima oko 25 minuta peške od Trga Sv. Marka, ka severu.

Park Bienale, sa štandovima brojnih zemalja koje izlažu za vreme čuvene izložbe savremene umetnosti, ima 30 stalnih paviljona, a odvija se od 1895.godine. Ovo je i najveći gradski park, koji se nalazi na 20 minuta peške od Trga Sv. Marka, uz Rivu.

Most PONTE DELLA COSTITUZIONE je najnoviji, četvrti most preko kanala Grande, završen i otvoren krajem 2008. godine, a delo je čuvenog španskog arh. Kalatrave.

Ostrvo i istoimena crkva Sv. Djordje Veliki – San Giorgio Maggiore, 17. vek, delo Palladija, čuvenog arhitekte klasicizma. Ovaj veličanstveni objekat karakteriše sjajno bela fasada i zvonik iz 18.veka.
Unutrašnjost crkve je oslikao Tintoreto. Tu je njegovo čuveno delo „Poslednja večera“.

Venecijanski karneval je jedan od najstarijih karnevala na svetu. Trg Sv. Marka i okolne ulice su centralno mesto uličnih događanja. Odvija se u februaru, a uvek se završava 40 dana pre katoličkog Uskrsa a svako ko dolazi na festival, mora da ima masku na licu. Ovaj festival je na listi 10 svetskih događaja koje čovek mora da doživi!

avio karte Beograd Vencija karneval
Image by Madeinitaly from Pixabay

Vožnja gondolom je za mnoge obavezna „akcija“ dok borave u ovom romantičnom gradu. Na nekoliko mesta postoje zvanična stajališta gondola (Riva, Ponte Rialto…), na kojima možete sačekati svoj red i dogovoriti se za vožnju (kraća vožnja od 30 minuta je 80 eura po gondoli, a maksimalno može 6 osoba biti u njoj).

Javni prevoz u VENECIJI

Vodeni prevoz kompanije ACTV ima više linija, kojima su povezana sva ostrva u laguni Venecije. Sve linije, raspored vožnje i stajališta možete pogledati ovde: http://actv.avmspa.it/en/content/orari-servizio-di-navigazione-0 ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Za turiste su dostupne sledeće vrste karata za korišćenje javnog prevoza u provinciji Venecija: http://actv.avmspa.it/en/content/venice-urban-services-0 ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Samo na ostrvu Lido di Venezija postoji autobuski javni prevoz (linije A, B), koji povezuje jedan kraj ostrva sa drugim (izduženo je 13 km), i postoji taxi prevoz.

Aerodrom MARKO POLO (VCE)

Aerodrom Marko Polo je udaljen 14 kilometara drumskim putem, preko mosta Slobode (Ponte della Liberta) do ulaza na ostrvu San Marko, koje je centar grada i na kom su svi najatraktivniji turistički objekti. Aerodrom se nalazi uz obalu Venecijanske lagune, a služi Veneciji i Padovi.

Oko 13.5 miliona putnika prodje godišnje, pa je tako na trećem mestu po prometu u Italiji.
Ovde je sedište avio-kompanija Volotea i EasyJet.

Kako doći do/od aerodroma MARKO POLO – VENECIJA (VCE)

Sa aerodroma je moguće stići na više destinacija različitim načinima:
Autobusima kompanije ACTV do trga Piazzale Roma – Venecija. Najfrekventnija je linija br. 5, koja vozi do ulaza na glavno ostrvo Venecije (do Piazzale Roma). Vožnja traje oko 30 minuta.

Na istoj relaciji vozi i bus br.35, kompanije ATVO.
Redovna autobuska linija br.15 (ACTV) vozi od aerodroma do železničke stanice Venice-Mestre (predgradje Venecije, koje je mostom Slobode – ponte della Liberta – povezano sa ostrvima Venecije u laguni). Odavde polaze redovni vozovi italijanske železnice ka svim ostalim većim gradovima Italije.

Postoji i express bus, koji za 20 minuta stiže na stanicu Venice-Mestre ili Piazzale Roma (karta u jednom pravcu je 8 eura). Raspored polazaka pogledati ovde: https://www.atvo.it/it-venice-airport.html ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Do nekoliko destinacija u Veneciji saobraća vodeni shuttle prevoz – vaporeto, privatna kompanija Alilaguna (plava, crvena i narandžasta linija). O linijama, tarifama, rasporedu vožnje pogledati na: https://www.alilaguna.it/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Do Venecije, i do ostrva Lida, Murano, Burano idu motorni brodići privatne kompanije Alilaguna. Karte se mogu kupiti u Ticket Office Public Transport” (dolasci), desk 8. U delu gde se preuzima prtljag postoje aparati za karte ili kod samog doka, pred ulazak na brodić. Na aerodromu se prati svetlo plavi znak „Water Transport“ I sa prvog sprata terminala se pokretnim trakama stiže do doka.

Taksi od aerodroma do ulaza na ostrvo San Marco (Piazzale Roma) je oko 40 eura.

Postoji još jedna opcija drumskog prevoza (privatna vožnja), od aerodroma do Venecije. Zove se GoOpti, a više o njoj pogledajte na:
https://www.veneziaairport.it/en/transport/goopti.html ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Venecija.

Sadrzaj: avio karte Beograd Venecija
Jeftine avio karte Beograd Venecija
Online jeftine avio karte Beograd VENECIJA
Avio karte za VENECIJU iz okruženja avio karte Beograd Venecija
Avio karte Nis Venecija
Napomene za putovanje u VENECIJU
Hotelski smeštaj u VENECIJI
Šta videti u VENECIJI
Javni prevoz u VENECIJI
Aerodrom MARKO POLO (VCE)
Kako doći do/od aerodroma MARKO POLO - VENECIJA (VCE)

Promocija Avio karte Beograd Venecija

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Venecija. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci Beograd VenecijaMagazin - (VCE)

Avio kompaije - (VCE)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air