avio karte
Avio karte Beograd Zanzibar

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd ZanzibarJEFTINE AVIO KARTE BEOGRAD ZANZIBAR

ZANZIBAR… arhipelag od 47 ostrva, koja pripadaju Tanzaniji. Na najvećem ostrvu Unguja smešten je najveći i glavni grad ostrva – Zanzibar city, ili Kameni grad (Stone town).

Sa hiljadama godina duge istorije, ratova, ropstva i trgovine, Zanzibar je spoj kultura, raznih pogleda, i putovanja u prošlost.

Ovo ostrvo je jedno od najlepših u Indijskom okeanu…po mnogim anketama putnika, medju najpopularnijim egzotičnim destinacijama već godinama unazad…

Ponosno nosi epitet „ostrvo začina“ jer se sveži začini uzgajaju na ostrvu i trguje se s njima – kao što je to bilo vekovima.

Dodjite i odmorite dušu, nahranite oči prelepim nestvarnim prizorima, plivajte u kristalno čistom moru i osetite bele peskovite plaže… Zanzibar vas čeka cele godine!

Avio karte Beograd Zanzibar
Zanzibar plaža, Tanzania / Photo by Alexander Osipenko on Unsplash

Online jeftine avio karte Beograd ZANZIBAR

Beograd je od Zanzibara vazdušnom linijom udaljen oko 5.970 kilometara.

Avio-kompanija Qatar airways ima najpovoljnije letove za Zanzibar, sa jednim presedanjem, a povratna karta je od 660€. Letovi su od 16-20h.

Postoji i opcija kooperacija Air Serbia, KLM i Air France.

Let je sa dva presedanja i u odlasku i u povratku, putuje se od 15 – 20h. Povratna karta je od 560€. Poželjno je pratiti aviokarta.rs i razne promocije, jeftine karte.

Avio karte Beograd Zanzibat plaža
Zanzibar / Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Avio karte za ZANZIBAR iz okruženja

Iz Budimpešte do Zanzibara možete stići koristeći usluge avio kompanija KLM i Air France. Povratna karta sa dva presedanja je oko 500€.

Let traje oko 17 sati (zavisi koji let odaberete).

Iz Temišvara ka Zanzibaru najpovoljniji letovi su sa Qatar airways i Lufthansom, povratna karta je od 745€, sa dva presedanja i u odlasku i u povratku.

Iz Sofije postoje letovi sa KLM i Qatar airways, sa jednim do dva presedanja, a povratna karta je od 705€.

Avio karte Beograd Zanzibar plaža
Deca na plaži Zanzibar / Photo by Alessandro Russo on Unsplash

Važne napomene za odlazak na ZANZIBAR iz Beograda

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, turističku vizu za Tanzaniju za boravak do 90 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom, košta 50 dolara.

Viza može da se pribavlja preko veb-sajta vlade Tanzanije eservices.immigration.go.tz/visa

Na istoj adresi nalaze se dodatne informacije o viznom režimu. Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratku sa putovanja.

Preporučuje se putno zdravstveno osiguranje.

Temperatura u Zanzibaru se gotovo nikada ne spušta ispod 22° C tokom cele godine, a najvišu od oko 32°C dostiže u januaru I februaru.

Suva sezona traje od kraja decembra do februara, a zatim od juna do oktobra. I u ovom periodu može da dođe do nevremena i kiše, ali je to retko. Tokom kišnih meseci, na ostrvu nema mnogo turista, a aranžmani su znatno povoljniji.

Zvanična valuta je tanzanijski šiling (TZS), ali skoro svuda možete plaćati u dolarima, negde čak u evrima. Ako niste uplatili all inclusive uslugu i planirate da posećujete restorane, prodavnice i pijace, predlažemo vam da nađete tamo pouzdanu menjačnicu i kupite šilinge.

Kursevi: 1eur = 2720 TZS, 1$ = 2320 TZS.

Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Avio karte Beograd Zanzibar rizort
Smeštaj na plaži, Zanzibar, Tanzanija / Photo by Med J on Unsplash

Govori se svahili i engleski jezik.

Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

Noću je preporučljivo kretati se u grupi.

Električna energija: ponesite adapter za struju sa tri rupe zbog punjenja vaših mobilnih telefona – UK utičnica.
Mauricijus ima vreme +1 sati u odnosu na Srbiju tokom leta, a zimi +2h.

Preporuka je da se koristi flaširana voda.

Izbegavati pakovanje ili nošenje bilo koje vrste plastičnih kesa na ovu destinaciju, kako u čekiranom, tako i u ručnom prtljagu. Takođe, sve „zip kesice“ koje putnici koriste za pakovanje tečnosti, ne smeju se uneti u Tanzaniju, i ukoliko su ih putnici koristili tokom letenja, moraju ostati u avionu.

Savetujemo da pre polaska na putovanje proverite aktuelnu zdravstvenu situaciju na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije.

Prilikom boravka u Tanzaniji, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Adis Abebi – Etiopija, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Tanzaniju, putem sledećeg kontakt telefona: +251911508443 i elektronske adrese: serbambadis@yahoo.com.

Hotelski smeštaj na ZANZIBARU

Generalno, u septembru su najniže cene hotelskog smeštaja, a u februaru najviše.

Kod aerodroma je najbliži „Golden tulip airport“ (od 105€ sa doručkom, dvokrevetna soba).

Zatim, „In Africa stay“, „Camilla airport“, „27 cafe Zanzibar airport hotel“ (42€ dvokrevetna soba sa doručkom), „Airport Palace Zanzibar“ (od 40€).

Avio karta Beograd Zanzibar smeštaj
Rizort na Zanzibaru, Tanzania / Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Neke regije koje su popularne za turiste, za smeštaj: na zapadnoj obali – Zanzibar (glavni grad), pa severno i južno od njega, onda mesto Fumba na jugu, i duž istočne obale ima popularnih i prelepih plaža za hotelima.

Regije Pogwe beach – oko 50km istočno od glavnog grada, neki od popularnih hotela, kategorije 3-4*, su od 45-70€ za dvokrevetnu sobu sa doručkom (Santa Maria coral park, Queen of Sheba beach, Zummaridi beach hotel).

Zanzibar ima veliki izbor hotela od 100-200€ za istu uslugu (Azao resort, Seasons lodge, Pongwe beach).

Fantastičan je i Pongwe lodge, delux, oko 400€ polupansion za dvoje.

Najluksuzniji hoteli na ostrvu su od 250-570€ (booking.com) za polupansion u dvokrevetnoj sobi: Bluebay beach resort, Breezes beach…

U mestu Pingwe (istočna obala) najbolji hotel je Karafuu beach (od 100€ dvokrevetna soba), par kilometara severnije od glavnog grada je popularan hotel Verde (od 100€ dvokrevetna soba, dok je Hilton u glavnom gradu malo skuplji), hotel Asmini je od 75€ za dvokrevetnu sobu…

Paje beach ima dosta hotela na plaži, različitih kategorija. Hoteli sa 3-4* su od 55-80€ za dvokrevetnu sobu (Maisha matamu, sa doručkom; Kinazi upepo, Waterfront, White sands, Paje beach…)

Avio karte Beograd Zanzibar, morska zvezda
Morska zvezda, Zanzibar Tanzanija / Photo by Aleksandra Khoroshykh on Unsplash

Šta videti na ZANZIBARU

Ronjenje, snorkeling, ronjenje sa delfinima, ture začinima, jedrenje, jedrenje na dasci, krstarenje, vožnja kajakom i drugi sportovi na vodi su najpopularnije aktivnosti ovde.

Zanzibar city (Kameni grad) – Proglašen je 2000.godine UNESCO-vom svetskom baštinom, zbog bogatog kulturnog sadržaja i veličanstvene arhitekture sa arapskim, persijskim, indijskim i evropskim elementima.

Grad je polovinom 19.veka bio jedan od najznačajnijih u Indijskom okenau. Deli se na dva dela: stari deo, takozvani Kameni grad – Stone Town i novi deo Ng’ambo, što u prevodu znači Druga strana. Grad je spoj islamske i svahili kulture.

Nekadašnja Sultanova palata, koja je pretvorena u muzej (Palace Museum, ulica Mizingani rd, na obali), predstavlja idealnu polaznu tačku o upoznavanju istorije Zanzibara, starosti samog ostrva i bogatog uticaja različitih kultura. Palata je iz 19.veka.

Karta za ulaz u muzej iznosi oko 3$-4$.

Plaža Zanzibar avio karte
Plaža Zanzibar, Tanzanija / Photo by MARIOLA GROBELSKA on Unsplash

The house of wonders – Kuća čuda se nalazi na obali i definitivno predstavlja jednu od najznačajnijih i najpoznatijih znamenitosti ovog grada.

U to vreme, 1883.godine kad je otvorena, je bila najveća građevina i prva u Istočnoj Africi koja je posedovala lift i prva u Zanzibaru sa električnom strujom, zato se i zove Kuća čuda.

Nekada palata, gradjena za drugog sultana, a danas deo Svahili muzeja i Muzeja istorije i kulture Zanzibara, koji se obrušio krajem 2000.godine i traju rekonstrukcije još uvek.

Avio karte Beograd Zanzibar čamac
Lokalni čamac Zanzibar, Tanzanija / Photo by Rafal Jedrzejek on Unsplash

U neposrednoj blizini se nalazi Old Fort – Stara tvrđava, čije zidine kriju bolnu istoriju. Nekada su tu boravili robovi, pre nego što budu prodati, a danas se na ovom mestu održavaju kulturne i muzičke manifestacije. Najstariji je očuvan objekat u gradu, sa kraja 17.veka.

U okolini je i veliko šetalište sa brojnim marketima sveže ribe, začina i autentičnih suvenira, a mnogi od njih rade i do kasnih večernjih sati.

Hamamni persian baths – istorijsko persijsko kupatilo, sa organizovanim vodjenjem po lokalitetu od strane njihovog vodiča. Gradjeno je bilo za sultana. Adresa: Soko Ya Mohogo.

Katolička katedrala Sv. Josipa – gradjena je krajem 19.veka, po uzoru na marsejsku katedralu (Francuska). Adresa: Kathedral street.

Darajani market – sa lokalnim začinima, hranom, voćem…

Forodhani garden – uz obalu, trg, parkić, popularno da se dodje i gleda zalazak sunca, a bude i noćna pijaca morskih plodova, Anglikansku katedralu pored koje se nalazi muzej i spomenik izgrađen u čast robovima.

Obidjite i Stari portugalski slavoluk, u ulici Kaunda rd., iza kog je mali parkić.

Avio karte Beograd Zanzibar
grad Zanzibar iz vazduha, Zanzibar Tanzanija / Photo by Javi Lorbada on Unsplash

Zanimljiv muzej je i Peace memorial building – ovde je prikazana lokalna kultura i prirodno bogatstvo (ulica Benjamin Mkapa rd)

Kuća Fredija Merkjurija koji je ovde rođen 1946.godine. Sve o ovoj atrakciji pogledajte ovde: freddiemercurymuseum.com

Cheetah’s Rock – rezervat u kom možete susresti divlje životinje i „družiti“ se sa njima.
Više o samom rezervatu, načinu rezervacije ulaza i šta vas sve očekuje, pogledajte ovde: cheetahsrock.org

Prison Island – ostrvo džinovskih kornjača. Ovo ostrvo je prvobitno bilo stanište robova koji su radili u blizini, a kasnije se našao u vlasništvu britanskog ministra koji je hteo od njega da napravi zatvor, pa je tako i dobio ime.

Možete videti pravi afrički zatvor iz 19. veka, ali i dom džinovskih kornjača. Nalazi se na samo 6km udaljenosti od Stone Towna i izlet košta oko 20$.

Danas je to dom Aldabra džinovskih kornjača, koje možete da hranite, mazite i slikate se sa njima, najstarija uskoro slavi 196. rođendan!

Mnarani Marine Turtle Conservation Pond na krajnjem severu ostrva, na Nungwi plaži – još jedan rezervat gde su kornjače zaštićene. Nalaze se u bazenu.

Nadomak ovog rezervata je Baraka Natural Aquarium – ovde je dozvoljeno plivanje sa kornjačama.
Adresa: Near Mnarani Cottages, Nungwi – tuliazanzibar.com

Jozani šuma – bogata vegetacija, mnoštvo raznih lekovitih vrsta biljaka, a najčuvenija po endemskoj vrsti crvenih majmuna, koji ima samo u ovoj šumi na svetu.

Avio karte Beograd Zanzibar Nungwi plaža
Plaža Nungwi, Zanzibar, Tanzanija / Photo by Teodor Kuduschiev on Unsplash

Isto tako, zanzibarski leopard samo ovde živi. Za izlet u Jozani šumu poželjno je da imate zatvorenu obuću ili nešto straije zbog terena kojim se krećemo. Ulaz košta oko 10$, nalazi se u središtu ostrva, oko 40km istočno od glavnog grada.

Plivanje sa delfinima – Prvo se ide do sela Kizimkazi, na jugu Zanzibara, a zatim plovidba čamcima do mesta gde ćete se u otvorenom okeanu kupati sa jatom delfina. Cena ove ture je 50$ po osobi.

Blue safari: Za izlet na Blue safari poželjno je da imate nešto u čemu možete da hodate kroz vodu (zbog oštrih korala, algi, ježeva). Južni deo ostrva, kod mesta Fumba.

Najlepše plaže Zanzibara: rajske plaže belog peska – Nungwi plaža, Kendwa plaža, a plaža Paje važi za jednu od mirnijih plaža, idealnom za vodene sportove.

Na severozapadu ostrva je najlepša Matemwe plaža.

Avio karte Beograd Zanzibar, Matemwe plaža
Plaža Matemwe, Zanzibar, Tanzania / Photo by Crispin Jones on Unsplash

Plima i oseka – budite spremni da se naviknete na velike razlike između plime i oseke i to na celom ostrvu (pogotovo na jugu i istoku) i tokom cele godine.

Restoran The Rock – plaža Pingwe: istočna obala, potrebna je rezervacija. Čuveni restoran sa specijalitetima od morskih plodova.
therockrestaurantzanzibar.com

Javni prevoz na ZANZIBARU

Taxi je na svakom koraku, ali je ova opcija najskuplja i potrebno je da dogovorite okvirnu cenu unapred, kako vas ne bi prevarili. Takođe, postoji veći broj agencija za rentiranje vozila.

U svom hotelu se obavezno raspitajte da li imaju takozvani turistički kombi za vožnju po ostrvu jer je znatno povoljniji od prethodna dva sredstva.

Možda je najsporiji oblik transporta na ostrvu, ali definitivno najzanimljiviji svim turistima – vožnja kamionom dala-dala. Kamion pun lokalaca koji neretko vise i sa spoljne strane vozila predstavlja pravu avanturu.

Pre ulaska se raspitajte u kom pravcu i dokle ide, a vožnja do poslednje stanice iznosi samo 1$.

Aerodrom ABEID AMANI KARUME INTERNACIONAL AIRPORT ZANZIBAR (ZNZ)

Jedan od tri aerodroma u Tanzaniji. Nalazi se 5km južno od glavnog grada, Zanzibar city, na sredini zapadne obale ostrva Unguja.

Godišnje prodje oko 1.5 miliona putnika. Za duže čekanje, van zgrade ima par lokala i kafića koji imaju wi-fi (npr. Palm tree cafe, Jahazi caffe).

Ima letove za istočnu Afriku, Evropu i Bliski Istok.

Kako doći do/od aerodroma ABEID AMANI KARUME INTERNACIONAL AIRPORT ZANZIBAR

Do centra grada sa aerodroma se može uzeti taksi, koji nije baš jeftin, ili organizovati privatan prevoz.

Neke od opcija prevoza i transfera pogledajte ovde: lonelyplanet.com/tanzania/zanzibar-island/activities/zanzibar-arrival-transfer-zanzibar-airport-to-hotel

Sadrzaj: avio karte Beograd Zanzibar
JEFTINE AVIO KARTE BEOGRAD ZANZIBAR
Online jeftine avio karte Beograd ZANZIBAR
Avio karte za ZANZIBAR iz okruženja
Važne napomene za odlazak na ZANZIBAR iz Beograda
Hotelski smeštaj na ZANZIBARU
Šta videti na ZANZIBARU
Javni prevoz na ZANZIBARU
Aerodrom ABEID AMANI KARUME INTERNACIONAL AIRPORT ZANZIBAR (ZNZ)

Promocija Avio karte Beograd Zanzibar

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Zanzibar. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Afrika
Polasci Beograd ZanzibarMagazin - (ZNZ)

  Avio kompaije - (ZNZ)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air