avio karte
Avio karte Beograd Zeneva

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - ŽenevaJeftine avio karte Beograd Ženeva (GVA)

Ženeva je jedan od najvažnijih finansijskih i diplomatskih centara u Evropi i u njoj se nalazi najviše međunarodnih organizacija na svetu, uključujući mnoge agencije Ujedinjenih nacija i Crveni krst. Drugi je grad po veličini u Švajcarskoj I poznat pod imenom grad novca.

Online avio karte Beograd Ženeva

Letovi za Zenevu i jednostavna kupovina avio karte Beograd Zeneva. Beograd Zeneva avio karta na našem portalu uz besplatan servis. Zeneva Svajcarska čeka na Vas.

Najjeftinije avio karte Beograd Ženeva se kreću se od 69 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Easyjet”. Takodje do Ženeve vozi i Air Serbia, direktno i ove avio karte Beograd Zeneva iznose od 55 €

Jeftine avio karte Beograd Ženeva mogu se dobiti ukoliko Vaše putovanje isplanirate nekoliko nedelja ranije. Takođe do povoljne avio karte Beograd Ženeva možete doći ukoliko pratite promotivne ponude na našem portalu,

Letovi na relaciji Beograd Ženeva I obratno, dostupni su svakog petka I ponedeljka.

Avio karte Beograd Ženeva
Image by csr_ch from Pixabay

Jeftine avio karte za Ženevu (GVA) iz okruženja

Najniža cena avio karte Budimpešta Ženeva iznosi oko 67 €, a cena najpovoljnije avio karte Sofija Ženeva iznosi 69 €, dok se cene sa polaskom iz Tirane do Ženeve kreću oko 75 €, a avio karte iz Tivta do Ženeve kreću se od 69 €. Radi se o direktnim letovima sa niskobudžetnom avio kompanijom „Easyjet“.

Let avionom do Ženeve

Let iz Beograda do Ženeve traje oko 2h. Beograd Ženeva avio karta, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća svakog petka I ponedeljka.

Avio kompanija „Easyjet” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Hotelski smeštaj u Ženevi

Što se tiče smeštaja u Ženevi I generalno u Švajacarskoj, ukoliko nemate posebne želje, predlažemo Vam hotele sa 2* ili 3*. Skroman smeštaj sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom) biće sve što Vam je potrebno.

Mada, za Ženevu kao opšte poznat luksuzni ili Mondenski grad, takve su I cene smeštaja. Ukoliko dosta ranije rezervišete I avio karte Beograd Ženeva I Vaš smeštaj, ostvarićete dosta povoljnije cene. Ukoliko Vam treba pomoć pri odabiru smeštaja slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Zeneva, kako bi smo kreirali ponudu prema Vašim zahtevima.

Avio karte Beograd Ženeva jezero
Image by Heidelbergerin from Pixabay

Šta videti u Ženevi

Ženeva je grad koji nosi brojne laskave nadimke ali ako bismo je opisali ukratko, rekli bismo da je zanimljiva, mala I preskupa. Puno je lepih I atraktivnih destinacija u samom gradu a mi ćemo Vam posavetovati da posetite TOP 7 lokaliteta:

Ženevsko ili Lemansko jezero je drugo najveće jezero u srednjoj Evropi, a najveće u Švajcarskoj. Pripada I većim delom susednoj državi Francuskoj. Zajedno sa čuvenim gejzirom Jet d’Eau, Ženevsko jezero je najpoznatija atrakcija u gradu i slobodno možemo reći najlepši deo Ženeve.

Avio karte Beograd Ženeva parobrod
Image by Erich Westendarp from Pixabay

Katedrala Sv. Petra je reformistička crkva, sa čijih se tornjeva pruža pogled na celu Ženevu. Nalazi se na uzvišenom delu u centru grada, do koje možete doći iz jedne od najpoznatijih ulica kojom prolaze tramvaji i gde se nalaze sve najpoznatije svetske radnje. Ulaz u katedralu je besplatan.

Engelski vrt je jedan od najpoznatijih vrtova i zelenih površina u Ženevi koji se nalazi u samom centru grada, odmah pored već spomenutog simbola grada. Prepoznatljiv je po velikom cvetnom satu.

Palata nacija – Sedište UN od 1966. godine, Palata nacija sagrađena je između 1929. i 1936. godine, kako bi bila smeštena danas ugašena Liga naroda. Poseta uključuje obilazak u trajanju od jednog sata i ulazak u vrt. Ličnu kartu ili pasoš potrebno je pokazati pri ulasku.

Ostrvo Ruso leži između Pont du Mont – Blanc i Pont des Bergues. Na ostrvu je statua Žan Žaka Rusoa iz 1834. godine.

Ženevski muzeji – Zbog bogate istorije, Ženeva poseduje veliki broj muzeja. Neki od najpoznatijih su: Musee d’ethnographie de Geneve, Museum d’Histoire naturelle, Patek Phillipe Museum, Musée d’Art Et d’Histoire… Svi muzeji imaju zasebno radno vreme, ulaznice su pristupačne i možete svašta videti, od umetnina, istorije Ženeve, etnografije…

Stari grad – Ženevski Stari grad prepun je istorijske intrige i niza kafića, butika i terasa. Uglavnom je pešačka zona, uključujući Bourg-de-Four, bivšu rimsku tržnicu i najstariji trg u Ženevi. Pored brojnih bistroa i prodavnica u Starom gradu, glavne atrakcije uključuju: Hotel de Ville iz XV veka, sedište vlade u Ženevi i mesto osnivanja Lige naroda, kao i Stari Arsenal i Treille šetalište, koje nudi izvanredan pogled na grad.

Kada se nađete u Ženevi, isplanirajte šta želite da posetite, zabeležite na mapi I uživajte.

Javni prevoz u Ženevi

Ženeva je mali grad, ali ima široku, odlično razvijenu mrežu javnog transportnog sistema, u koju je uključen i Ženevski Cointrin (GVA) aerodrom i železničke stanice.

U javni prevoz spadaju autobusi, trolejbusi, vozovi, brodovi tramvaji I naravno taksi usluge su Vam na raspolaganju.

Na sledećem linku možete pronaći više informacija o javnom prevozu u Ženevi (kliknite ovde). Ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Zeneva.

Ženeva opšte i korisne informacije

Valuta: Švajcarski franak
Vremenska zona: GTM +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Uticnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +41 22
Populacija: oko 190 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 4 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA
Taxi: DA

Avio karte Beograd Ženeva aerodrom
Image by Pixource from Pixabay

Aerodrom Ženeva (GVA)

Međunarodni aerodrom u Ženevi (GVA) nalazi se na 4 km severozapadno od centra grada. Godišnji promet je preko 15 miliona putnika. Aerodrom služi kao središte za “Swiss International AirLines” i “Easyjet”.

Kako sa aerodroma do Ženeve

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite auto.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Ženeva
Online avio karte Beograd Ženeva
Jeftine avio karte za Ženevu (GVA) iz okruženja
Let avionom do Ženeve
Hotelski smeštaj u Ženevi
Šta videti u Ženevi
Javni prevoz u Ženevi
Ženeva opšte i korisne informacije
Aerodrom Ženeva (GVA)
Kako sa aerodroma do Ženeve

Promocija Avio karte Beograd Zeneva

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Zeneva. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Ženeva (GVA)

  Avio kompaije - Ženeva (GVA)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air