avio karte
Beograd – Ženeva


Avionske karte Beograd – ŽenevaOnline jeftine avio karte Beograd Ženeva (GVA)

Ženeva je jedan od najvažnijih finansijskih i diplomatskih centara u Evropi i u njoj se nalazi najviše međunarodnih organizacija na svetu, uključujući mnoge agencije Ujedinjenih nacija i Crveni krst. Drugi je grad po veličini u Švajcarskoj I poznat pod imenom grad novca.

Najjeftinije avio karte Beograd Ženeva se kreću se od 69 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Easyjet”.

Jeftine avio karte Beograd Ženeva mogu se dobiti ukoliko Vaše putovanje isplanirate nekoliko nedelja ranije.

Letovi na relaciji Beograd Ženeva I obratno, dostupni su svakog petka I ponedeljka.

Avio karte Beograd Ženeva
Image by csr_ch from Pixabay

Jeftine avio karte za Ženevu (GVA) iz okruženja

Najniža cena avio karte Budimpešta Ženeva iznosi oko 67 €, a cena najpovoljnije avio karte Sofija Ženeva iznosi 69 €, dok se cene sa polaskom iz Tirane do Ženeve kreću oko 75 €, a avio karte iz Tivta do Ženeve kreću se od 69 €. Radi se o direktnim letovima sa niskobudžetnom avio kompanijom „Easyjet“.

Let do Ženeve

Let iz Beograda do Ženeve traje oko 2h.

Avio karte Beograd Ženeva, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća svakog petka I ponedeljka.

Avio kompanija „Easyjet” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Hotelski smeštaj u Ženevi

Što se tiče smeštaja u Ženevi I generalno u Švajacarskoj, ukoliko nemate posebne želje, predlažemo Vam hotele sa 2* ili 3*. Skroman smeštaj sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom) biće sve što Vam je potrebno.

Mada, za Ženevu kao opšte poznat luksuzni ili Mondenski grad, takve su I cene smeštaja. Ukoliko dosta ranije rezervišete I avio karte Beograd Ženeva I Vaš smeštaj, ostvarićete dosta povoljnije cene.

Na sledećem linku možete pogledati ponudu hotelskog smeštaja u Ženevi (kliknite ovde).

Šta videti u Ženevi

Ženeva je grad koji nosi brojne laskave nadimke ali ako bismo je opisali ukratko, rekli bismo da je zanimljiva, mala I preskupa.

Puno je lepih I atraktivnih destinacija u samom gradu a mi ćemo Vam posavetovati da posetite TOP 7 lokaliteta:

  1. Ženevsko ili Lemansko jezero je drugo najveće jezero u srednjoj Evropi, a najveće u Švajcarskoj. Pripada I većim delom susednoj državi Francuskoj. Zajedno sa čuvenim gejzirom Jet d’Eau, Ženevsko jezero je najpoznatija atrakcija u gradu i slobodno možemo reći najlepši deo Ženeve.
  2. Katedrala Sv. Petra je reformistička crkva, sa čijih se tornjeva pruža pogled na celu Ženevu. Nalazi se na uzvišenom delu u centru grada, do koje možete doći iz jedne od najpoznatijih ulica kojom prolaze tramvaji i gde se nalaze sve najpoznatije svetske radnje. Ulaz u katedralu je besplatan.
  3. Engelski vrt je jedan od najpoznatijih vrtova i zelenih površina u Ženevi koji se nalazi u samom centru grada, odmah pored već spomenutog simbola grada. Prepoznatljiv je po velikom cvetnom satu.
  4. Palata nacija – Sedište UN od 1966. godine, Palata nacija sagrađena je između 1929. i 1936. godine, kako bi bila smeštena danas ugašena Liga naroda. Poseta uključuje obilazak u trajanju od jednog sata i ulazak u vrt. Ličnu kartu ili pasoš potrebno je pokazati pri ulasku.
  5. Ostrvo Ruso leži između Pont du Mont – Blanc i Pont des Bergues. Na ostrvu je statua Žan Žaka Rusoa iz 1834. godine.
  6. Ženevski muzeji – Zbog bogate istorije, Ženeva poseduje veliki broj muzeja. Neki od najpoznatijih su: Musee d’ethnographie de Geneve, Museum d’Histoire naturelle, Patek Phillipe Museum, Musée d’Art Et d’Histoire… Svi muzeji imaju zasebno radno vreme, ulaznice su pristupačne i možete svašta videti, od umetnina, istorije Ženeve, etnografije…
  7. Stari grad – Ženevski Stari grad prepun je istorijske intrige i niza kafića, butika i terasa. Uglavnom je pešačka zona, uključujući Bourg-de-Four, bivšu rimsku tržnicu i najstariji trg u Ženevi. Pored brojnih bistroa i prodavnica u Starom gradu, glavne atrakcije uključuju: Hotel de Ville iz XV veka, sedište vlade u Ženevi i mesto osnivanja Lige naroda, kao i Stari Arsenal i Treille šetalište, koje nudi izvanredan pogled na grad.

Kada se nađete u Ženevi, isplanirajte šta želite da posetite, zabeležite na mapi I uživajte.

Javni prevoz u Ženevi

Ženeva je mali grad, ali ima široku, odlično razvijenu mrežu javnog transportnog sistema, u koju je uključen i Ženevski Cointrin (GVA) aerodrom i železničke stanice.

U javni prevoz spadaju autobusi, trolejbusi, vozovi, brodovi tramvaji I naravno taksi usluge su Vam na raspolaganju.

Na sledećem linku možete pronaći više informacija o javnom prevozu u Ženevi (kliknite ovde).

Ženeva opšte i korisne informacije

Valuta: Švajcarski franak
Vremenska zona: GTM +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Uticnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +41 22
Populacija: oko 190 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 4 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA
Taxi; DA

Aerodrom Ženeva (GVA)

Međunarodni aerodrom u Ženevi (GVA) nalazi se na 4 km severozapadno od centra grada. Godišnji promet je preko 15 miliona putnika. Aerodrom služi kao središte za “Swiss International AirLines” i “Easyjet”.

Kako sa aerodroma do Ženeve

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite auto.

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air