avio karte
Avio karte Kraljevo Solun

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Kraljevo - SolunOnline avio karte Kraljevo Solun

Povratne avio karte Kraljevo Solun (SKG) možete kupiti za samo 51€. Kraljevo Solun avionom je opcija kojom se najbrže stiže direktnim letom avio linijom „AirSerbia“ i “Aegean Airlines”.

Avioni u toku letnje sezone, u period jun-septembar, saobraćaju svakodnevno u dva termina. U zimskom delu godine, ne rečunajući period oko novogodišnjih praznika, avio karte Kraljevo Solun su značajno jeftinije.

Rezervacija avio karte Kraljevo Solun

Da biste sebi obezbedili najjeftinije avio karte Kraljevo Solun potrebno je da besplatnu rezervaciju uradite barem četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Na našem sajtu u svakom trenutku možete potpuno besplatno online rezervisati avio karte Kraljevo Solun i na taj način obezbedit cenu i planirane termine putovanja.

Avio karte Beograd Solun
Image by emiliamaghiar from Pixabay

Jeftine avio karte za Solun iz okruženja

Ukoliko imate potrebu da letite u Solun iz gradova u okruženju, možete rezervisati avio kartu po sličnim cenama za let sa aerodroma Zagreb, Budimpesta, Temišvar i Sofija sa jednim presedanjem najčešće u Istambulu, Beču, Frankfurtu ili Bukureštu.

Pored mogucnosti da online platite avio karte Kraljevo Solun ova usluga je dostpna i za sve druge avio karte na našem sajtu. Plaćanje možete izvršiti platnim karticama american express, visa i master card.

Let do Soluna

Let od Soluna traje nešto duže od jednog sata. Pored naše nacionalne avio kompanije, grčki “Aegean Airlines” najčešći je avio prevoznik na relaciji Beograd Solun. Na relaciji Kraljevo Solun leti samo Air Serbia.

Aegean je najveća avio kompanija u Grčkoj i više puta je nagrađena i odlikovana za pouzdanost i tačnost.

Takođe, proglašavana je za najboljeg regionalnog prevoznika u više navrata, a postavila je i izuzetnov visoke standarde prilikom formiranja svoje flote kada je bezbednost u pitanju.

U svojoj floti trenutno ima 64 letelice od kojih najviše iz Erbas familije civilnih putničkih aviona tipa 320 i 321 neo koji su sinonim za pouzdanost i udobnost. Kada sletite, ne zaboravite da pomerite vase časovnike jedan sat unapred u onnosu na Srbiju, pošto se Grčka nalazi u GTM +2 časovnoj zoni.

Hoteli u Solunu

Hotelska ponuda ovog grada može zadovoljiti i najizbirljivije putnike.

Nakon što bezbedite Vaše avio karte KraljevoSolun, sve što je potrebno da zatražite ponudu za hotelski smeštaj i dostavičemo u najkraćem roku.

Ukoliko je razlog vaše posete Solunu čisto poslovan preporučujemo vam da se semestite u neki od hotela na Nikis bulevaru, glavnoj ulici koja je otvorena prema moru. Bulevar se proteže od od Bele kule do Aristotelovog trga, a u blizini se nalazi i solunski sajam.

Ako pak dolazite turistički, u zaleđu Nikis bulevara pružaju se ulice Cimiski, Ermu i Egnatia-glavne trgovačke ulice sa malim šarmantnim butik hotelima koji će vam omogućiti da budete u centru dešavanja i blizu najznačajnijih turističkih znamenitosti grada.

Ako u Solun dolazite u letnjoj sezoni, rezervišite hotel na krajnjem jugu Solunskog zaliva u nekom od poznatih gradskih letovališta Agia Triada, Nea Epivates ili Peria. Cene i raspoloživost hotela u Solunu možete proveriti klikom na sledeći link (ovde).

Solun gde i sta videti

Solun je jedan od najstarijih gradova na evropskom kontinentu, drugi je po veličini grad u Grčkoj i jedna od najvećih luka Evrope. Grad je dobio ime po kraljici Tesaloniki, sestri Aleksandra Velikog. U jezicima zapadne Evrope preovlađuje upravo naziv Tesaloniki dok se na istoku Evrope i u slovenskim državama upotrebljava naziv Solun.

U Solunu je trgovačka tradicija duga koliko i istorija grada, pa su stanovnici ljubazni i otvoreni prema strancima. Jedini je problem što većina ne zna engleski jezik ili jednostavno ne želi da ga govori pošto drži do tradicije.

 

Avio karte Beograd Solun gradski trg
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Kada se nađete u Soluni, najpre se prošetajte centralnom gradskom ulicom Nikis ili kako je ovde nazivaju Leoforos Nikis. Njom ćete najlakše stići od Arostotelovog trga do Bele kule, a prilikom šetnje možete napraviti predah u nekom od poznatih kafea i uživati u pogledu na Solunski zaliv.

Najpoznatiji simbol grada jeste upravo Bela kula. Sagrađena je u 15. veku u doba otomanske vladavine ovim gradom i prvobitno je služila kao tamnica. Najpre je nosila naziv krvava kula pošto su mnogi u njoj izgubili život. Nakon oslobođenja njeni zidovi su prekrečeni u belo pa je ponela sadašnji naziv.

Danas se u njoj nalazi Istorijski muzej grada, a pošto je visoka je 37 metara sa krova možete uživati u sjajnom pogledu na grad i zaliv. U neposrednoj blizini nalazi se se i spomenik Aleksanru Velikom na konju, kao i Arheološki muzej.

Ano Poli je jedini deo grada koji je bio pošteđen velikog požara 1917. godine pa je zadržao nekadašnju arhitekturu tipičnu za osmanlijske gradove. Karakterišu ga dvospratne kuće sa početka 20. veka i nalazi se na UNESCO listi kulturne baštine, a zaštićen je i od strane vlade, radi očuvanja tradicionalnog izgleda grada.

Solun je bogat spomenicima antičke civilizacije od kojih su najznačajniji ostaci Agore i rimskog foruma. Najočuvanija građevina na forumu je antički teatar u kojem se i danas leti održavaju koncerti.

U ovom gradu je rođen jedan od najvećih filozofa zapadne civilizacije Aristotel, pa su ulica i trg Aristotelos jedni od najlepših delova grada.

 

Avio karte Beograd Solun rimski ostaci u centru
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Najznačajnij lokacija za obilazak u Soluni za nas svakako je Srpsko vojničko groblje Zejtinlik. Na groblju je sahranjeno 8000 srpskih vojnika poginulih na Solunskom frontu 1918. godine.

Solun je oduvek bio poznat kao mesto dobrog provoda. Kvart Cinari ima najbolje restorane, dok u kvartu Katro možete večerati u nekom od restorana sa pogledom na zaliv i zalazak sunca.

Preporučujemo lokalna jela začinjena raznim biljkama, kao što su ruzmarin i beli luk, musaku, giros, suvlaki, pasticio i čuvenu grčku salatu sa sirom i maslinama.

Kupovinom avio karte Kraljevo Solun, dolazite na samo jedan korak od ovog predivnog grada, gde avantura i uživanje traju non stop.

Avio karte Beograd Solun trg Asristotel
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Transport u Solunu

Gradski prevoz omogućava da se lako možete prevesti iz jednog u drugi deo grada. Standardna karta vam omogućava 70 minuta vožnje do prvog poništavanja i maksimalno tri različita presedanja.

Na raspolaganju je dnevna i nedeljana karta koje vam u okviru 24 sata odnosno 7 dana pruža mogućnost neograničenog korišćenja prevoza. Metro saobraćaj još uvek nije uspostavljen i ako je sa gradnjom započeto još 2006. godine.

Do 2020. godine bi trebalo da profunkcioniše 33km dužine linija metroa, a odmah nakon toga bi krenula izgradnja podzemnog ili površinskog metroa prema aerodromu.

Treba pomenuti da je tokom iskopavanja pronađeno više od 300.000 vrednih arheoloških otkrića, a nedavno je pronađeno možda najvrednije – bezglava statua boginje Afrodite.

Solun opšte i korisne informacije

Valuta: evro (EUR)
Vremenska zona: GTM +2 (1 sat unapred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +30
Populacija: oko 400.000 stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 20 km
Metro sa aerdorma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

solun
Image by dimitrisvetsikas1969 from Pixabay

Aerodrom Solun (SKG)

Međunarodni aerodrome Solun “Makedonija”  (SKG) smešten je u predgrađu Mikra na 20 kilometara istočno od centra grada. Godišnje opsluži oko 6 miliona putnika i treći je po broju putnika u Grčkoj.

Aerodrom je otvoren davne 1930. godine, a danas raspolaže sa dve asfaltirane piste od kojih je jedna produžena na račun mora kako bi mogla da prima širokotrupne avione.

Planirana je i izgradnja novog većeg terminal koji bi kapacitet aerodroma podigao na 9 miliona putnika godišnje.

Kako sa aerodroma do centra Soluna

Do centra grada lako možete stići koristeći se taksijem ili rent a car servisom koji je dostupan 24 sata. Linije javnog saobraćajnog predužeća KTEL svkakodnevno saobraćaju na relaciji aerodrom – centar grada.

Avio karte Kraljevo Solun

Kako da rezervišem avio karte Kraljevo Solun?

Vaše putovanje u Solun započnite rezervacijom avio karte Kraljevo Solun. Rezervišite besplatno željeni let u samo nekoliko jednostavnih koraka:

 • – Uradite sami online besplatnu rezervaciju na web sajtu
 • – Pozovite nas na +381 (0)21 424 334 ili na +381 (0)69 42 43 424
 • – Pišite nam ili nas zovite na viber ili whats’app
 • – Rado ćemo Vas ugostiti u našoj agenciji u Novom Sadu, u ulici Jevrejska 10

U nastavku pogledajte detaljna uputstva za uspešno rezervisanje avio karte, uslove plaćanja, informacija o letovima.

Kako da napravim online rezervaciju avio karte Kraljevo Solun ?

Kada se odlučite i odredite datume Vašeg putvoanja, na našem sajtu u bilo kom trenutku možete napraviti besplatnu rezervaciju Vaše avio karte Kraljevo Solun.

Potrebno je samo da na početku stranice popunite tražena polja koja se tiču Vašeg termina odlaska i povratka, ako je povratni let i broja osoba koje putuju.

Nakon klika na pretragu, naš sistem će Vam ponuditi sve najbolje opcije za Vaš let Kraljevo Solun, prema unesenim parametrima.

Ukoliko niste u mogućnosti ili jednostavno ne želite da napravite sami online rezervaciju Vaše avio karte Kraljevo Solun, budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona.

Možete nas kontaktirati na brojeve telefona +381 (0)21 424 334 ili na +381 (0)69 42 43 424 (viber i whats`app), i mi ćemo umesto Vas, takođe potpuno besplatno, uraditi rezervaciju za Vaš let Kraljevo Solun.

Ukoliko Vam je lakše ili ste u inostranstvu, dostupni smo za Vas i preko vibera i Whatsapp-a +381 (0)69 42 43 424.

Pored rezervacije leta, slobodno nas možete pozvati i za druga pitanja u vezi vaše kupljene avio karte Kraljevo Solun kao i drugih detalja i informacija koje su Vam potrebne.

Avio karte Beograd Solun
Image by Richard Mcall from Pixabay

Kako da znam da je moja rezervacija avio karte Kraljevo Solun potvrđena?

Neposredeno nakon što obeležite i popunite sva tražena polja sa * i završite Vašu rezervaciju dobićete sistemsku potvrdu i šifru ( kombinacija brojeva i slova ) da je uspešno urađena rezervacija avio karte Kraljevo Solun.

Odmah nakon toga, na Vašu meil adresu koji ste upisali dok ste pravili rezervaciju, stići će Vam potvrda rezervacije / predračun sa detaljnim instrukcijima za plaćanje Vaše avio karte i iznosom u dinarima koji je potrebno uplatiti.

Koliko traje rezervacija avio karte Kraljevo Solun?

Rezervacija avio karte Kraljevo Solun u najvećem broju slučajeva traje do kraja istog dana, kad ste izvršili rezervaciju.

Trajanje rezervacije može biti duže i kraće od 24 h, a to zavisi isključivo od avio kompanije odnosno dinamike prodaje, promena na tržištu, promena tarifa avio karata i mnogih drugih faktora. Agencija ne može predvideti ovakve eventualne promene, te Vam savetujemo da Vašu kartu platite istog dana kada ste je rezervisali.

Koji je krajnji rok za uplatu avio karte Kraljevo Solun?

Obzirom da dužina trajanja rezervacije Vaše avio karte zavisi od avio kompanije, predlažemo Vam, da Vašu kartu uplatite istog dana kada je izvršena rezervacija, a u pojedinim slučajevima ( ako je let u narednih par dana ) uplatu izvršite odmah.

U suprotnom velika je verovatnoća da će avio kompanija otkazati Vašu rezervaciju ili će se promeniti cene letova, što bi moglo izazvati dodatne troškove.

Ukoliko ste pronašli kartu po nižoj promotivnoj ceni, na našem portalu, savetujemo da uplatu izvršite odmah nakon rezervacije avio karte Kraljevo Solun i tako osigurate karte po nižim cenama.

Kako mogu platiti avio karte za let Kraljevo Solun?

Za plaćanje Vaše avio karte za let Kraljevo Solun možete izabrati jednu od sledećih mogućnosti:

 • – napravite rezervaciju avio karte što je ranije moguće pre početka putovanja, jer tako povećavate verovatnoću nalaženja povoljnih karata
 • – prijavite se na naš newsletter i redovno pratite informacije o akcijama i promo cenama avio karata
 • – Izbegavajte putovanje u vreme velikih događaja i praznika
 • – Nemojte mimo objavljenih promocija avio kompanija čekati niže cene, jer ne postoji način da predvidite tarife avio karata
 • – Čim naiđete na let i cenu avio karte koja Vam je pristupačna, odmah napravite rezervaciju, jer je broj mesta po povoljnim cenama uvek ograničen.

Ukoliko ste pokušali i ne možete da pronađete cene letova koje bi Vam odgovarale, velika je verovatnoća da su povoljni letovi Kraljevo Solun već rasprodati, jer su kao takvi, ograničeni brojem mesta.

U tom slučaju probajte da promenite datume Vašeg putovanja polaska i/ili povratka, i sistem će pretražiti nove opcije i cene.

Da li mogu da menjam moju avio kartu Kraljevo Solun?

Da, možete, ali je važno da znate da se sve promene ( datuma putovanja, imena putnika i slično ) rade isključivo po uslovima i tarifama koje određuje avio kompanija svojim pravilnikom.

Imajte u vidu da ovakve promene stvaraju dodatne troškove, te je potrebno da pažljivo isplanirate Vaše putovanje ili da eventualne promene uradite znatno pre Putovanja.

Da li mogu da otkažem kupljenu avio kartu za let Kraljevo Solun?

U svakom trenutku možete otkazati Vašu avio kartu, ali je važno da znate da svako otkazivanje avio karte iziskuje velike troškove, odnosno najčešće ne postoji mogućnost da povratite Vaš novac, osim iznosa avio taksi.

Agencija će poslati zahtev za refundaciju uplaćenog iznosa, ali se ista ostvaruje samo pod uslovima i pravilima avio kompanije koja obavlja let Kraljevo Solun.

Da li mi je potrebno putno osiguranje za let Kraljevo Solun?

Predlažemo da uplatite putno zdravstveno osiguranje za svako putovanje van zemlje. Nakon što ste obezbedili avio karte za let Kraljevo Solun, nudimo Vam mogućnost da pribavite putno osiguranje naše osiguravajuće kuće ‘’Sava osiguranje’’.

Putno osiguranje možete kupiti putem našeg veb sajta u samo par koraka, popunjavanjem online obrasca. Takođe će Vam biti ponuđeno i dodatno osiguranje od Covid-a uz doplatu.

Avio karte za let Kraljevo Solun
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Šta je sve uračunato u cenu avio karte Kraljevo Solun?

Cenu koju ste dobili nakon pretrage avio karte Kraljevo Solun uvek uključuje sve aerodromske takse i ručni prtljag do 8 kg koji nosite u kabinu aviona.

Uz određenu doplatu, koju određuje isključivo avio kompanija, imate opciju da doplatite (ukoliko Vam je to potrebno) i dodatni prtljag. Cena i težina predatog prtljaga uvek zavisi od avio kompanije koja obavlja let Kraljevo Solun.

Cena avio karte Kraljevo Solun

Cena avio karte Kraljevo Solun koju je sistem prikazao nakon što ste popunili sve parametre i kliknuli na pretragu, je trenutna i promenljiva, i zavisi od mnogo faktora a najčešće je to datum putovanja i period kupovine avio karte za Solun.

Koja je cena avio karte za direktan let Kraljevo Solun

Avio karte za direktan let Kraljevo Solun kreće se od 60 EUR

Avio karte za direktan let Kraljevo Solun kreće se od 76 EUR

Avio karte za direktan let Kraljevo Solun kreće se od 77 EUR

Koja je cena avio karte za let sa jednim presedanjem Kraljevo Solun

Trenutno nema letova Kraljevo Solun sa jednim presedanjem.

Koja je cena avio karte za let sa više presedanja Kraljevo Solun

Avio karte za let Kraljevo Solun sa dva presedanja kreće se od 353 EUR

Avio karte za let Kraljevo Solun sa dva presedanja kreće se od 365 EUR

Avio karte za let Kraljevo Solun sa dva presedanja kreće se od 375 EUR

Avio karte za let Kraljevo Solun sa dva presedanja kreće se od 399 EUR

Let Kraljevo Solun
Image by Thanasis P. from Pixabay

Koji su aerodromi za let Kraljevo – Solun?

Odlazni aerodrom: Morava – KVO, Kraljevo, Srbija.

Dolazni aerodrom: Makedonia Apt – SKG, Solun, Grčka.

Kraljevo Solun letovi – informacije

Koje avio kompanije obavljaju let Kraljevo Solun ?

 • Air Serbia (direktan let)
 • Air Serbia (dva presedanja)

Let Kraljevo Solun obavlja kompanija Air Serbia

Trenutno nema informacija o trajanju leta Kraljevo Solun sa jednim presedanjem

Let Kraljevo Solun sa dva presedanja obavlja kompanija Air Serbia.

Koliko traje direktan let Kraljevo Solun?

Direktan let Kraljevo Solun, traje oko 01h 25m

Koliko traje let Kraljevo Solun sa jednim presedanjem?

Trenutno nema informacija o trajanju leta Kraljevo Solun sa jednim presedanjem

Koliko traje let Kraljevo Solun sa dva presedanja?

Let Kraljevo Solun sa dva presedanja traje oko 26h 00m

Koji su aerodromi za let Kraljevo Solun?

Vaš let Kraljevo Solun obuhvata sledeće aerodrome:

U slucaju da se radi o direktnom letu, aerodromi su sledeci:

 • Odlazni aerodrom: Morava – KVO, Kraljevo, Srbija
 • Dolazni aerodrom: Makedonia Apt – SKG, Solun, Grčka

U slučaju da se radi o letu sa dva presedanja gde je prevoznik avio kompanija Air Serbia, aerodromi su sledeći:

 • Odlazni aerodrom: Morava – KVO, Kraljevo, Srbija
 • Presedanje na aerodromu: Istanbul Airport – IST, Istanbul, Turska
 • Presedanje na aerodromu: Henri Coanda – OTP, Bukurešt, Rumunija
 • Dolazni aerodrom: Makedonia Apt – SKG, Solun, Grčka

Koji su gradovi za let Kraljevo Solun?

Vaš let Kraljevo – Solun obuhvata sledeće gradove:

 • Ukoliko je let sa dva presedanja i avio prevoznik je Air Serbia gradovi su Kraljevo, Istanbul, Bukurešt, Solun
Sadrzaj: avio karte Kraljevo - Solun
Online avio karte Kraljevo Solun
Jeftine avio karte za Solun iz okruženja
Let do Soluna
Hoteli u Solunu
Solun gde i sta videti
Transport u Solunu
Solun opšte i korisne informacije
Aerodrom Solun (SKG)
Kako sa aerodroma do centra Soluna
Avio karte Kraljevo Solun
Kako da napravim online rezervaciju avio karte Kraljevo Solun ?
Kako da znam da je moja rezervacija avio karte Kraljevo Solun potvrđena?
Koliko traje rezervacija avio karte Kraljevo Solun?
Koji je krajnji rok za uplatu avio karte Kraljevo Solun?
Kako mogu platiti avio karte za let Kraljevo Solun?
Da li mogu da menjam moju avio kartu Kraljevo Solun?
Da li mogu da otkažem kupljenu avio kartu za let Kraljevo Solun?
Da li mi je potrebno putno osiguranje za let Kraljevo Solun?
Šta je sve uračunato u cenu avio karte Kraljevo Solun?
Cena avio karte Kraljevo Solun
Koji su aerodromi za let Kraljevo - Solun?
Kraljevo Solun letovi - informacije
Koliko traje direktan let Kraljevo Solun?
Koliko traje let Kraljevo Solun sa jednim presedanjem?
Koliko traje let Kraljevo Solun sa dva presedanja?
Koji su aerodromi za let Kraljevo Solun?
Koji su gradovi za let Kraljevo Solun?

Promocija Avio karte Kraljevo Solun

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Kraljevo Solun. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci KraljevoMagazin - Solun (SKG)

Avio kompaije - Solun (SKG)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air