avio karte
Avio karte Niš Bazel

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Niš - BazelOnline avio karte Niš Bazel (BSL)

Bazel je treći je grad po broju stanovnika,a drugi po veličini u Švajacarskoj. Grad se nalazi u severozapadnom delu na obalama reke Rajne. Samo mesto ima izuzetno dobar položaj i graniči se sa Nemačkom i Francuskom, a poznat po svojim muzejima njih četrdesetak, modernoj arhitekturi i prelepom starom gradu.

Najjeftinije avio karte Niš Bazel se kreću se od 22 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”. Na našem sajtu možete uraditi potpuno besplatnu online rezervaciju ili kupiti online avio karte uz opciju plaćanja karticom.

Avio karte Niš Bazel, direktno i povoljno. Wizzair Nis Basel leti 2 puta nedeljno. Rezervišite besplatno let Nis Bazel. Nis Basel letovi uz online plaćanje.

Jeftine avio karte Niš Bazel mogu se dobiti ukoliko ne planirate put tokom perioda praznika (Nove godine, božićnih i uskršnjih praznika) i velikih manifesticaja. Letovi na relaciji Niš Bazel I obratno, dostupni su svakog petka I ponedeljka.

Avio karte Niš Bazel
Image by bboellinger from Pixabay

Jeftine avio karte za Bazel (BSL) iz okruženja

Najniža cena avio karte Budimpešta Bazel iznosi oko 57 €, direktan let je u pitanju, sa low cost avio kompanijom “Wizz Air”- Cena najpovoljnije avio karte Sofija Bazel iznosi 39 evra, takođe sa avio kompanijom “Wizz Air”.

Let do Bazela

Wizzair Nis Basel let traje oko 2 sata i 10 minuta.

Avio karte Niš Bazel, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća svakog petka I ponedeljka.

Avio kompanija „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Avio karte Niš Basel tramvaj
Image by Albrecht Fietz from Pixabay

Hotelski smeštaj u Bazelu

Što se tiče smeštaja u Bazelu I generalno u Švajacarskoj, ukoliko nemate posebne želje, predlažemo Vam hotele sa 2* ili 3*. Skroman smeštaj sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom) biće sve što Vam je potrebno. Na sledećem linku možete pogledati hotelsku ponudu u gradu Bazel (kliknite ovde).

Šta videti u Bazelu

Bazel se nalazi na velikoj reci Rajni, pa je samim tim i lučki grad.  Što se tiče ovih opštih informacija o ovom gradu, ne možemo zaobići činjenicu da je Bazel jedan od najvećih centara farmaceutske industrije.

Grad koji karakteriše prilična osobenost elegantne tišine, mirnoće i puno, puno sjajnih utisaka u vidu turističkih atrakcija. Bazel kao pravi Evropski grad zaista prepoznaje kontrast istorije i savremene arhitekture.

Ukoliko se nađete I dozvolite sebi da istražujete grad, predlažemo Vam da započnete od Starog grada. Stari Grad Altstad je prebogat I prepun starim Švajcarskim nacionalnim spomenicima. Neke od najstarijih zgrade u starom gradu ili Altstadtu potiču iz 14. veka. Ovim ulicama nekada su hodale istorijske ličnosti poput Erazma, teologa i humanista iz 16. Veka.

Avio karte Niš Basel katedrala panorama
Avio karte Niš Basel tramvaj

Nikako ne želite da propustite priliku da vidite srednjevekovnu katedralu Basel Minster sa svoje dve kule, Georgsturm i Martinsturm. Katedrala privlači veliki broj turista svake godine I sagrađena je na brdu iznad reke Rajne I omogućava turistima fenomenalan pogled na reku I grad.

Karneval ili Fašnaht je najuzbudljiviji događaj godine u Bazelu. „Tri najbolja dana“ u godini, kako ih zovu meštani. U tom periodu, Basel postaje dom raznim muzičarima, plesačima i drugim izvođačima. Na sledećem linku možete saznati sve o karnevalu (kliknite ovde) Ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Niš Bazel.

Zoološki vrt u Bazelu pod nazivom Zooli, otvoren je prvi put 1874. i od tada su glavno turističko odredište grada. Vrt ima veliku raznolikost i autohtonih i egzotičnih životinja koje i popularna je destinacija za izlete i vredi posetiti u bilo koje doba  godine.

U letnjim mesecima park je idealno mesto za šetnju na otvorenom. U sklopu zoološkog vrta nalazi se i vivarijumu ukoliko želite da otkrijete podvodni svet i životinje koje u njemu žive.

Bazelska fabrika papira – Papiermühle, takođe poznata kao švajcarski muzej za papir, pisanje i štampanje u Bazelu, prvenstveno je posvećena proizvodnji papira, umetnosti štampanja knjiga i pisanje uopšte. Interesantan muzej od nacionalnog značaja.

Švajcarska je poznata po svojoj predivnoj čokoladi, ali ono što ćemo Vam predložiti zaista je spektakularno iskustvo I prilika da kreirate čokoladu baš po svom ukusu. Chocolatier Beschle nudi nešto posebno za svoje posetioce. Ovde ne samo da možete da probati ukusnu ponudu Beschlueove čokolade, već možete videti celi proces proizvodnje i upoznate se sa likovnom umetnošću od čokolade. Posetioci takodje imaju priliku da primene ono što su naučili tokom posete, kako bi kreirali svoju sopstvenu čokoladu.

Avio karte Niš Basel pogled sa reke
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Bazel je predivan industrijski grad u Švajcarskoj, savršeno stacioniran, prepun kulturno istorijskim znameđem, obogaćen Rajnom I grad u kojem ćete uživati…

Stoga besplatno rezervišite avio karte Niš Bazel i avantaru za Vas počinje.

Javni prevoz u Bazelu

Grad Bazel i okolina imaju odličnu mrežu javnog prevoza koja je poznata po tačnosti, kratkim vremenima čekanja i modernim vozilima.

Zeleni i žuti tramvaji Bazela postali su neodvojivi dio gradskog pejzaža.

Zajedno sa autobuskom mrežom, oni obezbeđuju da se stanovnici grada i posetioci mogu brzo i udobno kretati po gradu, pa čak i preko granice u susedne zemlje Francusku i Nemačku.

Kao gost hotela u gradu na Rajni, takođe možete profitirati od BaselCard-a, koji vam omogućava korišćenje mreže javnog prevoza za čitavo vreme vašeg boravka.

Na sledećim linkovima možete saznati sve potrebne informacije vezane za javni prevoz u Bazelu (busevi I tramvaji), (vozovi), (bajsevi). Ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Niš Bazel.

Bazel opšte i korisne informacije

Valuta: Švajcarski franak
Vremenska zona: GTM +1 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Uticnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +41 61
Populacija: oko 170 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 3,5 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Avio karte Niš Basel aerodrom
Image by Martin Moser from Pixabay

Aerodrom Bazel (BSL)

Međunarodni evropski aerodrom Bazel – Miluz – Frajburg udaljen od Bazela 3,5 km, MIluza 20 km a od Frajburga 46 km. Nalazi se u području Francuske opštine Sen Luj. Godine 2018. Prvi put je zabeležio više od 8 miliona putnika.

Kako sa aerodroma do Bazela

Sa aerodromA do centra grada možete doći taksijem, autobusom, vozom ili autom.

Sadrzaj: avio karte Niš - Bazel
Online avio karte Niš Bazel (BSL)
Jeftine avio karte za Bazel (BSL) iz okruženja
Let do Bazela
Hotelski smeštaj u Bazelu
Šta videti u Bazelu
Javni prevoz u Bazelu
Bazel opšte i korisne informacije
Aerodrom Bazel (BSL)
Kako sa aerodroma do Bazela

Promocija Avio karte Niš Bazel

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Niš Bazel. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci NišMagazin - Bazel (BSL)

  Avio kompaije - Bazel (BSL)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air