avio karte
Avio karte Niš Berlin (Brandenburg) BER

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Niš - Berlin (Brandenburg) BEROnline jeftine avio karte Niš Berlin – Brandenburg

Glavni i najveći grad Nemačke, Berlin je danas jedan od najvažnijih političkih i kulturnih centara Evrope. Ovde dolaze turisti iz celog sveta, od ljudi koji žele da nauče više o istoriji ovog područja, umetničkih duša, gurmana i pivopija pa sve do onih koje zanima kreativna, urbana strana grada, noćni život ili odmor od svega.

Ryanair Nis Berlin relacija i avio karte Niš Berlin direktnim letom. Besplatna rezervacija za Nis Berlin avionom i online plaćanje.

Najpovoljnija cena avio karte Niš Berlin kreće se od 27 €, sa uključenim aerodromskim taksama I ručnim prtljagom od 8 kg. Iz Niša možete lako stići do Berlina (aerodrom Brandenburg BER) sa direktnom linijom low cost avio kompanije „Ryanair“.

Avio karte Niš Berlin takođe možete obezbediti brzo, lako I jednostavno, samo je potrebno da isplanirate Vaše putovanje bar nekoliko nedelja ranije kako bi ste obezbedili promotivne tarife avio karte Niš Berlin.

Avio karte Niš Berlin
Image by jiriposival0 from Pixabay

Jeftine avio karte za Berlin (BER) iz okruženja

Najniža cena avio karte Podgorica Berlin iznosi oko 35 € za povratno putovanje dok je najpovoljnija karta iz Bukurešta do Berlina se kreće od 33 €, a cena iz Budimpešte se kreće oko 29 €. Radi se o direktnim letovima avio kompanije „Ryanair“.

Let avionom do Berlina

Avio karte Niš Berlin, odnosno let na ovoj relaciji traje oko 2 sat i 5 minuta. Radi se o direktnom letu low cost avio kompanije „Ryanair“.

Avio kompanija „Ryanair“ u svoje cene avionskih karata uključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, dok redovan prtljag nije uključen u osnovnu cenu avio karte Niš Berlin i doplaćuje se po tarifi avio kompanije.

Hotelski smeštaj u Berlinu

Berlin je veliki grad, metropola sa brojnim, kvalitetnim smeštajnim objektima. Nemačka kategorizacija se zasniva na standardima koje je propisalo nacionalno udruženje hotelijera i za klasu su bolji nego kategorizacije u Italiji, Grčkoj i Srbiji.

Ukoliko nemate prevelike zahteve u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*.

Cene noćenja po osobi se mogu naći po ceni od oko 20 evra. Berlinski hoteli vrlo često nude samo uslugu smeštaja, dok se doručak doplaćuje (od 5 do 15 evra).

Velik broj hostela i stanova koji se izdaju omogućavaju vrlo povoljan boravak. Hotel 103 je kategorisan sa 2*, smešten je u kvartu Prenzlauer Berg, dobro je povezan sa centralnim trgom, Aleksandarplac.

Kao i avio karte Niš Berlin i hotelski smeštaj, predlažemo Vam da rezervišete nekoliko nedelja pre putovanja.

Našu sjajnu ponudu za smeštaj u Berlinu možete pogledati na sledećem linku (kliknite ovde). ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Niš Berlin.

Avio karte Beograd Berlin parlament
Image by Peter Dargatz from Pixabay

Šta videti u Berlinu

Berlin je jedan od najboljih gradova za turističku posetu. Nije bitno ko ste, šta ste, šta vas zanima ili šta želite da vidite tokom svog odmora, Berlin ima sve. Ako vas zanima istorija, muzika, hrana, šoping, noćni život, parkovi, arhitektura, umetnost, apsolutno sve možete pronaći u njemu. Mozda ćete odlučiti i da živite u ovom gradu. Berlin je nesvakidašnji!

Kada se nađete u Berlinu, predlažemo Vam TOP 7 destinacija koje biste trebali da posetite:

Rajhstag je verovatno najpoznatija građevina u čitavoj Nemačkoj, u kojoj danas zaseda Bundestag, nemački parlament. Građevina je otvorena za javnost, tako da ukoliko kupite ulaznice na vreme, možete da obiđete i samu zgradu i kupolu po kojoj je čuvena. Ulaz je besplatan i radno vreme je od 08h-24h a vreme posete je u 21;45h.

Brandenburška kapija je simbog grada po kojem je opšte poznat u svetu. Podignuta u 18. veku na mestu stare gradske kapije a na današnjem Pariskom trgu i svedok mnogim bitnim događajima u gradskoj istoriji.

Čekpoint Čarli je jedini granični prelaz između istočnog sovjetskog sektora i zapadnog Berlina pod kontrolom američke vojske koga su stranci mogli koristiti. Bio je u upotrebi između 1945. i 1990. godine i povezivao je Centar u istočnom Berlinu i Kreuzberg u zapadnom delu grada. Danas je velika atrakcija i vojnici se svakodnevno slikaju sa turistima.

Avio karte Beograd Berlin berlinski zid grafiti
Image by Peter Dargatz from Pixabay

Galerija istočne strane je zapravo veliki komad Berlinskog zida. Oslikan je muralima koji su često političke tematike. Zid je podignut 1961. godine i predstavljao je glavni simbol Hladnog rata. Ova galerija se proteže na 1.3 kilometara i sastoji iz preko 100 slika koje ilustruju političke promene koje su se dešavale 1989. i 1990. godine. Najpopularnija dela na zidu su Bratski Poljubac i trabant koji probija berlinski zid.

Muzejsko ostrvo – U Berlinu ima mnogo sjajnih muzeja – ali ubedljivo najpoznatiji se nalaze na takozvanom Muzejskom ostrvu, severnom delu ostrva na reci Špreji u samom centru Berlina. Ovde se nalazi 5 muzeja: Stari muzej, Novi muzej, Stara nacionalna galerija, Muzej Bode i Pergamonski muzej.

Zoološki vrt nalazi se u srcu zapadnog dela grada. Najstariji je zoološki vrt u Berlinu i poznat je po velikom broju različitih životinjskih vrsta i čak 18.600 životinja.

Šarlotenburg palata je impresivni dvorac koji se nalazi u zapadnom delu grada. Sagrađen u 17. veku, sa predivno uređenim vrtovima. Unutrašnjost palate je bogato ukrašena u barokonom i rokoko stilu. Jedini je preživeli dvorac u Berlinu, dok je većina građena u susednom Potsdamu.

Grad je pun znamenitosti koje ne mogu sve da se vide za jedan vikend, pogotovo ako planirate tokom boravka da vidite i noćni život. Ponuda za turiste je ogromna, hrana je fenomenalna od fast food-a do tradicionalnih jela, zaista ovaj grad Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Na vreme rezervišite Vaše avio karte Niš Berlin i smeštaj i započnite razgledanje i uživanje u Nemačkoj prestonici.

Javni prevoz u Berlinu

Javni gradski prevoz u Berlinu je fantastično organizovan. Od podzemne i nadzemne željeznice, preko autobusa, tramvaja i metroa.

Berlin ima izgrađen Sve autobuske linije su obeležene trocifrenim brojevima, a najznačajnije za turiste su linije 100 i 200, jer ih možete koristiti za obilazak grada.

Berlinski željeznički sistem (SBahn and UBahn) ima dužinu od 473 km. Ako dodamo na to još 120Km tramvajskih linija i čak 150 autobuskih stanica gradskog prevoza, shatićete da je ovo jedan od najimpresivnijih saobraćajnih sistema na svetu.

Ako planirate da vidite što više stvari u Berlinu tokom vašeg putovanja, vredi kupiti Berlinsku karticu dobrodošlice (Berlin Welcomecard). Berlin je veliki grad sa puno mesta koje treba istražiti i zato cete imati problem da posetite sva mesta ako ne budete koristitili odličan gradski prevoz koji povezuje ceo grad. Welcomecard uključuje sva prevozna sredstva grada, a uz to dobijate i mali priručnik.

Uz njega dobicete mnogobrojne popuste i ponude za preko 500 radnji, atrakcija, pozorišta i restorana. Cena se kreće od 19.90€ za 48h, ali možete dodati dodatne dane ili uključiti aerodromski prevoz ili ulaz u muzeje ako želite.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Berlinu možete pogledati na sledećem linku (kliknite ovde).

Berlin opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +2 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: (+49) 30
Populacija: oko 3,8 miliona
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 18 km
Voz sa aerodroma: DA
Autbus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Berlin Brandenburg (BER)

Aerodrom u Berlinu Brandenburg „Villi Brandt“ je međunarodni aerodrom koji se nalazi u blizini Berlina, glavnog grada Nemačke. Nalazi se pored aerodroma Berlin Schonefeld u Schonefeldu, 18 kilometara južno od centra grada.

Kako sa aerodroma do centra grada

Sa aerodroma do centra Berlina možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite auto (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Niš - Berlin (Brandenburg) BER
Jeftine avio karte za Berlin (BER) iz okruženja
Let avionom do Berlina
Hotelski smeštaj u Berlinu
Šta videti u Berlinu
Javni prevoz u Berlinu

Promocija Avio karte Niš Berlin (Brandenburg) BER

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Niš Berlin (Brandenburg) BER. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci NišMagazin - Berlin (Brandenburg) BER (BER)

Avio kompaije - Berlin (Brandenburg) BER (BER)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air