avio karte
Avio karte Niš Malme

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Niš - MalmeOnline avio karte Niš Malme (MMX)

Malme je treći grad po veličini u Švedskoj, od Kopenhagena je udaljen 35 minuta vožnje preko najdužeg mosta u Evropi Oresund. Malme je skandinavski biser, grad kulture, pristojnog životnog standarda i nezaboravne zabave.

Najjeftinije avio karte Niš Malme se kreću se od 59 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Wizzair Nis Malme let je dostupan dva puta nedeljno. Besplatna rezervacija avio karte Niš Malme i Malme Nis uz premium servis. Malme avion wizz air kompanije.

Jeftine avio karte Niš Malme

Jeftine avio karte Niš Malme mogu se dobiti ukoliko planirate Vaše putovanje u toku prolećnih meseci, preporučujemo april ili maj.

Avio karte Niš Malme, dostupni su ukoliko izaberete polazak u petak a povratak u ponedeljak. Takođe povoljnije avio karte Niš Malme možette obezbediti ukoliko pratite naše promocije i akcije redovno.

Avio karte Niš Malme
Image by arniii from Pixabay

Jeftine avio karte za Malme (MMX) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Malme iznosi oko 57 €, direktan let je u pitanju, sa low cost avio kompanijom “Wizz Air”, dok cena najpovoljnije avio karte Beograd Malme iznosi 59 evra, takođe sa avio kompanijom “Wizz Air”.

Let avionom do Malmea

Malme je jedan od gradova u Evropi do koga je najlakše i najpovoljnije, shodno udaljenosti, stići iz Niša. U ovom momentu avio kompanija “Wizz Air” leti direktno petkom I ponedeljkom.

Wizzair Nis Malme let traje 2h I s obzirom na udaljenost ova dva grada, cena je više nego prikladna I povoljna, a tek brzina transporta, zaista fenomenalno.

Hotelski smeštaj u Malmeu

Postoje veliki broj aplikacija koje možete koristiti da pronađete smeštaj u Malmeu, ali naš savet je da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Niš Malme I dostavićemo ponudu za hotelski ili apartmanski smeštaj, shodno Vašim zahtevima I strukturi putnika.
Cene hotela po osobi mogu da iznose oko 30 € po danu.

Šta videti u Malmeu

Malme je zapravo treći grad po veličini u Švedskoj i glavni je grad regije Skanija. Istorijski i geografski je više povezan sa Danskom, ali krajem 17. veka i zvanično pripada Švedskoj. Malme je površinski i po broju stanovnika sličan Novom Sadu i broji oko 300.000 stanovnika, bez okolnih mesta.

Predlažemo Vam da Vaš obilazak Malmea započnete od centra, na kojem ćete uživati. U blizini se nalazi I Trg Lila Torg, koji je prepun kafića I restorana I odlično mesto za istraživanje.

Avio karte Beograd Malme setaliste i marina
Image by Martin Wilson from Pixabay

Najstariju zgradu u Malmeu obavetno morate posetiti a to je crkva Svetog Petra. Potiče iz XIV veka i nalazi se u blizini Velikog Trga. Poznata među turistima zbog gotičkih slika na zidovima, svodovima u kapeli i tornja koji ide 105 metara u visinu. Njena fasada je takođe tamne crvene boje, kako doliči ovoj državi.

Renesansni dvorac u Skandinaviji koji je pažljivo čuvan najduži vremenski period je Malmohus Slott ili Dvorac Malmea. Dvorac svojim hladnim, glečernim izgledom izaziva strahopoštovanje, ali i divljenje njegovoj specifičnoj lepot.

Nalazi se u velikom parku tako da zelenilo ublažava njegovu strogu tvrdoću. Danas se u njemu nalaze četiri muzeja – Pomorski muzej, Muzej umetnosti, Gradski muzej i Tropikarium.

Oresund most – most koji spaja dve države, Švedsku i Dansku preko istoimenog zaliva se ubraja u najveće infrastrukturne evropske projekte, dugačak je 16, 4 kilometara i na njemu postoje četiri saobraćajne trake, dve za voz i dve za vozila.

Cela konstrukcija mosta se sastoji od mosta, tunela i veštačkog ostrva Peberholm. Tunel se nalazi ispod mora, tako da vožnja preko mosta u jednom momentu podseća na rolerkoster, jer voz odjednom zaranja pod vodu.

Most za saobraćaj je svečano otvoren 1. jula 2000. godine. Most povezuje grad Malme u Švedskoj i Kopenhagen u Danskoj, a preko njega godišnje pređe više od šest miliona vozila.

Avio karte Beograd Malme oresund most
Image by Hans Stolpe from Pixabay

Ako ste ljubitelj filma, predlažemo Vam seriju Bron/Broen, fenomenalno remek-delo kinematografije, čiji naziv je dobio ime baš po Oresund mostu i velikom značaju u povezanosti između Danske I Švedske.

Ridersborg obala je mesto gde Malme izlazi na more, na prvi pogled izgleda kao ogroman park ali daleko više je od toga. Imaćete subjektivan osećaj da je temperature visoka ali onda proverite tačnost temperature u celzijusima.

Jedan od simbola Malmea, Turning Torso je moderna građevina koja važi za najvišu u celoj Skandinaviji. Visoka je impresivnih 190 m. Ovaj div sagrađen je 2005. godine, a ono što je zanimljivo je uprravo njen izuvijani izgled.

Avio karte Beograd Malme zgrada turning torzo
Image by Alex Waltner from Pixabay

Zgrada sadrži 54 sprata, a na vrhu je otvoren restoran sa čije terase se može uživati u predivnoj panorami, a pogled dopire čak do susedne države Danske i njenog grada Kopenhagena.

Zgrada Opere je jedna od većih operskih kuća u Skandinaviji. Izgrađena između 1933. i 1944. godine, i što se tiče njenog izgleda, pažnju privlače mermerne stepenice i scena koja prati oblik amfiteatra. Njen auditorijum broji 1.508 mesta, a na raznovrsnom repertoaru se nalaze opere, mjuzikli, koncerti klasične muzike.

U Malmeu se nalazi oko 20 muzeja sa različitim postavkama, iz mnogih oblasti.

Preporučujemo Muzej modernizma osnovan je 2009. godine kao deo državnog muzeja moderne umetnosti u Stokholmu. Posetioci ovog muzeja imaju priliku da vide mnogobrojne izložbe, uključujući film, fotografiju, slike ali i dizajn.

Ribersborg je gradska peščana plaža dugačka dva kilometara i nalazi se u blizini zapadne gradske luke. Plaža nosi naziv Švedska rivijera i omiljeno je mesto među meštanima tokom leta. Pored nje se nalazi bazen za nudiste, sauna na drva izgrađena krajem XIX veka i veliki broj tuš-kabina.

Avio karte Beograd Malme plaža rosenborg
Image by Laura Åkerblom from Pixabay

Malme je nezavisan mali svet zatočen u jednom gradu. On pruža i mnogobrojne opcije, i velike lepote koje treba videti i upoznati.

St0ga rezervišite besplatno avio karte Niš Malme, isplanirajte Vaš odmor i uživajte u Malmeu.

Javni prevoz u Malmeu

Malme je izuzetno moderan I savremen grad, i baš kao što i razmišljamo o Švedskoj kao o jednoj „savršenoj“ zemlji, takav je i javni gradski prevoz u Malmeu. Čini ga odlična mreža gradskih autobusa, tramvaja i metroa.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Malmeu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde). ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Niš Malme.

Malme opšte i korisne informacije

Nakon rezervacije avio karte Niš Malme potrebno je znati sledeće:
Valuta: Švedska kruna – SEK
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +46
Populacija: 300 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 28 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Taksi sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Malme (MMX)

Međunarodni aerodrom u Malmeu (MMX) je četvrti po veličini grad u Švedskoj, smešten 28 km istočno od centra grada. Godišnji promet putnika na aerodromu je preko 2,5 miliona.

Kako sa aerodroma do Malmea

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom, ili autom, ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Niš Malme kako bi Vas detaljno uputili.

Sadrzaj: avio karte Niš - Malme
Jeftine avio karte Niš Malme
Jeftine avio karte za Malme (MMX) iz okruženja
Let avionom do Malmea
Hotelski smeštaj u Malmeu
Šta videti u Malmeu
Javni prevoz u Malmeu
Malme opšte i korisne informacije
Aerodrom Malme (MMX)
Kako sa aerodroma do Malmea

Promocija Avio karte Niš Malme

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Niš Malme. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci NišMagazin - Malme (MMX)

  Avio kompaije - Malme (MMX)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air