avio karte
Avio karte Niš Salzburg

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Niš - SalzburgOnline avio karte Niš Salzburg (SZG)

Ako biste želeli da provedete romantičan vikend podno Alpa, predlažemo vam putovanje Nis Salzburg avionom. Avio karte Niš Salzburg dostupne su od 2019. godine.

Najjeftinije avio karte Niš Salzburg se kreću od 62 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna tokom promocija nacionalnog avio prevoznika „Air Serbia„.

Rezervacija avio karte Niš Salzburg

Ukoliko se vaš plan putovanja ne poklopi sa promotivnim periodom, avio karte Niš Salzburg možete da rezervišete za oko 100 evra.

Jeftine avio karte Niš Salzburg mogu se dobiti ukoliko ne planirate put tokom perioda praznika (Nove godine, božićnih i uskršnjih praznika). Na letu Niš Salzburg saobraća naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia”.

Na našem sajtu možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte Niš Salzburg. Kako bi obezbedili najpovoljniju cenu da napravite besplatnu rezervaciju avio karte Niš Salzburg. Pored besplatne rezervacije postoji mogućnost i online plaćanja svih avio karata kao i avio karte Niš Salzburg.

Avio karte Niš Salzburg
Image by Zenofotok from Pixabay

Jeftine avio karte za Salzburg (SZG) iz okruženja

Najniža cena avio karte Podgorica Salzburg iznosi oko 250 € za povratno putovanje, na letu sa jednim presedanjem. Cena najpovoljnije avio karte Sarajevo Salzburg je 240 evra, dok je avionska karta Beograd Salcburg oko 235 evra.

Avio karta Zagreb Salzburg je oko 265 evra. Jedino iz Niša postoji direktan let za Salcburg, dok iz svih gradova u okruženju jedina opcija leta za Salzburg je sa minimum jednim presedanjem. Na ovim relacijama saobraćaju „Turkish airlines“ i „Lufthansa„.

Let do Salzburga

Let iz Niša do Salzburga traje oko 1 sat i 40 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Air Serbia“.

Avio karte Niš Salzburg se obavlja direktnom avio-linijom koja saobraća utorkom i petkom (u jesenjem periodu), i to: INI/SZG utorak 18.10h – 19.55h, petak 13.20h – 15.05h; SZG/INI utorak 20.40h – 22.15h, petak 15.50h – 17.25h. Tokom letnje sezone, Air Serbia ima letove za Salzburg ponedeljkom i četvrtkom.

Avio kompanija „Air Serbia” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju (cena za povratno putovanje za prtljag iznosi od 55 eur).

Avio karte Niš Salzburg visoki salzburg
Image by Wolfgang Zimmel from Pixabay

Salzburg avio karte i hotel

Salzburg je relativno mali grad, sa kvalitetnim smeštajnim objektima. Austrijska kategorizacija se zasniva na standardima koje je propisalo nacionalno udruženje hotelijera i za klasu su bolji nego kategorizacije u Italiji, Grčkoj i Srbiji.

Ukoliko nemate prevelike zahteve u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*. U okolini grada ćete pronaći živopisne private smeštaje tzv. gasthaus-e.

S obzirom da je Salzburg interesantan za posetu tokom čitave godine, cene hotela se kreću od 22 evra po osobi, pa sve do nekoliko stotina evra, za luksuzne smeštajne objekte.

Jedan od hotela koje bismo preporučili, a da je kategorisan sa 3* je Plaza Inn Salzburg City, gde noćenje sa doručkom po osobi košta od 24 evra po osobi, a udaljen je od centra oko 1 kilometar.

Neki od Hotela sa 4* koji se mogu naći po pristupačnijim cenama (31 – 40 evra po osobi) su Altstadthotel Weisse Taube i Best Western Plus Amedia Art Salzburg . Svakako je za preporuku i Imleuer hotel Pitter Salzburg 4*, a cena po osobi iznosi oko 90 evra.

Našu sjajnu ponudu za smeštaj u Salzburgu možete pogledati klikom na sledeći link (kliknite ovde).

Avio karte Niš Salzburg panorama iz vazduha
Image by Makalu from Pixabay

Šta videti u Salzburgu

Živopisna priroda koja ga okružuje, na obroncima Alpa i smešten uz reku Salzah, ovaj “Grad soli” je stavljen pod zaštitu UNESCO-a zbog svog očuvanog baroknog jezgra.

Romantične uličice, pet trgova starog grada i brojne građevine velikih majstora barokne arhitekture će svakoga oduševiti.

Ali, Salzburg u sebi krije i dva dragulja gotike. Čisto da razbije monotoniju sklada baroka i da ne dozvoli sebi da ga proglase italijanskom replikom. Evo o čemu je reč:

Kada dođete do kraja čuvene Getreidegasse, u pravcu stenovitog brda Monsberg naićićete na Crkvu Svetog Blaža u steni. Crkva je osnovana u XIV veku, a zajedno sa njom i bolnica, koja je građena da pruži utočište za bolesne i gladne.

Sam pogled na ovaj hram koji stoji kao uklesan u moćno stenje će oduzeti dah.

Druga gotička građevina je svakako najstarija, a i najomiljenija crkva grada. U pitanju je crkva Svetog Petra, koja se nalazi na drugom kraju starog grada, u neposrednoj blizini Festungbahn-a (uspinjače koja vodi do tvrđave Hohensalzburg).

Avio karte Niš Salzburg crkva svetog Petra
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Ovaj manastir, nastao na temeljima prve salzburške crkve u svom dvorištu skriva i ranohrišćanske katakombe, jedan bunar i staro groblje.

Ono što bi moglo da vas zaintrigira jeste i činjenica da pred ulazom (ili izlazom) iz manastirskog dvorišta nailazite na najstariji restoran u Evropi, čuvene Peterkeller. Cene su umerene, hrana je vrlo ukusna, a pivo je fantastičnog ukusa.

Predlažemo vam da se baš ovde opustite i odmorite od napornog obilaska.

Salzburgom su nekada upravljali biskupi, te ne treba da iznenadi što ga krase brojne crkve. Ne propustite da obiđete Kolegiumkirche, remek delo Fišera fon Erlaha, niti salzburšku katedralu u kojoj se krstio i čuveni Mocart.

U starom jezgru se skriva i nekadašnja gradska kuća sa fenomenalnim satom, čuvena Žitna ulica (Getrreidegasse) i rodna kuća V.A. Mocarta. Kada pređete na drugu stranu reke, obavezno prošetajte parkom dvorca Mirabel, koji je počeo da gradi biskup Von Raitenau za svoju ljubavnicu sa kojom je imao decu!

Avio karte Niš Salzburg mocartova rodna kuća
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

U parku se brojnih skulptura, fontana i cveća nalazi i jedna senica za koju se smatra da je bila mesto nastanka čuvene “Čarobne frule”.

Mirabel se danas koristi za službene i administrativne potrebe grada. Tu je i jedna od najlepših evropskih sala za venčanja, a ono što se danas nerado spominje jeste činjenica da je u toj sali Adolf Hitler bio gost na venčanju.

Ovaj gradić prepun tajni i lepota i u okolini ima šta da ponudi turistima. Naša preporuka je da nikako ne propustite da provedete par dana u Salzburgu!

Javni prevoz u Salzburgu

Salzburg ima odlično organizovan javni bus prevoz, kao i trolejbuse, koji su na raspolaganju od 5 časova ujutru do 11.30 uveče. Ukoliko imate potrebu da koristite gradski prevoz, kartu možete kupiti na trafici ili automatu za prodaju karata.

Cena pojedinačne vožnje je 2,90 evra, a ukoliko ćete koristiti više prevoza tokom dana, postoji mogućnost kupovine dnevne karte po ceni od 11 evra (tarife su podložne promeni).

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Salzburgu možete dobiti klikom na ovaj link: JAVNI PREVOZ SALZBURG

Salzburg opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: (+43)662
Populacija: 220.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 6 km
Metro sa aerdorma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Autbus sa aerodroma: DA (linije 2 i 10)
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Salzburg

Međunarodni aerodrom u Salcburgu je dobio naziv po čuvenom kompozitoru Volfgang Amadeus Mocartu, otvoren je početkom XX veka i drugi je po veličini u Austriji. Lociran je na oko 4km od centra Salcburga, u pravcu ka granici sa Nemačkom. Adresa: Innsbrucker Bundesstraße 95, 5020 Salzburg, Austria.

Avio karte Niš Salzburg aerodrom
Image by atimedia from Pixabay

Kako sa aerodroma do Salcburga

Do grada sa aerodroma možete doći taksijem (cena vožnje bi bila oko 25 evra), javnim prevozom – autobusom koji saobraća do glavne gradske stanice (prevoz je dostupan od 5.50 ujutru do 22.30 časova, vikendom od 7 do 22.30 časova) ili mini busevima.

Sa aerodroma saobraćaju dve linije: broj 10 (do centra grada) i linija broj 2 (do centralne stanice). Aerodrom je povezan javnim prevozom i sa drugim gradovima u okolini. Više informacija o prevozu možete pronaći i na zvaničnom sajtu aerodroma (kliknite ovde)

Sadrzaj: avio karte Niš - Salzburg
Online avio karte Niš Salzburg (SZG)
Jeftine avio karte za Salzburg (SZG) iz okruženja
Let do Salzburga
Salzburg avio karte i hotel
Šta videti u Salzburgu
Javni prevoz u Salzburgu
Salzburg opšte i korisne informacije
Aerodrom Salzburg
Kako sa aerodroma do Salcburga

Promocija Avio karte Niš Salzburg

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Niš Salzburg. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci NišMagazin - Salzburg (SZG)

Avio kompaije - Salzburg (SZG)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air