avio karte
Avio karte Beograd Santorini

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - SantoriniJeftine avio karte Beograd Santorini

SANTORINI je rajsko ostrvo Egejskog mora, deo grupe ostrva Kiklada, ujedno i najslikovitije i turistički najposećenije grčko ostrvo.

Bele fasade, plavi krovovi, šalokatre, zvonici brojnih crkava, stolarija, uz tamne vulkanske stene čine tipičan prepoznatljiv kolorit Santorinija.

Ostrvo je udaljeno 75 km od grčkog kopna i oko 115 kilometara od Krita. Ime ostrva je nastalo srastanjem latinskih reči „Sveta Irena“ (Saint Irene) u vreme mletačke vlasti nad ostrvom. Grčki naziv za ostrvo je Fira.

Avio karte Beograd Santorini
Image by Russell_Yan from Pixabay

Santorini je vulkansko ostrvo. Ovaj vulkan je eksplodirao u izuzetno jakoj eksploziji 1600.g.p.n.e. i veruje se da je to jedna od najjačih vulkanskih eksplozija ikada!

Danas, privlači sve veći broj turista, i postaje atrakcija. Rezervišite na vreme avio karte Beograd Santorini.

Posetite ovo čarobno ostrvo uz direktan let Beograd Santorini, izaberite pravu destinaciju, i doživite bajku…

Online avio karte Beograd SANTORINI

Beograd je udaljen od Santorinija oko 1.025 kilometara vazdušnom linijom. Direktan let Beograd Santorini traje 2h, prevoznik je avio kompanija Wizzair, koja ima direktan let od 13. juna.

Koja je cena avio karte Beograd Santorini?

Cena povratne avio karte Beograd Santorini je od 125€ ukoliko je direktan let preko avio kompanije WizzAir.

Ukoliko let Beograd Santorini leti avio kompanija Aegean Airlines cena kreće od 165€  sa presedanjem u Atini. Vreme izmedju dva leta u Atini kreće se od 1 do 8 sati u zavinosti od odabranih letova.

Koje avio kompanije obavljaju let Beograd Santorini?

Pored avio kompanije WizzAir Beograd Santorini let obavlja i grčka avio kompanija Aegean.

Na našem sajtu možete pratiti akcije i promotivne cene za avio karte Beograd Santorini kao i za ostale destinacije.

Kada mogu da rezervišem avio karte Beograd Santorini?

Avio karte Beograd Santorini su dostupne za prodaju a sada je pravi trenutak da ugrabite Santorini Wizzair let po promotivnim cenama.

Kojim danima je dostupan let Beograd Santorini?

Avio kompanija WizzAir obavlja let sredom i nedeljom od 13 Juna do 26 Septembra. Avio kompanija Aegean Arilines obavlja let ponedeljkom i sredom od Juna meseca.

Avio karte Beograd Santorini Fira pogled iz vazduha
Image by nextvoyage from Pixabay

Red letenja za let Beograd Santorini

Direktan let Beograd Santorini  WizzAir – BEG JRT

Polazak u 13:00h dolazak 15:55h let broj W6 4005 – WizzAir let dostupan sredom

Polazak u 18:20h dolazak 21:15h let broj W6 4005WizzAir let dostupan nedeljom

 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena polaska. Vreme dolaska može da varira zavisno od uslova na letu. Svakako tačno vreme poletanja potrebno je proveriti dan pre putovanja. 
 • Svi putnici koji su kod nas kupili avio karte Beograd Santorini biće blagovremeno obavešteni o eventualnim promenama za let.

Direktan let Santorini Beograd WizzAir – BEG JRT

Polazak u 16:30h dolazak 17:25h let broj W6 4006 – WizzAir let dostupan sredom

Polazak u 21:45h dolazak 22:40h let broj W6 4006 – WizzAir let dostupan nedeljom

 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena polaska. Vreme dolaska može da varira zavisno od uslova na letu. Svakako tačno vreme poletanja potrebno je proveriti dan pre putovanja. 
 • Svi putnici koji su kod nas kupili avio karte Santorini Beograd biće blagovremeno obavešteni o eventualnim promenama za let.

Avio karte za SANTORINI iz okruženja

Avio karte za Santorini iz Budimpešte

Iz Budimpešte postoji direktan let avio-kompanije Wizair (ne svakim danom!). Let Budimpešta Santorini traje 2.15h, a povratna avio karta je od 175€, bez prtljaga.

Avio karte za Santorini iz Temišvara

Iz Temišvara najbolja veza sa Santorinijem je sa Wizair-om. Direktan let (ne svakim danom) Temišvar Santorini traje 2h, a povratna avio karta je od 215€.

Napomene za putovanje u SANTORINI

Rezervišite vaše avio karte Beograd Santorini uz Santorini Wizzair let i hotelski smeštaj na vreme

Vremenska zona je +1h u odnosu na vreme u Srbiji.

Najtopliji mesec je avgust, u kom temperature dostižu i do 40 C, onda jul, pa jun. Najhladniji meseci su februar, pa januar i decembar, kad je dnevna temperatura do 15-16 C.

Valuta plaćanja je euro.

Poželjno je imati putno-zdravstveno osiguranje u toku boravka u Grčkoj.

Ambasada Republike Srbije u Grčkoj je u Atini, svi podaci o istoj i sve vezano za putovanje u Grčku, pogledajte na sledećem sajtu: www.athens.mfa.gov.rs/lat/ili nam se obratite nakon što obezbedite Beograd Santorini let.

Avio karte Beograd Santorini jahač magarca
Image by didier aires from Pixabay

Hotelski smeštaj u SANTORINIJU

Nakon kupovine avio karte Beograd Santorini, što se tiče smeštaja na ostrvu, najbolje je pregledati bogatu ponudu hotela i apartmana na sledećem linku: Hoteli Santorini .

Ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom odabira smeštaja, slobodno nam se obratite nakon što izaberete Beograd Santorini let, kako bi smo kreirali ponudu prema Vašim zahtevima.

Šta videti na SANTORINIJU

Santorini je malo ostrvo, dužine 18 km, a širine 12 km. Pripada Kikladima u Egejskom moru. Možete ga obići i videti za par dana uz dobar plan, pripremljen pred put.

Dužina obale Santorinija je 69 km, a Santorini plaže spadaju u najlepše na Mediteranu: Santorini plaže nude uživanje na belom, crvenom ili crnom peskom, a voda je duboka i kristalno čista. Poznate Santorini plaže nalaze se uglavnom duž istočne i jugo-istočne strane ostrva.

Na Santorini se dolazi zbog neobičnih plaža, kaldere, u posetu Atlantidi (jer je Santorini, po  legendi, deo ove obećane zemlje). Ali ono što najviše privlači brojne turiste je doživljaj najinspirativnijeg zalaska sunca!

Avio karte Beograd Santorini pristaniste
Image by tghurd from Pixabay

Ostrvo Santorini ima takvu arhitekturu da je u skladu sa prirodom, a akcenat je na ekološkom načinu življenja.

Iako ima mnogo turista, ostrvo Santorini odiše specifičnim mirom i harmonijom. Ovde ćete odmoriti dušu, okrepiti telo, napuniti baterije…

Jedinstveno mesto za odmor na samo 2 sata leta od Beograda. Obezbedite avio karte Beograd Santorini na vreme. Besplatna online rezervacija avio karte Beograd Santorini ili na broj telefona 0800 104 400.

Jedna od tradicionalnih atrakcija Santorinija je jahanje magaraca po strmim stepenicama i uskim uličicama ostrvskih naselja.

Treba videti glavni grad Fira (Thira), grad sa kalderom-liticom pored mora, za taj prizor i mesto kažu da je jedno od najfotogeničnijih mesta na svetu!

Nagrada za preko 580 stepenika (Karavolades), kada se popnete na vrh kaldere je pogled, koji puca na udaljena ostrva Kiklada i beskonačno plavetnilo mora.

U Staroj luci (Skala Pier), nadomak početka tih stepenica, nalazi se donja stanica za žičaru – gondole, koje turiste prevoze do gornjeg dela grada, na 220 m, nekoliko sati ujutro i popodne.

Raspored i cenovnik pogledajte ovde (moguće je odstupanje): scc.gr ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Santorini.

Do vrha se možete popeti stepenicama ali na magarcu, što je vrlo popularno na ostrvu. U jednom pravcu ovo zadovoljstvo će vas koštati 8€.

Avio karte Beograd Santorini u sumrak
Image by Clara CALDERINI from Pixabay

Za one koje interesuje malo više istorije i ostrvo Santorini od mletačke vlasti do današnjih dana, treba posetiti muzej “Gyzi megaron”. Nalazi se u staroj tradicionalnoj vinariji iz 17.veka.

Muzej je otvoren od 1. maja do 31.oktobra, a radi svakim danom (sem nedeljom) od 10-16h. Ulaz je 3€. Adresa: 25is Martiou 405.

Nedaleko od ovog muzeja nalazi se Arheološki muzej Thera. U njemu se čuvaju različiti arheološki nalazi, od vazni iz Akrotirija (20.vek pre nove ere), freski, skulptura, predmeta…Mali, ali zanimljiv prostor.

Ulaz je 3€. Utorkom ne radi, ostalim danima od 8:30-15:30h. Adresa: Erithrou Stavrou.

Iz svih pravaca ka gradu vidi se beli Pravoslavni hram-katedrala, gradjena 1827.godine, sa impresivnim zvonikom i prepoznatljivom kupolom. Nalazi se na samo 3 minute peške od centralne autobuske stanice.

Nadomak Pravoslavne crkve nalazi se crkva Sv. Efstatios, sa zanimljivim plavim kupolama i fasadom u boji kajsije.

Avio karte Beograd Santorini crkva Sv. Efstatios
Image by Klaus-Peter Huschka from Pixabay

Glavni trg grada je Theotokopoulou, na kom se možete osvežiti sladoledom, napraviti lepe fotografije.

Firostefani je najviša pozicija u gradu, odakle se pruža fantastičan pogled na vulkanski krater Santoriniija. Odavde se mogu videti padine i strane ostrva, popunjene tipičnim belim kućama u kontrastu sa plavom bojom mora. Nalazi se na oko 550 m severno od muzeja Gyzi megaron.

Selo Kamari, malo mesto sa plažom crne boje peska, pa je to zanimljiv doživljaj za sve koji dodju ovde. Ujedno je i najrazvijenije turističko mesto na ostrvu.

Oia je selo na 150 m iznad mora, na 10 km severno od Fire. Ovo je jedino mesto u Grčkoj gde postoji organizovani doček najlepšeg zalaska sunca svake večeri da bi se potom prolomio gromoglasan aplauz. Na putu od Fire do Oije su ekskluzivne vile.

Kod obale su ostaci tvrdjave iz 15.veka. U selu postoji Pomorski muzej, u kom se mogu videti modeli brodića, regionalni nautički artifakti. Od Svetske turističke organizacije izabrano 1989.g. kao najlepše mesto na celom svetu!

Zanimljivo je posetiti i bajkovito selo Imerovigli i probati njihovo čuveno vino.

Na par kilometara zapadno od aerodroma je kaldera Santorini, zanimljivi pejzaži, prizori, priroda…

Avio karte Beograd Santorini Kaldera
Image by Klaus Stebani from Pixabay

Izmedju kaldere i aerodroma je Muzej vina, selo Vothonas. Muzej je formiran još 1870.godine. Možete uz posetu probati vina, tipična za ostrvo. Napravljen je 8m ispod zemlje.

U malom mestu Vlichada, na jugu ostrva, nalazi se Muzej proizvodnje paste od paradajza. Bivša fabrika je pretvorena u muzej sa degustacijom. Naučićete sve o kultivisanju, proizvodnji, načinu uzgajanja paradajza. Radno vreme je od 10-18h, adresa: Vlychada beach.

Na jugoistoku ostrva je mesto Perissa, u kom je Muzej minerala i fosila. Otvoren je 2006.godine. Nalazi se odmah do crkve Sv.Krsta. Možete videti prikaz minerala i fosila sa ostrva, iz ostatka Grčke i iz nekih drugih država. U letnjem periodu radi od 10-14h (moguće je odstupanje).

Nešto malo severnije od Perisse je arheološki lokalitet Stara Thira, sa rimskim kupatilima, pozorištem, starim kućama…Radno vreme, vrste ulaznica i ostale važne informacije, pogledajte ovde: odysseus.culture.gr/h/1/eh155.jsp?obj_id=3325 ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Santorini.

Panagia Episkopi selo, u kom je crkva iz 11.veka posvećena Vaznesenju blažene Device Marije, sa ikonama i restauriranim freskama. Nalazi se u sred polja, na oko 2.5 km zapadno od sela Kamari.

Možete da obidjete istorijske riznice nadomak Akrotirija, starosti iz 3300.godine pre nove ere (svakim danom 8-18.30h, adresa: Epar.Od. Akrotiriou).

Za vrste ulaznica, radno vreme i važne informacije o lokalitetu, slobodno nas kontaktirajte nakon kupovine avio karte Beograd Santorini ili pogledajte ovde: odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2410

Plaže kod Akrotirija su crvene i okružene crvenim stenama (Kokkini paralia). Malo zapadnije je Bela plaza.

Avio karte Beograd Sanorini plaža Akratori
Image by Pat_Scrap from Pixabay

Možete da izgovorite sudbonosno „da” na najromantičnijem mestu na svetu.

Možete da uživate u ukusnoj hrani i vinu ili  da napravite najlepše fotografije Egejskog mora.

Možete da posetite vulkan i da se kupate u termalnim izvorima gde voda ključa.

Javni prevoz na SANTORINIJU

Raspored linija i cenovnik autobuskog prevoza od Fire ka ostalim naseljima na ostrvu, pogledajte ovde:

Cenovnik: www.ktel-santorini.gr/index.php/en/pricelist-eng

Raspored polazaka: www.ktel-santorini.gr/index.php/en/services-eng/timetable-eng ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Santorini.

Aerodrom SANTORINI (JTR)

Aerodrom na Santoriniju je smešten na jugoistoku ostrva, oko 5-6 km severno od sela Kamari, isto toliko do glavnog grada Thira (Fira), koji je severozapadno od aerodroma.

Koristi se i za vojne i civilne svrhe, tj. letove. Oko 2.3 miliona putnika je opslužio 2019.godine.

Uglavnom se koristi za kompanije sa jeftinim letovima i za čartere tokom letnje sezone. Na aerodromu postoji pet rent-a-car agencija. Prvi internacionalni let obavljen je 1972.godine.

Avio karte Beograd Santorini dostupne su za prodaju. Imajte u vidu da su avio karte za Santorini dostupne samo u toku sezone.

Kako doći do/od aerodroma SANTORINI (JTR)

Sa aerodroma postoji veza do glavnog grada ostrva Fire autobusima ili taksijem. O autobuskom prevozu pogledajte ovde: www.jtr-airport.gr ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Santorini.

Taksi od aerodroma do Fire je od 15-20€ po osobi, a može da se naplati i veći prtljag, što  uvećava cenu. Vožnja traje oko 15 minuta, a taksisti su ispred zgrade aerodroma.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Santorini
Jeftine avio karte Beograd Santorini
Online avio karte Beograd SANTORINI
Koja je cena avio karte Beograd Santorini?
Koje avio kompanije obavljaju let Beograd Santorini?
Red letenja za let Beograd Santorini
Avio karte za SANTORINI iz okruženja
Napomene za putovanje u SANTORINI
Hotelski smeštaj u SANTORINIJU
Šta videti na SANTORINIJU
Javni prevoz na SANTORINIJU
Aerodrom SANTORINI (JTR)
Kako doći do/od aerodroma SANTORINI (JTR)

Promocija Avio karte Beograd Santorini

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Santorini. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Santorini (JTR)

  Avio kompaije - Santorini (JTR)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air