Pozovite nas
Avio karta Beograd Kanarska ostrva - večno proleće u srcu Atlantika

VEČNO PROLEĆE U SRCU ATLANTIKA

PUTOVANJE NA KANARSKA OSTRVA 


Španija, nadomak obale Afrike i Maroka… Na samo 100 kilometara od obale Maroka, smestilo se dvanaest ostrva, poznata pod nazivo Kanari. Ovo je prava destinacija za sve koji bi da pobegnu od tmurnih jesenjih i hladnih zimskih dana.


PUTOVANJE NA KANARSKA OSTRVA

Ovde sunce sija čitave godine! Ostrva imaju blagu suptropsku klimu sa relativno malo padavina. Sedam od dvanaest ostrva je naseljeno, a ono što ih čini dodatno privlačnima jeste činjenica da su sva različita… Najinteresantnija za turiste su Tenerife, Gran Kanaria, Fuerteventura i Lancarote, zbog divnih plaža, neobičnih pejzaža, parkova prirode, lepih gradića, ali i dobro razvijene turističke infrastrukture. Ako posetite i neko od preostala tri ostrva (Gomera, La Palma, Hiero), sigurno se nećete razočarati…


No, svakako se po lepoti izdvajaju dva: Tenerife i Gran Kanaria


GRAN KANARIJA

Ostrvo Gran Kanarija nazivaju još i kontinentom u malom, zbog raznolikosti pejzaža i klimatskih karakteristika na relativno malom prostoru. Svakako ćete uživati u vožnji kroz pustinjske, ali i tropske predele, kao i u kupanju i sunčanju na predivnim peščanim plažama koje uranjaju u okean, a iznad Vas se nadvijaju planinski vrhovi, prekriveni snegom… 


Dobrih plaža ima na različitim stranama ostrva, a ako volite dobar provod, gradsku vrevu i sve ono što nudi jedan razvijen grad, onda bi trebalo da boravite u glavnom gradu, Las Palmasu. Ovaj grad su osnovali lokalni stanovnici Guančo, narod koji je dolaskom Španaca nestao. Od srednjovekovne varošice do modernog, kosmopolitskog grada sa preko pola miliona stanovnika stoji pet vekova razvoja… Danas on pruža turistima različite razonode: od šopinga u kvartu Triana, preko odličnih restorana i pabova u Vegueti, ujedno toliko interesantnom i značajnom delu grada, da se našao na UNESCO listi, uživanja u noćnom provodu u kvartu Santa Katalina, do plaža na kojima se možete opustiti i odmoriti… Najpoznatija i najlepša od tri gradske plaže je Las Canteras.


AVIO KARTA BOGRAD – LAS PALMAS

Avio karta Beograd – Las Plamas najčešće se nalazi sa čak dva presedanja, a cene se kreću od oko 350 eura. Avio karta Beograd – Las Palmas može da se rezerviše preko nekliko avio kompanija: Lufthansa, Al Italia, Swiss Air… Sve veću ulogu u ponudi avio karata za Las Palmas igra nova avio kompanija, Air Europa, najveća španska avio kompanija u privatnom vlasništvu, sa sedištem u Madridu. Ukoliko pretražujete na sami avio kartu Beograd – Las Palmas, skraćenica za ovaj aerodrom je LPA


PUTOVANJE NA TENERIFE

Tenerife je najveće kanarsko ostrvo, a epitet za klimu Tenerifa je “večno proleće” Zaista, ovo ostrvo ima vrlo prijatno vreme tokom čitave godine, te je puno turista u svakom periodu godine. Sigurno će Vas fascinirati prirodne plaže sa crnim peskom vulkanskog porekla, što ne treba da Vas čudi, jer ova ostrva su nastala pre 20 miliona godina radom vulkana. Poslednja erupcija se dogodila u XIX veku, na ostrvu Lancelote, a treći najviši vulkan na svetu se nalazi baš na Tenerifima. Zove se Teide, nadmorska visina mu je preko 3.700 metara, i to je ujedno i najviši vrh Španije…


Tenerife, kao i Gran Kanaria nude za svakog po nešto… Ovde možete otići i da pogledate šou sa orkama ili delfinima, a sigurno će Vas zabaviti i posmatranje pingvina!


Za ljubitelje dobrog “zezanja”, definitivno preporučujem da posete Tenerife negde u februaru, kada se održava drugi po atraktivnosti karneval na svetu! Dakle, ako Vam je Rio daleko, pođite na Tenerife i uživajte u ludoj atmosferi karnevala koji se ovde održava već nekoliko vekova!


 AVIO KARTA BEOGRAD – TENERIFE

Avio karta Beograd – Tenerife može da se rezerviše po ceni od oko 330 eura. Avio karta Beograd – Tenerife može da se nađe kod avio kompanija KLM, Air France, Al Italia, Lufthansa… Tenerife imaju dva aerodroma, severni i južni. Tenerife South aerodrom, nekada je nosio naziv aerodrom Sofia, je frekfentniji i veći. Sa ukupnim prometom od oko 9 miliona putnika, jedan je od značajnijih španskih aerodroma. Ukoliko sami tražite ponudu za avio kartu Beograd – Tenerife, oznaka je TFN. 


Otkrite zbog čega su Kanarska ostrva stari Grci nazivali Srećnim ostrvima! Uživajte u prirodnim lepotama, ali i u druženju sa lokalnim stanovništvom, dobrom vinu i fenomenalnoj kuhinji Kanara! Srećan put! 


Jelena Savić

Avio Karte

avio

347

2019-10-26 10:58:24

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Split, Dioklecijanov grad na Jadranu

Split je mnogo više od zapanjujuće lepog i arhitektonski specifičnog grada. Ovde možete uživati u vrhunskim morskim specijalitetima i vinima, uživajući u toplim večerima uz muziku dalmatinskih “klapa”, ali i naći brojne kulturne doživljaje poput pozorišnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata. Airserbia Vam omogućava da kupovinom avio karte Beograd – Split za stotinak eura dođete u ovaj veličanstven dalmatinski grad.

Avio karte Beograd Drezden, Firenca na Elbi, grad kulture

Želeli biste da videti nešto novo, a ljubitelj ste umetnosti? Otkrite dragulj Istočne Nemačke, Drezden. Ovaj romantični gradić na reci Labi ili Elbi, sigurno će osvojiti Vaše srce svojim građevinama, umetničkim nasleđem, mističnim pričama i veoma ljubaznim domaćinima…

Avio karte Beograd Varšava, Ponosna prestonica na Visli

Moderna prestonica Poljske pleni svojim šarmom i lepotom, a njena burna istorija je čini još zanimljivijom za upoznavanje i istraživanje. Avio karta Beograd – Varšava je odličan način da na brz i povoljan način dospete do Varšave i započnete šetnju njenim ulicama…

Avio karta Beograd Madrid - Strasti u kraljevskom gradu

Krenite u središte Španije, upoznajte grad prepoznatljiv po grandioznim trgovima, čuvenom po tome što je dom kraljeva, grad koji nikada ne spava, grad koji nedeljom ne odmara, nego navija svim srcem torera, grad koji je iznedrio Salvadora Dalija, a impresionirao Ernesta Hemingveja! Otputujte u Madrid!

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.