Pozovite nas
Avio karta Beograd-Ninberg, Srednjovekovne građevine

ROMANTIČNE SREDNJOVK+EKOVNE GRAĐEVINE

PUTOVANJE U NIRNBERG 


Ako volite filmove sa kulisama srednjovekovnih gradova, atmosferu starih trgovačkih gradova i romantiku prošlih vremena, za Vas je pravi izbor putovanje u Nirnberg


ŠTA VIDETI U NIRNBERGU?

Simbol Nirnberga je njegova tvrđava, Kjzerburg,  koja se nadvila kao čuvar na jezgro srednjovekovnog centra. Tvrđava datira iz XII veka, a gradnja je počela tokom vladavine Konrada III, a završila se negde u drugoj polovini XVII veka. Kada se popnete na njene zidine i uđete u unutrašnjost, doživećete putovanje kroz vreme, u srednji vek. Sa tvrđave pogled puca na grad ispod njenih temelja:  gradsko utvrđenje, bogate crkve, prelepe fontane, Fembohaus sa nirnberškim Gradskim muzejom, pa fantastični zamak Tuher.


 Pre više vekova Nirnberg je postao centar precizne mehanike, a bogati građani su mogli da priušte sebi satove: čuvena „nirnberška jaja”. Iz doba srednjeg veka datira i dom Albrehta Direra.


Poseban doživljaj je šetnja ovim živopisnim grdskim jezgrom tokom decembra meseca, jer tada je na ulicama Kristkindlmarkt, božićni vašar. Naziv u prevodu znači “Vašar Hrista deteta” a tradicija grada je da se svake dve godine bira mlada ženu koja je iz Nirnberga, da bude Kristkind. Njen zadatak je da svake godine otvari Kristkindlmarkt sa balkona Frojenkirhe rečima: “Vi muškarci i žene koji ste nekad bili deca, postanite ponovo mladi”.


Ako biste želeli još malo da zavirite u srednjovekovne tekovine, posetite Željeznički muzej „Adler” gde se nalazi prva lokomotiva na svetu. Takođe obiđite Germanski nacionalni muzej, najveći kulturno-istorijski muzej u Nemačkoj, u kome ćete naći preko milion eksponata koji datirajuod srednjeg veka preko baroka, renesanse i prosvetiteljstva, sve do XIX veka. Svakako ne propustite Handverkerhof, zanatsko dvorište koje se nalazi preko puta željezničke stanice, gde ćete moći da uživate u rukotvorinamastarih zanata.


Da biste iskusili gastronomske čarolije srednjeg veka, obavezno probajte Rostbratwurst, nirnberške pečene kobasice, koje neguju recepturu još od XIV veka! Najbolje su u „Bratwurstglöcklein” pivnici u blizini Zanatskog dvorišta. Naravno, kobasice zalte točenim pivom! Ukoliko Vas put nanese do pivnice Küche Zum Gulden Stern, svratite i tamo, jer i on seže u srednji vek!  Ovde se kobasice peku na bukovom drvetu, a svi sastojci su stigli od lokalnih poljoprivrednika.


Svakako moram da spomenem i zdanje Geistspital, bolnice iz XII veka i prelepu katedralu Frauenkirche… Dok obilazite znamenitosti koje Vas zanimaju, uživaćete u ambijentu uskih ulica i prelepim trgovima starog grada…


KAKO STIĆI

AVIO KARTA BEOGRAD – NIRNBERG


Avio karta Beograd – Nirnberg može da se kupi po ceni od 205 eura.


Međunarodni aerodrom Nirnberg nalazi se na 5km od centra grada. Nosi naziv po svom čuvenom stanovniku Albrehtu Direru, velikom slikaru, predstavniku nemačke renesanse.


Ovaj aerodrom nije jedan od većih u Nemačkoj, ali zbog dobre organizacije, nosi titulu najboljeg nemačkog aerodroma. Godine 2000.otvorena je metro stanica na aerodromu, tako da za manje od 15 minuta linijom U2 možete stići do centra grada. Druga alternativa prevoza do Nirnberga je autobus 32. 


Avio karta Beograd – Nirnberg je obavezno sa presedanjem, najbolje konekcije ima avio kompanija Lufthansa.


Avio karta Beograd – Nirnberg je najbolje da se rezerviše odmah po odluci da putujete u ovaj predivn grad, jer tada cena avio karte može biti povoljnija… 


Želim Vam ugodnu šetnju fascinantnim Nirnbergom! 


Jelena Savić

Avio Karte

avio

368

2019-10-26 11:14:28

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Palma de Majorka, Kraljevsko letovalište skriveno na Mediteranu

Balearska ostrva oduvek privlače… Nekada su to bili Rimljani, Pizanci, Saraceni…, a danas su to milioni turista koji dolaze da uživaju na predivnim ostrvima Baleara: Majorci, Menorci i Ibici

Avio karte Beograd Zagreb, Elegantna prestonica na Savi

Mnogo je gradova u Evropi koji plene svojom lepotom i mnogo je destinacija na koje biste mogli da odete i uživate u njihovim lepotama. Jedna od tih destinacija je i Zagreb, sa habsburškim aristokratskim šarmom, dosta zelenila i fenomenalnim mestima za izlaske. Ako Vas zainteresuje put u Zagreb, uzmite avio kartu Beograd – Zagreb aviokompanije Airserbia.

Avio Karta Beograd Firenca i magija počinje

City break u Firenci - fenomenalna ideja! Posetite grad kulture, bogate istorije i izvrsne gastronomske ponude.

Avio karte Beograd Podgorica, Grad na pet reka, podno Gorice

Nekadašnja Duklja, potom Birziminium, pa Ribnica, nama znana kao Titograd i Podgorica, leži na pet reka: Morači, Zeti, Ribnici, Cijevni i Sitnici. Podgorica je odlična polazna tačka za upoznavanje sa tradicijom Crnogoraca, za otkrivanje lepota ponosite Crne Gore, ali i za dobar večernji provod. Avio karta Beograd – Podgorica Vam omogućava da stignete tamo za manje od sat vremena.

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.