Pozovite nas
Avio karta Beograd-Štutgart, Hodočašće u grad Mercedes Benca

HODOČAŠĆE U GRAD MERCEDES BENCA

PUTOVANJE U ŠTUTGART


Divite se novim modelima Majbaha, oduševljava Vas SLK, prosto obožavate mercedesove oldtajmere? Onda je logičan izbor putovanje u Štutgart!


Mercedes ima dva oca, Gotliba Dajmlera i Vilhelm Majbaha, ali samo jedan rodni grad… Davne 1885. godine u stakleniku, koji je kasnije pretvoren u radionicu je rođen prvi model Mercedesa!


U Mercedes-Benc muzeju, jedinom muzeju na svetu u kojem je u potpunosti predstavljena istorija automobilske industrije možete videti najraznovrsnije modele Vašeg omiljenog automobila. Ima ih čak 160!


Možda je najbolji momenat za posetu Štutgartu mesec mart, jer se tada sastaju  ljubitelji old tajmera iz čitavog sveta povodom verovatno najlepšeg auto-sajma u Nemačkoj, Retro Classics.


Kada prošetate ulicama, uvidećete da Štutgart ima da ponudi mnogo više od sjaja automobilske industrije.


Pošto je grad smešten u vinogradarskom okruženju, ovde ćete naći brojne specijalitete: od tipičnih rezanaca (špecle) do kasnog burgunca, od pivskog lokala na uglu do nagrađivanih, vrhunskih restorana sa međunarodnom reputacijom.


 Idealno mesto za opuštanje i uživanje je Schlossplatz, glvni trg. Ne postoji nijedan drugi grad koji može da se pohvali ovakvom građevinom u samom srcu grada.Ovaj trg je smešten između  trgovinske zone Štutgarta, parka Schlossgarten i rezidencionalnog stambenog kvarta. Obodom trga pruža se glavna šoping zona i najduža pešačka ulica u Nemačkoj, Königstrasse.


Schillerplatz, drugi najvažniji trg u Štutgartu nosi ime čuvenog dramskog pisca. Naovom trgu se možete diviti crkvi Stiftskirche, glavnoj luteranskoj crkvi u pokrajini Virtemberg i Starom zamku, renesansnoj građevini odakle su upravljali svojom grofovijom vladari Virtemberga. Na trgu se dva puta nedeljno održava zelena pijaca, kao i velika božićna pijaca.


KAKO STIĆI

AVIO KARTA BEOGRAD – ŠTUTGART


Avio karta Beograd – Štutgart može da se rezerviše za bilo koje doba u godini po dosta povoljnim cenama. Avio karta Beograd – Štutgart može da se bukira i kao direktan let, a često se desi da je čak i povoljnija sa jednim presedanjem. Kako god, avio kompanija Lufthansa i ovde drži primat što se tiče pružanja usluga prevoza. Avio karta Beograd – Štutgart može da se nađe i u ponudi aviokompanije Air Serbia…


Aerodrom Stuttgart (STR) udaljen jeoko 13 km od centra grada Štutgarta. Ovo je najveći aerodrom pokrajine Baden – Virtemberg, a sedmi po veličini u Nemačkoj


Kada sletite na aerodrom Štutgart, do centra grada možete doći linijama S-bahn-a  S2 ili S3, koji saobraćaju na svakih 10-15 minuta. Druga alternativa za transfer do grada su autobuske linije 77 i 122.


Srećan Vam put u središte “Merzedes-Benz Land-a”!


Jelena Savić

Avio Karte

avio

220

2019-10-26 11:13:40

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Malaga- Pikasov i Banderasov grad, u srcu obale sunca

Ako volite da zimu provodite na suncu, a ne biste da idete na neku skupu, egzotičnu destinaciju, predlog za Vas je Malaga, grad sa preko tri stotine sunčanih dana godišnje, grad sa najvišim prosečnim januarskim temperaturama u čitavoj Evropi!

Avio karte Beograd Atina, Atina kuća Grčkih bogova

Atina, nekadašnji moćni polis koji je vladao Mediteranom i danas odiše mistikom jednog starog sveta, a njene lepote i bogatstvo kulturnih i umetničkih ustanova ostavlja bez daha. Rezervišite sebi avio kartu Beograd – Atina i krenite u pohode strašnom Zevsu, mudroj boginji Atini, moćnom Posejdonu i prelepoj Afroditi…

Avio karte Beograd Pariz, Grad Svetlosti

Želeli bi ste uspomene za ceo život? Možda bi ste da se uspnete međ' zvezde do vrha Ajfelovog tornja, ili da osetite žar „Belle Epoque“ u midinetama Monparnasa? Sve to, ali i mnogo, mnogo više Vas očekuje u Gradu svetlosti, Parizu. Ljubiteljima umetnosti ovaj grad je u vrhu želja, a ljubiteljima dobre kapljice i sjajnih gurmanluka, Pariz će biti za nezaborav!

Avio karta Beograd Diseldorf, Vrhunska moda na Rajni

Želeli biste da se počastite odećom vrhunskih modnih brendova, a ne biste u Milano ili Pariz? Najbolji izbor za Vas je onda Diseldorf (Dusseldorf)!

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.