Pozovite nas
Avio karta Beograd-Štutgart, Hodočašće u grad Mercedes Benca

HODOČAŠĆE U GRAD MERCEDES BENCA

PUTOVANJE U ŠTUTGART


Divite se novim modelima Majbaha, oduševljava Vas SLK, prosto obožavate mercedesove oldtajmere? Onda je logičan izbor putovanje u Štutgart!


Mercedes ima dva oca, Gotliba Dajmlera i Vilhelm Majbaha, ali samo jedan rodni grad… Davne 1885. godine u stakleniku, koji je kasnije pretvoren u radionicu je rođen prvi model Mercedesa!


U Mercedes-Benc muzeju, jedinom muzeju na svetu u kojem je u potpunosti predstavljena istorija automobilske industrije možete videti najraznovrsnije modele Vašeg omiljenog automobila. Ima ih čak 160!


Možda je najbolji momenat za posetu Štutgartu mesec mart, jer se tada sastaju  ljubitelji old tajmera iz čitavog sveta povodom verovatno najlepšeg auto-sajma u Nemačkoj, Retro Classics.


Kada prošetate ulicama, uvidećete da Štutgart ima da ponudi mnogo više od sjaja automobilske industrije.


Pošto je grad smešten u vinogradarskom okruženju, ovde ćete naći brojne specijalitete: od tipičnih rezanaca (špecle) do kasnog burgunca, od pivskog lokala na uglu do nagrađivanih, vrhunskih restorana sa međunarodnom reputacijom.


 Idealno mesto za opuštanje i uživanje je Schlossplatz, glvni trg. Ne postoji nijedan drugi grad koji može da se pohvali ovakvom građevinom u samom srcu grada.Ovaj trg je smešten između  trgovinske zone Štutgarta, parka Schlossgarten i rezidencionalnog stambenog kvarta. Obodom trga pruža se glavna šoping zona i najduža pešačka ulica u Nemačkoj, Königstrasse.


Schillerplatz, drugi najvažniji trg u Štutgartu nosi ime čuvenog dramskog pisca. Naovom trgu se možete diviti crkvi Stiftskirche, glavnoj luteranskoj crkvi u pokrajini Virtemberg i Starom zamku, renesansnoj građevini odakle su upravljali svojom grofovijom vladari Virtemberga. Na trgu se dva puta nedeljno održava zelena pijaca, kao i velika božićna pijaca.


KAKO STIĆI

AVIO KARTA BEOGRAD – ŠTUTGART


Avio karta Beograd – Štutgart može da se rezerviše za bilo koje doba u godini po dosta povoljnim cenama. Avio karta Beograd – Štutgart može da se bukira i kao direktan let, a često se desi da je čak i povoljnija sa jednim presedanjem. Kako god, avio kompanija Lufthansa i ovde drži primat što se tiče pružanja usluga prevoza. Avio karta Beograd – Štutgart može da se nađe i u ponudi aviokompanije Air Serbia…


Aerodrom Stuttgart (STR) udaljen jeoko 13 km od centra grada Štutgarta. Ovo je najveći aerodrom pokrajine Baden – Virtemberg, a sedmi po veličini u Nemačkoj


Kada sletite na aerodrom Štutgart, do centra grada možete doći linijama S-bahn-a  S2 ili S3, koji saobraćaju na svakih 10-15 minuta. Druga alternativa za transfer do grada su autobuske linije 77 i 122.


Srećan Vam put u središte “Merzedes-Benz Land-a”!


Jelena Savić

Avio Karte

avio

287

2019-10-26 11:13:40

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Djenova, Ukras Ligurije

Ako biste voleli da uživate u jednoj metropoli svetskog glasa, obojenu aromama i bojama Mediterana, bogatu kulturno – istorijskim nasleđem, trebalo bi da se uputite u Đenovu, lepoticu Ligurije i jedan od najbogatijih gradova Italije. Za samo nekoliko sati stižee u Đenovu, ukoliko se odlučite za kupovinu avio karte Beograd – Đenova.

Avio karte Beograd Split, Dioklecijanov grad na Jadranu

Split je mnogo više od zapanjujuće lepog i arhitektonski specifičnog grada. Ovde možete uživati u vrhunskim morskim specijalitetima i vinima, uživajući u toplim večerima uz muziku dalmatinskih “klapa”, ali i naći brojne kulturne doživljaje poput pozorišnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata. Airserbia Vam omogućava da kupovinom avio karte Beograd – Split za stotinak eura dođete u ovaj veličanstven dalmatinski grad.

Avio karte Beograd Marsej, Antička Masilija, grad sa stotinu lica

Marsej je grad za koji će Vam poznanici reći da se čuvate ako ga posećujete, ali baš kao i Napulj koji takođe nosi epitet “opasnog” grada, Marsej u sebi krije brojne lepote i odiše misterijom i strašću tipične za velike, stare gradove Mediterana. Kada kročite na uzvišenje gde se nalazi crkva Notre Dame de la Garde, pogled na Staru luku i čitav grad koji svetluca okupan morem, ogrejan suncem i namirisan provansalskim aromama, shvatićete da Vaša odluka da posetite Marsej nije bila pogrešna!

Avio karta Beograd Malta, Slava ostrva vitezova Sv Jovana jerusalimskog

Želeli biste da osetite duh prohujalih vremena, kada su hrabrost i čast bili cenjeni, a ujedno da uživate u svim čarima Mediterana? Putovanje na Maltu i njen glavni grad La Valetu je idealan izbor za Vaš odmor.

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.