Pozovite nas
Avio karte Beograd Bon, Betovenov grad u srcu Rajnske oblasti

BETOVENOV GRAD U SRCU RAJNSKE OBLASTI

POSETITE BON 


Bon, nekadašnji glavni grad Zapadne Nemačke odavno je poznat kao Betovenov rodni grad, smešten je u pokrajini Severna Rajna – Vestfalija na samo 20km od Kelna.


ŠTA VIDETI U BONU

 Ako ste ljubitelj klasične muzike, planirajte posetu ovom sjajnom gradiću na obali reke Rajne. Festival se održava tokom septembra i oktbobra meseca, a ukoliko se odlučite da ga posetite u nekom drugom period godine, sigurno nećete zažaliti jer Bon ima itekako šta da ponudi posetiocima!


Sigurno će ostaviti izuzetne utiske i muzički spektakl “Rhein in Flammen” koji je propraćen efektima neverovatnih vatrometa dok Rajnom plovi brodska flota praćena impresivnim zvicuma i divnim slikama plamena…


Betovenova rodna kuća je definitvno preporuka ako ste ljubitelj dela ovog velikog kompozitora. Smeštena je u jezgru grada (u ulici Bonngasse 18). Tamo ćete videti 150 originalnih eksponata koji oslikavaju njegov život, između ostalog i njegov poslednji klavir...


Ako volite umetnost, ne propustite Umetnički muzej sa impozantnom zbirkom slika nmačkih ekspresionista, a ako Vas privlače čuda tehnike, pogledajte postavku Das Deutches Museum Bon jer u njemu je predstavljeno 100 remek-dela tehnike i inženjerskih nauka, i to od samog nastanka do danas.


Da je Bon i  muzej na otvorenom, posvdočiće i neka od izuzetnih umetnička dela na otvorenom, kao što su fasada Juridikuma, rad Viktora Vazarelija, „Large Two Forms”, delo Henrija Mura ispred bivšeg Službe saveznog kancelara i „Kora oblaka” („Die Wolkenschale”) Hansa Arpa ispred Univerzitetske biblioteke.


U Bonu ćete moći i da pođete organizovanom turističkom turom pod nazivom “Put demokratije”, a koja počinje Kućom istorije i nastavlja se preko drugih značajnih mesta savremene istorije. Još uvek se mogu posetiti autentična mesta nemačke politike kao što su palata Šaumburg, Kancelarov bungalov i bivša sala Bundesrata.


Svakako nemojte da zaobiđete Altes Rathaus i Popelsdorf, dvorac kneza izbornika smeštene na Pijačnom trgu. Svojevrstan vidikovac ćete pronaći ako se popnete na vidikovac barokne crkve Kruzbergkirche, na čijem su stepeništu prema legendi ugrađeni komadi krsta na kojem je Isus bio razapet.


Za “šopingholičare” tu su i  brojne uličice starog grada koje mame šarolikim prodavnicama, ali i odličnim restoranima… Ako volite šoping u zatvorenom prostoru, idite do pasaža Altstadt i Kaisserpassage. 


KAKO STIĆI?

AVIO KARTA BEOGRAD – BON

Najbolji način da dođete u Bon jeste avio karta Beograd – Bon.


Avio karta Beograd – Bon košta oko 225 eura, a leti se na aerodrom Köln-Bonn. Sa aerodroma do glavne autobuske stanice možete da dođete autobusom SB60, koji saobraća na svakih pola sata. Aerodrom Köln-Bonn je udaljen oko 15km i sedmi je aerodrom po prometu putnika u Nemačkoj (godišnje kroz ovaj aerodrom prođe oko 9 miliona putnika). Ovde je i baza low cost aviokompanije Germanwings


Preporučujem da avio kartu Beograd – Bon rezervišete ranije jer ćete moći da nađete povoljniju ponudu za kupovinu avio karte. Ne treba posebno ni naglašavati da najbolju ponudu za avio kartu Beograd – Bon ima aviokompanija Lufthansa!


SMEŠTAJ U BONU

Grad nudi brojne smeštajne kapacitete, a ukoliko želite povoljniju varijantu smeštaja, možete da računate na hostele gde se cenu kreću od 20 eura. Naravno, hotela ima u izobilju, ali se cene kreću od otprilike 40 eura pa naviše… 


Iskreno se nadam da ćete uživati ukoliko se odlučite za putovanje u Bon! 


Mit freundlisch Grussen! 


Jelena Savić

Avio Karte

avio

334

2019-10-26 11:11:25

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Dubrovnik, Romantika na Stradunu

Divni jadranski grad, Dubrovnik je zbog svoje lepote i položaja tokom dugih vekova postojanja privlačio mnoge osvajače. U današnje vreme, osvajaju ga turisti iz čitavog sveta! Kupite avio kartu Beograd – Dubrovnik i uživajte u uskim, živopisnim ulicama Starog grada.

Avio karte Beograd Lisabon - U ritmu Fada

Grad na sedam brežuljaka, pleni svojom lepotom, baš kao i Rim, ali atmosfera Lisabona je daleko prijatnija, opuštenija, a njegovi stanovnici vrlo gostoljubivi. Grad dodatno ulepšavaju zvuci fada, muzike koja se uvlači u srce i leči dušu. Lisabon, to je grad koji rado prihvata svakog gosta, tako da se čovek oseća kao da bi tu mogao ostati…

Avio karte Beograd Podgorica, Grad na pet reka, podno Gorice

Nekadašnja Duklja, potom Birziminium, pa Ribnica, nama znana kao Titograd i Podgorica, leži na pet reka: Morači, Zeti, Ribnici, Cijevni i Sitnici. Podgorica je odlična polazna tačka za upoznavanje sa tradicijom Crnogoraca, za otkrivanje lepota ponosite Crne Gore, ali i za dobar večernji provod. Avio karta Beograd – Podgorica Vam omogućava da stignete tamo za manje od sat vremena.

Avio karte Beograd Marsej, Antička Masilija, grad sa stotinu lica

Marsej je grad za koji će Vam poznanici reći da se čuvate ako ga posećujete, ali baš kao i Napulj koji takođe nosi epitet “opasnog” grada, Marsej u sebi krije brojne lepote i odiše misterijom i strašću tipične za velike, stare gradove Mediterana. Kada kročite na uzvišenje gde se nalazi crkva Notre Dame de la Garde, pogled na Staru luku i čitav grad koji svetluca okupan morem, ogrejan suncem i namirisan provansalskim aromama, shvatićete da Vaša odluka da posetite Marsej nije bila pogrešna!

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.