Pozovite nas
Avio karte Beograd Djenova, Ukras Ligurije

UKRAS LIGURIJE

AVIO KARTA BEOGRAD - DJENOVA


Ako biste voleli da uživate u jednoj metropoli svetskog glasa, obojenu aromama i bojama Mediterana, bogatu kulturno – istorijskim nasleđem, trebalo bi da se uputite u Đenovu, lepoticu Ligurije i jedan od najbogatijih gradova Italije. Za samo nekoliko sati stižee u Đenovu, ukoliko se odlučite za kupovinu avio karte Beograd – Đenova.


PUTOVANJE U ĐENOVU

Najveća luka Italije, nekada moćna pomorska sila, grad država od koje je Venecijanski dužd zazirao, nekada je plovila pod zastavom Svetog Đorđa. Danas je moćan industrijski centar, ali i vrlo interesantan turistički grad, miroljubiv, okupan sunce, uljuljkan u bogatstvo i blagostanje, i dalje pod patronatom istog sveca.


Ambijent grada je vrlo živopisan, prepun uskih, zavojitih ulica, uskih građevina različitih boja, palata, crkava i visećih vrtova. Staro gradsko jezgro, pod zaštitom na listi UNESCO svetske kulturne baštine, ovako zbijeno zbog brdovitog terena Ligurije, izbija na more koje ga grli u svoj svojoj širini i lepoti...


Šetnju kroz grad planirajte svakako preko trga De Ferari, na kojem se šepuri impozantna Duždeva palata, nekadašnje sedište đenovljanskih duždeva, a danas su ovde muzejske postavke... Kada naiđete na gotsku crkvu mermerne crno - bele fasade, sa statuama lavova i uvijenim stubovima, to je crkva Svetog Lorenca iz XII veka. Ako izađete iz starog grada na Porta Soprana, potražite kuću Kristofera Kolumba, slavnog đenovljanina koji je za račun Španske krune isplovio da traži nov put za Indiju, a doplovio do Kariba...


Doći ćete i do stare luke, a ovde možete da posetite jedan od najbogatijih akvarijuma Evrope. Cena ulaznice nije „prava sitnica“, ali isplati se ući! Ako ni zbog čega drugog, onda da vidite pingvine uživo!


Na glavnoj pešačkoj ulici Via Garibaldi, sedite u neki primamljiv lokal da odmorite i svakako da probate pastu sa čuvenim „pesto Genovese“ prelivom, a zasladite se lokalnim ponosom poslastičara -  pandolce-om.


Grad obiluje i muzejima, poput Muzeja svetske kulture, i Muzeja blaga ( Museo del Tesoro), u kome je najpoznatiji primerak srebrni tanjir na kojem je bila izložena glava Sv. Jovana Krstitelja, kao i delić krsta na kojem je Isus razapet.


Verovali ili ne, u pojedinim pisanim vodičima naći ćete i preporuku da obiđete i groblje, jer se smatra jednim od najlepših na svetu. Ako groblje može da bude lepo! Ali, ja bih Vam radije preporučila da posetite njihov „buvljak“, jedan od najvećih u Evropi, jer tu je mnogo živopisnija atmosfera...


OKOLINA ĐENOVE

Ligurijska rivijera je bogata letovalištima, a jedno od najpoznatijih i svakako najlepših je San Remo, mesto gde se održava festival kancona. Naravno, postoji odlična veza sa ovim gradićem, tako da ožete da birate da li ćete busom ili vozom...


Ako niste posetili nikada lokalitet Cinque Terre, pet sela na obali Tirenskog mora, na 130km od Đenove, iskoristite priliku na Vašem putovanju u Đenovu da obiđete ovih neverovatnih pet sela, prelepih ambijenata... Najlakši način da dođete jeste voz, a više informacija o prevozu do Cinque Terre pogledajte na sajtu http://www.cinqueterre.eu.com/en/cinqueterre-getting-there


KAKO STIĆI


AVIO KARTA BEOGRAD – ĐENOVA

Avio karta Beograd – Đenova može da se rezerviše u različitim varijantama, jer aerodrom Cristoforo Colombo je jedan od frekfentnijih u Italiji, tako da ima odlične konekcije sa drugim gradovima Evrope. Avio karta Beograd – Đenova je najpovoljnija kod avio kompanije Lufthansa, potom sledi Al Italia, pa Air France. Direktnih letova iz Beograda na žalost nema. Avio karta Beograd – Đenova Lufthasom iznosi od 200 eura. Međunarodna oznaka za aerodrom Đenova je GOA, a grad pišete Genoa.


Aerodrom Genoa je udaljen od grada oko 7km, a najbolji vid prevoza od aerodroma do centra jeste autobuskompanije VOLABUS, koji saobraća od ranih jutarnjih do kasnih večernjh časova. Cena autobuske karte od aerdroma do centra je oko 6 eura.


Želim Vam mnogo lepih utisaka iz Đenove. Nazdravite životu uz belo vino Sciacchetrà, koje su još Bokačo i Petrarka hvalili!


 

Jelena Savić

Avio Karte

avio

222

2019-10-26 10:01:40

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Valensija, "grad peska"

Oduvek ste maštali da pođete u potragu za Svetim gralom? Prilika koju ne biste smeli da propustite da krenete u ovu avanturu jeste putovanje u Valensiju, prelepi španski grad na obali Mediterana.

Avio karte Beograd Sofija, Glavni grad zemlje ruža

Bugarska, bliska nama i geografski i kuturološki i religiozno je zemlja koja obiluje planinskim vencima, vodenim tokovima,divnim primorskim gradovima poput Nesebra, Sozopola i Varne, prelepom Dolinom ruža i brojnim crkvama. samom središtu smestio se njen glavni grad, Sofija. Za relativno malo novca možete sebi priuštiti jedno lepo putovanje u Sofiju, a kupovinom avio karte Beograd – Sofija obezbedićete sebi brzo i jednostavno putovanje.

Avio karte Beograd Larnaka - Duh Grčke na istočnoj kapiji azijskog kontinenta

Kipar su tokom burne istorije koja seže čak devet milenijuma u prošlost osvajali i prisvajali mnogi, od Grka, preko Asiraca, Persijanaca, Rimljana,Vizantijaca, krstaši, Mletaka, Turaka do Engleza…

Avio karte Beograd Split, Dioklecijanov grad na Jadranu

Split je mnogo više od zapanjujuće lepog i arhitektonski specifičnog grada. Ovde možete uživati u vrhunskim morskim specijalitetima i vinima, uživajući u toplim večerima uz muziku dalmatinskih “klapa”, ali i naći brojne kulturne doživljaje poput pozorišnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata. Airserbia Vam omogućava da kupovinom avio karte Beograd – Split za stotinak eura dođete u ovaj veličanstven dalmatinski grad.

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.