Pozovite nas
Avio karte Beograd-Hamburg, Grad na vodi

GRAD NA VODI - HAMBURG 


Šetali biste gradom koji je praktično na vodi, a nećete u Veneciju? Posetili biste ulicu Crvenih fenjera, a nećete u Amsterdam? Hoćete da oživite duh Bitlsa iz ’60-ih godina, a nećete u Liverpul? Jeli biste pravi hamburger, a Amerika je daleko? Pa, rešenja za Vas je: idite u Hamburg!


ZAŠTO PUTOVANJE U HAMBURG?

Putovanje u Hamburg može biti vrlo iznenađujuće živopisno iskustvo! Nazivaju ga i “kapija sveta”, što može da zahvali svom položaju. Ovde se ukrštaju Istočna i Zapadna Nemačka, na severu je Skandinavija, na jugu Evropski kontinent, na zapadu je Baltik, a na istoku Severno more. A po sredini Hamburga Elba i ušće dve reke: Bila i Alster. Idealno mesto da se ovde razvije jedna od najznačajnijih evropskih transportnih luka…  I drugi grad po veličini u Nemačkoj…


Ovaj grad živi na vodi i ako čujete da su Venecija ili Amsterdam prepoznatljivi po svojim kanalima i mostovima, šta onda reći za Hamburg koji povezuje svoje ulice sa oko 2.500 mostova? Ono što čini kuriozitet jesu i vrlo popularne i naravno skupe kuće koje se grade na vodi, pa ko ne bi poželeo tu da živi?


KAKO UPOZNATI HAMBURG?

Najbolji način da upoznate Hamburg i sagledate njegovu grandioznost jeste da obiđete njegov “Beograd na vodi” tj. Hafencity, moderan kompleks zgrada u luci izgrađenih u futurističkom stilu kojim dominira Elbphilharmonie, zgrada koju porede sa Sidnejskom operom, pa se potom spustite do starog grada, šetnjom uz Mali Alster do ulice Jungfernstieg. Uživajte u ambijentu na trgu Rathausmarkt i divite se najlepšoj neorenesansnoj zgradi u Hamburgu – Grdaskoj kući.. Obiđite crkve Svetog Petra iz XI veka i Svetog Jkova iz XIII veka… Posetite ostatke odbrambenog utvrđenja iz IX veka, Hammaburga… Šopingujte u Mönckebergstrasse...


A, za kraj, ostavite pravi užitak, vožnju po luci…


Ono bez čega ne može da prođe ni jedno nedeljno jutro u Hamburgu je poseta ribljoj pijaci Fischmarkt. Ovde se u zoru  iznosi sveža morska i rečna riba, i drugi plodovi mora. Čak i ako nećete da kupujete ništa, sam ambijent pijace je izuzetno interesantan i vredi ga doživeti!


Ako ste voleli čari Monmartra i četvrti crvenih fenjera, onda svakako ne propustite da odete u kvart Sankt Pauli! Ali pazite, ako ste žensko ili imate manje od 18 godina, nećete moći da uđete u svaku ulicu… I, momci, ne brinite, ako želite da kušate čari mladih dama, niste u prekršaju, jer ovde je prostitucija legalizovana!


Ali ono što je pronelo slavu ovoj četvrti jeste grupa Beatles. Tokom rađanja hipi pokreta, ’60-ih godina, Hamburg je bio “Meka”  muzike. I Bitlsi su došli ovde sa željom da postanu popularni. Svirali su po raznim lokalima, a poslednji u nizu je bio Star-club.


I da ne zaboravim, baš u ovom gradu se rodio hamburger, da bi preko luke Hamburg emigrirao u Ameriku!


KAKO STIĆI

AVIO KARTA BEOGRAD – HAMBURG

Do Hamburga ćete najlakše i najpovoljnije stići ukoliko koristite avio prevoz. Avio karta beograd – Hamburg može da se rezerviše po ceni od oko 170 eura. Avio karta Beograd – Hamburg može da se rezerviše i kao direktan let, a uslugu avio prevoza vrši avio kompanija Lufthansa.


Aerodrom Hamburg je peti po prometu putnika u Nemačkoj (oko 15 miliona putnika). Koristi ga više od 55 avio kompanija, uključujući i low cost, a letovi se obavljaju skoro ka svim svetskim destinacijama, osim Australije i Okeanije. Nalazi se na oko 8km od Hamburga i odlično je povezan sa Hauptbahnhof-om. Avio karta Beograd – Hamburg, ukoliko je rezervišete na vreme će Vam verovatno biti manji trošak od hotelskoj smeštaja jer je Hamburg jedan od skupljih gradova u Nemačkoj.


Pa, šta da Vam još kažem, osim da pazite da se ne izgubite u kvartu S. Pauli!


Živeli! Vidimo se u Hamburgu!


Jelena Savić

Avio Karte

avio

296

2019-10-26 11:16:05

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Cirih, Jezero na kojem je rođena Hajdi

Ciriško jezero, okruženo vencima Alpa, smešteno u srcu zemlje satova, čokolade, banaka i muzeja, već decenijama privlači turiste, pisce, romansijere, umetnike, naučnike… Prošetajte obalama ovog jezera i otkrijte njegovu magiju…Kupite avio kartu Beograd - Cirih i započnite avanturu

Avio karte Beograd Nica, Biser Azurne obale

Nekadašnja Tera amata, potonja Nikeja, grad koji mi poznajemo pod nazivom Nica, privlačila je ljude praktično još od vremena prvobitnih ljudskih zajednica. Danas ovaj sunčani grad pleni lepotom, zavodi svojim uskim ulicama i prelepim trgovima. Nebrojeno je razloga da posetite Nicu, a najbolji početak planiranja Vašeg putovanja jeste rezervisanje usluge avio karta Beograd – Nica.

Avio karte Beograd Zagreb, Elegantna prestonica na Savi

Mnogo je gradova u Evropi koji plene svojom lepotom i mnogo je destinacija na koje biste mogli da odete i uživate u njihovim lepotama. Jedna od tih destinacija je i Zagreb, sa habsburškim aristokratskim šarmom, dosta zelenila i fenomenalnim mestima za izlaske. Ako Vas zainteresuje put u Zagreb, uzmite avio kartu Beograd – Zagreb aviokompanije Airserbia.

Avio karte Beograd Banja Luka, Lepotica na reci Vrbas

Na samo 350 kilometara od Beograda nalazi se Banja Luka, glavni grad Republike Srpske, sa kulturno – istorijskim spomenicima i gastronomskim specijalitetima koji Vas neće ostaviti ravnodušnima… Iskoristite mogućnost da za samo 40 minuta stignete tamo. Rezervišite avio kartu Beograd – Banja Luka i uživajte u jednom opuštenom vikendu.

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.