Pozovite nas
Avio karte Beograd Lajpcig, Grad muzike

GRAD MUZIKE

AVIO KARTA BEOGRAD - LAJPCIG

 

Ako ste ljubitelj klasične muzike, svakako bi trebalo da posetite Lajpcig, Bahov, Vagnerov, Mendelsonov i Šumanov grad… Avio karta Beograd – Lajpcig je najbrži način da stignete tamo.


PUTOVANJE U LAJPCIG

Lajpcig nosi ime po lipama. Nalazi se u pokrajini Saksonija, u Istočnoj Nemačkoj. U ovom gradu su počele prve demonstracije za ujedinjenje Nemačke 1989. godine. Ali to nije ono po čemu je Lajpcig poznat…


Mada bi trebalo da vidite Gradsku kuću, crkvu Svetog Nikole, najstariju crkvu ovog dela države iz XII veka, najstariji muzički univerzitet Nemačke, najstariju botaničku baštu ili najveću željezničku stanicu…


 Ako želite da odate počast slavnom Johanu Sebastijanu Bahu, idite do crkve Svetog Tome, gde je Bah radio kao kantor i gde je sahranjen. Bah je u ovde bio direktor crkvenog hora od 1723. do svoje smrti 1750. U neposrednoj blizini crkve nalazi se i spomenik Feliksu Mendelsonu, podignut 2008. godine, tokom obeležavanja dvestotine godina od rođenja ovog čuvenog kompozitora.


Obavezno obiđite Völkerschlachtdenkmal, spomenik koji je zaštitni znak Lajpciga i najveći spomenik u Evropi. Podignut je u sećanje na Lajpcišku bitku , gde je Napoleon doživeo poraz. Nakon bitke je abdicirao, a potom je i izgnan na Elbu. Ovo je bila najveća bitka zabeležena u istoriji i ostala je najveća sve do I svetskog rata. Spomenik je visok 90 metara, do vrha vodi 500 stepenika odakle se pruža fantastičan pogled.


Ako ste ljubitelj životinja, posetite zoo vrt, jedan je od najvećih u Nemačkoj. Glavna atrakcija je deo za slonove sa novim bazenom koji je toliko dubok da slonovi mogu da rone.


MUZIKA U LAJPCIGU

Od 1254. godine, kada se u pisanim dokumentima po prvi put pominje hor crkve Sv. Tome, jedan od najstarijih dečačkih horova u svetu, muzika odiše iz svake pore grada. Lajpcig može da se pohvali i fantastičnim, impozantnim orguljama koje se nalaze u koncertnoj dvorani i sastoje se od 6.638 svirala. Opera Lajpciga ima veoma bogat repertoar, te je svakako preporuka da nabavite karte i uživate u izvođenju neke... Lajpcig se ponosi i svojim građanima: Johanom Sebastijanom Bahom, najpoznatijim kantorom crkve Svetog Tome, kao i Rihard Vagnerom, Feliks Mendelson Bartoldijem, koji je 1843. godine u svom gradu osnovao prvi nemački konzervatorijum, zatim Robert Šumanom i Klarom Vik...


Da se upotpuni muzička slika ovog grada, posetite i Muzej muzičkih instrumenata.


NE PROPUSTITE U LAJPCIGU

Obavezno svratite na kafu u kafe „Zum Arabischen Coffe Baum” koji postoji više od tri veka. Bah, Šuman, List, Vagner, Gete, Napoleon i drugi su ga rado posećivali. U kafeu možete posetiti i muzej posvećen kafi.


Kada smo već kod gastronomskih lepota, ne smem zaboraviti da Vas uputim u Auerbach's Keller, kafanu otvorenu davne 1525. godine. Ko zna, možda ćete sesti za sto za kojim je nekada sedeo Gete, a ako ste čitali njegovog Fausta, prepoznaćete ovo mesto kao prvu stanicu na pohodu Mefista i Fausta…


 KAKO STIĆI


AVIO KARTA BEOGRAD - LAJPCIG

Aerodrom Leipzig-Halle je drugi po veličini u Istočnoj Nemačkoj posle berlinskog Schönefelda, a na 50 km od Lajpciga je Altenburg-Nobitz.


Avio karta Beograd – Lajpcig iznosi oko 220 eura. Kada budete pretraživali ponude za avio kartu Beograd – Lajpcig, koristite internacionalni naziv Leipzig. Oznaka aerodroma je LEJ. Avio karta Beograd – Lajpcig ne može da se bukira kao direktan let. Najčešća presedanja su preko Frankfurta, a Lufthansa je avio kompanija sa najboljim konekcijama između ova dva grada.


Uživajte u Bahovim menuetima…


 Jelena Savić

Avio Karte

avio

224

2019-10-26 09:57:51

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Palma de Majorka, Kraljevsko letovalište skriveno na Mediteranu

Balearska ostrva oduvek privlače… Nekada su to bili Rimljani, Pizanci, Saraceni…, a danas su to milioni turista koji dolaze da uživaju na predivnim ostrvima Baleara: Majorci, Menorci i Ibici

Avio karte Beograd Podgorica, Grad na pet reka, podno Gorice

Nekadašnja Duklja, potom Birziminium, pa Ribnica, nama znana kao Titograd i Podgorica, leži na pet reka: Morači, Zeti, Ribnici, Cijevni i Sitnici. Podgorica je odlična polazna tačka za upoznavanje sa tradicijom Crnogoraca, za otkrivanje lepota ponosite Crne Gore, ali i za dobar večernji provod. Avio karta Beograd – Podgorica Vam omogućava da stignete tamo za manje od sat vremena.

Avio karte Beograd Larnaka - Duh Grčke na istočnoj kapiji azijskog kontinenta

Kipar su tokom burne istorije koja seže čak devet milenijuma u prošlost osvajali i prisvajali mnogi, od Grka, preko Asiraca, Persijanaca, Rimljana,Vizantijaca, krstaši, Mletaka, Turaka do Engleza…

Avio karte Beograd Valensija, "grad peska"

Oduvek ste maštali da pođete u potragu za Svetim gralom? Prilika koju ne biste smeli da propustite da krenete u ovu avanturu jeste putovanje u Valensiju, prelepi španski grad na obali Mediterana.

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.