Pozovite nas
Avio karte Beograd Lajpcig, Grad muzike

GRAD MUZIKE

AVIO KARTA BEOGRAD - LAJPCIG

 

Ako ste ljubitelj klasične muzike, svakako bi trebalo da posetite Lajpcig, Bahov, Vagnerov, Mendelsonov i Šumanov grad… Avio karta Beograd – Lajpcig je najbrži način da stignete tamo.


PUTOVANJE U LAJPCIG

Lajpcig nosi ime po lipama. Nalazi se u pokrajini Saksonija, u Istočnoj Nemačkoj. U ovom gradu su počele prve demonstracije za ujedinjenje Nemačke 1989. godine. Ali to nije ono po čemu je Lajpcig poznat…


Mada bi trebalo da vidite Gradsku kuću, crkvu Svetog Nikole, najstariju crkvu ovog dela države iz XII veka, najstariji muzički univerzitet Nemačke, najstariju botaničku baštu ili najveću željezničku stanicu…


 Ako želite da odate počast slavnom Johanu Sebastijanu Bahu, idite do crkve Svetog Tome, gde je Bah radio kao kantor i gde je sahranjen. Bah je u ovde bio direktor crkvenog hora od 1723. do svoje smrti 1750. U neposrednoj blizini crkve nalazi se i spomenik Feliksu Mendelsonu, podignut 2008. godine, tokom obeležavanja dvestotine godina od rođenja ovog čuvenog kompozitora.


Obavezno obiđite Völkerschlachtdenkmal, spomenik koji je zaštitni znak Lajpciga i najveći spomenik u Evropi. Podignut je u sećanje na Lajpcišku bitku , gde je Napoleon doživeo poraz. Nakon bitke je abdicirao, a potom je i izgnan na Elbu. Ovo je bila najveća bitka zabeležena u istoriji i ostala je najveća sve do I svetskog rata. Spomenik je visok 90 metara, do vrha vodi 500 stepenika odakle se pruža fantastičan pogled.


Ako ste ljubitelj životinja, posetite zoo vrt, jedan je od najvećih u Nemačkoj. Glavna atrakcija je deo za slonove sa novim bazenom koji je toliko dubok da slonovi mogu da rone.


MUZIKA U LAJPCIGU

Od 1254. godine, kada se u pisanim dokumentima po prvi put pominje hor crkve Sv. Tome, jedan od najstarijih dečačkih horova u svetu, muzika odiše iz svake pore grada. Lajpcig može da se pohvali i fantastičnim, impozantnim orguljama koje se nalaze u koncertnoj dvorani i sastoje se od 6.638 svirala. Opera Lajpciga ima veoma bogat repertoar, te je svakako preporuka da nabavite karte i uživate u izvođenju neke... Lajpcig se ponosi i svojim građanima: Johanom Sebastijanom Bahom, najpoznatijim kantorom crkve Svetog Tome, kao i Rihard Vagnerom, Feliks Mendelson Bartoldijem, koji je 1843. godine u svom gradu osnovao prvi nemački konzervatorijum, zatim Robert Šumanom i Klarom Vik...


Da se upotpuni muzička slika ovog grada, posetite i Muzej muzičkih instrumenata.


NE PROPUSTITE U LAJPCIGU

Obavezno svratite na kafu u kafe „Zum Arabischen Coffe Baum” koji postoji više od tri veka. Bah, Šuman, List, Vagner, Gete, Napoleon i drugi su ga rado posećivali. U kafeu možete posetiti i muzej posvećen kafi.


Kada smo već kod gastronomskih lepota, ne smem zaboraviti da Vas uputim u Auerbach's Keller, kafanu otvorenu davne 1525. godine. Ko zna, možda ćete sesti za sto za kojim je nekada sedeo Gete, a ako ste čitali njegovog Fausta, prepoznaćete ovo mesto kao prvu stanicu na pohodu Mefista i Fausta…


 KAKO STIĆI


AVIO KARTA BEOGRAD - LAJPCIG

Aerodrom Leipzig-Halle je drugi po veličini u Istočnoj Nemačkoj posle berlinskog Schönefelda, a na 50 km od Lajpciga je Altenburg-Nobitz.


Avio karta Beograd – Lajpcig iznosi oko 220 eura. Kada budete pretraživali ponude za avio kartu Beograd – Lajpcig, koristite internacionalni naziv Leipzig. Oznaka aerodroma je LEJ. Avio karta Beograd – Lajpcig ne može da se bukira kao direktan let. Najčešća presedanja su preko Frankfurta, a Lufthansa je avio kompanija sa najboljim konekcijama između ova dva grada.


Uživajte u Bahovim menuetima…


 Jelena Savić

Avio Karte

avio

312

2019-10-26 09:57:51

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Lajpcig, Grad muzike

Ako ste ljubitelj klasične muzike, svakako bi trebalo da posetite Lajpcig, Bahov, Vagnerov, Mendelsonov i Šumanov grad… Avio karta Beograd – Lajpcig je najbrži način da stignete tamo.

Avio karte Beograd Ljubljana, Ljubljana grad stvoren za zaljubljene

Možda nije slučajno da slovenska reč "ljubljena" znači "voljena". Ljubljana je poznata kao Grad ljubavi. Možda zato što kada posetite, ne možete sebi pomoći, već ćete se zaljubiti u njen šarm i živopisne ulice. Ili možda to zato što je Ljubljana savršen grad za istraživanje sa voljenom osobom. Mislim da je po malo od oboje! Zato ugrabite priliku za rezervaciju jeftine avio karte Beograd - Ljubljana i počnite da planirate putovanje u glavni grad Slovenije...

Avio karte Beograd Beč, Grad opisan Štrausovim notama

Elegantna carska prestonica na kojoj su vekovi ispisali svoje tragove… To nisu bili oni isprazni, dosadni vekovi, već vekovi puni dinamike i događaja… Prestoni grad moćne carevine nije ni mogao nikako drugačije izgledati, nego otmeno i raskošno, i to u svakom centimetru kaldrme starih vremena… Habsburzi su se potrudili da ovaj grad u svemu bude oličenje njihove velike i moćne carevine angažujući niz izuzetnih arhitekata i umetnika koji su radili na izgradnji i ulepšavanju grada… U Beč možete putovati i automobilom, vozom ili autobusom, ali ako želite konforno i brzo putovanje, na raspolaganju su Vam i avio karte Beograd – Beč sa direktnim letom. Ukoliko se odlučite za ovu poslednju varijantu – avio kartu Beograd – Beč, biće Vam potrebno oko sat vremena da preletite razdaljinu od 600 kilometara koliko Beograd deli od Beča.

Avio karta Beograd-Štutgart, Hodočašće u grad Mercedes Benca

Divite se novim modelima Majbaha, oduševljava Vas SLK, prosto obožavate mercedesove oldtajmere? Onda je logičan izbor putovanje u Štutgart!

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.