Pozovite nas
Avio karte Beograd Minhen, Prestonica pereca i piva

PRESTONICA PERECA I PIVA

AVIO KARTA BEOGRAD - MINHEN

 

PUTOVANJE U MINHEN

 GDE ODSESTI


Minhen obiluje hotelima i drugim vrstama smeštaja, a ako ste turista koji voli udobnost, kvalitetan smeštaj i obilan doručak, potražite neki od hotela iz „Leonardo“ lanca. Cene smeštaja su tipične za zemlje Srednje Evrope, ali je kvalitet prvoklasan. Povedite računa da hotel koji izaberete ima u blizini stanicu U ili S Bahn.


Dakle Vaš prvi korak je kupovina avio karte Beograd – Minhen, potom odaberite hotel i počnite da planirate kako ćete ispuniti Vaše vreme. Ako planirate da idete tokom čuvenog Oktobarfesta, znajte da on počinje u septembru, i to uvek trećeg vikenda u ovom mesecu, a samo u retkim prilikama ova manifestacija zagazi i u mesec oktobar! Samo, imajte na umu da ćete biti među cirka 6 miliona turista, te da plan za ovo putovanje mora da počne i više od godinu dana unapred...


ŠTA OBIĆI


Minhen nudi razonodu i lepotu za svakoga... Ukoliko ste ljubitelj umetnosti, ne propustite čuvene Pinakoteke (Altes, Neues i Moderna), kao ni Gliptoteku. Volite tehniku? Onda je za Vas nezaobilazan Deutches Museum! Ljubitelj ste muzeja enterijera? Obiđite Residenz, nekadašnji dom porodice Vitelsbah. Volite da šetate po prirodi i da uživate u parkovima? Englischer Garten je pravo mesto za Vas, jer ovaj park je veći i od čuvenog njujorškog Centralpark-a. Ili prošetajte uz reku Izar koju krasi sedam mostova (kao u Firenci), Maksimilijanov park, „Anđeo mira“ i predivna zgrada Bavarskog parlamenta!


Ako pak tražite lep ambijent, mešavinu različitih arhitektonskih pravaca, provodite Vaše vreme u Munhenu u starom jezgru grada koje skriva brojne crkve, slikovite trgove sa mnoštvom restorančića i pivnica, velikom ponudom prodavnica, ali i fenomenalne poslastičarnice Rischart... Kada stignete do glavnog gradskog tgra Marienplatz-a i upijete ambijent stare i nove Gradske kuće, prođite pored crkve Svetog Petra i ući ćete na izuzetno zanimljivu pijacu Viktuelenmarkt na kojoj možete pronaći razne rukotvorine, ali i dobro i jeftino nešto pojesti...


PERECE I PIVO


I polako u ovoj priči dođosmo i do glavnog obeležja Bavarske – piva! Ova regija je po mnogo čemu poznata, proizvodi se mnogo svetski čuvenih brendova, ali doći u Minhen i ne probati pivo, ravno je grehu! Gde god da sednete, nećete pogrešiti ako naručite ovaj, za Bavarce, prehrambeni proizvod, koji se pravi od četiri prirodna sastojka, bez ikakvih dodataka koji bi okaljali ovo piće!


Međutim, pravo mesto za upoznavanje sa ambijentom pivarske Bavarske jest Platzl! Na samo 3 minuta hoda od Marienplaca sakrio se ovaj prelepi trgić. Kada kročite na njega, naićićete na nekoliko lepih zgrada i pivnice, nekoliko manjih i jednu veliku! To je Hofbrauhaus. Njeni počeci sežu u 1589 godinu i vezuju se za vladavinu vojvode Vilhelma V. On donosi uredbu o proizvodnji pšeničnog piva i otvara proizvodnju jer je bio nezadovoljan kvalitetom piva koje se u to vreme najviše uzimalo iz Saske. Najpre samo fabrika piva, zvana “Braunes Hofbräuhaus”, dobija u komšiluku I “Weißes Hofbräuhaus”, da bi od XIX veka uredbom kralja Ludviga I bila pretvorena u pivnicu i otvorena za javnost. Isti ovaj kralj ustanovljava i manifestaciju Oktobarfesta!


Kada kročite u Hofbrauhaus poneće Vas atmosfera dobrog raspoloženja, miris piva, kolenica i kobasica. Nemojte da zaboravite da uz pivo kušate i fantastične bavarske perece, taman tako ukusne i slane da poželite još jednu kriglu!


Uživajte na Platzlu, prepustite se čulima i sedite u pivnici koju su svojevremeno posećivali i Mocart i Lenjin i Džon Kenedi!


AVIO KARTA BEOGRAD - MINHEN

Najlakši način da dođete do prestonice Bavarske je svakako avio prevoz... Avio karte Beograd - Minhen možete rezervisati za bilo koje doba godine, a moja preporuka je su svakako majski dani ili pak period zlatnog oktobra. Dani su dovoljno dugi da prokrstarite gradom po dnevnoj svetlosti, a vreme je prijatno. Avio kartu Beograd – Minhen možete da rezervišete preko različitih avio kompanija, ali samo Air Serbia i Lufthansa imaju direktne letove (ne računajući low cost avio kompanije). Let je najčešće u popodnevnim časovima, a cena avio karte se kreće od 150 eura... Let traje oko sat i po vremena. Znači, stići ćete odmorni i imaćete dovoljno vremena da iskoristite i Vaš prvi dan u Minhenu...


Ponudu za avio kartu Beograd – Minhen možete pogledati i na ovom sajtu...


Minhenski aerodrom se naziva Franc Jozef Štraus, po guverneru koji je pokrenuo inicijativu za izgradnju ove vazdušne luke. Sa aerodroma do centra grada Vas mogu prevesti 2 linije tzv. S-bahn-a.


 Živeli!


 Jelena Savić

Avio Karte

avio

225

2019-10-26 09:56:17

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Palma de Majorka, Kraljevsko letovalište skriveno na Mediteranu

Balearska ostrva oduvek privlače… Nekada su to bili Rimljani, Pizanci, Saraceni…, a danas su to milioni turista koji dolaze da uživaju na predivnim ostrvima Baleara: Majorci, Menorci i Ibici

Avio karte Beograd Dubrovnik, Romantika na Stradunu

Divni jadranski grad, Dubrovnik je zbog svoje lepote i položaja tokom dugih vekova postojanja privlačio mnoge osvajače. U današnje vreme, osvajaju ga turisti iz čitavog sveta! Kupite avio kartu Beograd – Dubrovnik i uživajte u uskim, živopisnim ulicama Starog grada.

Avio karta Beograd-Ninberg, Srednjovekovne građevine

Ako volite filmove sa kulisama srednjovekovnih gradova, atmosferu starih trgovačkih gradova i romantiku prošlih vremena, za Vas je pravi izbor putovanje u Nirnberg.

Avio karte Beograd Malaga- Pikasov i Banderasov grad, u srcu obale sunca

Ako volite da zimu provodite na suncu, a ne biste da idete na neku skupu, egzotičnu destinaciju, predlog za Vas je Malaga, grad sa preko tri stotine sunčanih dana godišnje, grad sa najvišim prosečnim januarskim temperaturama u čitavoj Evropi!

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.