Pozovite nas
Avio karte Beograd Pariz, Grad Svetlosti

Avio karte Beograd – Pariz, Grad svetlosti i divnih uspomena


Želeli bi ste uspomene za ceo život? Možda bi ste da se uspnete međ' zvezde do vrha Ajfelovog tornja, ili da osetite žar „Belle Epoque“ u midinetama Monparnasa? Sve to, ali i mnogo, mnogo više Vas očekuje u Gradu svetlosti, Parizu. Ljubiteljima umetnosti ovaj grad je u vrhu želja, a ljubiteljima dobre kapljice i sjajnih gurmanluka, Pariz će biti za nezaborav!


GRAD SVETLOSTI - PARIZ


Želeli bi ste uspomene za ceo život? Možda bi ste da se uspnete međ' zvezde do vrha Ajfelovog tornja, ili da osetite žar „Belle Epoque“ u midinetama Monparnasa? Sve to, ali i mnogo, mnogo više Vas očekuje u Gradu svetlosti, Parizu. Ljubiteljima umetnosti ovaj grad je u vrhu želja, a ljubiteljima dobre kapljice i sjajnih gurmanluka, Pariz će biti za nezaborav!


Najbolje vreme da posetite ovaj grad jeste kasno proleće, maj-jun, i letnji meseci kada je klima u ovom delu Francuske najstabilnija. Morate imati u vidu da je Pariz pod direktnim uticajem Atlantske klime, te zbog strujanja vazdušnih masa česti su oblaci nad njim a tokom ranog proleća i tokom jeseni česte su i padavine. Zime su blage u ovom gradu, pa je možda najromantičniji trenutak za posetu ovom gradu u vreme Božićnih svečanosti u decembru mesecu.


ZAŠTO PARIZ?


Grad ljubavi, istorije, arhitekture, umetnika i mode... Pariz, grad sa mirisom nadaleko čuvene francuske kuhinje i ukusom dobrih francuskih vina. Godinama ga povezuju sa ljubavima i ljubavnicima, zbog čega je stekao slavu najromantičnijeg grada na svetu. Grad koji živi 24 sata u svojim burnim noćima i frekventnim danima... Nemoguće je ne zaljubiti se u njega... Ljudi ovog grada imaju stila, njegova arhitektura je zavodljiva i privlačna, a njegovi restorani i noćni život osiguravaju maksimalno uživanje... Ne postoji najbolje vreme za posetu ovom gradu. Zimske noći su idealne da se zagrejete klizanjem po ledu na klizalištima pod vedrim nebom, a u proleće cvetne bašte mame svojim finim mirisima... Prepoznatljiv po Konkordu, najlepšem trgu na svetu, aveniji Šanzelize, muzeju Luvr, Trijumfalnoj kapiji, Versaju, Operi Garnijer, Mulen Ružu i naravno, Ajfelovoj kuli... Više od 30 mostova, 400 crkava, 200 avenija, 100 bulevara, na hiljade raskošnih palata, na desetine parkova... Sve to čini ovaj grad turističkom mekom sveta.  Neverovatno je koliko je taj grad zadržao svoj duh, izgled i osećaj za „radost življenja“, uprkos svim ljudima iz raznih kultura koji su prošli kroz njega i koji i dalje nezaustavljivo dolaze i prolaze. Nonšalantan i umetnički sa jedne strane, otmen i prefinjen, razuzdan i neumeren, grandiozan i impozantan, pijan i trezan... Sve je to Pariz... Sva svoja lica odlično nosi i sva mu lepo stoje... Svaki posetilac se iznenadi metroom od kojeg su Parižani napravili prave male institucije. Gradske vlasti organizuju čak posebne audicije za svirače, klasične muzičare, koji žele da nastupaju na stanicama metroa, te takva referenca onom malom broju srećnika koji prođu ovu audiciju donosi bolje mesto prilikom konkurisanja za radno mesto u nekom viđenijem orkestru.


Pariz ima 1466 hotela i preko 76.000 soba. Popunjenost je blizu 80%, a prosečna cena noćenja iznosi 146 €. Hotelski sektor imao je prošle godine oko 15 miliona gostiju sa ostvarenih 36 miliona noćenja. Godišnje hoteli samo zarade oko 4 milijarde evra, restorani oko 6 milijardi, sajmovi i saloni oko 3,5 milijardi, kao i gradsko saobraćajno preduzeće, aerodromi oko 2 milijarde... 


Kafei u Parizu su nešto potpuno drugačije od svega što ste do sada iskusili. Mali stolovi, tipični za Pariz, sa stolicama uglavnom okrenutim ka ulici, dobro vino, nemarni kelneri... Sve je to upakovano u savršenu scenografiju starog Pariza, šestospratnih zgrada visokih prozora koje su tu zahvaljujući Napoleonu III i viziji barona Osmana. Francuzi su izmislili kafanu, te se po tome može izvesti zaključak da oni to duže i bolje rade od ostalih, pa i nas Srba koji je toliko volimo...


KAKO STIĆI

AVIO KARTA BEOGRAD – PARIZ

Najbolji način da dođete u Pariz jeste avio karta Beograd – Pariz.


Avio karta Beograd – Pariz košta oko 225 eura, a leti se na aerodrom „Charles de Gaulle“. Ukoliko sami pretražujete ponude za avio kartu Beograd-  Pariz, Pariz pisite kao “Paris”, a oznaka aerodroma je CDG.


Sa aerodroma za centar grada možete koristiti RER železnicu koja je veoma frekventna (linija B – plava) i povezuje jednu od najvećih železničkih stanica Pariza (Gare du Nord) sa aerodrom Šarl de Gol. Cena karte u jednom pravcu iznosi 10 €. Sa stanice „Gare du Nord“ metroom možete veoma lako i brzo doći do željenog dela Pariza. Naravno, ukoliko ste komforista, možete uzeti i taxi sa aerodroma koji generalno nije skup, i do centra Pariza taksista će Vam naplatiti oko 50 €. Preporučujemo da ukoliko želite da uzmete taxi transfer od aerodroma do npr. hotela u centru Pariza, da to uradite unapred preko interneta, gde možete obezbediti i taksi za Vaš povratak po nižoj ceni.


 Aerodrom „Šarl de Gol“ je udaljen oko 30 km od grada i glavni je međunarodni aerodrom Francuske sa prometom od više miliona putnika godišnje.


Preporučujem da avio kartu Beograd – Pariz rezervišete ranije jer ćete moći da nađete povoljniju ponudu za kupovinu avio karte. Ne treba posebno ni naglašavati da najbolju ponudu za avio kartu Beograd – Pariz ima aviokompanija AirSerbia!


Dragan Subotić

Avio Karte

avio

396

2019-10-26 10:50:20

Pogledaj
Slične objave

Avio karta-Beograd Berlin, Šetnja pod lipama

Kada pomislimo na Berlin, asocijacija nam je Berlinski zid, hladni rat, Štazi, grad sa 4 zone... Ali ko je bio u Berlinu ili čitao o njemu, saznao je da je ovo jedan svetski, kosmopolitski grad koji živi 24 sata.

Avio karte Beograd Lisabon - U ritmu Fada

Grad na sedam brežuljaka, pleni svojom lepotom, baš kao i Rim, ali atmosfera Lisabona je daleko prijatnija, opuštenija, a njegovi stanovnici vrlo gostoljubivi. Grad dodatno ulepšavaju zvuci fada, muzike koja se uvlači u srce i leči dušu. Lisabon, to je grad koji rado prihvata svakog gosta, tako da se čovek oseća kao da bi tu mogao ostati…

Avio karte Beograd Sofija, Glavni grad zemlje ruža

Bugarska, bliska nama i geografski i kuturološki i religiozno je zemlja koja obiluje planinskim vencima, vodenim tokovima,divnim primorskim gradovima poput Nesebra, Sozopola i Varne, prelepom Dolinom ruža i brojnim crkvama. samom središtu smestio se njen glavni grad, Sofija. Za relativno malo novca možete sebi priuštiti jedno lepo putovanje u Sofiju, a kupovinom avio karte Beograd – Sofija obezbedićete sebi brzo i jednostavno putovanje.

Avio karte Beograd Atina, Atina kuća Grčkih bogova

Atina, nekadašnji moćni polis koji je vladao Mediteranom i danas odiše mistikom jednog starog sveta, a njene lepote i bogatstvo kulturnih i umetničkih ustanova ostavlja bez daha. Rezervišite sebi avio kartu Beograd – Atina i krenite u pohode strašnom Zevsu, mudroj boginji Atini, moćnom Posejdonu i prelepoj Afroditi…

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.