Pozovite nas
Avio karte Beograd-Rim, Večni grad

Najbolji način da odete u Rim je avionski prevoz  iz Beograda direktnim letom. Ovaj način prevoza vam omogućava da nakon samo sat i po vremena sletite na najveći rimski aerodrom Fiumicino, a Vaše putovanje može da otpočne bilo koji dan u prepodnevnim ili popodnevnim časovima...


DA PODSETIMO...

Nalazi se u centralnom delu Italije, u regionu Lacio, na mestu gde se spajaju reke Anijen i Tibar. On uz svoje ime nosi jedan velelepni opis – Rim Večni grad. Poznat je i kao centar sveta, a izreka „Svi putevi vode u Rim“ svedoči tome. Od ovog grada, nastala je jedna od najmoćnijih država u istoriji, koja je oblikovala svet koji danas postoji. Ovaj grad je veoma star – prema legendi potiče iz 753.godine, kada su ga osnovala braća Romul i Rem. Istorijski izvori ga smeštaju u VI vek pre nove ere (575.g.pne), kada veliko pleme Latina pokorava starosedeoce Etrurce i od njihovih 7 gradova koji su zauzimali 7 brežuljaka stvaraju svoje sedište dajući mu ime Roma...


Burna i duga istorija ostavlja tragove koje danas brojni turisti obilaze i dive im se...


ŠTA NE PROPUSTITI U RIMU

Najpoznatija građevina Rima je svakako Koloseum. On se nalazi na listi sedam svetskih čuda, a nastao je po naređenju rimskog cara Vespazijana 72.godine, a u njemu su se održavale čuvene gladijatorske borbe, koje su bile inspiracija za nastanak brojnih umetničkih dela. 1780.godine, papa je Koloseum proglasio za sveto mesto. Kada budete šetali centrom grada, naićićete na Panteon, jedno od arhitektonskih čuda, građen sa do tada neviđenom pažnjom i preciznošću. Na grčkom znači „ hram svih bogova “, i upravo je i imao namenu da služi kao sveto mesto svih paganskih božanstava. Od sedmog veka Panteon je imao ulogu hrišćanske crkve... Jedno od glavnih obeležja Rima je Fontana di Trevi, odnosno kraljica svih rimskih fontana i njome dominira Neptun koji upravlja kočijom, u koju su upregnuta dva morska konja. Voda koja se u njoj nalazi doprema se iz akvadukta Aqua Virgo, koji se nalazi na nekih 20 km od grada. Kažu da godišnje ova fontana zaradi oko 700.000 eura, a mi svakako preporučujemo da i Vi učestvujete u ovoj statistici, jer se smatra da ko ubaci novčić u fontanu, vratiće se... I ne brinite, gradski oci ovaj novac ulažu u obnovu spomenika... Nemojte da ne prošetate kroz Rimski forum, koji je bio središte imperijalnog Rima. Ovde su se održavali izbori, okupljao se Senat... Tu su slavoluci građeni u čast velikih pobeda u bitkama, kao što su onaj cara Tita i slavoluk Septimija Severa. Nedaleko odatle su i svetski poznati Kapitolski muzeji sa remek delima slikarstva i arhitekture... Obavezno se fotografišite na Piazza di Spagna, jedno od napopularnijih okupljališta u Rimu, i jedan od najlepših rimskih trgova. Ime duguje Špancima čije se poslanstvo pri rimskoj crkvi nalazilo ovde, a tokom sedamnaestog veka je čak smatrano za špansku teritoriju. Crkvu Trinita dei Monti su podigli Francuzi, kao i čuvenih 137 stepenica, koje se greškom nazivaju španske stepenice.


Biti u Rimu, a ne kročiti bez pasoša, carine i drugih formalnosti u drugu državu je ravno grehu! Zakoračite u najmanju državu sveta, Vatikan, sa površinom od samo 44 hektara, ali toliko jaku i moćnu da su sve oči sveta uprte u nju, jer tu je sedište Pape, vrhovnog poglavara katoličke crkve! Trg Svetog Petra je centralno mesto okupljanja u Vatikanu. Tu je i Sikstinska kapela, i čuvena Mikelanđelova verzija stvaranja sveta....


I tako, mogli bismo pisati o brojnim crkvama, prelepim trgovima, parkovima, muzejima, kvartovima... A možete i Vi nešto dodati ovom opisu kada se vratite sa putovanja u Večni grad...


Buon viaggio...

Avio Karte

avio

235

2019-10-26 11:23:26

Pogledaj
Slične objave

Avio karta Beograd Kanarska ostrva - večno proleće u srcu Atlantika

Španija, nadomak obale Afrike i Maroka… Na samo 100 kilometara od obale Maroka, smestilo se dvanaest ostrva, poznata pod nazivo Kanari. Ovo je prava destinacija za sve koji bi da pobegnu od tmurnih jesenjih i hladnih zimskih dana.

Avio karte Beograd Lajpcig, Grad muzike

Ako ste ljubitelj klasične muzike, svakako bi trebalo da posetite Lajpcig, Bahov, Vagnerov, Mendelsonov i Šumanov grad… Avio karta Beograd – Lajpcig je najbrži način da stignete tamo.

Avio karte Beograd Bukurešt, Zovu ga Pariz Istoka

Bukurešt, grad o kojem možda niste razmišljali da ubeležite na svoju turističku rutu, svakako je vredan pažnje svakog ljubitelja lepe arhitekture, prostranih trgova, sa dosta zelenila, ali i obiljem mesta gde možete uživati u gastronomskim specijalitetima, kvalitetnom pivu i dobrom provodu. Avio karta Beograd - Bukurešt može da se rezerviše po ceni od 115 eura.

Avio karta Beograd Madrid - Strasti u kraljevskom gradu

Krenite u središte Španije, upoznajte grad prepoznatljiv po grandioznim trgovima, čuvenom po tome što je dom kraljeva, grad koji nikada ne spava, grad koji nedeljom ne odmara, nego navija svim srcem torera, grad koji je iznedrio Salvadora Dalija, a impresionirao Ernesta Hemingveja! Otputujte u Madrid!

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.