Pozovite nas
Avio karte Beograd-Rim, Večni grad

Najbolji način da odete u Rim je avionski prevoz  iz Beograda direktnim letom. Ovaj način prevoza vam omogućava da nakon samo sat i po vremena sletite na najveći rimski aerodrom Fiumicino, a Vaše putovanje može da otpočne bilo koji dan u prepodnevnim ili popodnevnim časovima...


DA PODSETIMO...

Nalazi se u centralnom delu Italije, u regionu Lacio, na mestu gde se spajaju reke Anijen i Tibar. On uz svoje ime nosi jedan velelepni opis – Rim Večni grad. Poznat je i kao centar sveta, a izreka „Svi putevi vode u Rim“ svedoči tome. Od ovog grada, nastala je jedna od najmoćnijih država u istoriji, koja je oblikovala svet koji danas postoji. Ovaj grad je veoma star – prema legendi potiče iz 753.godine, kada su ga osnovala braća Romul i Rem. Istorijski izvori ga smeštaju u VI vek pre nove ere (575.g.pne), kada veliko pleme Latina pokorava starosedeoce Etrurce i od njihovih 7 gradova koji su zauzimali 7 brežuljaka stvaraju svoje sedište dajući mu ime Roma...


Burna i duga istorija ostavlja tragove koje danas brojni turisti obilaze i dive im se...


ŠTA NE PROPUSTITI U RIMU

Najpoznatija građevina Rima je svakako Koloseum. On se nalazi na listi sedam svetskih čuda, a nastao je po naređenju rimskog cara Vespazijana 72.godine, a u njemu su se održavale čuvene gladijatorske borbe, koje su bile inspiracija za nastanak brojnih umetničkih dela. 1780.godine, papa je Koloseum proglasio za sveto mesto. Kada budete šetali centrom grada, naićićete na Panteon, jedno od arhitektonskih čuda, građen sa do tada neviđenom pažnjom i preciznošću. Na grčkom znači „ hram svih bogova “, i upravo je i imao namenu da služi kao sveto mesto svih paganskih božanstava. Od sedmog veka Panteon je imao ulogu hrišćanske crkve... Jedno od glavnih obeležja Rima je Fontana di Trevi, odnosno kraljica svih rimskih fontana i njome dominira Neptun koji upravlja kočijom, u koju su upregnuta dva morska konja. Voda koja se u njoj nalazi doprema se iz akvadukta Aqua Virgo, koji se nalazi na nekih 20 km od grada. Kažu da godišnje ova fontana zaradi oko 700.000 eura, a mi svakako preporučujemo da i Vi učestvujete u ovoj statistici, jer se smatra da ko ubaci novčić u fontanu, vratiće se... I ne brinite, gradski oci ovaj novac ulažu u obnovu spomenika... Nemojte da ne prošetate kroz Rimski forum, koji je bio središte imperijalnog Rima. Ovde su se održavali izbori, okupljao se Senat... Tu su slavoluci građeni u čast velikih pobeda u bitkama, kao što su onaj cara Tita i slavoluk Septimija Severa. Nedaleko odatle su i svetski poznati Kapitolski muzeji sa remek delima slikarstva i arhitekture... Obavezno se fotografišite na Piazza di Spagna, jedno od napopularnijih okupljališta u Rimu, i jedan od najlepših rimskih trgova. Ime duguje Špancima čije se poslanstvo pri rimskoj crkvi nalazilo ovde, a tokom sedamnaestog veka je čak smatrano za špansku teritoriju. Crkvu Trinita dei Monti su podigli Francuzi, kao i čuvenih 137 stepenica, koje se greškom nazivaju španske stepenice.


Biti u Rimu, a ne kročiti bez pasoša, carine i drugih formalnosti u drugu državu je ravno grehu! Zakoračite u najmanju državu sveta, Vatikan, sa površinom od samo 44 hektara, ali toliko jaku i moćnu da su sve oči sveta uprte u nju, jer tu je sedište Pape, vrhovnog poglavara katoličke crkve! Trg Svetog Petra je centralno mesto okupljanja u Vatikanu. Tu je i Sikstinska kapela, i čuvena Mikelanđelova verzija stvaranja sveta....


I tako, mogli bismo pisati o brojnim crkvama, prelepim trgovima, parkovima, muzejima, kvartovima... A možete i Vi nešto dodati ovom opisu kada se vratite sa putovanja u Večni grad...


Buon viaggio...

Avio Karte

avio

322

2019-10-26 11:23:26

Pogledaj
Slične objave

Avio karte Beograd Zagreb, Elegantna prestonica na Savi

Mnogo je gradova u Evropi koji plene svojom lepotom i mnogo je destinacija na koje biste mogli da odete i uživate u njihovim lepotama. Jedna od tih destinacija je i Zagreb, sa habsburškim aristokratskim šarmom, dosta zelenila i fenomenalnim mestima za izlaske. Ako Vas zainteresuje put u Zagreb, uzmite avio kartu Beograd – Zagreb aviokompanije Airserbia.

Avio karta Beograd Keln, Nemačka prestonica karnevala

Vi ste mladi, ili više baš i niste, ali se osećat tako i gledate gde biste otputovali? Za ljubitelje dobrog provoda, na reci Rajni, smestio se grad Keln, nedaleko od Bona i Dizeldorfa i ovaj grad ima neke osobenosti koje privuku izuzetno velik broj turista.

Avio karte Beograd Sarajevo, Jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo il' se mome srcu učinilo?

Grad sevdaha, grad meraka, grad Bosanaca, velikog srca, gostoljubivih i veselih… Dobro znano Sarajevo, nedaleko od Beograda, grad koji zavređuje da ga posetite prvi put ili opet… Avio karta Beograd – Sarajevo je pravi izbor za Vaše putovanje, jer za sat leta, već ste tu. Sarajevo možete upoznati i kroz pesme, različitog žanra i tonaliteta, ali uvek pevane sa neskivenom ljubavlju prema ovom gradu.

Avio karte Beograd Split, Dioklecijanov grad na Jadranu

Split je mnogo više od zapanjujuće lepog i arhitektonski specifičnog grada. Ovde možete uživati u vrhunskim morskim specijalitetima i vinima, uživajući u toplim večerima uz muziku dalmatinskih “klapa”, ali i naći brojne kulturne doživljaje poput pozorišnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata. Airserbia Vam omogućava da kupovinom avio karte Beograd – Split za stotinak eura dođete u ovaj veličanstven dalmatinski grad.

Prijavi se za newsletter

Planiranje putovanja je uvek lakše kada imate informacije o najnovijim vestima i specijalnim ponudama. Prijavite se za naš newsletter da biste bili u toku.

* Prijavom na newsletter prihvatate uslove koriscenja sajta avio.rs. Ovom prijavom saglasni ste sa tim da Fantast Tourist d.o.o iz Novog Sada moze da Vam na dostavljenu adreesu dostavlja informacije vezane za promotivn cene avio karata.

partneri
Naši partneri

Zajedno sa njima ka boljem putu turizma.